Stryktipset lör 15/6

Publicerad på 14 Jun 2019 - 11:41

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jun 2019 - 11:41

Dam-VM har varit igång i en vecka och nu är det dags för nästa mästerskap att bekänna färg. Två matcher från Copa América tar plats på denna jackpot-kupong (6 miljoner) där mötet mellan Argentina och Colombia är en riktig höjdare att se fram emot. Utöver detta finns det massvis med svensk fotboll att ta del av, bland annat ett kärt återseende för Pelle Olsson i Gävle. Här kan närmast hög utdelning utlovas och vi har givetvis analysen som leder er dit!


Spelstopp: 15.59


1. Brage - Trelleborg X
Tung smäll för Brage i veckan när de torskade hemma mot Örgryte (0-1). Det var tredje raka utan seger för Dalalaget som agerar stabilt men inte riktigt får ut den fulla potentialen. Trelleborg har höjt sig den senaste tiden efter en medioker inledning. Peter Swärdhs gäng kommer från fyra raka utan förlust där senaste bortamatchen mot BP slutade med en skön 3-2-seger. Brage streckas alltför högt i denna på pappret ovissa batalj. Samtliga tecken krävs på Domnarvsvallen.


2. IK Frej - Dalkurd 1
Ovisst även i Täby där IK Frej är i poängbehov i de nedre regionerna av Superettan. Goda utsikter till det ska finnas för hemma på Vikingavallen brukar de gulsvarta stå för solida insatser. Här har poäng tagits i fyra av fem matcher under säsongen, bland annat mot den överlägsna serieledaren Varberg. Dalkurd har gått starkt på slutet men spelmässigt imponerar inte de grönklädda, särskilt inte på bortaplan där de endast mäktat med två mål på sex matcher. Här saknas lagets kanske viktigaste spelare, Besard Sabovic. Gyllene läge för Frej som får allt förtroende på denna luriga kupong. Spikettan testas.


3. Varberg - Norrby 1
I stort sett ingen hade trott att detta Viskanderby skulle vara ett toppmöte på förhand. Nu är dock fallet så då Varberg gått som tåget och toppar Superettan i stor stil. Även Norrby har varit en positiv överraskning, efter 1-7-förlusten mot Jönköpings Södra har boråsarna radat upp sju raka matcher utan nederlag. Framförallt har defensiven imponerat stort med endast ett insläppt mål på dessa matcher. Det blir något att bita i för ligans bästa offensiv med skytteligaledaren Astrit Seljmani i spetsen. Här får han klara sig utan Robin Book, Jesper Modig och Joakim Lindner som alla är avstängda. Hallänningarna har dock visat upp enorm moral och får bära favoritskapet här. Här är det ändå inget snack om att krysset ska med. 1X!


4. Öster - Brommapojkarna 1
Omvända förutsättningar på Myresjöhus Arena. Trean från botten, Öster, ställs där mot jumbon, BP. Dessa två lag tippades i toppen inför säsongen men har alltså inte i närheten av motsvarat förväntningarna. För Öster har målskyttet varit det stora problemet medan defensiven varit stockholmarnas akilleshäl. Bör vara fördel smålänningarna men då båda lagen har enorma problem att plocka trepoängare ska krysset med omgående.


5. Degerfors - Västerås 1
Klassisk mark härnäst när vi tittar till Stora Valla för ett mittenmöte mellan två lag som båda står på 15 inspelade poäng efter tolv omgångar. Västerås tog en minst sagt skön trepoängare senast när Frej besegrades hemma i gurkstaden. Degerfors i bruksorten blir dock ingen lätt nöt att knäcka för de grönvita. Även om värmlänningarna inte har imponerat den senaste tiden finns klass hos de rödvita, inte minst i trion Rasmus Alm, Erik Björndahl och Nikola Ladan. Ettan ska ses som trolig men säkra upp med krysset om plånboken är tillräckligt tjock.


6. Gefle - Sandviken 2
På Gavlevallen kan vi räkna med hyllningar från publiken, Gefles forne succétränare återvänder nämligen till bockstaden, denna gång i motståndarbåset med Sandviken. God segerchans ska han dock ha med sitt lag i detta möte som får betraktas som ett derby. Gästerna har förvisso gått tungt på slutet men spelmässigt ser de betydligt mer intressanta ut än Gefle. Leo Englund är ett hyperfarligt hot offensivt som toppar Division 1 Norras skytteliga. Fördel Sandviken alltså men strecken säger något helt annat. Det är bara att banka in tvåan som får betraktas som kupongens värdemässigt bästa spik.


7. FC Trollhättan - Eskilsminne 2
Vi tar oss från Norrettan till Söderettan där inte mindre än fyra matcher tar plats på kupongen denna vecka. Först ut har vi ett möte från Edsborgs IP där Trollhättan just nu går som tåget. Nykomlingarna har tagit makalösa 22 poäng på de åtta senaste och frågan är om detta ska bära hela vägen till ännu en uppflyttning? Tveksamt, ett lag som Ljungskile skuggar bakom och ser på pappret klart vassare ut. Det gör faktiskt även Eskilsminne även om skåningarna haft en enormt tuff vår. De blågula är nästjumbo men har haft massvis med motstuds. I fjol slutade de på en fjärdeplats och kvar finns en klasspelare som Emil Åberg. Det ska bara vara en tidsfråga innan Helsingborgs-laget lyfter i tabellen och här finns en ypperlig chans när de slår ur underläge. Inget snack om att skrällen lockar. Strecka från höger.


8. Torns IF - Ljungskile 2
Nämnda Ljungskile är favoriter i denna serie och sakta men säkert har också bohuslänningarnas maskineri börjat rulla igång. 13 poäng på de fem senaste har det blivit för de grönvita. Framförallt har seriens bästa spelare, Jesper Westermark, visat sin storhet på slutet. I 3-0-segern mot Landskrona stod han för ett hattrick och är nu uppe i skytteligatopp med tio fullträffar. Torns IF är inget skitlag men här bör de väga för lätt mot ett tungt LSK. Risk att tvåan blir överstreckad men här blir det ett singelstreck på Jörgen Wålemarks bortalag.


9. Tvååker - Oskarshamn 2
Dessa båda lag tillhörde toppen av denna serie i fjol. Tvååker slutade då trea, två poäng bakom tvåan Oskarshamn. Tveksamt om de framskjutna placeringarna kan upprepas den här säsongen för hittills har det inte sett något vidare ut. Kapaciteten är dock hög vilket inte minst Tvååker visat den senaste tiden. På nationaldagen besegrade hallänningarna Lindome med 3-1 vilket var den tredje vinsten på de fyra senaste. Att de streckas till dryga 50 procent här mot ett lurigt Oskarshamn känns dock inte helt rätt. Gästerna har trots sin 13:e plats gjort näst flest mål i serien och är ett av Division 1 Södras bästa lag när de spelar på topp. Utgå från den lågt streckade tvåan och gardera med ettan på större system.


10. Åtvidaberg - Oddevold X
Formstarkt mot formsvagt även på klassiska Kopparvallen. Åtvidaberg klarade kontraktet med ett nödrop i fjol och inledde även 2019 skakigt. Nu har dock östgötarna vind i seglen efter tre raka vinster. Oddevold har samtidigt fyra förluster i följd. Det gör dock att tipparna överskattar östgötarna något enormt här. Detta är i grunden två jämna lag och matchen bör också streckas som så. Krysset och tvåan är magiska rensare på kupongen denna vecka, men ta fram livbojen och helgardera.


11. Haugesund - Brann 2
Miniderby på den norska västkusten när Brann reser 14 mil söderut för ett möte med Haugesund. Det är ett motstånd som passat Bergen-laget strålande de senaste säsongerna. De rödklädda har nämligen fem vinster på de sju senaste mot FKH. Senast blev det förlust för Brann hemma mot Rosenborg (0-1) men där var de det bättre laget och dessförinnan hade de tre raka vinster. Haugesund är ett respekterat lag i Norge och ska inte underskattas. I detta möte som streckas helt jämnt får dock Brann allt förtroende. Tvåan chansspikas.


12. Venezuela - Peru X
Äntligen är Copa América igång och här har vi ett möte från Grupp A där Brasilien och Bolivia också figurerar. Dessa nationer förväntas göra upp om andraplatsen och det brukar historiskt vara jämna möten mellan de båda kombattanterna. I senaste VM-kvalet slutade det exempelvis 2-2 i både Lima och Maturín. Venezuelas stora stjärnor heter Tomás Rincón och Salomón Rondón medan Perus får sägas vara Paolo Guerrero och Jefferson Farfán. Viktigt att inte förlora detta inledande möte och vi lär få se en avvaktande matchbild på Gremios hemmaarena i Porto Alegre. Mycket talar för delad poäng. Spikkryss!


13. Argentina - Colombia 2
Grupp B inleds med ett stormöte i Salvador. Bakom storfavoriten Brasilien är det dessa nationer tillsammans med Uruguay som ses som de stora utmanarna. Argentina har som vanligt en urstark trupp offensivt men där desto fler frågetecken finns i de bakre leden. Lionel Messi är härföraren och han lär vara sugen på sin första stora titel med landslaget. Här kan det dock bli tuffast möjliga start mot ett vasst Colombia. Kaffeodlarna, som de gulklädda kallas, har en sylvass trupp med Davinson Sánchez, James Rodríguez och Radamel Falcao för att nämna några. Tvåan ser ut att streckas under 20 procent vilket är alltför lågt. Bra läge att plocka bort ett överskattat Argentina.


Kupongens kassaskåp


Ljungskile
Bohuslänningarna ser väldigt tunga ut just nu och har visat på senare tid varför de ses som favoriter i Division 1 Södra. Med Jesper Westermark i bräschen gnetar de ner Torns IF nere i Lund. Stabil tvåa.


Varningens finger!


Colombia
Det finns klass så det räcker och blir över i Colombia. Mot Argentina brukar det vara tighta möten och här ska de knappast betraktas som stora underdogs. Kaffeodlarna har bra chans i Salvador!


Lilla raden 144 rader
1. Brage - Trelleborg 1x2
2. IK Frej - Dalkurd 1
3. Varberg - Norrby 1x
4. Öster - Brommapojkarna 1x
5. Degerfors - Västerås 1
6. Gefle - Sandviken 2
7. Trollhättan - Eskilsminne x2
8. Torns IF - Ljungskile 2
9. Tvååker - Oskarshamn 2
10. Åtvidaberg - Oddevold 1x2
11. Haugesund - Brann 2
12. Venezuela - Peru X
13. Argentina - Colombia x2


Stora raden 864 rader
1. Brage - Trelleborg 1x2
2. IK Frej - Dalkurd 1
3. Varberg - Norrby 1x
4. Öster - Brommapojkarna 1x
5. Degerfors - Västerås 1x
6. Gefle - Sandviken 2
7. Trollhättan - Eskilsminne 1x2
8. Torns IF - Ljungskile 2
9. Tvååker - Oskarshamn 12
10. Åtvidaberg - Oddevold 1x2
11. Haugesund - Brann 2
12. Venezuela - Peru X
13. Argentina - Colombia x2

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto