Stryktipset lör 16/2

Publicerad på 14 Feb 2019 - 22:41

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Feb 2019 - 22:41

Engelsk fotboll som vanligt på Stryktipset men ett något ovanligt sådant. Spelledigt i Premier League denna vecka då det är dags för åttondelsfinaler i FA-cupen. Två matcher från den anrika turneringen tar plats på kupongen som sedan kompletteras med fighter från The Championship och League One. Här ska lag som Wycombe, Walsall och Gillingham analyseras. Då gäller det att vara påläst för att lösa 13 rätt. Här har ni analysen som leder er dit!


Spelstopp: 15.59


1. Newport County - Manchester City 2
City är kvar i alla fyra turneringar och även om det är otroligt svårt känns en titel i samtliga inte som någon omöjlighet. Här är det åttondelsfinal i FA-cupen som gäller och för motståndet står skrällgänget Newport County. Walesarna, som huserar i League Two, slog ut Middlesbrough i senaste rundan. I fjol pressade de Tottenham till omspel. Här väntar dock en övermäktig motståndare. City visade sin klass senast när de pulveriserade Chelsea med 6-0. Tidigare under året har de ljusblå slagit tillbaka, på pappret, något bättre motstånd som Burton med 9-0. Rotation väntas hos gästerna men det spelar inte någon som helst roll. Något annat än City-slakt finns inte på kartan.

2. AFC Wimbledon - Millwall 2
I London vankas det derby mellan två klubbar som båda skrällde sig vidare i förra omgången. AFC Wimbledon slog tillbaka West Ham medan Millwall besegrade Everton. Båda lagen har det dock kämpigt i ligaspelet. AFC är faktiskt jumbo i League One och Millwall har inte långt ner till nedflyttningsplatserna i The Championship. Trots lagens prekära positioner i ligaspelet väntas ändå starka startelvor mönstras. FA-cupen betyder helt enkelt så mycket. Då ska det trots allt vara fördel Lejonen från de södra delarna av den engelska huvudstaden. Millwall får förtroendet på lilla Kingsmeadow.

3. Preston - Nottingham X
The Championship och två lag som ännu inte gett upp hoppet om playoff. Preston tog en fin skalp i onsdags när de slog tillbaka dåvarande serieledaren Norwich med 3-1 på hemmaplan. Både Ben Davies och Sean Maguire stod där för sina första ligamål för säsongen. Nottingham hade också en fin vecko-omgång och var nära att avgå med samtliga poäng från The Hawthorns. Forest fick dock nöja sig med en pinne efter att West Bromwich Jay Rodriguez kvitterat sent. Stark bortamatch av Martin O’Neills gäng hur som helst. Tufft återigen men Nottingham ska aldrig räknas bort. Endast 25 procent förluster på bortaplan vittnar om detta. Helgardera och gå vidare.

4. Sheffield United - Reading 1
The Blades tog tre friska pinnar i toppmötet mot Middlesbrough efter att reserven Richard Stearman av alla frälste hemmapubliken på Bramall Lane med matchens enda mål. Nu skiljer endast två poäng upp till Norwich på andraplatsen. Här väntar nästa batalj i stålstaden när Reading kommer på besök. The Royals tog sig upp över nedflyttningsstrecket via en 2-1 triumf mot Blackburn och kommer således stärkta till South Yorkshire. Att det ska bli ytterligare en seger mot starka United känns inte speciellt troligt men ett oavgjort resultat är ingen omöjlighet. Krysset rensar alldeles för bra för att skippas. 1X!

5. Bolton - Norwich 2
Det var inte bara Reading som vann i botten i veckan, även Bolton tog tre livsviktiga poäng. The Trotters gjorde det föga förvånande med resultatet 1-0 då målskyttet varit lagets stora akilleshäl. Everton-lånet Callum Connolly var det som blev matchhjälte borta mot Birmingham, en stark seger med tanke på att det var The Blues blott tredje förlust på St Andrew’s under säsongen. Hemmamatch nu mot ett Norwich som åkte på pisk i veckan och blev av med serieledningen. Teemu Pukki gjorde dock som vanligt mål när han reducerade till 1-3 borta mot Bolton på tilläggstid. Där har Bolton en spelare de måste få bukt med om det ska bli ytterligare poäng. Kanariefåglarna får bära favoritskapet men tvåan är skör. Gardera!

6. Ipswich - Stoke X
Två lag som båda kryssade i veckan, symboliskt för klubbarnas säsong då de haft otroligt svårt att plocka trepoängare. Ipswich är fast förankrade i botten även om 1-1 mot Derby var ett steg i rätt riktning. Stoke ligger i ingenmansland och ståtar med en ynka triumf på de elva senaste tävlingsmatcherna. Faktum är att de nu gått mållösa från fyra raka matcher. Väldigt svårt att förstå med tanke på att namn som Afobe, Allen, Berahino och Vokes finns att tillgå. Motivationen finns hos hemmalaget och klassen hos gästerna. Mest troligt är att Portman Road inte får se någon vinnare. Utgå från krysset. Tvåan därefter då värdet finns till höger.

7. Barnsley - Wycombe 1
Vi tar oss ett hack ner i det engelska seriesystemet för inte mindre än sju matcher i League One. Först ut har vi en klubb som huserat i The Championship flera säsonger men degraderades i fjol, Barnsley. Nu kan dock The Tykes vara på väg tillbaka. De rödvita ligger på en direktplats till andradivisionen i den haltande tabellen, främst tack vare ett strålande hemmafacit. På Oakwell har den tyska tränaren Daniel Stendel ändå inte fått smaka på någon förlust sedan han tog över i somras. Formen är dessutom strålande med elva raka ligamatcher utan förlust varav åtta vinster. Besökarna från Londons utkanter är dock ingen slagpåse. Wycombe är alltjämt med i playoff-striden och hade fem raka matcher utan förlust innan nederlaget mot serieledande Luton senast. Ettan först men gardera med det lågt streckade krysset.

8. Charlton - Blackpool 1
Klassiska Charlton gör sin tredje raka säsong i League One. Efter förlust i playoff mot Shrewsbury förra säsongen siktar nu Londonlaget på att ta klivet upp. En femteplats stoltserar de rödvita med och det ser ut att bli playoff på The Valley även denna vår. På den arenan har The Addicks varit ruskigt starka under en längre period. Ingen förlust i ligaspelet sedan Coventry var på besök i början av oktober. Blackpool utmanar om playoff, åtta poäng och tre placeringar bakom värdarna i tabellen. Oerhört viktiga poäng på spel här således. Det ska vara fördel Charlton och till cirka 50 procent lockar ettan. Spik!

9. Fleetwood - Luton 2
Luton är en av de mindre klubbar det snackas mest om i England. Laget spelade i National League för (femtedivisionen) så sent som 2014 men är nu på väg upp i The Championship. The Hatters har gjort en strålande säsong som nykomlingar och toppar League One. Till Highbury Stadium kommer Luton med fem raka vinster i bagaget och en glödhet irländsk skytteligaledare. James Collins har tryckt in åtta mål de fem senaste matcherna. Fleetwood är en lurig motståndare med en hög högstanivå. The Fishermen ligger på en stabil niondeplats och har fortfarande chansen att nå playoff. Här bör det dock bli tufft. Trolig tvåa i Lancashire.

10. Coventry - Walsall 2
Det gamla svensklaget Coventry är ytterligare en klubb som håller till i League One. Det har faktiskt varit värre för de himmelsblå då de är nykomlingar efter att ha kvalat sig upp till tredjedivisionen i fjol. Som nykomlingar gör de en stabil säsong och kommer sluta i mittenskiktet. Speciellt mycket har de dock inte att spela för. Desto mer gäller denna match för Walsall som bara har två poäng tillgodo på lagen under strecket. Formen är inget vidare hos gästerna men Coventry har passat bra under säsongen. Både i ligan och FA-cupen fick de himmelsblå ge vika under slutfasen av 2018 mot The Saddlers. Det känns inte alls omöjligt på nytt. Syna rensartvåan först och främst!

11. Gillingham - Scunthorpe 2
Nästa anhalt är Priestfield Stadium i Kent. Gillingham gör sin sjätte raka säsong i League One. Efter att ha huserat i mitten av tredjedivisionen är det nu dock fara på färde för The Gills. Inför lördagens möte återfinns de blåsvarta på nedflyttningsplats och formen är inget vidare med fyra raka utan seger. Förra helgen blev det hela 1-4 i baken här inför hemmafansen när Barnsley var på besök. Scunthorpe är inte av samma klass som ligatvåan, men gästerna håller en stabil nivå och visar fin form. Sett till de åtta senaste omgångarna har imponerande 19 poäng spelats in. Bortalaget är hetare och X2 lockar klart mest.

12. Bradford - Plymouth 1
Bradford spelade i Premier League runt millenniumskiftet men föll på ett par säsonger till League Two. Därefter har klubben byggts upp och de har gjort en storsatsning för att nå The Championship under flera säsonger, dock utan att lyckas. Nu löper faktiskt The Bantams istället en stor risk att degraderas. Inför den 33:e omgången ligger är de nästjumbo i League One. Hemma på Valley Parade har det dock sett bra ut under den senare delen på säsongen med fem vinster på de sju senaste ligamatcherna. Plymouth återfinns ett par pinnhål upp i tabellen men håller i grunden inte samma klass och är inget märkvärdigt lag på bortaplan. Fin etta!

13. Oxford - Peterborough 1
Kassam Stadium där The Boys from the Hill, Oxford, håller till får sista ordet denna lördag. Hemmalaget kämpar frenetiskt för att undvika nedflyttning och är det lag som inför helgens matcher ligger precis över det negativa strecket. Fem raka ligamatcher utan förlust, trots lagets prekära tabellposition, vittnar om moral. Henry James är en vass målskytt med meriter från bland annat Millwall och Wolves. Peterborough har tappat sin playoff-plats efter att ha kommit in i en djup formsvacka. De blåvita har endast spelat in två poäng på de fem senaste och spelet hackar betänkligt för stunden. Här är Leeds-lånet Tyler Denton avstängd. Spelvärd etta i universitetsstaden.

Kupongens kassaskåp


Man City
Pep Guardiolas ljusblå manskap hade lekstuga med Chelsea den gångna helgen. Nu ställs de mot Newport County från fjärdedivisionen. Då blir det naturligtvis ytterligare en överkörning.


Varningens finger!


Walsall
The Saddlers krigar för sin existens och kommer sälja sig dyrt på mäktiga Ricoh Arena. Coventry ligger däremot i ingenmansland och har inte speciellt mycket att spela för. Två inbördes vinster för Walsall under säsongen ska inte förringas. Varning!


Lilla raden 144 rader
1. Newport C - Man City 2
2. Wimbledon - Millwall 2
3. Preston - Nottingham 1x2
4. Sheffield U - Reading 1x
5. Bolton - Norwich x2
6. Ipswich - Stoke X
7. Barnsley - Wycombe 1x
8. Charlton - Blackpool 1
9. Fleetwood - Luton 2
10. Coventry - Walsall 1x2
11. Gillingham - Scunth. x2
12. Bradford - Plymouth 1
13. Oxford - Peterborough 1


Stora raden 864 rader
1. Newport C - Man City 2
2. Wimbledon - Millwall 2
3. Preston - Nottingham 1x2
4. Sheffield U - Reading 1x
5. Bolton - Norwich 1x2
6. Ipswich - Stoke x2
7. Barnsley - Wycombe 1x
8. Charlton - Blackpool 1
9. Fleetwood - Luton x2
10. Coventry - Walsall 1x2
11. Gillingham - Scunth. x2
12. Bradford - Plymouth 1
13. Oxford - Peterborough 1

Spela på Stryktipset: klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto