Stryktipset lör 17/11

Publicerad på 16 Nov 2018 - 09:12

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Nov 2018 - 09:12

Sverige ska in i elden under lördagen när Turkiet står för motståndet nere i Anatolien. Det är en av sex matcher från Nations League som tar plats på kupongen. I övrigt ska svårtippade League One bemästras i jakten på 13 rätt. Nu ska agnarna sållas från vetet i omgång 5 av Tips-SM. Här har ni analysen som tar er mot toppen av tävlingen!


Spelstopp: 15.59


1. Turkiet - Sverige X
Två tävlingsmatcher väntar för Janne Anderssons landslag denna samling och först ut är ett möte mot Turkiet i Eskisehir. Förlust här och det blir degradering till tredjedivisionen för Blågult. Vid vinst lever dock hoppet om gruppvinst inför det avslutande mötet mot Ryssland på Friends Arena. Sverige tappade 2-0 till 2-3 mot turkarna i Stockholm efter en svag andra halvlek. Då saknades Andreas Granqvist. Han är tillbaka här vilket är en kraftig förstärkning. Däremot är inte Emil Forsberg uttagen i truppen efter fortsatta ljumskproblem. Räkna med ett Turkiet som trycker på mot ett Sverige som lägger sig lågt och satsar på omställningar. Det passar som bekant de blågula relativt bra. Krysset känns allra mest troligt på förhand. Gardera därefter med tvåan till förvånansvärt låg procent.


2. Italien - Portugal 2
I A-divisionen kan ett Cristiano Ronaldo-löst Portugal säkra segern i Grupp 3 under lördagen. Nationen från den Iberiska halvön har imponerat under hösten och både besegrat Polen på bortaplan samt Gli Azzurri hemma i Lissabon. Italien har det däremot fortsatt tungt och får inte till det under Roberto Mancini. Endast två vinster på de elva senaste landskamperna har det blivit för det fotbollstokiga landet. Den meriterade tränaren satsar fortsatt ungt med spelare som Chiesa, Pellegrini och Berardi. Här har även Brescia-spelaren Sandro Tonali, född 2000, förvånande nog blivit uttagen. Portugal känns hetare och med en kvick offensiv med André Silva och Bernardo Silva i spetsen ska Europamästarna kunna kontra bort detta Italien. Tvåan är minst sagt spännande till låg procent. Bra chansspik!


3. Albanien - Skottland 2
Över till C-divisionen där det alltjämt är öppet i Grupp 1. Albanien lär dock inte ta hem gruppsegern efter att de åkte på stryk med 0-2 borta mot Israel förra samlingen. Samma siffror blev det när de rödsvarta örnarna besökte Glasgow för två månader sedan. Då var skottarna tämligen överlägsna. En jämnare match är att vänta nere på Balkanhalvön men Skottland ska trots allt ses med bäst chans till tre poäng. Truppmässigt ser Alex McLeish lag bättre ut med Liverpools ytterback Andrew Robertson som stor härförare. X2 räcker långt i Shkodra.


4. Azerbajdzjan - Färöarna 1
Grupp D4 är en spännande sådan där Azerbajdzjan och Kosovo ser ut att göra upp om gruppsegern. Dessa nationer möts också i den avslutande omgången på tisdag. För att den ska ha betydelse behöver hemmalaget troligen ta tre poäng mot Färöarna under lördagen. Det mesta tyder på att så blir fallet. När nationerna möttes på ön i Atlanten vann Azerbajdzjan klart med 3-0 efter två mål av Brasilien-födde Richard Almeida de Oliveira. Något missvisande siffror då men en helt annan matchbild väntas i öst. Färöarna trivs inte alls på resande fot och har endast gjort ett mål på sina fem senaste bortamatcher. Trolig etta i Baku.


5. Rumänien - Litauen 1
Kupongens säkraste tecken hittas i Ploiesti. Litauen har visat att de inte är tillräckligt bra för tredjedivisionen och kommer att degraderas. Fyra raka förluster har det blivit för de gulgröna trots att de haft tre hemmamatcher. I förra samlingen var det nära att bli poäng mot just Rumänien hemma i Vilnius när Arturas Zulpa kvitterade i den 90:e minuten. Cosmin Contras mannar ville dock annat och satte in nådastöten i den fjärde stopptidsminuten. På bortaplan lär dock Litauen inte kunna pressa Rumänien. Hemmalaget har fortfarande en teoretisk chans på gruppsegern och kommer knappast göra bort sig. Klar seger att vänta för de blågula!


6. Malta - Kosovo 2
Tillbaka till Grupp D4 där Kosovo skaffat sig ett strålande läge till avancemang. Balkan-landet står på åtta poäng efter fyra spelade omgångar och toppar gruppen. Malta är däremot jumbo och har svårt att stå sig även i fjärdedivisionen. Ö-nationen står på två poäng och var totalt utspelade när lagen möttes i Pristina. 3-1 slutade det till Kosovo då efter bland annat 24-3 i avslut och 9-1 i hörnor. Något jämnare tillställning att vänta här men att Malta ska ta poäng känns föga troligt. Spika tvåan!


7. Accrington Stanley - Barnsley 2
Vi tar oss till de brittiska öarna där sju matcher från League One ska avhandlas. Accrington Stanley är nykomlingar och har hittills gjort det riktigt bra. Laget från den lilla staden i Lancashire återfinns på en sjundeplats efter 17 omgångar och har endast förlorat tre matcher så här långt. Här blir det dock tufft mot meriterade Barnsley. Gästerna ses som en uppflyttningskandidat och kommer till detta möte med fem raka triumfer (alla tävlingar). Här saknas den walesiske målvakten Adam Davies på grund av landslagsuppdrag men The Tykes ska ändå ses som favoriter. X2 erbjuder fint värde och spelas.


8. Burton - Coventry 1
Burton drabbas alltid av ett tungt avbräck när det är landslagsuppehåll. Då saknas nämligen stjärnan Liam Boyce som nästintill alltid blir uttagen till Nordirlands trupp. Det är naturligtvis ett stort avbräck för The Brewers. Här ställs de också mot en svår motståndare i form av nykomlingen Coventry. Det forna Premier League-laget har gått starkt och kommer till Pirelli Stadium med 16 poäng på de sex senaste. Trots det känns ettan mest trolig. Burton spelade trots allt två divisioner högre upp i fjol och har ett starkare spelarmaterial. Ettan ser ut att bli understreckad med tanke på lagens formkurvor. Då lockar spiken på hemmalaget i jakt på hög utdelning. Den testas!


9. Doncaster - AFC Wimbledon X
Supporterägda AFC Wimbledon klarade kontraktet med nöd och näppe i fjol. Nu är The Wombles illa ute igen. Londonlaget är nästjumbo i League One och kommer till detta möte med sju raka ligaförluster. Något positivt är åtminstone att de två senaste matcherna vunnits i EFL Trophy och FA-cupen. Glädjande är också att en formsvag motståndare står på andra sidan under lördagen. Doncaster har efter en strålande start på säsongen fallit igenom och nu torskat tre matcher i följd. 2-2 mot amatörlaget Chorley i FA-cupen var knappast imponerande heller. Även om Doncaster ska gälla som favoriter på Keepmoat Stadium så streckas ettan alldeles för hårt. Wimbledon tog faktiskt fyra poäng i de två inbördes mötena i fjol. Tryck in alla tecken och hoppas på skrällen!


10. Luton - Plymouth 1
Ytterligare en stor hemmafavorit hittas på Kenilworth Road där League Ones bästa hemmalag tar emot ligans sämsta bortalag. Allt talar för ännu en triumf för Luton således? Nja, inte helt och hållet. Även om hemmalaget satsat hårt får det inte glömmas bort att de är nykomlingar. Plymouth var samtidigt ett topplag i fjol trots att de, precis som denna säsong, öppnade uselt. I en liga som League One ska knappast ett lag streckas upp mot, vad det verkar, 75-80 procent. Helgardera om det är miljonvinst som söks!


11. Oxford - Gillingham 1
Ett par mil nordväst om London, i universitetsstaden Oxford, ska även ett League One-möte spelas denna lördag. Hemmalaget har inte haft någon vidare säsongsöppning men kommer nu från sex raka matcher utan nederlag i ligaspelet. Dessutom väntar något av en favoritmotståndare. Åtta raka matcher har radats upp mot Gillingham utan förlust, varav fem av de sex senaste slutat med seger. Gästerna återfinns tre poäng före i tabellen men visar inte lika bländande form. Det som talar för The Gills är dock att Oxford har ett tungt avbräck. Gavin Whyte, som gjort tre mål i ligan hittills, är iväg på landslagsuppdrag med Nordirland. Börja med ettan men gardera tidigt.


12. Shrewsbury - Rochdale 2
Shrewsbury gjorde en stark säsong i fjol när de slutade trea och tog sig till playoff. Där var laget en hårsmån från att ta klivet upp till The Championship men fick ge sig efter förlängning i finalen på Wembley mot Rotherham. Denna säsong har det inte alls sett lika bra ut för The Shrews. 18 poäng på 17 omgångar imponerar knappast och laget står nu utan tränare efter att John Askey blivit sparkad tidigare i veckan. Hos Rochdale är det något mer positivt efter sju poäng på de fyra senaste. I vad som väntas bli ett jämnt möte lockar den lågt streckade tvåan klart mest. Bra läge att chansa bort ettan.


13. Southend - Blackpool 1
Vi avslutar på östkusten och den fina staden Southend-on-Sea. Där är hemmalaget United normalt väldigt stabila. Det har förvisso blivit fyra förluster på åtta matcher på Roots Hall hittills men i fjol var The Shrimpers ett av ligans bästa hemmalag. Då slog de blåklädda bland annat tillbaka Blackpool som står för motståndet under lördagen. Gästerna kommer till spel utan nyckelspelaren Jordan Thompson som blivit uttagen av Michael O’Neill i Nordirlands landslag. Då blir det tufft på östkusten. Southend ska ses med fin chans och till cirka 40 procent är ettan en mycket gångbar spik.


Kupongens kassaskåp


Rumänien
Det är stor skillnad mellan Rumänien och Litauen. På hemmaplan har dessutom Cosmin Contras landslag visat gång på gång att de är svåra att tas med. Gästerna från Baltikum ska inte kunna hota i Ploiesti.


Varningens finger!


AFC Wimbledon
Londonlaget tog fyra poäng mot Doncaster i fjol och har en trupp som är likvärdig med hemmalagets. Att Wimbledon ska få med sig poäng från Keepmoat Stadium känns inte alls otänkbart.


Lilla raden 144 rader
1. Turkiet - Sverige X
2. Italien - Portugal 2
3. Albanien - Skottland x2
4. Azerbajdzjan - Färöarna 1
5. Rumänien - Litauen 1
6. Malta - Kosovo 2
7. Accrington - Barnsley x2
8. Burton - Coventry 1
9. Doncaster - Wimbledon 1x2
10. Luton - Plymouth 1x2
11. Oxford - Gillingham 1x
12. Shrewsbury - Rochdale x2
13. Southend - Blackpool 1


Stora raden 864 rader
1. Turkiet - Sverige x2
2. Italien - Portugal 2
3. Albanien - Skottland x2
4. Azerbajdzjan - Färöarna 1x
5. Rumänien - Litauen 1
6. Malta - Kosovo 2
7. Accrington - Barnsley x2
8. Burton - Coventry 1
9. Doncaster - Wimbledon 1x2
10. Luton - Plymouth 1x2
11. Oxford - Gillingham 1x2
12. Shrewsbury - Rochdale x2
13. Southend - Blackpool 1

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto