Stryktipset lör 18/5

Publicerad på 17 Maj 2019 - 11:48

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Maj 2019 - 11:48

FA-cupfinal, La Liga, Ligue 1 och massvis med svensk fotboll har vi att sätta tänderna i denna vecka. Ett par fina drag hittas i vanlig ordning på denna kupong som avslutas under söndagen. Här har ni analysen mot 13 gröna bockar!


Spelstopp: 15.59


1. Manchester City - Watford 1
Dags för FA-cupfinal på Wembley, en titel City inte plockat sedan 2011. Nu har de chansen att bärga den engelska trippeln, något som aldrig någon klubb lyckats med tidigare. Stor morot för Pep Guardiolas ljusblå slåttermaskin som kommer komma in taggade till tusen trots förra helgens PL-titel. Det rapporteras dessutom inte om några skador hos The Citizens. Javi Gracia har också fullt manskap till förfogande in till denna final. Watford har gjort en magisk säsong och kommer vara nöjda hur det här än slutar. Här kommer de ge allt men lär inte räcka till mot ett betydligt starkare City. Tio raka förluster mot giganterna från Manchester blir till elva. Toksäker etta!


2. AFC Eskilstuna - Helsingborg X
Nykomlingsmöte mellan två klubbar som har det tungt för stunden. AFC är nästjumbo och har enorma problem med målskyttet. Endast ett mål i rätt bur på de fem matcherna ger inte många poäng. Helsingborg läcker i sin tur bakåt och är näst sämst av samtliga i den kategorin. Andreas Granqvist var tillbaka senast mot AIK (1-3) men linkade av och blir borta en tid. En hård smäll. Samtidigt ser innermittfältarna Benyu, Farnerud och Abubakari ut att saknas. Räkna inte med någon glamorös tillställning på Tunavallen. Detta blir jämnt och det skulle inte förvåna om det slutar med delad pott. Spikkrysset smakar mumma!


3. Varberg - Halmstad 1
Till slut bröts Varbergs sju matcher långa segersvit. Inte mer än att de grönsvarta fortsatt är obesegrade och löste en stark pinne mot Örgryte i Göteborg ska dock sägas. Astrit Seljmani blev återigen målskytt och där har Varberg en guldklimp. Halmstad, som var favoriter inför säsongen, har det betydligt tuffare och hittas på en pinsam 14:e plats. Magnus Haglund fick en bra start efter att ha ersatt Igor Krulj men senast blev det återigen förlust när GAIS gästade Örjans Vall. Inget snack om att hemmalaget för stunden är betydligt hetare och ettan ritas dit med goda förhoppningar. Säkerställ med krysset på större system.


4. Sevilla - Athletic Bilbao 2
Den sista omgången är kommen i La Liga och det lär inte bli spel i Champions League till hösten för Sevilla. Andalusierna har spelat bort sig själva från fjärdeplatsen då endast en av de fem senaste slutat med tre poäng. Här behöver de dock ta poäng för att hålla Bilbao bakom sig i tabellen. De gästande baskerna återfinns tre pinnar bakom och måste i sin tur minst lösa ett oavgjort resultat för att inte bli av med sjundeplatsen som leder till Europa League. Tunga avbräck för hemmalaget här då Éver Banega och Roque Mesa båda är avstängda. Då lockar tvåan mest i denna svårtippade match, men här ska det inte snålas med garderingar.


5. Valladolid - Valencia 2
Valladolid såg länge ut som ett lag för Segunda División men laget från Kastilien har stått för en magisk slutforcering med tre vinster på de fyra senaste. Därmed är La Liga-kontraktet i hamn för den Ronaldo-ägda klubben. Här har de således inte något märkbart att spela för vilket öppnar upp för ett Valencia som är i behov av poäng. Seger här och Los Ché kniper den åtråvärda fjärdeplatsen som leder till Champions League. Med motivationen och klassen på gästernas sida talar allt för en säker tvåa på José Zorrilla.


6. St Etienne - Nice 1
I Ligue 1 återstår två omgångar och här kan St Etienne säkra en Europaplats vid tre poäng när Patrick Vieiras Nice kommer på besök till Stade Geoffroy Guichard. Här hemma har de grönvita varit strålande under säsongen men senast blev det stryk mot svårspelade Montpellier (0-1). Där visades dessutom nyckelspelaren Remy Cabella ut och han är således avstängd här. Detsamma gäller skyttekungen Wahbi Khazri och backen Mathieu Debuchy. Nice har i sin tur avstängningar på Dante och Christophe Herelle vilket stör. Likt Montpellier är dock de rödsvarta tighta bakåt och kan ställa till med problem för alla lag. Ettan får agera utgång men här krävs uppbackning av åtminstone krysset.


7. Monaco - Amiens X
Mästarna från 2017 är minst sagt illa ute. Kontraktet såg säkrat ut för två månader sedan men nu har Monaco gått segerlösa sju raka matcher och är därmed i högsta grad inblandat i nedflyttningsstriden. Med två omgångar kvar är det endast målskillnad som håller de rödvita på rätt sida kvalstrecket. Saman Ghoddos och Emil Krafths Amiens återfinns endast två poäng före i tabellen och visar också blek form. Åtta matcher i följd utan seger, dock har hela sju av dessa slutat med en pinne. Ångestladdat möte deluxe och visst ska Monaco normalt vinna detta hemma på Stade Louis II. Är det något vi lärt oss under säsongen är det dock att inte lita på de överskattade stjärnorna i furstendömet. Lämna inte något åt slumpen, in med alla tecken!


8. Kungsängens IF - Täby FK 2
Derby från Division 2 Norra Svealand mellan två lag som ligger jämsides i toppskiktet av tabellen. De båda kombattanterna har efter sex omgångar skrapat ihop förnämliga 13 poäng, starkt av inte minst Kungsängen som är nykomlingar. Täby är mer etablerade i denna serie och slutade i mittenskiktet i fjol. Här har vi en match i matchen mellan de båda skyttekungarna, Filip Ärlebrant i hemmalaget och Hugo Näslund hos gästerna. Helt öppen historia där värdet finns på gästerna men ettan likväl bör plockas med omgående. En gaffel (etta-tvåa) testas.


9. Djurgården - Elfsborg X
Över till söndagens matcher och Tele2 Arena där Djurgården återigen är tillbaka på vinnarspåret. Ett givmilt Falkenberg bjöd stockholmarna på de ytor de behövde i onsdags och det blev en komfortabel 3-0 seger på Falcon Alkoholfri Arena. Tuffare motstånd nu när ett Elfsborg som återfinns på samma poäng (15) står på andra sidan. Boråsarna har imponerat så här långt med framförallt sin finurliga offensiv med Pawel Cibicki i spetsen. Här saknas troligen Jonathan Levi som klev av senast mot AFC (1-0) men Simon Olsson är åter från avstängning. Brukar vara jämna matcher mellan dessa lag och mycket talar för det även denna söndag. Utgå från krysset men helgardera gärna tidigt.


10. Malmö FF - Kalmar FF 1
Magnus Pehrsson är tillbaka på arenan han avskedades från för ungefär ett år sedan trots att han löste guldet för MFF säsongen dessförinnan. Nu är det istället Uwe Rösler som styr över de himmelsblå och det gör han med bravur. I torsdagens möte mot IFK Göteborg var dock skåningarna märkbart bleka och får vara nöjda med en pinne. Här är dock viktiga Anders Christiansen tillbaka från avstängning och det betyder mycket. Samtidigt är Malmö ett helt annat lag hemma på Stadion. Det är dock inga duvungar som kommer på besök denna söndag. Kalmar har spelmässigt stått för starka prestationer så här långt och förtjänat fler poäng än de tagit. 0-1 förlusten mot Häcken senast var ytterligare en match där smålänningarna mycket väl kunde fått med sig en pinne. Här blir det tufft men krysset ska inte uteslutas. Det måste med om det ska kunna bli fin utdelning denna vecka. 1X!


11. Sirius - Häcken 2
Två lag som kommer från varsin 1-0 seger, Sirius hemma mot Sundsvall och Häcken hemma mot Kalmar. Inget av lagen imponerade dock. John Alvbåge gjorde sin första match från start för de blåsvarta och visade vägen genom en nolla. Här blir det betydligt tuffare mot ett Häcken som aspirerar på toppositioner. Paulinho är åter efter avstängning och kommer göra livet surt för en svajig backlinje i Sirius. Getingarna har ingen förlust mot Uppsalalaget på de åtta senaste och ska ses med bra chans på Studenternas. Trolig tvåa.


12. Trelleborg - Örgryte 2
Två toppkandidater i Superettan som inte levt upp till förväntningarna, särskilt inte Trelleborg som harvar i botten av tabellen. I veckan tappade skåningarna ledning till förlust borta mot Mjällby och Peter Swärdh hänger nu troligen löst. ÖIS hänger med i toppskiktet men har svårt att plocka trepoängare. Spelmässigt var dock insatsen mot serieledande Varberg (1-1) i onsdags ett steg i rätt riktning där de rödblå förtjänade tre pinnar. På Vångavallen ska de utan tvekan vara favoriter och tvåan synas till fint värde.


13. Öster - Mjällby 1
Myresjöhus Arena i de småländska skogarna får sista ordet när Öster och Mjällby ställs mot varandra i Superettans nionde omgång. Mjällby har fått en succéartad start som nykomlingar. I onsdags kom fjärde raka segern när Trelleborg besegrades hemma i Blekinge. Återigen visade de gulsvarta styrka och vann med uddamålet. Öster har däremot haft en kämpig inledning och står på bleka sju poäng efter åtta omgångar. Hemmaplan och konstgräs är dock till deras fördel här och det ska inte glömmas bort att säsongen ännu är ung. Rent truppmässigt är smålänningarna det bättre laget. När matchen då ser ut att streckas relativt jämnt måste värdet synas. Spika ettan!


Kupongens kassaskåp


Manchester City
City har nog pekats ut till “kassaskåpet” 30 gånger den här säsongen och nästan varje gång har de levt upp till förväntningarna. Det lär de även göra i denna FA-cupfinal mot Watford. Bank!


Varningens finger!


Amiens
Går inte att lita på Monaco som denna lördag har allt att förlora när Amiens gästar den rika mikrostaten i söder. Alla tecken ska med på Stade Louis II.


Lilla raden 144 rader
1. Man City - Watford 1
2. AFC Eskils. - Helsingborg X
3. Varberg - Halmstad 1
4. Sevilla - Athletic Bilbao 12
5. Valladolid - Valencia 2
6. St Etienne - Nice 1x
7. Monaco - Amiens 1x2
8. Kungsängen - Täby FK 12
9. Djurgården - Elfsborg 1x2
10. Malmö FF - Kalmar FF 1x
11. Sirius - Häcken 2
12. Trelleborg - Örgryte 2
13. Öster - Mjällby 1


Stora raden 864 rader
1. Man City - Watford 1
2. AFC Eskils. - Helsingborg X
3. Varberg - Halmstad 1x
4. Sevilla - Athletic Bilbao 1x2
5. Valladolid - Valencia 2
6. St Etienne - Nice 1x
7. Monaco - Amiens 1x2
8. Kungsängen - Täby FK 12
9. Djurgården - Elfsborg 1x2
10. Malmö FF - Kalmar FF 1x
11. Sirius - Häcken x2
12. Trelleborg - Örgryte 2
13. Öster - Mjällby 1

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto