Stryktipset lör 20/10

Publicerad på 19 Okt 2018 - 00:39

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Okt 2018 - 00:39

Det är ett spektakulärt Stryktips som väntar när Tips-SM rullar igång. 10 miljoner i jackpot, Premier League och The Championship på agendan och inte minst mängder med luriga matcher. Såväl i söder som i London vankas det derbyn och i Wales går ett mycket viktigt bottenmöte av stapeln. Denna rad kan ge rejäl utdelning. Missa inte detta och heller inte att anmäla er till Tips-SM!


Spelstopp: 15.59


1. Bournemouth - Southampton 2
Vi öppnar upp kupongen på Vitality Stadium nere på sydkusten där det vankas ett glödhett derby. Bournemouth har öppnat säsongen piggt och ligger på en finfin sjätteplats inför detta möte. Senast togs en klar 4-0 seger borta mot Watford efter att bland annat norrmannen Joshua King nätat två gånger. Han och Ryan Fraser är dock frågetecken här. Southampton har haft det betydligt tyngre och krigar återigen i de nedre regionerna. Mark Hughes får inte alls till offensiven där laget lider av ineffektivitet och en pålitlig målskytt. Bournemouth har dock passat The Saints fint de senaste åren. Rivalerna har ställts mot varandra nio gånger sedan 2010 och det har slutat med sex segrar för de rödvita. Bournemouth ska knappast vara så stora favoriter som de är på kupongen i ett laddat derby. X2 rensar fint och testas!


2. Cardiff - Fulham 2
I Wales väntar ett ångestladdat möte mellan nykomlingarna Cardiff och Fulham. The Bluebirds står ännu utan seger och kommer närmast från fem raka nederlag. Här saknas dessutom Joe Ralls som blev utvisad mot Tottenham senast (0-1). Fulham åkte också på pisk innan uppehållet när de föll med klara 1-5 mot Arsenal. Defensiven har varit en rejäl akilleshäl för The Cottagers hittills och där krävs en radikal förbättring om de ska klara kontraktet. Det högre kunnandet finns dock utan tvekan hos gästerna här och Fulham har dessutom sju raka matcher utan förlust mot Cardiff. Spika tvåan till en trevlig procent!


3. Newcastle - Brighton X
Ännu ett bottenmöte, denna gång från St James’ Park på östkusten. Newcastle var på väg mot en överraskande och efterlängtad seger senast mot Man United på Old Trafford. Skatorna föll dock ihop och 2-0 förbyttes till en svidande 2-3 förlust. Det gör att Rafa Benítez lag står kvar på två ynka poäng efter åtta spelade omgångar. Brighton vände en negativ trend senast när de besegrade West Ham med 1-0 på sydkusten. Som så många gånger förr var det Glenn Murray som stod för det avgörande målet. Viktiga poäng på spel här och vi kan räkna med en krampaktig historia mellan två relativt skickliga lag defensivt. Troligt kryss.


4. West Ham - Tottenham 2
I huvudstaden vankas det derby denna lördag när Tottenham tar sig till Londons Olympiastadion för ett möte med West Ham. Båda lagen kommer dock rejält skadedrabbade till denna tillställning. The Hammers saknar namn som Lanzini, Wilshere, Carroll och Sánchez, medan Spurs får klara sig utan Dele Alli, Moussa Dembélé och Jan Vertonghen. Dessutom är Christian Eriksen högst osäker till spel. Trots det ska Tottenham ses med fin chans här. West Ham har inte alls övertygat och Spurs kan trots avbräcken mönstra en stark startelva. Viss risk för att tvåan överstreckas dock. Plocka med krysset på större system.


5. Wolverhampton - Watford 1
I West Midlands tar nykomlingen Wolverhampton emot Watford på Molineux Stadium under lördagseftermiddagen. Där är de orangea obesegrade efter fyra spelade matcher trots att lag som Everton och Man City gästat. Överlag har Nuno Espírito Santos lag imponerat. 13 poäng på de fem senaste och endast ett insläppt mål på dessa tillställningar är ett enormt starkt facit. Watford har inte haft det lika lätt. The Hornets fick en flygande start på säsongen men har nu fyra raka matcher utan seger. Här har gästerna dessutom tunga avbräck i backlinjen då José Holebas och Christian Kabasele är avstängda samt Daryl Janmaat avstängd. Vargarna äter upp bålgetingarna. Etta!


6. Aston Villa - Swansea 1
Vi håller oss kvar i West Midlands men tar oss ner en division till The Championship för ett möte på Villa Park. Dessa båda klubbar har gjort mängder med säsonger i Premier League och har ambitionen att ta klivet upp. Aston Villa har dock haft en otroligt tung start på säsongen med tränarbyte och bara en triumf på de tio senaste. Med tanke på den trupp nya tränaren Dean Smith förfogar över ska det dock bara vara en tidsfråga innan The Lions lyfter i tabellen. Graham Potter har gjort det skapligt med Swansea och walesarna återfinns på en mittenplacering. Med det sagt känns laget som mycket mellanmjölk och spetsen saknas. Här är känslan att hemmalaget visar sin klass och kör över motståndet. Ettan bör sitta!


7. Brentford - Bristol City 1
Tillbaka till London där det gått grus i maskineriet för Brentford. The Bees kommer från fem raka utan seger men ser spelmässigt väldigt intressanta ut. Fransmannen Neal Maupay har varit The Championships bästa spelare så här långt och toppar skytteligan på tio fullträffar. Hemma på Griffin Park spelar Londonlaget bitvis en glimrande fotboll och är fullt logiskt obesegrade efter sex matcher. Bristol City blandar och ger men formkurvan pekar nedåt med två poäng på de fem senaste. Det lär bli en mittenplacering för Niclas Eliasson och hans lagkamrater den här säsongen. Mot Brentford har Bristol bara plockat två poäng på lagens åtta senaste möten. Den statistiken förbättras inte under lördagen. Etta!


8. Ipswich - QPR 2
Slutligen kom den, Ipswich första seger för säsongen. Swansea besegrades i Wales med 3-2 efter ett sent avgörande mål av Trevor Chalobah. Trots det återfinns The Tractor Boys under nedflyttningsstrecket som nästjumbo och målskyttet är ett stort problem. QPR inledde säsongen uselt men har börjat trampa igång. Londonlaget har spelat in samtliga sina 14 poäng de åtta senaste omgångarna och Steve McClaren har börjat få ordning på grejerna. QPR känns snäppet hetare och trots bortaplan får The Hoops gälla som knappa favoriter. När tvåan streckas till omkring 30 procent lockar chansspiken. Gardera med krysset på större system då bottenmöten tenderar att bli målsnåla.


9. Stoke - Birmingham 1
Gary Rowetts Stoke har kanske bäst spelarmaterial av samtliga lag i The Championship men än så länge har de rödvitrandiga inte fått till det. Formen är dock på uppåtgående med två raka trepoängare före uppehållet och det ska bara vara en tidsfråga innan The Potters är med och krigar i toppen. Birmingham lär hålla till i de nedre regionerna men har gjort det bra efter sina förutsättningar. Garry Monk har inte en speciellt namnstark trupp att jobba med. Trots det har The Blues remarkabla åtta raka matcher utan förlust (sex oavgjorda). Här talar ändå mycket för att den sviten spricker. Utgå från ettan men tryck in krysset då Birmingham visat sig vara ytterst svårbesegrade.


10. Wigan - West Bromwich X
Fjolårets Premier League-lag West Bromwich har fått en bra start i den engelska andraligan. The Baggies återfinns på en andraplats och har öst in hela 31 mål på tolv matcher så här långt. Dwight Gayle och Jay Rodriguez är två anfallare som håller för Premier League. Bortaspelet har varit bra med endast en förlust på sex matcher, men nu ställs WBA mot ett hemmastarkt Wigan på DW Stadium. The Latics har raden 4-2-0 på hemmaplan och har visat att de inte bara är en nykomling för att stanna, utan även ett lag som ska kunna blanda sig i striden om playoff-platserna. Detta känns helt öppet. Läge att trycka in samtliga tecken!


11. Nottingham - Norwich X
Storsatsande Nottingham går från klarhet till klarhet. Innan uppehållet blev de första lag att vinna borta mot Middlesbrough (2-0). Lewis Grabban stod återigen för ett av målen. I slutet av den matchen fick dock ytterbacken Jack Robinson syna det röda kortet och är således avstängd här. Norwich är en tuff motståndare som blandar och ger väldigt mycket. Kanariefåglarna tillhör toppen av The Championship när de spelar som bäst men det varvar med bedrövliga prestationer. Finska Teemu Pukki visar glödhet form både i klubb- och landslag och kan bli tungan på vågen här. Nottingham ska råda som favoriter men streckas för hårt. Alla tecken även här!


12. Reading - Millwall 2
Tillbaka till de nedre regionerna för ett möte på Madejski Stadium. Dessa båda lag återfinns precis över nedflyttningsstrecket inför den 13:e omgången. Reading var tippade i botten men Millwall har underpresterat grovt så här långt. Senast kom ändå en efterlängtad seger för lejonen från London när de slog tillbaka Aston Villa med 2-1 på hemmaplan. Det finns fint kunnande hos Millwall och det ska bara vara en tidsfråga innan laget avancerar i tabellen. Detta möte vann de i våras och här ska fina chanser för ännu en triumf finnas. Chansa bort den överstreckade ettan. X2!


13. Hull - Preston 2
Vi avslutar med ännu ett bottenmöte. Denna gång är det jumbon Hull som tar emot 22:e placerade Preston. Hemmalagets trupp ser väldigt blek ut och mycket talar för att The Tigers kan degraderas på nytt. Preston håller däremot alldeles för hög nivå för att ligga i botten av tabellen. Efter ett par bra insatser utan någon trepoängare kom senast en efterlängtad seger när Wigan slogs tillbaka med hela 4-0 hemma på Deepdale. Här får gästerna utgångstipset men defensiven är fortsatt ett stort frågetecken. 24 insläppta på tolv omgångar är klart sämst i serien. Gardera därför omgående.


Kupongens kassaskåp


Brentford
The Bees har övertygat under inledningen och är en het kandidat till att ta steget upp till Premier League. På Griffin Park står de alltid för starka insatser och Bristol City ska knappast kunna hota. Brentford vinner inför hemmapubliken!


Varningens finger!


Southampton
The Saints har varit storebror i derbyna på sydkusten och har en klar plusstatistik mot Bournemouth. The Cherries visar bättre form men i grunden är det två jämna lag som ställs mot varandra. Då lockar den lågt streckade tvåan på Southampton.


Lilla raden 144 rader
1. Bournem. - Southamp. x2
2. Cardiff - Fulham 2
3. Newcastle - Brighton X
4. West Ham - Tottenham 2
5. Wolves - Watford 1
6. Aston Villa - Swansea 1
7. Brentford - Bristol C 1
8. Ipswich - QPR 2
9. Stoke - Birmingham 1x
10. Wigan - West Brom 1x2
11. Nottingh. - Norwich 1x2
12. Reading - Millwall x2
13. Hull - Preston x2


Stora raden 864 rader
1. Bournem. - Southamp. x2
2. Cardiff - Fulham 2
3. Newcastle - Brighton X
4. West Ham - Tottenham x2
5. Wolves - Watford 1
6. Aston Villa - Swansea 1
7. Brentford - Bristol C 1
8. Ipswich - QPR x2
9. Stoke - Birmingham 1x
10. Wigan - West Brom 1x2
11. Nottingh. - Norwich 1x2
12. Reading - Millwall x2
13. Hull - Preston 1x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto