Stryktipset lör 21/10

Publicerad på 20 Okt 2017 - 09:20

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Okt 2017 - 09:20

Tips-SM drar igång denna lördag och det kan mycket väl bidra till årets största omsättning på Stryktipset. Med flertalet svårtippade matcher på kupongen talar dessutom det mesta för att utdelningen kommer bli hög. Det gäller att hitta rätt spikar bland de 13 matcherna. Kan det göras finns chansen att bli miljonär!


1. Huddersfield - Manchester United 2
Skadelistan börjar växa sig lång för Mourinho. Pogba, Fellaini, Rojo och Zlatan saknas alla. Dessutom finns det frågetecken för Rashford, Carrick, Jones och Bailly inför detta möte. Trots detta kan United ställa ett slagkraftigt lag på benen. Mycket möjligt är att Lindelöf får chansen från start med tanke på skadesituationen. Ganska lämpligt är att en inte alltför tuff uppgift väntar United. Huddersfield ska inte underskattas, men har efter en strålande start på säsongen börjat visa sitt rätta jag de senaste matcherna. Nykomlingarna känns lite för svaga för Premier League och kommer få tufft att klara kontraktet. Med det sagt har de här ingenting att förlora. Tvåan är trolig och en tänkbar spik, men det behöver inte vara fel att plocka med krysset. United har trots allt sett något mer tröttkörda ut de senaste matcherna.


2. Manchester City - Burnley 1
Oavsett vilket lag man supportar är det häftigt att se Manchester City just nu. Laget spelar vad som kan kallas propagandafotboll. Det finns ständiga utvägar och lösningar i anfallsspelet. Samtliga spelare vill vara delaktiga och det finns en hunger hos The Citizens som inte setts på länge. 29 mål på åtta matcher i Premier League är mäkta imponerande. Återstår att se om de kan behålla det målsnittet när ett av ligans bästa försvar gästar Etihad Stadium. Burnley har släppt in minst mål, bortsett från topptrion, trots att de haft fyra otroligt svåra bortamatcher. Har Guardiola fått till anfallsspelet har Burnleys tränare Sean Dyche verkligen fått till The Clarets försvarsspel. Här sätts de dock på ett prov de tidigare inte stått inför. City är en maskin och kommer med största sannolikhet mala ner Burnley. 3-0 känns troligt. Ettan är hur som helst, trots Burnleys framfart, en supersäker spik.


3. Newcastle - Crystal Palace 2
Crystal Palace tog en otroligt skön seger förra helgen inför de passionerade hemmafansen på Selhurst Park. Insatsen var briljant och laget vann välförtjänt med 2-1 mot Chelsea. Trots detta är The Eagles fortsatt jumbo, men det har definitivt ljusnat i det tidigare totala mörkret. Även om det bara blivit tre poäng hittills får det heller inte glömmas bort att Palace haft City, United och Liverpool på bortaplan de inledande omgångarna. Nu väntar ett lättare spelschema, något som lär ge en skjuts uppåt i tabellen. Åtminstone om laget spelar som senast. Newcastle på St James’ är ingen lätt nöt att knäcka, men heller ingen omöjlig uppgift. Har Wilfried Zaha en lika bra dag som mot Chelsea kommer han riva upp stora hål i Newcastles försvar. Ettan ser ut att bli överstreckad. Då chansas den bort. X2 spelas.


4. Stoke - Bournemouth 2
Det vill sig inte för Bournemouth. Sydkustlaget är alltjämt nästjumbo med enbart fyra inspelade poäng på åtta omgångar. Något fel på prestationerna har det dock inte varit det sista. Laget har förtjänat mer poäng de senaste matcherna. Fortsätter de på inslagen väg kommer de garanterat ta sig upp över strecket. Stoke ligger inför den nionde omgången precis över strecket. Hemma är de alltid svårslagna, men det finns tveksamheter för hur de kommer agera nu när ett på pappret något svagare bortalag gästar och de väntas föra matchen. Den väntade matchbilden kan garanterat gagna ett Bournemouth som slår ur underläge. Ettan är dessutom även här överstreckad. Därför spelas återigen X2, där tvåan är en potentiell chansspik till ytterst låg procent.


5. Swansea - Leicester X
Det är ett ytterst formsvagt Leicester som tar sig an Swansea i Wales. Sex raka matcher har mästarna från 2016 spelat utan seger. Det gör att The Foxes just nu innehar en nedflyttningsplats. Till detta möte kommer de dessutom utan någon fast tränare. Craig Shakespeare sparkades efter 1-1 mot West Bromwich i måndags. Swansea är dock ingen omöjlig uppgift. Även om The Swans tog säsongens andra seger senast mot Huddersfield har de hittills inte imponerat. Kan Leicester komma upp i nivå ska de vara favoriter. Tveksamt huruvida de gör det däremot. Delad poäng känns troligt. Möjligt spikkryss.


6. Aston Villa - Fulham 1
Efter en katastrofal fjolårssäsong har Aston Villa trampat igång något. Inför den trettonde omgången innehar Birminghamlaget en sjundeplats, men det finns mycket som talar för att de ska kunna vara med och kriga om både en playoff- samt direktplats till Premier League. Hemma på Villa Park är de obesegrade hittills under säsongen. Fulham är ingen lätt uppgift, men här ska ändå Villa ses som favoriter. 1X bör räcka.


7. Barnsley - Hull 2
Hull förfogar både över en bra tränare och en stark trupp. Det är därför en gåta att det inte blivit fler poäng för förra årets Premier League-lag. På senaste tiden har det sett något bättre ut, men det finns alltjämt mycket att ta av. Barnsley kan stå för bra insatser titt som tätt, men är generellt ett lag Hull ska besegra. Det kommer troligen förr eller senare börja radas upp segrar från The Tigers. Med bra spelvärde på tvåan är det ett ypperligt tillfälle att spika av den.


8. Bolton - QPR X
Kanske inte lördagens mest publikvänliga tillställning. Detta är nämligen två av The Championships sämsta lag. Räkna däremot med mycket fighting spirit. Bolton tog sin första trepoängare senast mot Sheffield Wednesday och är på jakt efter andra raka. QPR har sex raka utan seger, så god chans ska finnas. Med hemmafördel ska The Trotters vara knapp favorit. Detta är dock en match att gardera. 1X eller samtliga tecken är att rekommendera.


9. Bristol City - Leeds 1
Den 36-årige tränaren Lee Johnson har gjort ett strålande jobb med Bristol City. Laget har nu tolv raka matcher utan förlust (samtliga tävlingar) och greppet om en playoff-plats. Det har enbart blivit en torsk för The Robins hittills under säsongen. Här möter de Leeds i rätt läge. Efter att ha varit i serieledning i The Championship har Pontus Janssons lag trillat in i en formsvacka. Tre raka förluster och halvdant spel har gjort att The Whites sjunkit till en sjätteplats. Utifrån hur det sett ut de senaste omgångarna får de även svårt här. Ettan är trolig och en bra spik.


10. Derby - Sheffield Wednesday X
Både Derby och Sheffield Wednesday får sägas ha underpresterat hittills. Båda ligger jämsides i mitten av tabellen, men har spelarmaterial för att ligga betydligt högre upp. I grunden är detta två jämna lag, där möjligen Wednesday ska hållas något högre. Formen och tidigare inbördes möten har dock gjort att Derby seglat upp som klara favoriter på tipset. Alldeles för klara sådana. Ettan är överstreckad och chansas bort på mindre system. Tillåter däremot plånboken är samtliga tecken att föredra.


11. Middlesbrough - Cardiff 1
Middlesbrough har fått smaka på hur tufft det är att spela i The Championship. Med lagets elfteplats är de dock bästa lag som spelade i Premier League i fjol. Det säger en hel del om hur svårt det är att ta sig upp med en gång till PL. Boro ska dock ha dugliga chanser, även om det hittills inte stämt. Senaste insatsen mot Barnsley lovade mer och de bör vara ett av lagen som slutar topp sex. Cardiff, som inlett säsongen starkt, är ingen lätt uppgift. På hemmaplan ska dock Boro ha goda chanser, särskilt som Cardiff verkar på nedåtgående. Truppmässigt har dessutom Boro en betydligt slagkraftigare trupp. Ettan spikas!


12. Sheffield United - Reading 1
Nykomlingarna Sheffield United har fått en magisk start på säsongen. Efter åtta vinster de inledande tolv omgångarna ligger laget från stålstaden på en tredjeplats. Reading, som så sent som i våras kvalade till Premier League, har däremot inte motsvarat förväntningarna. Förra helgen kom dock en mycket viktig och efterlängtad seger i den svåra bortamatchen mot Leeds. Möjligt att Jaap Stams mannar nu är på uppåtgående. Kan de slå Leeds på Elland Road kan de definitivt slå Sheffield United på Bramall Lane. Helgardera detta möte och hoppas på X2 för fin utdelning.


13. AFC Eskilstuna - Elfsborg 1
Det har länge känts som det varit klart att AFC Eskilstuna åker ur Allsvenskan. Än är dock så inte fallet, även om mycket talar för att det blir så. Sörmlänningarna har sex poäng upp till Jönköping på kvalplats och måste således vinna detta möte. Det kan de mycket väl göra. Elfsborg har inte varit sig likt under hösten och sett minst sagt mediokert ut. AFC har däremot höjt sig betänkligt, framförallt på Tunavallen, där de bara förlorat en av de fem senaste. AFC får utgångstipset. På större system bör det dock garderas.


Kupongens kassaskåp


Manchester City
City radar upp segrar och öser in mål. Trots att Burnley har ett av Premier Leagues bästa försvarsspel ska de vara chanslösa på Etihad Stadium. Spelar City som de senaste matcherna väntar ännu en överkörning!


Varningens finger!


Bournemouth
Det bör förr eller senare vända för Bournemouth. Prestationerna har varit bättre på sistone och fortsätter de på samma spår kommer resultaten komma. Får Eddie Howe matchbilden dit han vill i detta bortamöte mot Stoke, ska sydkustlaget kunna avgå med samtliga poäng. Detta till ytterst låg procent.


Lilla raden 144 rader
1. Huddersfield - Man U 2
2. Man City - Burnley 1
3. Newcastle - Crystal P x2
4. Stoke - Bournemouth x2
5. Swansea - Leicester x
6. Aston Villa - Fulham 1x
7. Barnsley - Hull 2
8. Bolton - QPR 1x2
9. Bristol City - Leeds 1
10. Derby - Sheffield W x2
11. Mboro - Cardiff 1
12. Sheffield U - Reading 1x2
13. AFC Eskils. - Elfsborg 1


Stora raden 1296 rader
1. Huddersfield - Man U x2
2. Man City - Burnley 1
3. Newcastle - Crystal P x2
4. Stoke - Bournemouth x2
5. Swansea - Leicester x
6. Aston Villa - Fulham 1x
7. Barnsley - Hull 2
8. Bolton - QPR 1x2
9. Bristol City - Leeds 1
10. Derby - Sheffield W 1x2
11. Mboro - Cardiff 1
12. Sheffield U - Reading 1x2
13. AFC Eskils. - Elfsborg 1x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto