Stryktipset lör 21/4

Publicerad på 20 Apr 2018 - 11:35

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Apr 2018 - 11:35

Huvudnumret på helgens Stryktips är FA-cupsemifinalen mellan Manchester United och Tottenham. Vilket av lagen ska boka en finalplats i den prestigefyllda turneringen? Annars är det en väldigt Championship-betonad kupong med flera kluriga matcher från den engelska andradivisionen. Jackpotten är satt till 13 miljoner så det gäller att söka efter värde och hitta de fina spikarna!


Spelstopp: 15.59


1. Manchester United - Tottenham 2
Manchester United studsade tillbaka från 0-1 förlusten mot W.B.A med att besegra Bournemouth med 2-0 på resande fot i veckan. Mourinho meddelade också att han tittade extra noga på vilka spelare som såg hungriga ut mot Bournemouth inför hans laguttagning mot Spurs i den här semifinalen. För rödklädda United är en seger i FA-cupen viktig för att inte säsongen ska ses som ett totalt misslyckande. Det kan definitivt innebära lite extra press på spelarna som också missgynnas av att matchen spelas på Tottenhams hemmaplan Wembley Stadium. Med det i åtanke erbjuder Spurs riktigt fint värde här och spikas till en kanonprocent!


2. Watford - Crystal Palace 2
Kupongens enda match från Premier League spelas den här lördagen mellan Watford och Crystal Palace. Watford har ingen seger på de fem senaste men ligger på säker mark i tabellen. Här ställs de mot ett Crystal Palace som kommer från en stark trepoängare mot Brighton senast. Vinsten innebär att Palace nu ligger sex poäng ovanför strecket med fyra omgångar kvar att spela och en seger här skulle innebära att man mer eller mindre säkrar kontraktet. Både motivationen och formen är bättre hos gästerna och även här är tvåan riktigt streckvärd. Spika Palace!


3. Birmingham - Sheffield United 2
Både Birmingham och Sheffield United slåss kring varsitt streck inför slutspurten av Championship. Birmingham är nere i botten och ligger inför helgens omgång två poäng ovanför nedflyttning. Spelmässigt har det inte alls sett särskilt bra ut den senaste tiden och City har förlorat sina två senaste fajter. Här skulle man verkligen behöva en seger men motståndet är tufft. Sheffield är med i kampen om playoff-platserna och är betydligt bättre än Birmingham. X2 på The Blades ska räcka långt här!


4. Bolton - Wolverhampton 1
Wolverhampton säkrade avancemanget till Premier League förra veckan och vi säger därmed grattis till Wolves. Ett lag som däremot inte kan pusta ut ännu är Bolton som i allra högsta grad är inblandat i bottenstriden. Här har de dock stor fördel av att Wolves numera är klart och med största sannolikhet roterar ett par spelare till den här matchen. Ett hungrigt och motiverat hemmalag ska kunna spela jämnt mot överlägsna serieledaren här. Utgå från ettan men gardera med så många tecken som möjligt!


5. Brentford - QPR 1
Brentford kommer från 1-1 borta mot Londonrivalen Fulham senast efter att Neal Maupay kvitterat i den 94:e minuten. Brentford stod i övrigt upp bra mot ett Fulham som spelat ligans bäst fotboll de senaste månaderna, poängen tog man rättvist. Nu väntar nytt möte mot en konkurrent från London när QPR gästar Griffin Park. The Bees är fortfarande med i racet om playoff men behöver full pott från sina avslutande tre omgångar för att kunna hota på riktigt. Här ska man ha riktigt bra vinstchans hemma mot ett QPR som inte har något att spela för. Spika ettan!


6. Bristol City - Hull X
Bristol City såg länge ut att gå mot en topp-6 placering men med tre förluster på de fyra senaste har de sjunkit i tabellen. Nu ser det tufft ut att nå en slutspelsplats, framförallt med tanke på att spelet hackar för tillfället. Hull har sett betydligt bättre ut än Bristol den senaste tiden och tagit sig upp på säker mark i tabellen. Här är man undervärderade av spelarna och får åtminstone med sig en poäng. X2!


7. Derby - Middlesbrough 2
Derby var ett av de förhandstippade topplagen i årets upplaga av Championship men har varit en besvikelse så här långt. The Rams slåss fortfarande för att ens ta sig till playoff och här väntar ödesmatchen. Derby ligger sjua, precis utanför och ställs här mot femteplacerade Middlesbrough. Formmässigt är det gästerna som är i bäst slag inför denna drabbning med en seger mot Bristol i ryggen. De här matcherna passar rutinerade Boro-tränaren Tony Pulis utmärkt och han vet vad som krävs här. X2 erbjuder visst värde och spelas!


8. Ipswich - Aston Villa 2
Det är ett skadeskjutet Ipswich som ställs mot topplaget Aston Villa den här veckan. Ipswich, som sparkat populäre tränaren Mick McCarthy var nära att inleda med seger senast men släppte in två mål med bara fem minuter kvar och förlorade. Det såg överlag väldigt skakigt ut bakåt för Tractor Boys och mot ett offensivt skickligt Aston Villa kommer de få problem. Gästernas tränare Steve Bruce kan säkert välja att vila några spelare med tanke på att laget är klart för playoff men Villa har tillräcklig kvalité för att vinna här ändå. Spika tvåan till en bra procent!


9. Leeds - Barnsley 2
Pontus Janssons Leeds har sex förluster på de nio senaste matcherna och det syns tydligt att spelarna är besvikna på säsongen som helhet och mer eller mindre checkat ut i förtid. Nu kan de förhoppningsvis tända till lite när de ställs mot Yorkshire-rivalen Barnsley som slåss i botten. Barnsley ligger två poäng ifrån säker mark och kan vid seger ta sig över strecket om antingen Birmingham eller Bolton förlorar. Här kommer man vara heltaggat på Elland Road och med tanke på Leeds svaga form har man bra poängchans. Utgå från tvåan till en trevlig procent men gardera tidigt. På större system kan alla tecken plockas med!


10. Preston - Norwich X
Preston såg ut att vara borta i kampen om playoff men har genom två raka segrar tagit sig tillbaka i racet. Nu skuggar The Whites tre poäng bakom och ställs här mot ett Norwich som skvalpar i mitten av tabellen. Gröngula Norwich har dock sett väldigt bra ut i spelet med boll den senaste tiden och kan ställa till det för Prestons kvaldrömmar här. Ettan är lite väl högt streckad och här målar vi på med alla tecken för att hitta utdelning!


11. Sheffield Wednesday - Reading 1
Med fyra segrar på de sex senaste har Wednesday säkrat spel i Championship till nästa säsong. Jos Luhokay som tog över The Owls i början på året fick tillslut fart på laget efter en längre formsvacka under vintern. Nu spelar Sheffield en vägvinnande fotboll igen och här kommer Reading få det svårt. The Royals har en sämre trupp och har haft stora problem med bortaspelet under hela säsongen. Utgå från ettan och gardera med krysset på större system!


12. Sunderland - Burton 1
Klassisk vinna eller försvinna match. Sunderland och Burton ligger på de två sista platserna i tabellen och en seger är allt som räknas här om något av lagen ska ha en minimal chans att klara kontraktet. Här bör det bli körning från båda håll och det ska inte kunna sluta i delad pott. Ett kryss skulle innebära att båda lagen åker ner till League One så därför garderar vi upp med etta-tvåa!


13. Östersund - Örebro 1
Vi avslutar i Jämtland där Östersund tar emot Örebro. Hemmaspelarna har säkert haft en svår vecka när klubben störts av turerna kring sportchefen Daniel Kindberg. Förhoppningsvis kan tränaren Graham Potter se till att ÖFK kommer fullt fokuserat till den här matchen. I senaste hemmamatchen imponerade laget stort och kommer de upp i samma nivå här blir det seger. Ettan erbjuder bra värde och Örebro är numret för litet. Östersund spikas!


Kupongens kassaskåp


Brentford
Brentford presterar en oerhört bra fotboll för att vara i Championship och ska ses med bra chans hemma mot QPR den här veckan. The Bees spelar för att nå playoff och är både hungrigare och bättre än Londonrivalen. Klar etta!


Varningens finger!


Norwich
Kanariefåglarna Norwich har höjt sig spelmässigt sen ungefär sex veckor tillbaka och spelar nu en väldigt bra fotboll. Preston är pressat att vinna för att kunna nå playoff samtidigt som Norwich kan gå ut och spela avslappnat här. Bra skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. Man U - Tottenham 2
2. Watford - Crystal P 2
3. Birmingham - Sheff U x2
4. Bolton - Wolves 1x
5. Brentford - QPR 1
6. Bristol City - Hull x2
7. Derby - Mboro 2
8. Ipswich - Aston V 2
9. Leeds - Barnsley 1x2
10. Preston - Norwich 1x2
11. Sheff W - Reading 1
12. Sunderland - Burton 12
13. Östersund - Örebro 1


Stora raden 864 rader
1. Man U - Tottenham 2
2. Watford - Crystal P 2
3. Birmingham - Sheff U x2
4. Bolton - Wolves 1x2
5. Brentford - QPR 1
6. Bristol City - Hull x2
7. Derby - Mboro x2
8. Ipswich - Aston V 2
9. Leeds - Barnsley 1x2
10. Preston - Norwich 1x2
11. Sheff W - Reading 1x
12. Sunderland - Burton 12
13. Östersund - Örebro 1

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto