Stryktipset lör 22/12

Publicerad på 20 Dec 2018 - 21:38

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Dec 2018 - 21:38

Fint Stryktips så här två dagar före julafton. Jackpot på 14 smaskiga miljoner kryddar denna kupong rejält. Vid första anblick ser det dessutom ut att kunna bli hög utdelning. Flera rangliga favoriter finns nämligen som Newcastle, Nottingham och West Bromwich. Här levereras en analys som kan ge sjusiffrigt!


Spelstopp: 15.59


1. Manchester City - Crystal Palace 1
Först ut är en favorit som bör hålla. City slarvar ytterst sällan och i stort sett aldrig hemma på Eastlands. De ljusblå hade dock problem att avancera från tisdagens kvartsfinal borta mot Leicester i Ligacupen. Där krävdes det straffar. Pep Guardiola vilade flertalet spelare då och City var ändå spelmässigt tämligen överlägsna. Här gästar Roy Hodgsons örnar de regerande mästarna. Palace tog senast en skön 1-0 triumf mot Leicester men det var ingen speciellt övertygande insats. De fem senaste besöken på Etihad Stadium har slutat med klara förluster för Londonlaget och så lär även fallet bli här. Klar etta!


2. Chelsea - Leicester 1
Ett mer eller mindre ordinarie Leicester kämpade alltså tappert mot City i veckan men fick slutligen ge sig. Insatsen var dock ett steg i rätt riktning efter flera svaga resultat den senaste tiden. Här väntar en otroligt tuff uppgift för Claude Puels mannar när de beger sig till huvudstaden för match mot ligafyran Chelsea. The Blues besegrade Bournemouth i Ligacupen i onsdags. Sarri mönstrade en relativt reservbetonad startelva där dock Hazard kom in och avgjorde med matchens enda mål. Ettan är naturligtvis mest trolig men Leicester stod för en stark insats på Stamford Bridge i fjol (0-0) och har vad som krävs för att lösa en pinne. 1X!


3. Cardiff - Manchester United 2
Lördagens mest uppsnackade match är den i Wales. Detta då José Mourinho slutligen fått lämna United efter en minst sagt svag höst. In kommer legendaren Ole Gunnar Solskjaer och han ställs direkt mot laget han tränade under en kort period 2014, Cardiff. Till Wales reser The Red Devils med ett bra skadeläge och troligtvis en boost i och med norrmannens intåg. En stark insats krävs för tre poäng då Cardiff stått för bra insatser inför hemmapubliken den senaste tiden. Fyra av The Bluebirds fem senaste hemmamatcher har faktiskt slutat med seger. United får trots detta bära ett klart och tydligt favoritskap. Börja med tvåan men gardera med krysset på större system.


4. Bournemouth - Brighton X
På Vitality Stadium ska Bournemouth försöka bryta en dyster trend när sydkust-kollegan Brighton kommer på besök. The Cherries 0-2 förlust mot Wolves innebar det sjätte nederlaget på de sju senaste för de rödsvarta. I onsdags blev det även uttåg i Ligacupen mot Chelsea. Laget dras dessutom med tunga skador på Smith, Cook och Gosling. Brighton var inne i en bra period men kommer nu från två raka förluster. Insatsen mot Chelsea (1-2) senast var dock fullt godkänd. Här saknas alltjämt avstängda Shane Duffy. Tre jämna möten mellan dessa klubbar i fjol och det kan vi räkna med återigen. Krysset är en rimlig utgångspunkt men tryck in så många tecken det går om stålarna räcker till.


5. Huddersfield - Southampton 2
Över till John Smith’s Stadium där viktiga poäng står på spel i de nedre regionerna. Southampton tog en otroligt skön seger senast när Arsenal besegrades på hemmaplan. Charlie Austin blev där stor matchhjälte med hans 3-2 mål i den 85:e minuten. Under Ralph Hasenhüttl bör de rödvita lyfta från sin 17:e plats i tabellen. Mer osäkert huruvida Huddersfield kan ta de poäng som krävs för att avancera från sin nästjumboposition. Insatsen mot Newcastle (0-1) var svag och den fjärde raka förlusten för The Terriers. Avsaknaden av viktiga Aaron Mooy syntes där och australiensaren blir borta ett bra tag till. Gästerna känns hetare och får tipset. Spika tvåan till en trevlig procent!


6. Newcastle - Fulham 2
Ytterligare ett bottenmöte, denna gång från St James’ Park. Newcastle skaffade sig lite andrum till nedflyttningsstrecket efter Salomón Rondóns matchavgörande mål mot Huddersfield. Där var dock The Magpies utspelade under långa stunder och spelmässigt ser det fortsatt inte alls bra ut. Defensiven håller för nytt kontrakt men offensiven är en av Premier Leagues sämsta. Tvärtom är det för Fulham. The Cottagers har problem i de bakre leden och har släppt in flest mål av samtliga lag. Något bättre har det sett ut under Claudio Ranieri men en klar uppryckning krävs om det ska bli spel i det engelska finrummet även nästa säsong. Här ska de ändå ses med fin chans, och framförallt betydligt större än vad de streckas till. Allt värde på Londonlaget innebär att X2 blir det självklara spelet.


7. West Ham - Watford 1
West Ham och Watford återfinns båda på 24 poäng inför lagens möte under lördagen. Hemmalaget visar dock upp betydligt bättre form med fyra raka triumfer. Detta trots ett fortsatt prekärt skadeläge med flera tunga namn på frånvarolistan. Felipe Anderson fortsätter imponera på mittfältet och är The Hammers just nu bästa spelare. Hos gästerna har Roberto Pereyra varit det hittills. Hans form har dock stagnerat och argentinaren har inte blivit målskytt på snart två månader. Visserligen blev det vinst senast men det var mot svaga Cardiff på hemmaplan. Betydligt tuffare väntas det bli för The Hornets på Londons Olympiastadion. Med West Hams nuvarande form talar det mesta för att Ken Sema och hans lagkamrater får vända hem utan poäng. Tänkbar spik trots överstreckning.


8. Blackburn - Norwich 2
Norwich har spelat ett antal säsonger i Premier League, senast 2015/16. Nu kan The Canaries vara på väg tillbaka till finrummet. Det har onekligen sett bra ut för de gröngula under en längre tid vilket placerar laget på en andraplats. Fem poäng skiljer dessutom ner till trean West Bromwich. Här ställs de på prov när de gästar Ewood Park, en arena Blackburn bara förlorat på en gång i ligasammanhang sedan september förra året. Hemmalaget ser dock inte speciellt märkvärdiga ut för stunden. Endast en vinst på de sex senaste matcherna och överlag inget imponerande spel. Teemu Pukki avgör för Norwich. Tvåa!


9. Ipswich - Sheffield United X
Ipswich tog en minst sagt efterlängtad seger senast när Wigan betvingades med 1-0 inför hemmafansen på östkusten. Det var första gången supportrarna fick jubla över en trepoängare på Portman Road den här säsongen. The Tractor Boys återfinns alltjämt som jumbo i tabellen men det är inte speciellt långt upp till säker mark. Här gästar topplaget Sheffield United som dock visar halvtaskig form. Åtta poäng på de sju senaste har gjort att de rödvita dalat till en femteplats i tabellen. Truppmässigt håller de en högre nivå än Ipswich, men det är inte lätt att åka till Portman Road och bara inkassera poäng. Tvåan blir för betrodd i vad som väntas bli en relativt jämn tillställning. Alla tecken!


10. Nottingham - QPR 2
Skrällchans hittas även på City Ground där Nottingham ställs mot QPR. Forest har gjort en stabil höst och är i högsta grad med i kampen om playoff. Nu kommer dock de rödvita från två raka matcher utan seger där de dessutom nollats i båda. QPR hade en negativ trend men bröt den förra helgen när Middlesbrough besegrades hemma på Loftus Road. Nahki Wells, från det lilla landet Bermuda, blev där matchvinnare när han prickade in sitt femte mål för säsongen. Steve McClaren har fått bitarna på plats med detta QPR och visat att hans lag kan stå upp mot samtliga i The Championship. Nottingham ska inte vara något undantag. Med allt värde på Londonlaget chansas ettan bort. X2!


11. Reading - Middlesbrough 2
Två formsvaga lag gör upp om poängen på Madejski Stadium. Reading harvar, precis som i fjol, i botten av tabellen. The Royals har nu sex raka matcher utan seger där dock fyra av dessa renderat i en poäng. Tony Pulis Middlesbrough har det också tungt för stunden. Två poäng har det blivit på de fyra senaste ligamatcherna och i veckan blev det uttåg i Ligacupen mot League One-laget Burton. Detta trots att Pulis mönstrade ett starkt manskap. Reading brukar passa de rödvita relativt bra då de tre senaste inbördes mötena slutat med seger för Boro. Truppen är också klart bättre än hemmalagets. Här får de utgångstipset men det ska garderas omgående med krysset.


12. Rotherham - West Bromwich X
På New York Stadium ska West Bromwich försöka fortsätta sin positiva trend när de ställs mot nykomlingen Rotherham. WBA tog en tung seger senast i toppmötet mot Sheffield United efter att Kieran GIbbs avgjort. Det var lagets sjätte raka match utan förlust. Rotherham förlorar också sällan men vinner inte speciellt ofta heller. The Millers har endast en trepoängare sedan mitten av september. Endast en av de tio senaste matcherna har dock slutat med förlust, däremot hela åtta med delad poäng. På hemmaplan har nykomlingen hela nio matcher i följd utan nederlag. En allt annat än enkel uppgift väntar således West Bromwich. Trots det streckas de upp som solklara favoriter. Bra läge att trycka in alla tecken och hoppas på skrällen.


13. Wigan - Birmingham 1
Vi avslutar på DW Stadium där Wigan letar efter formen. Senast åkte The Latics på ett svidande nederlag borta mot jumbon Ipswich. Hemma i Greater Manchester trivs dock de blåvita betydligt bättre och står allt som oftast för stabila insatser. Här återkommer Gavin Massey från skada och Paul Cook kan således mönstra en tung offensiv. Framåt hos Birmingham kretsar det mesta kring Che Adams och Lukas Jutkiewicz. De har stått för tio ligamål vardera så här långt. På bortaplan är dock The Blues inte speciellt märkvärdiga och här är känslan att de får det tufft mot ett heltaggat hemmalag. Wigan ska ses med fin chans på DW Stadium och spikas!


Kupongens kassaskåp


Manchester City
City levde inte upp till förväntningarna i tisdags även om de avancerade i Ligacupen. Pep Guardiolas lag gör sällan två sämre matcher på raken. Nu är de dessutom tillbaka på Eastlands där de kört över allt motstånd under säsongen. Allt talar för en trepoängare för City mot Crystal Palace.


Varningens finger!


Fulham
Newcastle överskattas av det svenska folket tack vare att de tagit oförtjänt många poäng de senaste två månaderna. Fulham har istället haft motstuds och förtjänat mer. På St James’ Park har Londonlaget god chans till ett fint resultat och det skulle inte förvåna om de vänder hem till huvudstaden med tre poäng.


Lilla raden 144 rader
1. Man City - Crystal P 1
2. Chelsea - Leicester 1x
3. Cardiff - Man United 2
4. Bournemouth - Brighton X
5. Huddersf. - Southamp. 2
6. Newcastle - Fulham x2
7. West Ham - Watford 1
8. Blackburn - Norwich 2
9. Ipswich - Sheffield U 1x2
10. Nottingham - QPR x2
11. Reading - Middlesbrough x2
12. Rotherham - West Brom 1x2
13. Wigan - Birmingham 1


Stora raden 864 rader
1. Man City - Crystal P 1
2. Chelsea - Leicester 1x
3. Cardiff - Man United x2
4. Bournemouth - Brighton 1x2
5. Huddersf. - Southamp. 2
6. Newcastle - Fulham x2
7. West Ham - Watford 1
8. Blackburn - Norwich 2
9. Ipswich - Sheffield U 1x2
10. Nottingham - QPR x2
11. Reading - Middlesbrough x2
12. Rotherham - West Brom 1x2
13. Wigan - Birmingham 1

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto