Stryktipset lör 23/2

Publicerad på 22 Feb 2019 - 07:40

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Feb 2019 - 07:40

Inte mycket Premier League-fotboll denna vecka men däremot en magisk kupong. 12 miljoner i jackpot hägrar och en ytterst svårtippad rad. Allt tyder således på minst sexsiffrig utdelning. Potentiella skrällar finns på flera håll, bland annat på St James’ Park där ett bottenmöte ska spelas. The Championship, som har med hela tio matcher på kupongen, bjuder på både topp- och bottenmöten. Känslan är minst sagt god - nu åker vi!


Spelstopp: 15.59


1. Bournemouth - Wolverhampton 2
Spännande möte först ut på sydkusten där två frejdiga lag drabbar samman. Bournemouth har ett väldigt starkt facit hemma på Vitality Stadium med sju vinster på 13 försök. Senast det begav sig på arenan besegrades Chelsea med förkrossande 4-0. Skadeläget är dock fortsatt allt annat än optimalt och här väntar säsongens nykomling, Wolverhampton. Vargarna trivs på bortaplan där de bara torskat fyra av tolv matcher i ligaspelet under säsongen. In till denna tillställning kommer West Midlands-laget dessutom med strålande form. Sju raka tävlingsmatcher utan förlust varav fem segrar. Här finns värdet på gästerna och X2 känns klart bäst trots Bournemouths stabila hemmafacit.

2. Newcastle - Huddersfield X
Det är fokus på bottenstriden på St James’ Park. Detta blir lite av sista chansen för Huddersfield som haft en oerhört kämpig säsong. 14 poäng skiljer upp till säker mark med tolv omgångar kvar att spela för The Terriers. Således krävs en seger på östkusten. Ett av lagen som ligger precis över strecket är Newcastle. Rafa Benítez skator fortsätter se trubbiga ut och brukar inte trivas speciellt bra när de förväntas föra spelet. De besegrade förvisso Hudds på bortaplan i december men där var jumbon det klart bättre laget. Newcastle ska knappast streckas till 70 procent här. Alla tecken blir det självklara valet!

3. Leicester - Crystal Palace 1
Kupongens sista Premier League-match hittas på King Power Stadium. Leicester har stått för mängder med imponerande prestationer den senaste tiden men inte fått något betalt. I förlusterna mot både Man United och Tottenham var The Foxes det klart bättre laget. Nu väntar ett mer tacksamt motstånd när Roy Hodgsons örnar kommer på besök. Det är förvisso ett lag Leicester haft problem med men samtidigt ett lag värdarna bör besegra. Palace imponerar inte och är alltjämt indragna i bottenstriden. Strecken sitter relativt rätt och då är det läge att ta ställning. Spika ettan!

4. Birmingham - Blackburn 2
Två klassiska lag drabbar samman på St Andrew’s under lördagen. Det lär dock bli tufft för båda att kunna nå playoff. Krig i mittens rike och nå en position på den övre halvan får snarare bli målet. Blackburn har visat svag form med fyra raka förluster men har överlag varit en överraskning i The Championship den här säsongen. Detsamma gäller Birmingham som ligger på en finfin niondeplats trots att de tippades i botten. Detta är en match mellan två jämbördiga men hemmalaget streckas upp till solklara favoriter. Bra läge då att gå emot och spela X2.

5. West Bromwich - Sheffield United 1
Lördagens stora möte i The Championship spelas inte speciellt långt ifrån St Andrew’s, nämligen på The Hawthorns. Där ställs fyran mot tvåan i ett härligt toppmöte. Det skulle förvåna om inte minst ett av dessa lag spelar i Premier League till hösten. Formen är strålande hos de båda kombattanterna. West Brom tog en skön seger i veckan när Jake Livermore tryckte in 3-2 på tilläggstid borta mot QPR. Därmed har The Baggies tio poäng på de fyra senaste, precis som Sheffield United. I kraft av hemmaplan får ändå WBA gälla som favoriter här. På denna luriga kupong är ettan en tänkbar spik även om den är långt ifrån säker.

6. Middlesbrough - QPR X
Ännu ett topplag som är i farten är Middlesbrough. Tony Pulis manskap vann borta mot Blackburn senast, självklart med 1-0, och återfinns alltjämt på en playoff-plats. Det är dock en bit upp till toppkvartetten och fokus ligger främst på att behålla sin topp 6-placering. Här väntar en match där de har allt att förlora. QPR ligger i ingenmansland och visar sämst form i hela ligan. Det ska dock sägas att Londonlaget är med i de flesta av matcherna och att de är allmänt svårspelade. Räkna med en jämn och målsnål tillställning på Riverside Stadium. Krysset lockar då och ser ut att bli otroligt understreckad. Läge för en chansspik?

7. Millwall - Preston 1
Ett annat Londongäng är Millwall. De var i spel så sent som i onsdags och tog då en imponerande skalp borta mot Derby. Jed Wallace blev där stor matchvinnare. Lurigt möte nu mot ett av ligans mest formstarka lag. Preston har sju raka matcher utan förlust och är på jakt efter playoff. Då behöver dock segrarna fortsatt radas upp. Det blir inte lätt på The Den. Där är Millwall ett fruktat motstånd. Oviss match men det ska vara knapp fördel hemmalaget. Ska de stora pengarna hittas är det läge att singelstrecka detta jämnstreckade möte. Chansspika ettan!

8. Norwich - Bristol City X
Fokus tillbaka till de övre regionerna av tabellen för ett toppmöte på Carrow Road. Norwich toppar tabellen men Bristol City har bäst form i hela ligan och återfinns på playoff-plats. Innan veckans förlust i FA-cupen mot Wolves hade The Robins sanslösa nio raka triumfer. I ligaspelet har de dessutom inte förlorat sedan november. Norwich har ligans hetaste spelare i Teemu Pukki men de gröngula är ojämna och har inget vidare försvar. Här saknas Mario Vrancic. 

9. Leeds - Bolton 1
Kupongens överlägset största favorit hittas på Elland Road. Det är inte speciellt svårt att förstå med tanke på att det är toppen mot botten som ställs mot varandra. Leeds är ligans näst bästa hemmalag. Formen är dock inte helt optimal och fansen är oroliga för att laget ska visa uppflyttningsfrossa som så många säsonger innan. Bolton tillhör de sämre i ligan och ska normalt få det tufft här. När krysset streckas runt tio procent i en så pass jämn liga som The Championship är det dock ett tecken som lockar. Trolig etta men plocka gärna med krysset om kapitalet räcker till. bet365 livestreamar matchen.

10. Brentford - Hull 1
Den engelska huvudstadens fjärde representanter på denna kupong blir bina från västra London. De har gjort en svag säsong jämfört med förväntningarna men formen är god. Sett till de tio senaste omgångarna ligger Brentford på en delad fjärdeplats med 18 inspelade poäng. Hull har tagit två poäng fler under samma period men dessa togs främst kring årsskiftet. Den senaste tiden har The Tigers inte imponerat och på bortaplan har de två raka förluster. Brentford är det bättre laget och extremt hemmastarka. Kupongens bästa spik!

11. Sheffield Wednesday - Swansea 2
Vi tar oss till stålstaden för ett tabellmässigt ganska grått möte. Både Sheffield Wednesday och Swansea ligger i tabellens mittenskikt och lär sluta där när säsongen summeras. Båda lagen har dock sett relativt fina ut den senaste tiden. Swansea besegrade Brentford i FA-cupen den gångna helgen och är klart för kvartsfinal där Man City väntar. Klar historisk fördel för walesarna här som har sju raka matcher utan förlust mot Wednesday. X2!

12. Stoke - Aston Villa 1
Säsongens två största besvikelser är utan tvekan Stoke och Aston Villa. Efter endast en triumf på de tio senaste omgångarna så börjar det faktiskt bli fara på färde för kontraktet för The Potters. Med elva poäng ner till Rotherham under strecket ska det dock naturligtvis bli fortsatt spel i andradivisionen. Aston Villa har endast spelat in två poäng på de fyra senaste och får troligen finna sig i att sluta utanför topp 6. Skadorna på Nyland, Grealish och Tuanzebe har påverkat mer än förväntat. Bortaspelet har varit uselt och Stoke får gälla som favoriter här. Utgå från ettan men de rödvita är inte att lita på. Helgardera helst om stålarna räcker till.

13. Reading - Rotherham X
Snacka om sexpoängsmatch på Madejski Stadium! Reading och Rotherham återfinns inför detta möte på samma poäng men på vardera sida nedflyttningsstrecket. Reading placerar sig just nu före tack vare bättre målskillnad. Båda lagens stora problem under säsongen har varit att plocka trepoängare. Oavgjort spelar de däremot väldigt ofta, inte minst Rotherham som har 14 kryss på 33 omgångar och fyra raka enpoängare. Räkna med en torftig och målsnål batalj. Bra läge att utgå från krysset då men här ska det inte sparas på garderingarna. Samtliga tecken!

Kupongens kassaskåp


Brentford
The Bees har den magnifika raden 9-3-4 på hemmagräs och har vunnit sina fem senaste matcher på Griffin Park. Hull har inte sett speciellt bra ut i februari och lär få det tufft i västra London. Bra etta!


Varningens finger!


Huddersfield
Newcastle är bättre mot topplagen än Huddersfield men när de nu ställs mot varandra ska det ses som relativt öppet på St James’ Park. När då både krysset och tvåan streckas under 20 procent är det givna tecken att plocka med.


Lilla raden 144 rader
1. Bournemouth - Wolves x2
2. Newcastle - Huddersf. 1x2
3. Leicester - Crystal P 1
4. Birmingh. - Blackburn x2
5. West Brom - Sheff U 1
6. Middlesbrough - QPR X
7. Millwall - Preston 1
8. Norwich - Bristol C x2
9. Leeds - Bolton 1
10. Brentford - Hull 1
11. Sheff W - Swansea x2
12. Stoke - Aston Villa 1
13. Reading - Rotherham 1x2


Stora raden 864 rader
1. Bournemouth - Wolves x2
2. Newcastle - Huddersf. 1x2
3. Leicester - Crystal P 1
4. Birmingh. - Blackburn x2
5. West Brom - Sheff U 1
6. Middlesbrough - QPR X
7. Millwall - Preston 1
8. Norwich - Bristol C x2
9. Leeds - Bolton 1x
10. Brentford - Hull 1
11. Sheff W - Swansea x2
12. Stoke - Aston Villa 1x2
13. Reading - Rotherham 1x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto