Tipsexperten

Stryktipset lör 23/3

22 Mars 2019 - 09:52

EM-kvalet samsas med League One på veckans något ovanliga kupong. Det finns dock all anledning att sätta sig in i dessa 13 matcher. Med en jackpot på 9 miljoner ligger vägen öppen mot en saftig summa. Sverige mot Rumänien på Friends Arena är det stora huvudnumret. Inleder Blågult kvalet med en viktig trepoängare?


Spelstopp: 15.59


1. Sverige - Rumänien 1
Strålande VM och därefter gruppvinst i Nations League, nu är det dags för nästa utmaning för Janne Anderssons folkkära landslag. Här finns dock vissa problem att ta itu med då både Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Jansson saknas. Motståndet är samtidigt inte att förakta då Rumänien sällan faller ur ramen. Cosmin Contra förfogar inte över den bästa truppen men prestationerna är så gott som alltid godkända. En stark svensk insats krävs således för tre poäng här. Utgå från ettan men gardera och måla på.
1X2-odds från bet365: 1.85 - 3.40 - 5.25
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


2. Spanien - Norge 1
I samma tuffa grupp reser Lasse Lagerbäcks Norge söderut för vad som förväntas bli en övermäktig uppgift. Spanien såg bra ut i Nations League även om det blev en andraplats bakom England. Luis Enrique har tagit ut en grymt stark trupp med världsspelare på varje position. Norge är på uppgång och kan mycket väl blanda sig i kampen om avancemang, men denna match i Valencia bör vara en övermäktig uppgift för våra västra grannar. Etta!
1X2-odds från bet365: 1.18 - 8.00 - 19.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


3. Italien - Finland 1
Nordiskt även i nästa batalj och även här hittas ett grannland som går in som stor underdog på bortaplan i södra Europa. Italien är dock ett något mer tacksamt motstånd än Spanien. Gli Azzurri håller fortsatt på med en generationsväxling och har en bra bit till toppformen även om det under korta perioder ser skapligt ut. Här finns gamla rävar som Bonucci, Chiellini och Quagliarella med men även nya bekantskaper som Armando Izzo och Nicolò Zaniolo. Finland imponerade i höstas när de plockade hem sin Nations League-grupp före Grekland och Ungern. Här slår de naturligtvis ur kraftigt underläge men ska inte räknas bort helt. Plocka med krysset på större system.
1X2-odds från bet365: 1.30 - 5.50 - 13.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


4. Bosnien - Armenien 1
Goran Pandev hyllades i torsdags för Makedonien. Nu är det dags för nästa stora stjärna från Balkan att få ta emot publikens jubel. Bosniens största spelare genom tiderna, Edin Dzeko, firar här hundra landskamper. Troligtvis får han också göra det med en seger. Hemma i Sarajevo är Bosnien svåra att tas med och har bland annat färska triumfer mot både Nordirland och Österrike. Armenien har också en fixstjärna i form av Henrikh Mkhitaryan men bakom honom finns det inte speciellt stora namn. Bosnien bör lösa detta. Trolig etta.
1X2-odds från bet365: 1.36 - 5.50 - 9.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


5. Liechtenstein - Grekland 2
Tredje matchen från Grupp J och återigen en stor favorit, denna gång på bortaplan. Grekland ställs här mot gruppens förmodade slagpåse, något som är lätt att förstå när man tittar på Liechtensteins statistik. Alplandet återfinns på plats 181 på FIFA:s världsranking och kammade noll i senaste VM-kvalet. Grekland är inte direkt kända för någon sprudlande offensiv men här ska de kunna få hål på ett amatörmässigt hemmalag. Allt annat än en bortaseger vore en stor sensation. Håller sig tvåan under 85 procent är den en strålande spik.
1X2-odds från bet365: 34.00 - 8.00 - 1.14
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


6. Malta - Färöarna 2
Två mindre ö-nationer drabbar samman i den sista landskampen på kupongen. Dessa känner varandra väl då de så sent som i höstas återfanns i samma Nations League-grupp. Då vann Färöarna med 3-1 på ön i Atlanten medan de spelade 1-1 här på ön i Medelhavet. De senaste kvalen har det funnits betydligt mer positivt att säga om gästerna jämfört med hemmalaget. Färöarna är en nation på uppgång som är snäppet bättre än Malta. Horsens-spelaren Hallur Hansson är en av flera spelare som håller skaplig nivå. Värdet finns till höger och tvåan är en bra värdespik. Ofta kryssrisk i dessa matcher dock så X2 blir det “fega” valet.
1X2-odds från bet365: 3.30 - 3.10 - 2.50
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


7. Coventry - Oxford United 2
I League One är det minst sagt ett getingbo i de nedre regionerna. Åtta omgångar återstår och mellan tolvan Plymouth och 21:an Walsall skiljer det blott tre(!) poäng. Oxford United är ett av lagen som ligger däremellan och alltså i högsta grad riskerar att degraderas. Formen är dock god med tio poäng på de fem senaste och fyra nollor på dessa matcher. Klassiska Coventry gör det bra som nykomlingar och återfinns på en finfin sjundeplats inför denna drabbning. Endast en poäng skiljer upp till playoff. Här görs dock The Sky Blues till alldeles för stora favoriter. Detta är i grunden två relativt jämbördiga lag. Våga chansa bort ettan och spela X2!
1X2-odds från bet365: 2.30 - 3.50 - 3.25
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


8. Luton - Doncaster 1
En annan nykomling i League One är Luton. Laget från Londons utkanter ser dock inte ut att bli speciellt långvariga i den engelska tredjedivisionen, de är nämligen på väg att ta ännu ett steg i seriesystemet. The Hatters har gjort en magnifik säsong och toppar League One med fem pinnar. Doldisen James Collins gör detsamma i skytteligan och är en av flera spelare som lyft sig kopiöst när han dragit på sig den orangea tröjan. För att hitta senaste förlusten i ligaspelet får vi gå tillbaka hela vägen till oktober. Doncaster krigar för att behålla sin playoff-plats men här får de ge vika mot ett sprudlande hemmalag. Spika ettan trots trolig överstreckning!
1X2-odds från bet365: 1.83 - 3.75 - 4.75
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


9. Peterborough - Southend X
På ABAX Stadium står ytterst viktiga poäng på spel mellan två formsvaga lag. Peterborough kämpar för att nå playoff men har blott två vinster på de elva senaste, medan Southend ligger pyrt till i botten och har tio matcher i följd utan tre poäng. På denna arena har dock The Shrimpers trivts bra med sju poäng de tre senaste säsongerna. Chansen att bryta den negativa sviten är större än vad strecken antyder. Här krävs samtliga tecken i ett tidigt skede. Jobba in räklaget!
1X2-odds från bet365: 2.00 - 3.60 - 4.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


10. Shrewsbury - Portsmouth 1
Shrewsbury var en hårsmån från att ta klivet upp till The Championship i fjol men fick ge sig efter förlängning i playoff-finalen mot Rotherham. Denna säsong har inte varit lika munter för värdarna och de är faktiskt ett av flera lag som är inblandade i nedflyttningsstriden. Hemmaspelet har dock varit fullt godkänt med 31 poäng på 19 matcher. Tuff nöt att knäcka för Portsmouth som jagar en direktplats till The Championship. Pompey har gjort en fin säsong men formen har mattats under 2019. Mot ett hemmastarkt Shrewsbury är det tveksamt om de verkligen ska gälla som favoriter. 1X spelas med viss darr på ribban.
1X2-odds från bet365: 3.25 - 3.30 - 2.40
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


11. AFC Wimbledon - Gillingham X
Ångestladdat möte i London mellan två lag från de nedre regionerna. Läget ser dystert ut för AFC Wimbledon men det såg betydligt värre ut för några veckor sedan. Tre poäng skiljer alltjämt upp till säker mark för The Dons men in till denna drabbning kommer de med tre raka triumfer. Försvarsspelet har varit stabilt och framåt har Joe Pigott blivit matchvinnare två gånger om. Gillingham har dock varit svårslagna den senaste tiden, särskilt på bortaplan där de bara förlorat en gång i ligaspelet sedan årets första dag. Ovisst. In med alla tecken.
1X2-odds från bet365: 2.20 - 3.50 - 3.50
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


12. Bradford - Blackpool 1
Från ett lag under strecket till ytterligare ett. Klassiska Bradford har storsatsat på att ta klivet upp till The Championship flera säsonger men inte lyckats. Nu löper istället The Bantams en övergripande risk att degraderas till League Two. City är faktiskt jumbo och har sex pinnar upp till Southend över strecket. Seger är minst sagt nödvändigt här när Blackpool kommer på besök till Valley Parade. Gästerna gör en fullt godkänd säsong och har alltjämt chansen på playoff. 0-3 förlusten mot Burton förra helgen var dock allt annat än imponerande och på de åtta senaste matcherna har The Seasiders bara plockat tre poäng vid ett tillfälle. Bradford är skapliga på hemmaplan och får tipset!
1X2-odds från bet365: 2.75 - 3.40 - 2.70
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


13. Burton - Accrington Stanley 1
I fjol skiljde det två divisioner mellan dessa lag. Nu skiljer det sex poäng. Accrington Stanley, som är nykomlingar, låg dock länge betydligt högre upp än sin nuvarande 15:e plats i tabellen. Formen är dalande och med två poäng ner till giljotinen har oron börjat sprida sig. Burton är ett relativt stabilt hemmalag och vann komfortabelt med 3-0 mot Blackpool här på Pirelli Stadium senast. Minus att Liam Boyce är iväg på landslagsuppdrag men det är även Accringtons Paul Smyth. Ettan är spelvärd upp till 55 procent.
1X2-odds från bet365: 1.90 - 3.60 - 4.50
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Kupongens kassaskåp


Grekland
Liechtenstein är Europas sämsta nation tillsammans med San Marino och Gibraltar. Grekland är alldeles för bra för att gå på en mina mot lilleputtlandet. Tvåan är bergsäker i match 5!


Varningens finger!


Oxford United
Laget från universitetsstaden visar fin form och krigar med näbbar och klor för att klara sig kvar i League One. Coventry på Ricoh Arena är ingen lätt, men heller ingen omöjlig, uppgift. Detta ska ses som tämligen öppet och då finns allt värde på Oxford som streckas till under 20 procent.


Lilla raden 144 rader
1. Sverige - Rumänien 1x
2. Spanien - Norge 1
3. Italien - Finland 1
4. Bosnien - Armenien 1
5. Liechtenstein - Grekland 2
6. Malta - Färöarna x2
7. Coventry - Oxford x2
8. Luton - Doncaster 1
9. Peterborough - Southend 1x2
10. Shrewsbury - Portsmouth 1x
11. AFC Wimble. - Gillingham 1x2
12. Bradford - Blackpool 1
13. Burton - Accrington 1


Stora raden 864 rader
1. Sverige - Rumänien 1x2
2. Spanien - Norge 1
3. Italien - Finland 1x
4. Bosnien - Armenien 1x
5. Liechtenstein - Grekland 2
6. Malta - Färöarna x2
7. Coventry - Oxford x2
8. Luton - Doncaster 1
9. Peterborough - Southend 1x2
10. Shrewsbury - Portsmouth 1x
11. AFC Wimble. - Gillingham 1x2
12. Bradford - Blackpool 1
13. Burton - Accrington 1

Spela på Stryktipset: klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Djurgården - AFC Eskilstuna
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
2.60 / 3.3
19:00  Elfsborg - Östersund
Fotboll - Allsvenskan - 2 asian hcp +0,5
1.89
19:00  Helsingborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - 2 asian hcp 0
1.80
21:00  Wolverhampton – Man Utd
Fotboll - Premier League - BLGM
1.90
  Rekatochklart Poolspel Insats
19:00  Topptipset mån 19/8 144 kr

Livestreaming