Stryktipset lör 25/5

Publicerad på 24 Maj 2019 - 00:16

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Maj 2019 - 00:16

10 miljoner i jackpot dukas upp på detta sprakande Stryktips. Svensk fotboll är det som gäller i huvudsak men även ett par heta bataljer ute på kontinenten. Bland annat tar tre cupfinaler vid där åtminstone någon jätte förhoppningsvis ska kunna fällas. Kupongens stora skrällchans hittas dock i den norska huvudstaden där Jörgen Lennartssons Lilleström underskattas i derbyt. Den 25:e smäller det?


Spelstopp: 15.59


1. Häcken - IFK Göteborg 1
Vi inleder med ett härligt derby från Göteborg mellan dessa topplag. IFK Göteborg har slagit alla kritiker på fingrarna och visat att de verkligen inte är ett lag för botten som de tippades som. Istället är Blåvitt med och hugger om topplaceringar efter att stundtals ha visat upp strålande spel med sina ungtuppar i spetsen. Här finns dock frågetecken för viktiga Alhassan Yusuf. Häcken får klara sig utan Juhani Ojala men kommer från två raka vinster och är extremt starka på Hisingen. Här har de slagit tillbaka Änglarna med 4-1 och 4-0 de två senaste säsongerna. Det ska vara fördel Getingarna på konstgräset. Spännande spik att öppna upp kupongen med.


2. Helsingborg - Falkenberg 1
HIF har inte vunnit sedan den tredje omgången och Falkenberg har endast fått fira en gång denna säsong, i premiären mot Örebro. Nu är frågan om Olympia får se en vinnare när de båda nykomlingarna drabbar samman i ett otroligt viktigt möte i de nedre regionerna av Allsvenskan. Hypade Helsingborg har inte levt upp till förväntningarna och framförallt haft problem med stabiliteten. Här har de pressen på sig och med mängder av nyckelspelare borta är frågan om de kan hantera den. Inte alls säkert. Ettan ska garderas omgående och helst med samtliga tecken. FFF har bitvis visat upp fint spel trots uteblivna poäng.


3. Malmö FF - AFC Eskilstuna 1
Vi håller oss kvar i Skåne men tar oss söderut till Helsingborgs stora rivaler, Malmö FF. De himmelsblå agerar otroligt stabilt och ser mer och mer ut som den guldkandidat de målats upp till. Defensiven är solid och framåt finns mängder med alternativ. Här är kulturbäraren Rosenberg avstängd men det ska inte spela någon som helst roll med tanke på motståndet. AFC Eskilstuna håller inte måttet och kommer med största sannolikhet sluta på en nedflyttningsplats. Sörmlänningarnas offensiv är begränsad vilket gör att alltför få matcher renderar i tre poäng. De orangea har nu nio raka utan seger. Solklar etta på Stadion!


4. Halmstad - Degerfors 1
Vi håller oss kvar i västra Sverige men tar oss norrut på nytt till Per Gessles somriga hemstad, Halmstad. Kring stadens fotbollslag är dock det mesta grått just nu. HBK var favoriter till att plocka hem Superettan inför säsongen men är istället tvåa från slutet efter nio omgångar. Ingen Magnus Haglund-effekt har ännu skådats även om 0-1-förlusten mot serieledande Varberg senast var ett steg i rätt riktning. Hallänningarnas stora akilleshäl hittills är offensiven med endast sju gjorda mål. En spelare som Sadat Karim måste nu kliva fram om de blåsvarta ska ha med någon uppflyttning att göra. Degerfors är notoriskt ojämna i sina prestationer och generellt väldigt svårtippade. Värmlänningarna kommer från två svaga insatser hemma på Stora Valla men vann dessförinnan borta mot Brommapojkarna. Detta kan gå åt endera håll men känslan är att vi får se en vinnare. Etta-tvåa blir valet!


5. IK Frej - Varberg 2
Serieledande Varberg tog alltså ännu en triumf när de slog tillbaka Halmstad i derbyt på Påskbergsvallen senast. Som vanligt hette matchvinnaren Astrit Seljmani. Succéförvärvet är nu uppe i nio fullträffar och bör redan vara ett hett villebråd för större klubbar. Bortamatch på Vikingavallen under lördagen för de grönsvarta mot ett lurigt och ungt IK Frej. Det gulsvarta hemmalaget förlorade förvisso senast men de är svårspelade. Här hemma har de tre raka utan förlust. Tvåan som utgång men med tanke på den höga streckningen är krysset verkligen inte fel som komplement. X2!


6. Jönköpings Södra - Brage X
Grönvitt möte på klassiska Stadsparksvallen mellan två lag som stått för fullt godkända öppningar. Framförallt Brage har imponerat så här långt. Dalalaget återfinns faktiskt på en finfin tredjeplats efter nio omgångar. Defensiven har varit strålande med endast fem insläppta mål på dessa matcher. Även Jönköpings Södra ser stabila ut och kommer närmast från två trepoängare där Edin Hamidovic spelat huvudrollen med tre mål. Ovisst möte mellan två stabila lag där krysset ligger närmast till hands. En helgardering är dock på sin plats här.


7. Barcelona - Valencia 1
Real Betis hemmaarena Benito Villamarín slår upp portarna för den spanska cupfinalen i ett sommarvarmt Sevilla denna lördag. För sjätte säsongen i rad är giganterna från Katalonien i final och faktum är att Barcelona plockat hem Copa del Rey de fyra senaste säsongerna. Här har de chansen att försvara sin dubbel från fjolåret. Valencia är sista hindret på vägen och det är inget lätt lag att tas med. Los Ché har stått för en strålande vår vilket till slut ledde till en fjärdeplats i La Liga. Mot Barcelona har de hållit uppe spelet väl under säsongen och kryssat både på Mestalla och Camp Nou. Här är de långt ifrån chanslösa men visst ska ettan likväl ses som trolig. 1X räcker långt här.


8. RB Leipzig - Bayern München 2
Från tapas till sauerkraut och Berlin där nästa cupfinal går av stapeln. Föga förvånande äntrar Bayern München, som till slut plockade hem Bundesliga, Olympiastadion under lördagskvällen. Die Roten lär vara rejält sugna på att plocka hem DFB Pokal efter att ha misslyckats de senaste säsongerna. Goda utsikter ska naturligtvis finnas. Efter en svag höst har Bayern kört över det mesta i sin väg när det kommer till tyskt motstånd. Endast en förlust sedan början av november är mäkta imponerande. Leipzig har också stått för ett strålande 2019, bland annat med ett kryss hemma mot just Bayern för två veckor sedan. Faktum var att förlusten mot Werder Bremen i den obetydliga sista omgången var RB:s första sedan 19:e januari. Här ska de inte räknas bort och krysset bör finnas med även på mindre system. X2 blir valet.


9. Hearts - Celtic 2
Ännu en gigant i sitt hemland hittas på de brittiska öarna. Celtic plockade som vanligt hem Premiership även om antagonisten Rangers sakta men säkert började knappa in. Nu går Mikael Lustig och company för den inhemska trippeln och det skulle förvåna oerhört om Scott Brown inte får lyfta FA-cuptrofén mot skyn under lördagseftermiddagen. Hearts är inte på samma nivå och framförallt har laget från huvudstaden Edinburgh en mängd tunga avbräck här. Steven Naismith är en av flera spelare tränaren Craig Levein får klara sig utan. Celtic visar vilka som står på tronen i kilt-landet och tar en komfortabel seger. Tvåa!


10. Newport County - Tranmere X
Från Skottlands nationalarena till Englands dito, det vill säga Wembley. Här ska det spelas tre playoff-finaler lördag-måndag och först ut är detta möte mellan walesiska Newport County och Tranmere från Liverpool. Allt ska komma till sin spets när en League One-plats finns i potten. Lagen kommer från tighta semifinaler där båda ställdes mot högre rankade klubbar. Tranmere tog sig vidare med totalt 2-1 medan det krävdes straffläggning för County att lägga Mansfield på rygg. Ingen anledning att tro något annat än att detta möte ska bli tight heller, och det skulle inte förvåna om även denna drabbning avgörs från elva meter. Luktar oavgjort lång väg och kupongens enda spikkryss är ett faktum.


11. Vålerengen - Lilleström X
Tillbaka till Norden och ett derby från den norska huvudstaden. Klassiskt möte mellan dessa Oslolag där Vålerengen just nu är det hetare. VIF har gått som tåget den senaste tiden, inte minst här hemma på nybyggda Intility Arena där de har full pott. Jörgen Lennartssons Lilleström kommer hit med svag form men är ett lag som inte ska vara speciellt långt ifrån Vålerengens nivå. Här har de allt att vinna och i ett derby spelar form som bekant mindre roll. Skrällen ska verkligen inte uteslutas här, särskilt inte till denna låga procent. In med alla tecken och jobba in Kanariefåglarna!


12. IF Sylvia - Akropolis 2
Nästa anhalt är Norrköping där Division 1 Norras nykomlingar IF Sylvia håller till. De svartvitrandiga har stått för en fullt godkänd inledning och står på 13 poäng efter åtta omgångar. Hittills har det varit öppna spjäll både framåt och bakåt med 18-14 i målskillnad. Offensivt levererar främst den 19-årige talangen Antonios Bahdke. Här ställs de dock mot ligans kanske allra bästa lag. Akropolis är obesegrade hittills och stockholmarna ser riktigt vassa ut. Närmast kommer de från 8-0(!) hemma mot Boden där Victor Söderström tryckte in hela fyra mål. Här anför den före detta Hammarbyspelaren troligen gästerna till ännu en seger.


13. Karlstad BK - Gefle 1
Tingvalla IP är skådeplatsen för kupongens sista drabbning. Karlstad BK är, precis som Sylvia, nykomlingar i Division 1 Norra och värmlänningarna gör det också bra. Defensiven har varit solid och är seriens hittills näst bästa med bara sju insläppta. Offensivt finns något större frågetecken men KBK ser utan tvekan ut att vara ett lag för denna serie även nästa säsong. Mer tveksamt om klassiska Gefle är det. De ljusblå fortsätter sin kräftgång och håller till i de nedre regionerna av tabellen. Laget är profillöst och 0-2-förlusten senast mot Sylvia var direkt pinsam. Hemmalaget ser betydligt vassare ut och får allt förtroende här.


Kupongens kassaskåp


Celtic
Det råder klar klasskillnad mellan Celtic och Hearts, något som lär avspeglas på Hampden Park. Här ska det vara kattens lek med råttan och de grönvita kröner säsongen med ännu en titel. Säker tvåa i match 9.


Varningens finger!


Lilleström
Derby i Oslo och då ska verkligen ett taggat Lilleström inte räknas bort. Vålerengen är favoriter men styrkeförhållandena mellan dessa lag är inte speciellt stora. Skrällchans i den norska huvudstaden. Go Kanariefåglarna!


Lilla raden 144 rader
1. Häcken - IFK Göteborg 1
2. Helsingborg - Falkenberg 1x
3. Malmö FF - AFC Eskilstuna 1
4. Halmstad - Degerfors 12
5. IK Frej - Varberg x2
6. Jönköping - Brage 1x2
7. Barcelona - Valencia 1x
8. RB Leipzig - B.München 2
9. Hearts - Celtic 2
10. Newport C - Tranmere X
11. Vålerengen - Lilleström 1x2
12. IF Sylvia - Akropolis 2
13. Karlstad BK - Gefle 1


Stora raden 864 rader
1. Häcken - IFK Göteborg 1
2. Helsingborg - Falkenberg 1x2
3. Malmö FF - AFC Eskilstuna 1
4. Halmstad - Degerfors 12
5. IK Frej - Varberg x2
6. Jönköping - Brage 1x2
7. Barcelona - Valencia 1x
8. RB Leipzig - B.München x2
9. Hearts - Celtic 2
10. Newport C - Tranmere X
11. Vålerengen - Lilleström 1x2
12. IF Sylvia - Akropolis x2
13. Karlstad BK - Gefle 1

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto