Stryktipset lör 26/1

Publicerad på 25 Jan 2019 - 12:00

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Jan 2019 - 12:00

Sju stycken FA-cupmatcher inleder Stryktipset där en enorm favorit hittas på Etihad Stadium. Manchester City har krossat allt motstånd på sistone och ska nu ta sig an Burnley. Vinner Guardiolas mannar eller får vi se en jätteskräll? Raden avslutas sedan med sex fajter från The Championship där flera topplag ska upp i elden!


Spelstopp: 15.59


1. Manchester City - Burnley 1
Manchester City har verkligen spänt musklerna på sistone, inte minst på hemmaplan. 9-0 mot Burton och 7-0 mot Rotherham är resultat som sticker ut i cuperna. I veckan gjorde Mendy comeback efter ett långvarigt skadeuppehåll och nu är truppen i stort sett helt skadefri. Då finns det mängder av alternativ att välja mellan. Burnley har det betydligt tuffare och befinner sig i botten av Premier League. Visserligen har de tagit ett par skalper de senaste veckorna men senast de spelade på denna arena blev det stryk med 0-5. Liknande siffror att vänta. Solklar etta!


2. Millwall - Everton 2
Millwall var ett väldigt starkt hemmalag i fjol då de endast torskade fyra hemmamatcher i ligaspelet. Den siffran är de redan uppe i innevarande säsong och laget ser faktiskt ganska mediokert ut på pappret. 0-2 mot Blackburn i senaste hemmamatchen var inget styrkebesked direkt. Det var inte Evertons 1-2 borta mot Southampton heller men The Toffees har en helt skadefri trupp att tillgå och då finns det många alternativ för Silva. Sigurdsson, Richarlison, Walcott och Digne är bara några alternativ på spelare som är ett par nivåer högre än värdarnas material. Tvåan verkar bli understreckad här och då är det en vettig spik.


3. Newcastle - Watford 2
På St James’ Park ska två Premier League-lag ställas mot varandra. Det är Watford som kommer på besök. Gästerna har under hela säsongen haft en lång skadelista men verkar nu vara på väg att få tillbaka sina spelare. Dock lär det knappast chansas med Hughes, Doucouré och Cathcart i denna cupmatch. Istället finns det goda chanser att vi bland annat får se svenska Ken Sema från start. Gästernas trupp ser faktiskt ruskigt stark ut med flera alternativ på varje position. Det har inte Benítez. Newcastle är begränsade och slår ur underläge här. Värdet finns på gästerna. Tvåa!


4. Portsmouth - QPR X
Det förväntas bli en väldigt jämn match på Fratton Park under lördagen. Portsmouth slog i den tredje omgången av FA-cupen ut Norwich. Ett lag som ligger betydligt högre upp i The Championship än QPR. Dessutom leder Pompey League One och är äntligen på väg tillbaka igen. De har dock torskat sina två senaste matcher och frågan är hur det står till med formen. Den frågan kan även ställas till QPR som torskade med 1-4 mot Preston senast. Luongo, Rangel och Hemed lär alla saknas och då är The Hoops inte speciellt vassa. En jämn match att vänta som sagt. Krysset känns då väldigt intressant. Spika av det!


5. Shrewsbury - Wolverhampton 2
Shrewsbury skrällde rejält när de vände och vann i omspelet borta mot Stoke i den senaste omgången av cupen. Nu har de chansen att ta sig till den femte omgången, en bedrift de enbart lyckats med två gånger under de senaste 28 åren. Det blir dock ingen enkel uppgift. För motståndet står nämligen Wolverhampton. De orangea besegrade Leicester i en härligt svängig ligamatch senast och slog ut Liverpool i den förra omgången av cupen. Truppen är komplett och Wolves tillhör den övre halvan av Premier League. Här är Boly avstängd men det ska spela mindre roll. Det skiljer två divisioner mellan lagen och det kommer visa sig under lördagen. Hamra in tvåan!


6. Brighton - West Bromwich X
Det förväntas bli en betydligt öppnare match på AmEx Stadium nere på den engelska sydkusten. Brighton har visat sig starka på hemmaplan hela säsongen och bland annat har Manchester United och Everton fått åka härifrån med noll poäng. The Seagulls har gott om klass i sitt lag i form av spelare som Murray, Locadia och Dunk. Här väntar dock en lurig motståndare. WBA tillhörde som bekant Premier League i fjol och satsar hårt på att ta sig direkt upp igen. Livermore är avstängd men i övrigt kan de ställa upp med ett starkt lag med spelare som Gayle och Rodriguez. Här behövs alla tecken.


7. AFC Wimbledon - West Ham 2
Vi avslutar cupdelen av kupongen med ett Londonderby. AFC Wimbledon ligger klart sist i League One och har förlorat sina två senaste hemmamatcher stort mot motstånd som Fleetwood och Barnsley. De har faktiskt redan ställts mot West Ham en gång denna säsong, i Ligacupen, och gjorde då en stark insats. 1-3 förlusten var mest ett resultat av en tidig utvisning. West Ham har fortfarande inte sålt stjärnan Arnautovic till Kina och frågan är nu om österrikaren blir kvar i klubben eller inte. Med honom på plan har The Hammers alltid ett starkt offensivt hot. Här ska de givetvis vara favoriter, men med tanke på den fortsatt tuffa skadesituationen och att tvåan streckas alltför hårt ska krysset med.


8. Norwich - Sheffield United 2
Toppmöte på Carrow Road där hemmalaget ser skadeskjutet ut. Viktiga pjäser som Moritz Leitner och Timm Klose kommer saknas här. Allra mest svider dock frånvaron av viktiga norska defensiva mittfältaren Alexander Tettey. Där har Farke ett stort hål att fylla. Tuff fajt nu för Kanariefåglarna som bara vunnit två av sina åtta senaste tävlingsmatcher. Sheffield United ligger endast tre poäng bakom värdarna och är alltid otroligt farliga framåt med skyttekungen Billy Sharp i spetsen. Vid vinst här går faktiskt The Blades om Norwich i tabellen. Gästerna känns något vassare för dagen och då värdet finns till höger blir X2 bra.


9. Aston Villa - Ipswich 1
Bolasie har varit en frisk offensiv fläkt under hösten för Aston Villa, även om han agerat ganska ojämnt. Nu finns han dock inte med i laget längre då han avbrutit sitt lån och flyttat hem till Everton. Ett stort avbräck för Villa som också får klara sig utan Grealish, Nyland och Tuanzebe här. Formen är också svag med fyra raka seriematcher utan vinst. Motståndet är dock sämsta möjliga. Ipswich ligger klart sist i tabellen och har bara vunnit en bortafajt på hela säsongen. Prestationerna på sistone har dock inte varit riktigt så usla som tabellpositionen pekar på. Här streckas ettan dock för hårt för att stå ensam. Villa har inte varit att lita på. Räcker plånboken till ska alla tecken med.


10. Blackburn - Hull 1
Två extremt formstarka lag ska göra upp på Ewood Park. Hull hade en sex matcher lång segersvit innan den bröts borta mot Aston Villa i en svängig match som slutade 2-2. Den starka poängproduktionen har dock lett till att Tigrarna nu står på 40 poäng med endast sex pinnar upp till playoff. Under vintern har de också värvat in meriterade Marc Pugh. Blackburn står på samma poäng som Hull efter tre raka segrar och på hemmaplan trivs de som fisken i vattnet. Rovers har faktiskt bara förlorat två ligafajter på hemmagräs på ett och ett halvt år. Viktiga Mulgrew är småskadad och ett frågetecken men gästerna saknar Irvine och kanske också målkungen Bowen. Det ska steckas från vänster.


11. Rotherham - Leeds 2
Pontus Jansson blev utvisad i den kluriga bortamatchen mot Stoke och hans Leeds förlorade då med 2-1 efter ett sent avgörande av Joe Allen. Det var den fjärde förlusten på de fem senaste tävlingsmatcherna för Bielsas lag. Hur står det till med formen egentligen? Tacksamt motstånd nu för att vända på den dåliga trenden åtminstone. Rotherham har bara vunnit två av sina 21 senaste matcher i The Championship och ser ut att vara ett lag för degradering. Här skiljer det en hel del i grunden och gästerna ska absolut vara favoriter. Då tvåan streckas väl hårt är det dock inte fel att plocka med krysset på större system.


12. Nottingham - Wigan 2
Kupongens finaste skrällvärde hittas på City Ground. Nottingham har visat upp en frapperande ojämnhet under säsongen där spelare som Grabban, Carvalho och Lolley haft enorma problem att visa kontinuitet. 0-1 senast mot Bristol City innebär att det nu skiljer sju poäng upp till playoff och formen är inte bra. Dessutom är det en ny tränare (Martin O’Neill) som ska försöka sätta sin prägel på laget. Wigan är visserligen ett uselt bortalag (1-2-11 i ligan), men har blixtrat till på sistone. 3-0 segern mot Aston Villa för ett par veckor sedan var briljant och visade att The Latics kan prestera på hög nivå. Här blir ettan alldeles för övervärderad. Fint läge att gå emot och spela X2!


13. Stoke - Preston X
Vi avslutar med en väldigt spännande tillställning i Stoke-on-Trent. Det rödvita hemmalaget besegrade Leeds senast med 2-1. Det var dock en trepoängare som satt långt inne och The Potters hade mindre än 30 procent av bollinnehavet i den matchen. Trots segern ligger de faktiskt på de undre halvan av tabellen och det lär bli svårt att nå playoff. Ett stort misslyckande för denna mycket namnkunniga truppen. Preston har också varit en besvikelse och ligger fem pinnar bakom värdarna. 4-1 senast borta mot QPR imponerade dock ordentligt. En liknande prestation här och The Lilywhites kan absolut utmana. Svårtippat. Läge att helgardera och jobba in den lågt streckade tvåan.


Kupongens kassaskåp


Man City
Manchester City ser återigen sådär omöjliga ut som bara de kan göra i sina bästa stunder. Hela truppen är skadefri vilket ger Guardiola enormt många alternativ att välja mellan. Räkna med en stark elva som ställer upp och då är Burnley chanslösa.


Varningens finger!


Wigan
Nottingham har nyligen bytt tränare och Martin O’Neill fick ingen bra start på jobbet i och med 0-1 mot Bristol City. Har han hunnit sätta sin prägel på laget nu? Tveksamt. Wigan är ingen slagpåse och och kan mycket väl störa ett rörigt hemmalag. Bra läge för skräll.


Lilla raden 144 rader
1. Man City - Burnley 1
2. Millwall - Everton 2
3. Newcastle - Watford 2
4. Portsmouth - QPR X
5. Shrewsbury - Wolves 2
6. Brighton - West Brom 1x2
7. AFC Wimb. - West Ham x2
8. Norwich - Sheffield U x2
9. Aston Villa - Ipswich 1x
10. Blackburn - Hull 1
11. Rotherham - Leeds 2
12. Nottingham - Wigan x2
13. Stoke - Preston 1x2


Stora raden 864 rader
1. Man City - Burnley 1
2. Millwall - Everton 2
3. Newcastle - Watford 2
4. Portsmouth - QPR X
5. Shrewsbury - Wolves 2
6. Brighton - West Brom 1x2
7. AFC Wimb. - West Ham x2
8. Norwich - Sheffield U x2
9. Aston Villa - Ipswich 1x2
10. Blackburn - Hull 1x
11. Rotherham - Leeds x2
12. Nottingham - Wigan x2
13. Stoke - Preston 1x2

Spela på Stryktipset: klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto