Stryktipset lör 26/5

Publicerad på 26 Maj 2018 - 02:21

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Maj 2018 - 02:21

Den här helgen har vi kommit fram till säsongens höjdpunkt inom klubblagsfobollen när Champions League-finalen stundar. Real Madrid ställs mot Liverpool i Kiev och den matchen känns väldigt öppen på förhand. Kupongen består annars av tolv svenska matcher där flera av de allsvenska lagen ska spela den sista matchen innan VM-uppehållet. Jackpotten är satt till häftiga 13 miljoner och nu är det dags att pricka in alla rätt!


Spelstopp: 15.59


1. Real Madrid - Liverpool X
Real Madrid är framme i sin tredje raka CL-final och ställs den här gången mot Jürgen Klopps Liverpool. Real har givetvis fått en del rutin från finaler men Liverpool består av mängder av spelare som har rutin från stora matcher så den faktorn ska inte överskattas här. Spelmässigt är lagen oerhört jämna och vill spela på liknande sätt. Inget av lagen vill egentligen föra spelet utan siktar på att nyttja sitt vassa omställningsspel. Räkna med en oerhört tajt historia som mycket väl kan gå till förlängning. Utgå från kryss och gardera med tvåan som erbjuder bäst värde!


2. AIK - IFK Norrköping 1
Toppmöte mellan tvåan och trean i den allsvenska tabellen. Båda lagen jagar serieledande Hammarby och kommer vilja plocka en trea här för att minska glappet ytterligare. AIK kommer från en 1-1 match borta mot Häcken efter en helt okej insats. Efter en svag första halvlek så växlade AIK upp ordentligt efter paus och låg närmast segern på Hisingen. Norrköping plockade fjärde raka segern senast mot GIF Sundsvall efter Simon Skrabbs sena 1-0 mål. Här får de, trots den fina formen, finna sig som underdogs och AIK får förtroendet. Utgå från ettan och gardera med krysset på större system!


3. Östersund - Häcken 1
Östersund stod för en riktig urladdning senast när de piskade Sirius med hela 5-2 framför hemmapubliken. Nu kliver de rödsvarta ut på Jämtkraft Arena igen för ett möte med Häcken. Andreas Alms lag var riktigt olycksdrabbade senast och fick både Paulinho, Lundberg och Lindgren skadade. Dessutom plockade både Erik Friberg och Alexander Faltsetas på sig varsitt gult kort och är därmed avstängda. Med alla dessa tongivande spelare borta kommer Häcken få det svårt och vi spikar ettan till en duglig procent!


4. Brage - Örgryte X
Nykomlingarna Brage har visat sig svårslagna i Superettan och har bara förlorat en av de inledande nio matcherna. De har dock kryssat en hel del och ligger sexa i tabellen inför mötet med serieledande Örgryte. ÖIS har ryckt åt sig en liten ledning i tabellen och kommer från en fin insats mot Värnamo. Här har man dock blivit lite väl stora favoriter om vi jämför streckningen med oddsmarknaden. Utgå från krysset men gardera upp med så många tecken som möjligt!


5. Forward - Akropolis 2
Örebrogänget BK Forward kommer från 1-1 borta mot Sollentuna. I den matchen tog de gulsvarta välförtjänt ledningen men blev efter det ordentligt nedtryckta av Sollentuna. Spelet hackade för Forward i stora delar av matchen och formen är inte helt klockren. Gästande Akropolis har plockat sju poäng på sina tre senaste och är ett bättre lag än Forward i grunden. Här är de dessutom väldigt streckvärda så tvåan spikas utan någon större eftertanke!


6. Nyköping - Syrianska 2
Nyköping slog jumbon Karlslund senast med 3-1 men var innan dess inne i en dålig period. Senaste hemmamatchen förlorade laget med 0-4 mot bottenlaget Arameisk Syrianska och nu väntar ett skickligt Syrianska. Det gästande Södertälje-laget har flera namnkunniga spelare i truppen där anfallaren Mathias Ranegie sticker ut lite extra. Här ska man lösa minst en poäng borta mot Bissarna. X2!


7. Oskarshamn - Utsikten 2
Oskarshamn har startat säsongen piggt i Division 1 Södra och ligger tvåa i tabellen inför helgens tuffa match mot Utsikten. Formen har varit riktigt fin i serien den senaste tiden men i tisdags förlorade laget med 0-2 mot Division 2-laget IK Sylvia i Svenska Cupen. Den förlusten oroar och laget ska knappast vara så här stora favoriter mot ett formtoppat Utsikten med nye tränaren Stefan Rehn. Utgå från tvåan men gardera upp med alla tecken!


8. Tvååker - Ängelholm 1
Tvååker har plockat upp tio poäng från sina fyra senaste matcher och smugit sig upp i tabellen. Laget kommer från två segrar på bortaplan och återvänder nu till Övrevi med gott självförtroende. Här ställs man mot Ängelholm som agerat ojämnt hittills och som haft problem med bortaspelet. Vi utgår från den högt streckade ettan men garderar med krysset som rensar fint!


9. Brommapojkarna - Örebro 2
Brommapojkarna har verkligen startat denna sejour i Allsvenskan på ett tungt sätt och ligger på en fjortonde plats i tabellen. Hemma på Grimsta har Luis Pimentas lagbygge ändå levererat på slutet och tagit segrar mot både Djurgården och Kalmar. Nu gästar Örebro den här gången som imponerat inledningsvis men gått lite trögare nu på slutet. Här är man ändå given favorit och får utgångstecknet. Gardera med ettan med tanke på BP’s fina hemmafacit på slutet!


10. GIF Sundsvall - IFK Göteborg 1
GIF Sundsvall har varit en positiv överraskning den här säsongen och spelar bättre än på många år. Deras spanska innermittfältare kombinerat med en stekhet Linus Hallenius har gjort att Giffarna flugit under våren. Här väntar ett möte med Göteborg som är inne i en sämre period just nu och kommer från en 1-3 förlust hemma mot Djurgården. Sundsvall har tagit elva av sina totalt tolv poäng på hemmaplan och har bra chans att plocka tre till här. Spika ettan till en lockande procent!


11. Kalmar FF - Hammarby 2
Nanne Bergstrands Kalmar FF har stått för en stark vår och parkerar på en sjätteplats i tabellen. Nu väntar ett inspirerande hemmamöte med serieledande Hammarby på Guldfågeln. Kalmar har hittills levererat fina resultat på hemmagräset men kommer till det här mötet med två raka förluster i ryggen. Formen är minst sagt tveksam hos de rödvita och Bajen kommer bli svårslagna här. Tvåan spikas!


12. Malmö FF - Dalkurd 1
Malmö vände den negativa trenden senast när de slog Häcken med 2-0 framför hemmapubliken. Den segern var oerhört viktig för de himmelsblå men krisen är långt ifrån över. Här måste laget återigen kliva ut och ta en trepoängare och det är lättare sagt än gjort. Dalkurd har trots den hemska resultatraden gjort bra insatser och har allt att vinna här. Utgå från ettan men måla på med alla tecken och hoppas på en ordentlig skräll!


13. Sirius - Djurgården 2
Sirius har skrapat ihop fem poäng på de första tio omgångarna och ligger med det näst sist i tabellen. Senast blev det storförlust uppe i Östersund och nu måste Sirius börja skärpa till sig. Här väntar möte med ett formstarkt Djurgården som tagit tre raka segrar efter cupguldet. Özcans lagbygge är bättre på det mesta och ska ha bra vinstchans här. Utgå från tvåan. Gardera med krysset på större system med tanke på att det rensar bra!


Kupongens kassaskåp


Östersund
Häcken saknar halva startelvan på grund av skador och avstängningar och det betyder att man inte kommer få det lätt uppe i Östersund. ÖFK har kommit igång nu och vinner komfortabelt här. Stark etta!


Varningens finger!


Utsikten
Utsikten har ett material för att vara ett topplag i ettan och har startat klockrent under nye tränaren Stefan Rehn. Den här veckan har man fin chans att ta tredje raka segern borta mot Oskarshamn. Givet tecken att plocka med!


Lilla raden 144 rader
1. R.Madrid - Liverpool x2
2. AIK - Norrköping 1
3. Östersund - Häcken 1
4. Brage - Örgryte x2
5. Forward - Akropolis 2
6. Nyköping - Syrianska 2
7. Oskarshamn - Utsikten 1x2
8. Tvååker - Ängelholm 1x
9. BP - Örebro 12
10. Sundsvall - Göteborg 1
11. Kalmar - Hammarby 2
12. Malmö - Dalkurd 1x2
13. Sirius - Djurgården 2


Stora raden 864 rader
1. R.Madrid - Liverpool x2
2. AIK - Norrköping 1
3. Östersund - Häcken 1
4. Brage - Örgryte 1x2
5. Forward - Akropolis 2
6. Nyköping - Syrianska x2
7. Oskarshamn - Utsikten 1x2
8. Tvååker - Ängelholm 1x
9. BP - Örebro 12
10. Sundsvall - Göteborg 1
11. Kalmar - Hammarby 2
12. Malmö - Dalkurd 1x2
13. Sirius - Djurgården x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto