Stryktipset lör 27/7

Publicerad på 26 Jul 2019 - 15:46

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jul 2019 - 15:46

Helgens Stryktips ser riktigt smaskigt ut där flera intressanta bataljer från både Allsvenskan och Superettan tar plats, toppstriden såväl som bottenstriden ska avhandlas! Kupongens stora favorit är dock de regerande danska mästarna FC Köpenhamn som ställs mot Horsens i den tredje omgången av Superligan. Observera att raden spelas över två dagar. Mot 13 rätt!

Spelstopp: 15.59


1. Falkenberg - GIF Sundsvall 2
Blytungt bottenmöte på Hallands alkoholfria arena. Tabelljumbon Falkenberg läcker som ett såll för tillfället medan bottenkollegan GIF Sundsvall inte vunnit sedan den 29:e april, då mot just Falkenberg. Giffarna har tappat både Hallenius och Eskelinen under sommaren men nu har Joel Cedergren har fått in ett par nya namn. Pol Roigé och Marc Mas Costa har nyligen kritat på för Sundsvall i tron om att få Sundsvall på rätt spår igen. Pogrebnyak är avstängd för Falkenberg och känslan är att Cedergrens spanskbetonade gäng bör vara strået vassare. Det ska sägas att Sundsvalls senaste insatser mot Häcken och Bajen har varit ganska bra. Fatta pennan från höger. 


2. Sirius - AIK X
Sirius har sett fina ut efter uppehållet. Segern borta mot Norrköping var oerhört meriterande där Haglund gjorde matchens enda mål i slutskedet av matchen. Haglund nätade även senast för de blåsvarta då Henrik Rydströms mannar knep en pinne borta mot Malmö FF. Kan Sirius sno ytterligare poäng mot starkt motstånd under lördagen på Nya Studenternas? Gästande AIK imponerade inte i förlusten borta mot Maribor i veckan och Rikard Norlings gäng ser ut att överstreckas i Uppsala. Streckas tvåan över 50 procent föreslås 1X som utgång. Fyll dock på med alla tecken i större system. 


3. AFC Eskilstuna - Hammarby 2
Orangefärgade AFC Eskilstuna har sett förbättrat ut på slutet. Dock åkte AFC på däng senast mot Gamla Ullevi mot Blåvitt där utvisningen på Jarl i första halvlek blev kostsam. Dessförinnan hade Eskilstuna spelat in fem pinnar på tre matcher. Stefan Billborns Hammarby ser ruskigt farliga ut framåt, detta trots att Kjartansson lämnat Söderbröderna. Bajen har noterats för 14 mål i de tre senaste matcherna, helt vansinniga siffror. De grönvita är dock svajiga bakåt samtidigt som Bajen endast vunnit två av åtta bortamatcher i Allsvenskan. Med det i åtanke är det knappast fel att gardera tvåan. 


4. Brage - Mjällby 1
I Superettan går ett toppmöte av stapeln på Domnarvsvallen. Inför omgång skiljer det endast en poäng mellan tabelltrean IK Brage och tvåan Mjällby. Borlänge-laget har radat upp fyra raka segrar och ska gälla som knappa favoriter i det här toppmötet i Dalarna. Dock saknas både Oscar och Anton Lundin på grund av avstängningar. Mjällby kommer till spel i rätt gott slag men Sölvesborgarna kommer att få klara sig utan Löfquist här. De gulsvarta har haft rätt jobbigt på resande fot och konstgräset på Domnarvsvallen bör Brage dra en liten fördel av. Utgå från ettan men gardera gärna tidigt. 


5. Norrby - Öster X
Norrby står på tre raka förluster men streckas detta till trots upp som en solklar favorit på Borås Arena. Obefogat! Visserligen var prestationen ganska bra mot GAIS senast även fast det blev förlust. Öster må vara tabelljumbo men sett till de senaste matcherna ska det sägas att smålänningarna varit klart bättre än vad resultaten visat. Dessutom bör man ha i åtanke att Christian Järdler fått en hel del förstärkning till truppen. Under juli månad har Öster fått in Johan Persson, Benjamin Tannus, den rutinerade engelsmannen James Keene och nu senast Johannes Vall. Då ettan streckas i största laget får krysset agera utgång. Gardera med den lågt streckade tvåan om möjligheten ges. 


6. Trelleborg - IK Frej 2
Det är inte mycket som gått vägen för Peter Swärdhs Trelleborg den här säsongen. Skånelaget vann dock senast mot Öster på Myresjöhus Arena men den trepoängaren var inte direkt speciellt välförtjänt. Swärdhs blåvita gäng hade dessförinnan tre raka förluster och hemma på Vångavallen har inte Trelleborg vunnit sedan maj månad. Bottenlaget IK Frej är endast fyra poäng efter värdarna i tabellen och Täby-laget ska ha bättre skrällchanser i Skåne än vad strecken visar. Även fast Hjalmar Ekdal lämnat för Bajen finns det fortsatt en hel del talang i Lukas Syberyjskis trupp. Gå för skrällen! 


7. Jönköpings Södra - Degerfors 1
På Stadsparksvallen har J-Södra varit urstarka under sommaren. De grönvita har vunnit fem raka hemmamatcher och Alexander Brännströms målkung Hamidovic visar fin målform. Anfallaren gjorde båda målen i 2-1 segern mot Västerås i veckan. Det ska även sägas att Brännan fått igång rutinerade Orlov. Fendrich är avstängd här men trots detta lär Degerfors få det svårt här. De rödvita har kammat noll i de två senaste matcherna där Degen även misslyckats med att göra mål. Trolig hemmaseger. 

 
8. Horsens - FC Köpenhamn 2
Vi gör en snabbvisit i det danska finrummet. Horsens var ganska nära att trilla ur det danska finrummet i fjol och de gulsvarta fick stryk med hela 0-3 i hemmapremiären mot Nordsjälland. Horsens revanscherade sig i den andra omgången mot nykomlingen Silkeborg (3-0) men mot FC Köpenhamn lär hemmalaget få det väldigt svårt. De regerande danska mästarna har fått en smakstart på säsongen. FCK har vunnit de två inledande matcherna mot OB och AGF och Ståle Solbakkens mannar vann även borta mot The New Saints i Champions League-kvalet i veckan. Stark tvåa!


9. Djurgården - Häcken 1
På Tele2 Arena står Djurgården och Häcken för underhållningen under söndagen. Järnkaminerna går riktigt starkt under Kim & Tolle och faktum är att DIF inte kammat noll sedan derbyt mot AIK i mitten av maj. Segern senast mot Kalmar signerades av lagkaptenen Danielsson som gjorde matchens enda mål och faktum är att de blårandiga endast har fyra poäng upp till MFF nu med en match mindre spelad. Häcken blandar och ger mer. Paulinho har varit sjuk den senaste veckan och Hisingslaget har en tuff match i benen från i torsdags mot AZ Alkmaar i Europa League-kvalet. Ettan tippas. 


10. Östersund - Malmö FF 2
Ian Burchnalls Östersund hade inte mycket att säga att säga till om förra helgen på Östgötaporten där IFK Norrköping vann komfortabelt med 3-0. Jämtarna har endast skrapat ihop en seger i de tio senaste matcherna och nu väntar tuffast möjliga motstånd. Guldfavoriten leder Allsvenskan trots poängtappet (1-1) senast mot Sirius där Christiansen gjorde ett av årets snyggaste mål. Uwe Röslers mannar lär vara revanschsugna efter förra helgens missräkning och trots veckans Europaspel är MFF rättmätiga favoriter här. Truppen är trots allt enormt bred så det hårda matchande bör inte ha alltför stor betydelse. Tvåa på Jämtkraft.


11. IFK Göteborg - IFK Norrköping X
Blåvitt stod för en strålande vår och Poya Asbaghis mannar har presterat stabilt på hemmagräs under i stort sett hela säsongen, med reservationen för Örebro-förlusten. Göteborg tog tre välförtjänta poäng senast mot AFC men truppen ser fortsatt reducerad ut. Nygren och Starfelt har lämnat medan Vibe och Paka Lagemyr är skadade. Dessutom är Sebastian Eriksson avstängd. IFK Norrköping ser på pappret klart vassare ut och Peking såg riktigt fina ut förra helgen i 3-0 segern mot ÖFK. Trots veckans europaspel bör gästerna ha rimliga chanser på poäng i “Lilla London”. Alla tecken föredras.


12. Varberg - Örgryte 2
Jocke Perssons succégäng har gått lite knackigt på slutet. Varberg fick däng av Dalkurd på Gavlevallen förra helgen där skyttekungen Seljmani (skadad), Zackrisson (skadad) och Krezic (avstängd) saknades. Krezic är dock åter i spel under söndagen. Örgryte kommer till spel i bättre slag även fast ÖIS tappade snöpliga poäng mot Frej i den förra omgången. Ludwigson ser oerhört vass ut längst fram och visst ska göteborgarna ses ha rätt goda chanser att sätta stopp för Varbergs segerrad på Påskbergsvallen. Gästerna är obesegrade sex raka matcher. X2 smakar fint! 


13. Västerås - Dalkurd 2
Nykomlingen Västerås har under säsongen levt mycket på Anton Fagerström som varit en av seriens bästa målvakter. Grönvitt har gjort det ganska bra som nykomlingar i Superettan men på den solida parken är Västerås ett av ligans sämre hemmalag med blott en seger i Gurkstaden. Dalkurd ska vara kalibern bättre med spelare som Ceesay, Cissoko och Tranberg. Gästerna besegrade serieledarna i den förra omgången och Dalkurd står nu på fyra segrar sett till de fem senaste matcherna. Tvåan ska ses som trolig och då den även blir streckvärd spikas kurderna! 


Kupongens kassaskåp


FC Köpenhamn
De regerande danska mästarna har inlett säsongen starkt och bör kunna bygga vidare på vinststreaken den här helgen. I fjol vann FCK med 6-1 borta mot Horsens. Ståle Solbakkens mannar har nyckeln till kassaskåpet på den här kupongen! 


Varningens finger!


IK Frej
Trelleborg imponerar inte och är inte heller betrodda till dessa streck mot Frej som tog en meriterande poäng mot ett formstarkt ÖIS förra helgen. Plocka med skrällen! 


Lilla raden 144 rader
1. Falkenberg - Sundsvall x2
2. Sirius - AIK 1x
3. AFC E. - Hammarby 2
4. Brage - Mjällby 1x2
5. Norrby - Öster x
6. Trelleborg - IK Frej x2
7. J-Södra - Degerfors 1
8. Horsens - Köpenhamn 2
9. Djurgården - Häcken 1
10. Östersund - Malmö 2
11. Göteborg - Norrköping 1x2
12. Varberg - Örgryte x2
13. Västerås - Dalkurd 2


Stora raden 864 rader
1. Falkenberg - Sundsvall x2
2. Sirius - AIK 1x2
3. AFC E. - Hammarby x2
4. Brage - Mjällby 1x2
5. Norrby - Öster x2
6. Trelleborg - IK Frej x2
7. J-Södra - Degerfors 1
8. Horsens - Köpenhamn 2
9. Djurgården - Häcken 1
10. Östersund - Malmö 2
11. Göteborg - Norrköping 1x2
12. Varberg - Örgryte x2
13. Västerås - Dalkurd 2

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto