Stryktipset lör 29/6

Publicerad på 28 Jun 2019 - 13:56

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Jun 2019 - 13:56

Svenskt för hela slanten på juni månads sista Stryktips. Framförallt är Allsvenskan tillbaka och spetsar denna kupong med tre matcher. I norr tar två fighter vid under lördagen, en härlig batalj på Jämtkraft Arena och ett nattmöte i Sundsvall. Flera stora hemmafavoriter urskiljs på raden, här gäller det att fälla åtminstone ett par om det ska bli en stor del av jackpot-kakan på 7 miljoner. Här har ni som brukligt en grundlig analys som sticker ut med flera kupongrensare.


Spelstopp: 15.59


1. Östersund - IFK Göteborg 2
Vi inleder på Jämtkraft Arena där IFK Göteborg inte vunnit sedan Östersund tog klivet upp till Allsvenskan. Nu ska dock Blåvitt ha en bra chans. Även om det blev en svidande 0-1-förlust innan uppehållet mot Örebro har de unga göteborgarna imponerat stort under vårsäsongen. Högt presspel och ett sylvassa omställningar har varit framgångsreceptet. Kaptenen Sebastian Ohlsson saknas här vilket är ett avbräck men Östersund får samtidigt klara sig utan lagets bästa målskytt, Dino Islamovic. Samtidigt har de rödsvarta inte alls sett bra ut och faktum är att de hade sex raka utan seger innan uppehållet. Det är definitivt fördel gästerna här.


2. Falkenberg - Elfsborg X
Västkusten näst på tur och Falcon Alkoholfri Arena där Falkenberg haft en svettig vårsäsong som nykomlingar. Ingen seger sedan premiären och hallänningarna är fast förankrade i botten tillsammans med AFC. Här ska de dock ha goda möjligheter att lösa poäng mot ett stukat Elfsborg. Boråsarna är som bekant usla på naturgräs och nu saknar de en hel radda spelare. Stefan Ishizaki, Simon Strand och Gustav Henriksson är alla avstängda här. FFF har samtidigt stått för flera spelmässigt bra prestationer inför hemmafansen. Kanske är det dags nu. Utgå från krysset och bygg på med ettan på större system


3. GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna X
NP3 Arena och avsparkstid så sent som 23.00 denna härliga sommarkväll i juni. Om det blir ett lyckat koncept återstår att se. Det är hur som helst två lag som inte mår speciellt bra som stöter på varandra i Norrland. Giffarna lider av ekonomiska problem vilket gjort att skyttekungen Linus Hallenius lämnat och detsamma gäller David Haro. Här är dessutom viktiga duon Pol Moreno och Juanjo Ciércoles avstängda. AFC Eskilstuna har haft det enormt kämpigt som nykomlingar och är jumbo med endast sex inspelade poäng. Sörmlänningarna har dock ett betydligt bättre truppläge inför denna match och ska ha goda möjligheter att störa med tanke på hemmalagets prekära läge. Trots att MFF-lånet Nalic är skadad. X2 rensar alltför fint för att uteslutas.


4. Gefle - Forward 2
Ner två hack i det svenska seriesystemet finner vi Gefle som fortsatt har det kämpigt i Division 1 Norra. Här väntar en minst sagt viktig match när Forward gästar Gavlevallen. Gästerna återfinns på negativ kvalplats men har bara en poäng upp till tre lag, däribland Gefle. Formen är dock på topp hos Närke-laget som har tre vinster på de fyra senaste. Förra veckan togs en stark 2-0-seger i derbyt mot Karlslund. Gefle har i sin tur bara en poäng på de fyra senaste och lider av en svag offensiv. Här går det svenska folket för hårt på namn och streckar felaktigt upp de ljusblå till klara favoriter. Syna värdet och spika tvåan.


5. Linköping City - Akropolis 2
Toppmöte från samma serie där trean Linköping City tar sig an serieledande Akropolis. Hemmalaget, som satsar på att ta steget upp till Superettan den här säsongen, har dock hela elva poäng upp till stockholmarna och 23 poäng på 14 matcher är inte speciellt imponerande. Här får de slå ur underläge mot ett Akropolis som har mäktiga åtta raka vinster. Att inte kliva in som favoriter kan dock passa östgötarna bra och här ska de inte räknas bort. Utgångstvåa som får stöd av ettan i ett tidigt skede.


6. Karlstad BK - Rynninge 1
Över till soliga Karlstad där nykomlingarna KBK går riktigt starkt. Senast kom en minst sagt moralhöjande seger när skyttekungen Liridon Selmani avgjorde i matchens sista skälvande sekunder mot Sandviken. Rynninge, som var nykomlingar i fjol, har det betydligt mer kämpigt i bottenträsket. Klar 2-5-förlust senast mot jumbon Boden och här kommer de till spel utan viktiga Sebastian Bichler. Luktar hemmaseger här men närmare 80 procent på ettan är svårköpt. Rensarkrysset måste med!


7. Sandviken - Umeå FC 1
Tung, tung förlust för Sandviken senast alltså när de föll i slutskedet mot Karlstad. Där saknades dock både Olof Mård och Rasmus Lindgren. Nu är den viktiga duon åter från avstängning. Samtidigt finns fin spets offensivt i skytteligaledaren Leo Englund. Här ska klubben från bandymeckat kunna ställa till det för ligatvåan. Umeå har nämligen haft det tufft på senare tid. Två förluster på de tre senaste bortamatcherna och i veckan blev det uttåg i Svenska Cupen mot IFK Luleå efter straffar. En förlust som lär ha slitit hårt på västerbottningarna som är drabbade av sjukdomar. Spikettan testas till fin procent!


8. Sollentuna - Vasalund 2
Sist ut från Division 1 Norra är ett Stockholmsderby. Båda dessa kombattanter kommer från härliga vinster, Sollentuna slog tillbaka Umeå med 3-2 här hemma medan Vasalund krossade Sylvia med klara 5-1. Fem olika målskyttar noterades där och det är ett fint lag Nebojsa Novakovic förfogar över. Ekin Bulut sticker ut med sju fullträffar. Lagen möttes på försäsongen och då vann Vasalund med 2-0. Inte omöjligt att historien upprepar sig här. Tvåan smakar bäst men gästerna tenderar att agera ojämnt. Säkerställ med ettan.


9. Landskrona - Utsikten 1
Vi rör oss söderut och hamnar i Skåne där Landskrona har det enormt kämpigt i Division 1 Södra. Det topptippade hemmalaget har inte alls fått till det och nu är det lite av sista chansen om en comeback i Superettan inte ska kännas körd redan efter halva säsongen. Lagets stora akilleshäl är anfallsspelet, med 14 mål på lika många matcher är bara jumbon Lunds BK sämre i den kategorin. Defensiven ser dock solid ut och här ska de kunna såra ett Utsikten där det är svängdörrar åt båda håll. Det är inget snack om att Landskrona ska vara det starkare laget här. Etta!


10. Eskilsminne - Tvååker 1
Helsingborg är nästa anhalt där en speciell match väntar för hemmalagets tränare, Mattias Lindström. Den trefaldiga landslagsmannen gjorde nämligen succé som huvudansvarig för Tvååker i fjol när han förde hallänningarna till en tredjeplats. Lika bra har det inte gått när han bossat över Eskilsminne, de blågula har haft det riktigt kämpigt och är nästjumbo. Kanske kom dock ett trendbrott senast när det blev seger i derbyt mot Landskrona. Föga förvånande stod vassa Emil Åberg för avgörandet där. Hittar han toppformen kommer hemmalaget lyfta i tabellen. Tvååker är luriga men här bör de få det tufft på Harlyckans IP. Ettan erbjuder för bra värde för att inte spikas.


11. FC Trollhättan - Lunds BK 1
När samtliga lag spelat 14 omgångar återfinns FC Trollhättan mycket förvånande högst upp i Division 1 Södra. Nykomlingarna har gått magiskt starkt med 28 poäng på de tio senaste matcherna. Dessutom blev det ett stabilt avancemang i Svenska Cupen i veckan. Här väntar en på pappret lätt match mot Lunds BK som är jumbo i tabellen. Skåningarna pressade dock topplaget Ljungskile senast men fick ge sig i det absoluta slutskedet. De har definitivt kapacitet att störa på Edsborgs IP och med tanke på att ettan ser ut att överstiga 80 procent är det läge att gardera. Alla tecken om det är hela jackpotten man vill åt.


12. Torns IF - Oskarshamn 1
Tillbaka till Skåne och Lunds stadskollega Torns IF. De kommer från en färsk 6-2-seger i cupen mot Hässleholm och segrade dessförinnan borta mot Kristianstad. Just nu befinner sig de blågula på samma femteplats som de på slutade förra säsongen. Oskarshamn, som då slutade tvåa, går däremot sämre. Smålänningarna kommer förvisso från en seger men det var den blott fjärde på 14 försök. Nu har dessutom stjärnan William Kvist lämnat för Mjällby. Det lämnar ett stort offensivt hål som lär avspeglas på resultaten framöver. På bortaplan har OAIK ännu inte vunnit och inte mycket talar för att den sviten bryts på Tornvallen.


13. Åtvidaberg - Kristianstad 2
Sist ut besöker vi en klassisk arena i form av Kopparvallen. Åtvidaberg var en hårsmån från att degraderas från denna serie i fjol men klarade kontraktet tack vare målskillnad. Nu ser det bättre ut för östgötarna som placerar sig i mitten av Division 1 Södra. Senast stod de dock för en pinsam insats när det blev hela 0-4 mot Skövde. Här hemma har prestationerna varierat kraftigt och det är svårt att sätta tilltro till detta unga lag, Henrik “Fimpen” Gustavsson undantaget. Kristianstad har vaknat till liv efter en bedrövlig start. Skåningarna torskade förvisso i derbyt mot Torns senast men dessförinnan hade de 13 poäng på fem matcher. Här är de definitivt inte så chanslösa som strecken antyder. Tvåan är prio ett men strecka gärna tvärsöver.


Kupongens kassaskåp


Eskilsminne
Inget direkt kassaskåp men då de stora favoriterna garderas är det Eskilsminne som får allra störst förtroendet denna lördag. Det ska bara vara en tidsfråga innan skåningarna visar varför de slutade fyra i fjol och här undervärderas de inför hemmapubliken på Harlyckans IP.


Varningens finger!


Kristianstad
Åtvidaberg är knappast ett lag som ska streckas till över 70 procent. Nu ser dock fallet ut att bli så och då är det bara att tacka och ta emot. Kristianstad har alla möjligheter att ta poäng på Kopparvallen.


Lilla raden 144 rader
1. Östersund - Göteborg 2
2. Falkenberg - Elfsborg X
3. Sundsvall - AFC Eskils. 1x2
4. Gefle - Forward 2
5. Linköping C - Akropolis 12
6. Karlstad BK - Rynninge 1x
7. Sandviken - Umeå FC 1
8. Sollentuna - Vasalund 12
9. Landskrona - Utsikten 1
10. Eskilsminne - Tvååker 1
11. Trollhättan - Lunds BK 1x
12. Torns IF - Oskarshamn 1
13. Åtvidaberg - Kristianstad 1x2


Stora raden 864 rader
1. Östersund - Göteborg x2
2. Falkenberg - Elfsborg 1x
3. Sundsvall - AFC Eskils. 1x2
4. Gefle - Forward 2
5. Linköping C - Akropolis 12
6. Karlstad BK - Rynninge 1x
7. Sandviken - Umeå FC 1
8. Sollentuna - Vasalund 12
9. Landskrona - Utsikten 1
10. Eskilsminne - Tvååker 1
11. Trollhättan - Lunds BK 1x2
12. Torns IF - Oskarshamn 1
13. Åtvidaberg - Kristianstad 1x2

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto