Stryktipset lör 5/1

Publicerad på 3 Jan 2019 - 21:49

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Jan 2019 - 21:49

Det är FA-cupen som står på programmet i England den här helgen. Samtliga 13 matcher på årets första Stryktips hämtas från den klassiska turneringen där bland annat Arsenal och Chelsea tar plats. Pallar storklubbarna trycket med det här tajta spelschemat?


Spelstopp: 15.59


1. Aston Villa - Swansea 1
Vi inleder med ett Championship-möte i Birmingham. Dean Smith och John Terry har fått ordning på Aston Villa som inledde säsongen väldigt svagt under Steve Bruce. En spelare som verkligen ser het ut är Chelsea-lånet Tammy Abraham, som gjort tolv mål i de tio senaste matcherna för Villa. Lejonen från Birmingham är ganska formstarkt och lördagens motståndare har faktiskt Villa besegrat både hemma och borta i ligaspelet den här säsongen. För dagen är Graham Potters Swansea betydligt mer ojämna än värdarna och på Villa Park känns Smiths manskap som befogade favoriter. Under 55 procent är ettan en gångbar spik att börja med.


2. Blackpool - Arsenal X
Blackpool FC har revansch att utkräva från i höstas, då de orangea torskade med 1-2 mot Arsenal på Emirates Stadium i Ligacupen. The Seasiders har rätt svag form men framför hemmafansen på Bloomfield Road är Blackpool generellt sett väldigt starka. Dessutom finns det gott om kvalité i truppen, inte minst i spelare som Jay Spearing och Nathan Delfouneso. Arsenal besegrade Fulham i veckan med 4-1, men försvarsspelet såg återigen darrigt ut. Inte så konstigt kanske med tanke på att Holding, Monreal, Bellerín och Mustafi återfinns på skadelistan. Mkhitaryan, Özil och Welbeck dras även med skador. Således känns The Gunners som en favorit i fara. Här är det läge att jobba in dunderskrällen – helgardera!


3. Chelsea - Nottingham 1
Sarris Chelsea är med i toppen av Premier League. Det finns dock en del frågetecken hos The Blues – vem ska göra målen när Hazard inte gör det? 0-0 slutade hemmamötet mot Southampton i onsdags. Pedro, Willian, Drinkwater och Giroud ser ut att missa den här matchen på grund av skador. Något oroväckande. Den anrika klubben Nottingham Forest gjorde rätt stora satsningar inför säsongen, men Karankas manskap återfinns “bara” på en sjundeplats i The Championship efter 26 omgångar. De rödvita besegrade dock serieledarna i veckan, Leeds alltså, med 4-2 på hemmagräs. På resande fot har däremot Forest endast vunnit en av de sju senaste. Utgå från ettan, plocka med krysset ifall lädret tillåter det.


4. Everton - Lincoln 1
Marcos Silvas Everton är fyllt av klasspelare. Truppen är både bred och spetsig trots att The Toffees inte har något Europaspel att bränna krut på den här säsongen. Således är det väldigt svårt att se hur de blåvita ska misslyckas med bedriften att inte vinna den här matchen. Spelare som Cenk Tosun och Bernard, som inlett en hel del matcher från bänken, kan mycket väl få speltid här. Lincoln City spelar till vardags i League Two, fjärdedivisionen. På Goodison Park kommer The Red Imps vara chanslösa. Gjuten hemmaseger!


5. Newcastle - Blackburn 1
Rafa Benítez skator har knappast övertygat den här säsongen och som väntat kammade Newcastle noll i veckans möte mot Man United. Insatsen från de vitsvarta var dock helt okej mot Solskjaers formstarka manskap. Med ett bra skadeläge och Shelvey tillgänglig igen ska The Magpies ha fina chanser på en seger hemma i norra England den här lördagen. Blackburn Rovers gör det fullt acceptabelt som nykomlingar i The Championship. Merparten av poängen spelas dock in på Ewood Park. På resande fot har The Blue & Whites inte segrat sedan i början av oktober. Trolig etta på St. James’ Park!


6. Bolton - Walsall 2
På Macron Stadium finns det definitivt fog för en skräll. Bolton Wanderers ser helt hopplösa ut och The Trotters kommer med all säkerhet att få det oerhört kämpigt att hänga kvar i The Championship. I den senaste omgången föll Johan Elmanders gamla gäng med hela 0-6 mot Hull. Walsall huserar i divisionen under, men mot ett kräftgående Bolton, som måste fokusera mer på ligaspelet, ska The Saddlers ha bra skrällchans. I den förra omgången av FA-cupen avverkade Walsall Sunderland på Stadium of Light. Helgardera och jobba in skrällen blir tipset!


7. Derby - Southampton 2
Frank Lampards Derby County ser fina ut, inte minst Harry Wilson som har en vänsterfot av rang. The Rams har rätt stabil form i The Championship där laget endast kammat noll i en av de sju senaste matcherna. Truppstatusen hade dock kunnat vara bättre, då Malone, Bennett, Marcus Olsson, Davies, Forsyth och Lawrence dras med skador. Då ska ett Southampton ha bra chans. Ralph Hasenhüttl har gett lite extra energi till The Saints, som tog en överraskande och stark poäng borta mot Chelsea senast. Strecka från höger, gardera sedan efter plånboken.


8. Gillingham - Cardiff 2
Den bottentippade nykomlingen i Premier League, Cardiff City, har överraskat på ett något positivt sätt den här säsongen. Grundkvalitén i truppen är dock ganska låg om man ser till de övriga lagen i det engelska finrummet, men The Bluebirds ger alltid 110% procent och Neil Etheridge är inte helt lätt att passera. Frågan är hur motiverade walesarna är inför den här fajten? Etheridge lär säkert få välbehövlig vila. Gillingham huserar i League One och laget återfinns faktiskt på den undre halvan av tabellen. 4-2-7 har The Gills hemma på Priestfield Stadium i ligaspelet. Inga övertygande siffror. Det är dock svårt att lita fullt ut på Cardiff när det kommer till bortaspelet. X2.


9. Middlesbrough - Peterborough 1
I början av december var Middlesbrough inne i en ganska knackig period. Tony Pulis manskap ser dock ut att ha kommit igång någorlunda igen och The Boro finns fortsatt med i toppen av The Championship. Peterborough United håller till i serien nedanför, alltså League One. United övertygar inte särskilt i ligaspelet, men något som är värt att nämna är att de blåvita tagit 27 av lagets 44 poäng i ligaspelet på bortagräs. Ettan ska garderas i åtminstone större system.


10. Bristol City - Huddersfield 1
David Wagner har knappast råd att satsa på något cupspel. Huddersfield är tabelljumbo i Premier League, med ganska god marginal nu efter åtta raka nederlag. Uruselt! “Hudds” har fortsatt ett par betydande skador i truppen, dessutom är Schindler avstängd eftersom tysken blev utvisad i veckans otroligt snöpliga förlust mot Burnley hemma på The John Smith’s Stadium. Bristol City är i ett helt annat slag; fyra vinster och fyra kryss sett till de åtta senaste matcherna. I fjol avverkade The Robins Stoke, Crystal Palace och Man United i Ligacupen på Ashton Gate. Ettan är en spännande chansspik!


11. Crystal Palace - Grimsby 1
The Eagles kommer från en fin triumf på Molineux Stadium i veckan mot Wolves, där Roy Hodgsons örnar vann med 2-0. Crystal Palace är stabila bakåt och känslan är att det rödblå London-laget är alldeles för bra för att blanda sig i den absoluta bottenstriden i Premier League. Gästande Grimsby Town håller naturligtvis en helt annan nivå. Sebastian Rings nya klubb, som torskade senast hemma mot Mansfield Town, ligger inte bättre än på 13:e plats i League Two. Banketta på Selhurst Park!


12. Norwich - Portsmouth 2
Daniel Farkes Norwich har imponerat den här säsongen och laget återfinns på andra plats i The Championship. Men det bör nämnas att de gulgröna har haft en hel del flyt, eller skicklighet om ni så vill, med en hel drös sena mål i seriespelet. Formen har dock stagnerat hos kanariefåglarna, som endast vunnit en av de fem senaste. Farke har även en rätt skadedrabbad trupp och här bör tysken passa på att vila ett par pjäser med tanke på det täta spelschemat. Teemu Pukki förpassas till bänken? Med allt detta i bakhuvudet känns ettan som en omotiverat stor favorit. Klassiska Portsmouth toppar League One, med den fina resultatraden 9-3-1 på bortagräs! Skrällen lockar mest – gaffeln (1-2) blir utgången.


13. Accrington Stanley - Ipswich 1
League One-laget Accrington Stanley ska ha fina möjligheter att ge sina fans något att hurra över under lördagen. De rödvita övertygar inte nämnvärt i ligaspelet men med tanke på motståndet ska Stanley ha bra chanser på lilla Wham Stadium i den tredje omgången av FA-cupen. Ipswich Town har varit rena rama bedrövlesen i The Championship den här säsongen. The Tractor Boys har tre raka förluster och med raden 2-9-15 i ligaspelet så förstår ni att Ipswich är sist i tabellen, med ganska stor marginal dessutom. Paul Lambert har knappast råd att spela sitt bästa lag i den här cupmatchen med tanke på det prekära tabelläget. 1X bör stå sig.


Kupongens kassaskåp


Everton
The Toffees har gott om kompetens, även på bänken. Oavsett hur Marco Silva väljer att forma sitt lag kommer det att vara en enorm klasskillnad på Goodison Park. Det skiljer trots allt hela tre divisioner mellan klubbarna. Kassaskåpssäker spik!


Varningens finger!


Blackpool
Under hösten hade Arsenal rätt stora problem med Blackpool i Ligacupen, och den gången spelades matchen mot Emirates. På Bloomfield kommer det att bli tuffare för The Gunners, inte minst med tanke på Unai Emerys välfyllda skadelista. Dunderskräll i Lancashire?


Lilla raden 144 rader
1. Aston Villa - Swansea 1
2. Blackpool - Arsenal 1x2
3. Chelsea - Nottingham 1
4. Everton - Lincoln 1
5. Newcastle - Blackburn 1
6. Bolton - Walsall 1x2
7. Derby - Southampton x2
8. Gillingham - Cardiff x2
9. Boro - Peterborough 1
10. Bristol C. - Hudds 1
11. Crystal P. - Grimsby 1
12. Norwich - Portsmouth 12
13. Accrington - Ipswich 1x


Stora raden 864 rader
1. Aston Villa - Swansea 1
2. Blackpool - Arsenal 1x2
3. Chelsea - Nottingham 1x
4. Everton - Lincoln 1
5. Newcastle - Blackburn 1
6. Bolton - Walsall 1x2
7. Derby - Southampton 1x2
8. Gillingham - Cardiff x2
9. Boro - Peterborough 1x
10. Bristol C. - Hudds 1
11. Crystal P. - Grimsby 1
12. Norwich - Portsmouth 12
13. Accrington - Ipswich 1x

Spela på Stryktipset: klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto