Stryktipset lör 6/7

Publicerad på 5 Jul 2019 - 12:27

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Jul 2019 - 12:27

Denna vecka har vi ett Stryktips som fokuserar helt på Allsvenskan och Division 1. Sex av sju topplag från vårt finrum återfinns på kupongen där IFK Göteborg är den största favoriten i fara. I Division 1 ser det ut att kunna bli en mängd bortasegrar och där hittas följaktligen också flera relativt lågstreckade spikar. Målet är bara ett - 13 rätt!


Spelstopp: 15.59


1. IFK Göteborg - GIF Sundsvall X
Det är två stukade lag som kommer till spel på Gamla Ullevi. Båda spelade 0-0 i återstarten vilket får sägas vara missräkningar. Än mer illa för Blåvitt var dock att Patrik Karlsson Lagemyr drog av korsbandet ännu en gång och blir borta resten av säsongen. Även Lasse Vibe saknas här då dansken är avstängd. Kapten Ohlsson är även ett frågetecken. GIF Sundsvall har tappat kraft i och med försäljningen av Linus Hallenius. Här får norrlänningarna dock tillbaka viktige Pol Moreno och Juanjo Ciércoles från avstängning. Giffarna har dessutom tre raka utan förlust mot Änglarna. Skrällen lockar klart mest men samtliga tecken är inte dumt.


2. Kalmar FF - AIK 2
Matchen lottas enligt 2-4-10. Det motsvarar en procentuell fördelning på 12,5-25-62,5. Här är det bara att följa matematikens lagar och strecka därefter. Troligen kommer dock streckningen hamna omkring mot vad den ska. Då är tvåan en fullt tänkbar spik.


3. Sirius - Östersund 1
Matchen lottas enligt 10-3-3. Det motsvarar en procentuell fördelning på 62,5-18,75-18,75. Troligtvis kommer det bli fint värde på ettan här som lär hamna under 62 procent. Då är spiken gjuten.


4. Malmö FF - Örebro 1
Det var en ganska lam tillställning i stormötet på Friends Arena senast som slutade 0-0. Malmö blev dock rånade på två straffar och Uwe Rösler var rasande efter matchen. Samtidigt fick AIK ett felaktigt mål bortdömt för offside. En pinne borta mot de regerande mästarna tyder hur som helst på styrka och skåningarna ser alltmer ut som ett guldlag 2019. Örebro kommer från en svag insats mot Helsingborg där det blev förlust med 0-1. Närkingarna ser inte något vidare ut och kommer få kämpa i botten säsongen lång. Här ska de inte ha något att hämta mot ett otroligt mycket bättre MFF. Given etta!


5. Akropolis - Sandviken 1
Akropolis trummar på i Division 1 Norra och har nu nio raka vinster. Senast satt segern dock långt inne mot Linköping City (3-2). Viktiga Adhavan Rajamohan blev där matchvinnare efter att ha avgjort på straff. Nu väntar ännu ett topplag när Pelle Olssons Sandviken gästar Spånga IP. Det rödvita bortalaget har inte visat någon vidare form på slutet men de har en hög kapacitet och vassa namn som Leo Englund, Olof Mård och Emil Bellander. Här slår de självfallet ur underläge men ettan streckas alldeles för hårt. Faktum är att Sandviken har tre raka utan förlust mot Akropolis. Gardera hela vägen och hoppas på superskrällen!


6. Forward - Carlstad United 2
Ett annat topplag som har det tungt just nu är Carlstad United. Alexis Bbakka målade i vanlig ordning senast mot Karlslund men 1-0-ledningen förbyttes mot en svidande 1-2-förlust i den andra halvleken. Därefter har dock värmlänningarna kört över Rynninge med 5-0 i cupen. Nu väntar ytterligare ett lag från Örebro när Forward står för motståndet. Hemmalaget, som fostrat spelare som Jiloan Hamad och Jimmy Durmaz, har det dock kämpigt som nykomlingar i Division 1 Norra och ser inte speciellt spetsiga ut. Tvåan är skör men får allt förtroende så länge den håller sig under 45 procent.


7. Gefle - Karlstad BK 2
Representanter från den soliga staden i Värmland även i nästa drabbning, här i form av Karlstad BK. De visar betydligt bättre form än sina stadskollegor och kommer till Gavlevallen med tre raka vinster. Liridon Selmani är ligans hetaste spelare just nu och har stått för sex mål de fyra senaste matcherna. Här kommer han göra livet surt för ett halvdant Gefle. Det klassiska laget från Gästrikland vann förvisso senast men det var ingen imponerande seger, 1-0 mot Forward. Karlstad BK håller en betydligt högre nivå än så och kan mycket väl hämta hem fjärde raka trepoängaren här. Fin värdetvåa.


8. Rynninge - IF Sylvia 2
Ytterligare en nykomling i Division 1 Norra i nästa batalj där IF Sylvia får bära den rollen. Norrköpings-laget var ligans formsvagaste innan förra helgens möte mot Boden. Då togs en skön 4-2-seger som gör att östgötarna åtminstone har lite andrum ner till nedflyttningsstrecket. Rynninge befinner sig där och går uruselt för stunden. Närkingarna vann förvisso en galen match mot Nyköping med 6-4 men därefter har de tre raka förluster och 13 insläppta (cupen inräknad). Sylvia läcker också som ett såll men kommer alltså till Örebro något boostade efter vinsten senast. Bortalaget känns snäppet vassare och tvåan får ändå ses som mest trolig på Grenadjärvallen.


9. Kristianstad - Ljungskile 2
Över till Söderettan där Ljungskile är med i den absoluta toppen efter att ha sett allt bättre ut ju längre säsongen gått. 1-0-vinsten i Bohusderbyt mot Oddevold senast innebar de grönvitas femte raka triumf och en seger här skulle innebära att LSK tar sig upp i serieledning. Kristianstad kommer från en stark seger borta mot Åtvidaberg och har likt gästerna lyft sig allt eftersom. Inte omöjligt att de bjuder upp till match här men Ljungskile ska utan tvekan gälla som favoriter. X2 är en bra lösning.


10. Tvååker - Landskrona 2
Över till västkusten och ett Tvååker som går urstarkt just nu. Hallänningarna körde över Eskilsminne senast och har sakta men säkert börjat klättra i tabellen. Vinst här och de passerar sjundeplacerade Landskrona. Det blir dock inte lätt. Skåningarna tog en nödvändig trepoängare senast mot Utsikten som lär ha gett råg i ryggen. Där dominerade de svartvita fullständigt, men hade återigen svårt med effektiviteten och siffrorna skrevs bara till 1-0. Defensiven är dock riktigt stark och med lite nyvunnet självförtroende ska BoIS ha alla möjligheter på Övrevi. Viktiga Alexander Johansson är avstängd för hemmalaget här. Utgå från tvåan men Tvååker har en hög högstanivå. Komplettera därför tidigt med ettan.


11. Utsikten - Åtvidaberg 1
Stefan Rehns Kiken hade inte mycket att hämta mot Landskrona förra helgen men nu är göteborgarna tillbaka på konstgräset på Ruddalen. Där trivs de riktigt bra och har magiska 19 poäng på sju matcher denna säsong. Åtvidaberg är dock ett lag som trivs som bäst när de får slå ur underläge. Det klassiska laget från Östergötland blandar och ger hejvilt vilket gör dem ytterst svårtippade. Det gör dock att skrällen lockar som komplement till ettan här. Helst ska alla tecken med i västra Göteborg.


12. IFK Norrköping - Häcken 1
Under söndagen väntar denna sprakande batalj på Östgötaporten. IFK Norrköping blir man inte riktigt klok på denna säsong. 2-0 mot AIK på Friends följdes upp med 0-1 i baken hemma mot Sirius efter en mycket svag insats. Peking känns inte alls lika bekväma med att föra spelet denna säsong men när de ställs mot bättre lag står de för desto starkare insatser. Passande motstånd här då möjligen när fjärdeplacerade Häcken väntar. Göteborgarna har gjort det bra men saknar viktiga rollspelaren Faltsetas på mittfältet. Norrköping brukar dessutom passa Getingarna uselt, östgötarna har åtta raka vinster mot Hisingslaget. Troligtvis studsar de tillbaka och vinner även här.


13. Hammarby - Falkenberg 1
Hammarby föll tungt mot just Häcken senast och behöver nu ta tre poäng om de inte ska tappa kontakten med topp 3. Tunga avbräck här på Imad Khalili men framförallt Mads Fenger som visades ut på Bravida Arena. Här förväntar sig hela Tele2 Arena att Bajen ska ta tre pinnar men det ska stockholmarna inte känna sig helt säkra på. Falkenberg har nu tre raka utan förlust och har visat i flertalet matcher att de inte kommer lägga sig platt. Ett oavgjort resultat känns inte helt osannolikt här och rensarkrysset följer med ettan i ett tidigt skede.


Kupongens kassaskåp


Malmö FF
Örebro är ett lag för botten, Malmö för den absoluta toppen. De himmelsblå ska inte ha några som helst bekymmer att avfärda ett mediokert ÖSK hemma på Stadion. Frågan är hur stora segersiffrorna blir?


Varningens finger!


GIF Sundsvall
Giffarna brukar trivas fint mot Blåvitt och har här ett strålande läge med tanke på alla tunga avbräck hos hemmalaget. Dryga 70 procent på IFK Göteborg är alldeles för mycket vilket gör krysset och tvåan till givna tecken att plocka med.


Lilla raden 144 rader
1. Göteborg - Sundsvall 1x2
2. Kalmar FF - AIK 2
3. Sirius - Östersund 1
4. Malmö FF - Örebro 1
5. Akropolis - Sandviken 1x2
6. Forward - Carlstad U 2
7. Gefle - Karlstad BK 2
8. Rynninge - IF Sylvia 2
9. Kristianstad - Ljungskile x2
10. Tvååker - Landskrona 12
11. Utsikten - Åtvidaberg 12
12. Norrköping - Häcken 1
13. Hammarby - Falkenberg 1x


Stora raden 864 rader
1. Göteborg - Sundsvall 1x2
2. Kalmar FF - AIK x2
3. Sirius - Östersund 1
4. Malmö FF - Örebro 1
5. Akropolis - Sandviken 1x2
6. Forward - Carlstad U 2
7. Gefle - Karlstad BK 2
8. Rynninge - IF Sylvia 2
9. Kristianstad - Ljungskile x2
10. Tvååker - Landskrona 12
11. Utsikten - Åtvidaberg 1x2
12. Norrköping - Häcken 1x
13. Hammarby - Falkenberg 1x

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto