Stryktipset lör 8/12

Publicerad på 7 Dec 2018 - 13:02

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Dec 2018 - 13:02

Ovanligt många överstreckade favoriter hittas på lördagens kupong. Bland annat har West Ham blivit alltför betrodda på Olympiastadion. Derbyt mot Crystal Palace är ett av fem möten från den engelska huvudstaden bland de 13 matcherna. Det allra hetaste går av stapeln på Stamford Bridge där Chelsea ska försöka stoppa Citys segertåg. Sju Premier League-matcher och sex bataljer från The Championship står i vägen för 13 rätt. Här har ni, precis som vanligt, en analys som sticker ut i jakten på de stora pengarna!


Spelstopp: 15.59


1. Chelsea - Manchester City 2
Smällkaramell direkt när Chelsea ska försöka rå på omöjliga serieledarna. City vann bara med 2-1 senast mot Watford men segern var aldrig hotad. Formstarka Leroy Sané visade återigen vägen. The Blues åkte i sin tur på en svidande förlust när tre poäng förbyttes till noll i den andra halvleken mot Wolves. Det gör att Maurizio Sarris mannar nu fallit till en fjärdeplats och har tio poäng upp till City. Formen är dalande och då är det knappast ett bra läge att ställas mot giganterna från Manchester. City vann båda mötena i fjol och segrade också när lagen möttes i Community Shield inför säsongen. Tvåan sitter på Stamford Bridge!


2. Arsenal - Huddersfield 1
The Gunners löste en poäng på Old Trafford i onsdags. Det var Londonlagets tjugonde raka tävlingsmatch utan förlust - imponerande. Nu väntar betydligt lättare motstånd i form av Huddersfield hemma på Emirates Stadium. The Terriers har visserligen lyft sig men de förlorade senast mot Bournemouth. Här saknas avstängda Steve Mounié och Philip Billing. Arsenal får samtidigt klara sig utan Holding och Welbeck, medan Monreal, Özil och Ramsey är osäkra till spel. Ettan är naturligtvis trolig men runt 85 procent är sällan lockande. Plocka med rensarkrysset på större system.


3. Manchester United - Fulham 1
United gjorde ytterligare en slät figur i veckans stormöte mot Arsenal. 2-2 innebar den fjärde raka matchen utan seger i Premier League och det är nu 18 (!) poäng upp till City i täten. Fulham stod för en fin insats mot Leicester men fick nöja sig med en poäng. Under Claudio Ranieri har The Cottagers hur som helst lyft sig och lagets position som jumbo bör kunna bytas ut mot nytt kontrakt i vår. På Old Trafford blir det givetvis tufft men en poäng känns inte helt otänkbart för gästerna. 1X!


4. Leicester - Tottenham 2
Det blev ännu en oavgjord match för The Foxes när de besökte Craven Cottage i onsdags. James Maddison stod återigen för ett mål och är en av få spelare hos de blåvita som visar fin form. Spelmässigt ser det inte något vidare ut. Det har det heller inte gjort för Tottenham den senaste veckan. Torsk i derbyt mot Arsenal och i onsdags var Southampton det bättre laget på Wembley. Spurs visade dock upp fin effektivitet och kunde ta en skön trepoängare. Den högre klassen finns trots allt hos gästerna. Tvåan streckas dock för högt för att spikas. X2 blir bra.


5. Burnley - Brighton X
Brighton fortsätter imponera. Andra raka segern togs när Crystal Palace gästade sydkusten tidigare i veckan. Detta trots att Shane Duffy fick syna det röda kortet redan efter 28 minuter. Den trepoängaren innebär att The Seagulls tagit sig upp på den övre halvan. Formsvaga Burnley återfinns betydligt längre ner. The Clarets har efter onsdagens 1-3 förlust mot Liverpool nu spelat åtta raka matcher utan triumf och endast lyckats spela in två poäng på dessa. Här finns ett gyllene läge mot ett relativt bortasvagt Brighton. I nuvarande form känns det dock tveksamt om Burnley löser tre poäng på Turf Moor. Spännande fakta är att lagets fem senaste inbördes möten slutat med delad poäng. Det är ett troligt scenario även här. Spika krysset!


6. West Ham - Crystal Palace 2
Tillbaka till London där West Ham lyft sig rejält efter den bedrövliga säsongsstarten. När Marko Arnautovic tvingades byta redan i den första halvleken klev Lucas Pérez fram och tryckte dit två mål i 3-1 segern mot Cardiff. The Hammers har därmed ett betryggande avstånd till nedflyttningsstrecket. Det har inte Crystal Palace. Tre poäng skiljer till Southampton under strecket för Roy Hodgsons manskap. Förlusten i rivalmötet mot Brighton senast var en rejäl missräkning med tanke på att The Eagles fick spela större delen av den matchen med en man mer. Derby nu och här ska ändå Palace ha en skaplig chans. West Ham ska knappast streckas till en bra bit över 50 procent och det är således läge att gå emot. Börja med tvåan!


7. Cardiff - Southampton 2
Viktigt bottenmöte från den walesiska huvudstaden när ett formsvagt Southampton kommer på besök. Insatsen senast mot Tottenham lovade dock en hel del och nu är Ralph Hasenhüttl klar som ny tränare för sydkust-laget. Det bör innebära en tydlig förbättring. Cardiff har gjort det bra, särskilt på hemmaplan, men The Bluebirds är i ärlighetens namn inget vidare. Här har Southampton en gyllene chans till tre poäng. Som strecken sitter ligger allt värde på bortalaget. Fint läge att spika tvåan!


8. Leeds - QPR X
I The Championship visar Leeds fin form. Tre raka vinster och tre raka nollor har tagit The Whites upp på en andraplats. Uppflyttning känns inte helt otroligt för den anrika klubben denna säsong. Dit är det dock en lång väg att vandra med 26 återstående matcher. Först ut är QPR hemma på Elland Road. Gästerna har stått för en fin säsong hittills långt och stått upp bra. Endast två förluster på de tio senaste är ett imponerande facit. Detta möte har de bara förlorat en gång på de fyra senaste försöken. Skrällen är inte otänkbar. Tryck in alla tecken!


9. Millwall - Hull 1
En bra bit ner i tabellen hittas Millwall och Hull. Hemmalaget återfinns faktiskt under nedflyttningsstrecket efter fem raka matcher utan tre poäng. På The Den är dock de blåvita alltid att räkna med. Här har “bara” tre av tio matcher förlorats trots Londonlagets tabellposition. Hull låg länge i botten men har lyft sig och bara förlorat en av de sex senaste. I denna tuffa bortamatch slår ändå Nigel Adkins manskap ur underläge. Lejonen slår tigrarna i London!


10. Birmingham - Bristol City 2
Niclas Eliassons Bristol City har vänt på en negativ trend och nu plockat fyra poäng på de två senaste. Truppen är stark och kapaciteten finns att blanda sig i playoff-platserna. Då måste dock trepoängarna börja radas upp snart. Birmingham gör det riktigt bra efter sina förutsättningar och ligger faktiskt på en fin niondeplats efter 20 omgångar. Senast besegrades Preston med klara 3-0 efter en magisk andra halvlek. För ovanlighetens skull gjorde dock Lukas Jutkiewicz inget av målen. Hemma på St Andrew’s har The Blues varit starka men här blir de på tok för stora favoriter. Ett jämnt möte väntar och då lockar knappast den hårt streckade ettan. Gå för värdet och spela X2!


11. Brentford - Swansea 1
Brentford har det fortsatt motigt under Thomas Frank. Endast en seger sedan dansken tog över i mitten av oktober är naturligtvis inget godkänt facit. Senast plockades åtminstone en stark poäng borta mot West Bromwich. Nu ställs The Bees mot Graham Potters Svanar hemma på Griffin Park. Där står normalt de rödvita för solida insatser. Swansea kommer till London med tre raka förluster och inte mycket tyder på att de ska rå på ett Brentford med hela truppen tillgänglig. Ettan är en utmärkt värdespik att bygga kupongen kring!


12. Sheffield Wednesday - Rotherham X
På Hillsborough hittas en i raden av överstreckade hemmafavoriter. Sheffield Wednesday har inte alls imponerat under säsongen och ligger betydligt närmare nedflyttningsstrecket än playoff-platserna. Fyra inspelade poäng på de åtta senaste är givetvis inget smickrande facit. Tränaren Jos Luhukay är pressad och här har hemmalaget allt att förlora när de ställs mot bottentippade Rotherham. Gästerna, som är nykomlingar i The Championship, har dock gjort det bra. Förlust senast mot Norwich men det var den första sedan början av oktober. Räkna inte bort Rotherham här. Alla tecken!


13. Wigan - Derby 2
Frank Lampards Derby hänger med i toppen men återfinns precis utanför topp 6. Senast blev det 2-1 hemma mot Swansea efter att walesaren Harry Wilson stått för båda målen. Nu väntar ett hemmastarkt Wigan som kommer från tre raka matcher utan nederlag. Derby har dock vunnit här de två senaste besöken. Antonee Robinson och Gavin Massey saknas fortsatt hos hemmalaget, medan gästerna får klara sig utan avstängda Bradley Johnson. Här ska det vara fördel Derby och tvåan blir utgångstipset. Gardera med krysset om pengarna räcker till.


Kupongens kassaskåp


Manchester City
Tuff match för City denna vecka men de blir likväl “Kupongens kassaskåp”. De regerande mästarna övertygar helt enkelt för mycket för att inte bli betrodda på Stamford Bridge. Ännu en seger att vänta för Peps manskap!


Varningens finger!


Bristol City
Birmingham gör det bra med små medel och ligger överraskande på den övre halvan. Truppmässigt är laget dock inget speciellt och mot ett stabilt Bristol City ska de knappast vara tydliga favoriter. Allt värde på bortalaget på St Andrew’s.


Lilla raden 144 rader
1. Chelsea - Man City 2
2. Arsenal - Huddersfield 1
3. Man United - Fulham 1x
4. Leicester - Tottenham x2
5. Burnley - Brighton X
6. West Ham - Crystal P x2
7. Cardiff - Southampton 2
8. Leeds - QPR 1x2
9. Millwall - Hull 1
10. Birmingh. - Bristol C x2
11. Brentford - Swansea 1
12. Sheff W - Rotherham 1x2
13. Wigan - Derby 2


Stora raden 864 rader
1. Chelsea - Man City 2
2. Arsenal - Huddersfield 1x
3. Man United - Fulham 1x
4. Leicester - Tottenham x2
5. Burnley - Brighton X
6. West Ham - Crystal P 1x2
7. Cardiff - Southampton 2
8. Leeds - QPR 1x2
9. Millwall - Hull 1
10. Birmingh. - Bristol C x2
11. Brentford - Swansea 1
12. Sheff W - Rotherham 1x2
13. Wigan - Derby x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto