Stryktipset lör 8/6

Publicerad på 7 Jun 2019 - 16:05

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Jun 2019 - 16:05

EM-kvalet blandas med svensk fotboll och slutligen en match från Dam-VM på veckans Stryktips. Som vanligt när det vankas landskamper finns det en mängd storfavoriter på kupongen. Några ska dock gå att fälla, varför inte världsmästarna som har en svår bortamatch framför sig? Här har ni som vanligt en analys som siktar på att ta del av de stora pengarna!


Spelstopp: 15.59


1. Turkiet - Frankrike 1
Turkiet har haft det motigt under en längre tid och bara deltagit i ett mästerskap sedan 2008. Nu är dock känslan att det kanske kan vara dags igen. De rödvita har öppnat kvalet på bästa sätt med 4-0 hemma mot Moldavien och starka 2-0 borta mot svårspelade Albanien. Nu vrids svårighetsgraden upp ytterligare när världsmästarna kommer till Konya. Turkiet tillhör dock de lag som höjer sig när uppgiften är som allra svårast. Här har de potential att hota och när tvåan ser ut att streckas upp till över 70 procent lockar minst sagt övriga tecken. In med helgarderingen och jobba in The Crescent Stars!


2. Grekland - Italien X
Även Italien ser ut att bli för betrodda när de reser västerut för ett möte med Grekland. Gli Azzurri har tagit sig i kragen under Roberto Mancini och det ser nu något bättre ut än tidigare, med det sagt inte i närheten av samma höjder som för ett decennium sedan. Grekland är inte heller på samma nivå som i början av 2000-talet. Piratskeppet, som landslaget kallas, har missat de tre senaste mästerskapen och truppen ser relativt anonym ut. På hemmaplan är dock de blåvita luriga att möta med sitt stöd bredvid och sin organisation på plan. Att Italien ska komma till Aten och bara hämta hem tre poäng kommer knappast vara fallet här. Pizzabagarna är, precis som Spanien, en favorit i fara.


3. Finland - Bosnien X
I samma grupp som ovanstående hittas dessa kombattanter som drabbar samman i Tampere. Finland har sin stora chans att nå sitt första mästerskap någonsin i Nations League där de plockade hem sin grupp före bland annat Grekland. I EM-kvalet blir det tuffare även om Markku Kanervas manskap är en liten outsider. Bosnien förväntas kriga med Grekland om andraplatsen bakom Italien och Balkan-nationen har öppnat hyfsat med fyra poäng på de två hemmamatcherna mot Armenien och Grekland. Tungt avbräck här i Miralem Pjanic som visades ut senast. Där förlorar gästerna en stor del av sin kreativitet framåt. Jämn och målsnål batalj att vänta. Banka in krysset och lämna övriga tecken därhän!


4. Vitryssland - Tyskland 2
Kupongens bank hittas i Borisov där Vitryssland får besök av världsmästarna från 2014. Jogi Löw och grabbarna har genomgått en stor generationsväxling som var nödvändig efter nationens sämsta fotbollsår någonsin. Efter det pinsamma VM-slutspelet och degraderingen i Nations League tycks Die Mannschaft ha tagit sig samman. Kvalet inleddes på bästa sätt med en vinst borta mot Nederländerna efter att Sané, Gnabry och Schultz visat vägen. Enkelt motstånd nu i form av ett blekt Vitryssland som inte ska ha något att sätta emot den tyska maskinen. Bergtvåa!


5. Azerbajdzjan - Ungern 2
Vi håller oss kvar i öst men beger oss en bra bit söderut till Baku och lilla gemytliga Bakcell Arena. Hemma i eldlandet ska aldrig Azerbajdzjan räknas bort men nu känns de sämre än på ett bra tag. Kvalet har också inletts med två förluster. Ungern tycks däremot ha repat mod efter ett par sämre år vilket inte minst 2-1-viktorian mot Kroatien visade. Kan de bygga vidare på den och segra här så blir Marco Rossis landslag definitivt att räkna med. Ádám Szalai och Balázs Dzsudzsák drar ett stort lass och kommer vara lika viktiga som vanligt här. Tvåan är långt ifrån given men minst en poäng löser Magyars. X2!


6. Estland - Nordirland 2
Nordirland har hamnat i en otroligt tuff kvalgrupp med Tyskland och Nederländerna. Ska britterna kunna avancera får det inte bli poängtapp mot någon av övriga nationer samtidigt som de måste försöka sno åt sig någon pinne mot de stora hemma i Belfast. Hittills har Vitryssland och just Estland besegrats på hemmaplan. Det var dock inga imponerande segrar och när nu detta Championship-betonade landslag reser till Tallinn kan de knappast räkna hem några tre poäng på förhand. Estland är förvisso inte speciellt imponerande med sin destruktiva fotboll där de lider av en minst sagt svag offensiv. Defensivt är dock balterna solida och här kan de mycket väl hålla tätt mot ett inte alltför vasst Nordirland. Plocka med krysset som komplement till tvåan.


7. Skottland - Cypern 1
Brittiskt även i den sista EM-kvalmatchen på kupongen, det i form av ett Skottland där det, precis som vädret i kilt-landet, blåser kallt. Efter den pinsamma 0-3-förlusten mot Kazakstan fick Alex McLeish föga förvånande lämna och in har Steve Clark kommit. Om han kan få ordning på säckpipans söner återstår att se, ska det bli spel i EM nästa sommar har hur som helst de blåvita en lång väg att vandra. Tre poäng mot Cypern är naturligtvis ett måste men det är lättare sagt än gjort. Ö-nationen har gått framåt något på senare tid och här får de tillbaka stjärnan Pieros Sotiriou som saknades i den fina insatsen mot Belgien (0-2). Rensarkrysset ska med omgående. Tvåan känns dock onödig då skottarna förlorar ytterst sällan inför publiken på Hampden Park.


8. Brommapojkarna - Mjällby 1
I Superettan drabbar formsvagt och stekhett samman på Grimsta IP. Otaliga gånger har vi gått bet på Mjällby som nu har sju raka vinster. Det ska dock sägas att fem av dessa kommit på Strandvallen där de gulsvarta visat sig vara riktigt starka. Helt annan typ av match här när det är konstgräs som väntar. BP, som huserade i Allsvenskan i fjol, har som sagt inte alls fått till det men det ska bara vara en tidsfråga innan det släpper för de rödsvarta. I grunden är de ett vassare lag än Mjällby och mot bättre vetande ges därför allt förtroende till stockholmarna. Värdet är helt enkelt för bra på hemmalaget för att inte spika ettan.


9. Västerås - IK Frej 1
Ytterligare en nykomling hittas i nästa drabbning från Superettan. Västerås har dock haft det betydligt mer kämpigt än Mjällby. Framförallt har de grönvita svårt att plocka hem trepoängare, mycket beroende på ligans hittills sämsta offensiv med nio strutar på elva omgångar. Nu möter de dock Superettans mest givmilda försvar och då ska goda chanser finnas att plocka första trepoängaren sedan slutet av april. Vikingarna från Täby är oberäkneliga men bör normalt få det tufft på Solid Park Arena. Trolig etta i gurkstaden som backas upp med krysset på större system.


10. Ljungskile - Landskrona 1
Grönvitt hemmalag även i nästa batalj när vi tar oss till somriga Bohuslän och Skarsjövallen, som arenan heter igen efter otaliga namnbyten. Ljungskile är inte lika starka som när de höll till i Allsvenskan. LSK är dock ett lag för toppen av Division 1 Södra, precis som lördagens motståndare från Skåne. Efter en fin start på säsongen har dock Landskrona tappat formen helt och har nu fyra raka matcher utan seger. Ljungskiles svit lyder istället fyra raka matcher utan förlust. Det luktar hemmaseger här. Glödheta Jesper Westermark avgör!


11. Gefle - Sollentuna X
Ännu ett ex-allsvenskt hemmalag hittas när vi styr skutan mot öster och hamnar på Gavlevallen. Gefle har gjort det något bättre de senaste veckorna men det är inget snack om att de ljusblå är på dekis. En bättre placering än en mittenposition kommer det inte bli för gästrikarna i Division 1 Norra. Sollentuna håller likvärdig nivå men har gått starkt på slutet med fyra raka utan torsk. Senast gav stockholmarna Sylvia en rejäl lektion när de segrade med förkrossande 6-0. Tvåmålsskytten Monir Jelassi saknas nu på grund av avstängning men detsamma gäller Gefle Sebastian Sandlund. Svårtippad match där värdet finns till höger men där samtliga tecken så tidigt som möjligt blir rekommendationen.


12. Karlslund - Linköping City 2
Linköping City får klara sig utan stjärnan Michael Morais som är avstängd när östgötarna reser till Örebro under lördagen. Hemmalaget har dock betydligt större problem än så. Karlslund var nämligen inblandade i ett kaosderby mot Rynninge senast där det urartade på slutet med hela fyra röda kort, två för respektive lag. Det innebär att målvakten Jakob Kindberg och kaptenen Anton Olsson är avstängda här. Detsamma gäller Simon Gefvert som ådrog sig sitt tredje gula kort för säsongen. Tre minst sagt kännbara tapp som ger tränare Samuel Wowoah huvudbry. Linköping City har mycket fint slagläge i Närke och tvåan finns i skrivande stund till finfin procent. Strålande spik!


13. Norge Dam - Nigeria Dam 1
Från Sverige tar vi oss till Frankrike för detta möte på Stade Auguste-Delaune i Reims. Dessa lag återfinns i samma grupp som värdnationen och Sydkorea. Norge hade normalt sett varit klara favoriter till andraplatsen bakom Frankrike men när nu världsstjärnan Ada Hegerberg tackat nej till spel på grund av en konflikt med det norska fotbollsförbundet så minskar Norges chanser radikalt. Nigeria är dock en fotbollsnation på damsidan som är en bit efter, precis som övriga afrikanska lag. Norge bör lösa en premiärtrea men med tanke på avsaknaden av Hegerberg kan det vara läge att smyga in ett rensarkryss för den som söker de stora pengarna.


Kupongens kassaskåp


Tyskland
Die Mannschaft har bättre spelare på varje position än Vitryssland, något som lär återspeglas i Borisov. Detta nya Tyskland är revanschsuget och visar vägen med ytterligare en trepoängare.


Varningens finger!


Turkiet
Tuffast möjliga motstånd för Turkiet som dock visat sig från sin bästa sida hittills under våren. Får de rödklädda träff här mot Frankrike så kan det både bära till både en och tre poäng. Les Bleus ska knappast vara så stora favoriter som de målas upp till mot ett hemmastarkt Turkiet. Skrällen ska jobbas i Konya!


Lilla raden 144 rader
1. Turkiet - Frankrike 1x2
2. Grekland - Italien x2
3. Finland - Bosnien X
4. Vitryssland - Tyskland 2
5. Azerbajdzjan - Ungern x2
6. Estland - Nordirland x2
7. Skottland - Cypern 1x
8. BP - Mjällby 1
9. Västerås - IK Frej 1
10. Ljungskile - Landskrona 1
11. Gefle - Sollentuna 1x2
12. Karlslund - Linköping C 2
13. Norge D - Nigeria D 1


Stora raden 864 rader
1. Turkiet - Frankrike 1x2
2. Grekland - Italien 1x2
3. Finland - Bosnien X
4. Vitryssland - Tyskland 2
5. Azerbajdzjan - Ungern x2
6. Estland - Nordirland x2
7. Skottland - Cypern 1x
8. BP - Mjällby 1
9. Västerås - IK Frej 1x
10. Ljungskile - Landskrona 1
11. Gefle - Sollentuna 1x2
12. Karlslund - Linköping C 2
13. Norge D - Nigeria D 1x

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto