Stryktipset lör 9/2

Publicerad på 7 Feb 2019 - 23:08

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Feb 2019 - 23:08

Mycket fotboll från The Championship på veckans Stryktips gör kupongen svårbemästrad. Bortsett från Liverpool och Arsenal finns det få klara favoriter vilket gör det hela ytterst intressant. Flera fina drag identifieras dock i jakten på de stora pengarna. Kan rätt spikar hittas kan detta bli en riktigt rolig lördag. Känslan är god - nu kickar vi igång!


Spelstopp: 15.59


1. Liverpool - Bournemouth 1
The Reds blev av med serieledningen i onsdags när City var på besök hos stadskollegan Everton och vann med 1-0. Nu är tanken att Pool ska återta den efter att laget visat någon form av guldfrossa den senaste tiden. Kryss mot både Leicester och West Ham är inte värdigt en ligavinnare. Här lär dock ett helt annat hemmalag komma ut på Anfield. Räkna med en urladdning från Klopps manskap och då blir det svårt för ett bortasvagt Bournemouth att hänga med. The Cherries har gjort en fullt godkänd säsong men på resande fot har de inte tagit poäng sedan oktober. Här saknas dessutom nyckelspelare som Brooks, Francis och Wilson. Banka in ettan i Merseyside!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


2. Huddersfield - Arsenal 2
Redan med 13 omgångar kvar av Premier League står det mer eller mindre klart att det blir degradering för Huddersfield. För inte ska The Terriers kunna hämta upp de 13 poäng som skiljer upp till säker mark? Nej, troligtvis inte men West Yorkshire-laget lär kriga till sista blodsdroppen. Arsenal kämpar i andra sidan av tabellen för att norpa en Champions League-plats före Chelsea och Man United. Den blev The Gunners av med efter förra veckans solklara förlust mot City. Betydligt enklare motstånd nu men med en fortsatt prekär skadelista känns tvåan inte alltför tillförlitlig. Krysset ska med omgående!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


3. Crystal Palace - West Ham 1
Två förmodade mittenlag gör upp på Selhurst Park denna lördag. Palace har förvisso bara fyra poäng ner till Cardiff under strecket men kontraktet ska knappast vara i fara för Roy Hodgsons manskap. Förra helgen besegrades Fulham med lätthet på denna arena. Då saknas Wilfried Zaha men ivorianen är åter här. West Ham, som bara plockat en pinne på de tre senaste, har ett fortsatt illavarslande skadeläge. Ett par spelare är på väg tillbaka men sju gubbar ser ut att missa denna tillställning. The Hammers brukar trivas på Selhurst Park men för stunden känns det blåröda hemmalaget snäppet starkare. Utgå från ettan och gardera med krysset på större system.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


4. Southampton - Cardiff X
Över till St Mary’s där ett otroligt viktigt möte ska gå av stapeln. Southampton har, trots fem raka ligamatcher utan nederlag, fortsatt ett prekärt tabelläge. Enbart två poäng skiljer till lördagens motståndare som återfinns under nedflyttningsstrecket. Walesarna segrade nämligen senast hemma mot Bournemouth efter att Bobby Reid tryckt in två mål. Man måste ändå imponeras av The Bluebirds. De kämpar verkligen tillsammans som ett lag vilket gör att de tar poäng här och där. Om det räcker till nytt kontrakt återstår att se. Nere på sydkusten mot ett hemmalag som kryssar frenetiskt står de hur som helst inte utan chans. Cardiff vann höstmötet med 1-0 och kan mycket väl ställa till med problem för The Saints på nytt. Helgardera och hoppas på skrällen!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


5. Watford - Everton 1
Everton var i spel så sent som i onsdags när de spelade en match i den 27:e omgången mot City. Där hade The Toffees inte speciellt mycket att komma med även om de med lite tur hade kunnat lösa en pinne. Nu blev det istället en 0-2 förlust och således det fjärde nederlaget på de fem senaste (alla tävlingar). Allt står inte rätt till hos de blåklädda och i veckan var stjärnan Richarlison förpassad till bänken. Troligt är att han får förtroendet här mot sina gamla lagkamrater. Mot Watford i höstas stod brassen för ett mål i 2-2 matchen. Räkna på nytt med en böljande tillställning mellan dessa två offensivt inriktade lag. Värdarna ser inte speciellt bra ut för stunden heller. Ovisst är bara förnamnet. Med tanke på förmodat många mål chansas krysset bort. Etta-tvåa!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


6. Blackburn - Bristol City 2
Inte mindre än åtta matcher från The Championship på kupongen denna lördag alltså och först tar vi oss till klassiska Ewood Park. Där har Blackburn imponerat under säsongen och satt grunden i vad som redan är ett säkrat kontrakt med 27 poäng på 15 matcher. Nu väntar dock ligans formstarkaste lag, Bristol City. Niclas Eliasson och hans lagkamrater har seglat upp på en playoff-plats via fem raka triumfer. Dessutom är The Robins klara för åttondelsfinal i FA-cupen. Inga skador rapporteras hos gästerna men hemmalaget får troligen klara sig utan viktiga Charlie Mulgrew. X2 lockar mest här.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


7. Bolton - Preston 2
Bolton klarade kontraktet med nöd och näppe i fjol men nu talar egentligen ingenting för att det ska spelas Championship-fotboll på University of Bolton Stadium i höst. The Trotters är ligans sämsta i en mängd kategorier även om de placerar sig som nästjumbo. 19 gjorda mål är klart sämst, likaså 13 poäng på 15 hemmamatcher och dessutom återfinns Phil Parkinsons gäng längst ner i formtabellen. En poäng på de fem senaste och endast en seger sedan september har det blivit för Bolton. Wildschut borta här och frågetecken på ordinarie keepern Ben Alnwick. Betydligt bättre ser det då ut för Preston även om The Lilywhites hade en bedrövlig höst. Lagets två senaste bortamatcher har slutat med seger och här kommer ytterligare en. Fin tvåa!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


8. Derby - Hull X
Bockar mot tigrar på Pride Park Stadium när viktiga poäng står på spel i kampen om playoff. Derby återfinns precis utanför topp 6 inför detta möte medan Hull placerar sig fyra poäng bakom hemmalaget. Rent formmässigt har dock gästerna från Yorkshire sett bättre ut under 2019. Senast togs en stabil 2-0 seger mot Stoke. Derby hade flyt som fick med sig en pinne borta mot Preston. Där var Frank Lampards gäng rejält utspelade. Skador på betydande pjäser som Marriott och Mount oroar hos värdarna. Detta ska ses som betydligt mer öppet än vad streckningen antyder. Tryck in alla tecken Snabbare än du hinner säga skrällchans!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


9. Nottingham - Brentford 2
Forest har inte alls fått den effekt de ville av tränarbytet från Aitor Karanka till Martin O’Neill. En vinst och två förluster har det hittills blivit med irländaren under rodret. Här får han klara sig utan nyförvärvet Yohan Benalouane och viktiga Jack Colback som båda är avstängda. Då blir det inte lätt mot ett formstarkt Brentford. Londonlaget avancerade i FA-cupen i veckan och går urstarkt i ligan för tillfället. Tio raka tävlingsmatcher utan förlust har radats upp och i The Championship har det blivit tre triumfer i följd med inte mindre än tolv mål framåt. Trion Benrahma, Watkins och Maupay är stekhet. Här sänker de Nottingham till ypperligt värde. Spika tvåan!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


10. QPR - Birmingham X
Ett annat lag som är med i kampen om playoff är mycket förvånande Birmingham. Trots en begränsad trupp ligger The Blues på en finfin åttondeplats, bara fyra poäng bakom sexan Bristol City. Endast sju förluster på 30 omgångar imponerar. Däremot har hela 13 av dessa renderat i en poäng. Senast togs dock en skön seger hemma mot Nottingham (2-0) efter att Jota och skyttekungen Che Adams hittat nätet. QPR på Loftus Road nu, ett lag som gått svagt i ligan under en längre period men som här får tillbaka Hemed och möjligen även Cameron. Jämnt och målsnålt är ingen vild gissning. Utgå från krysset och måla på med stora penseldrag om februarikassan räcker till.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


11. Rotherham - Wigan 2
Fokus nu på bottenstriden där nykomlingarna Rotherham och Wigan är två av lagen som återfinns precis över nedflyttningsstrecket. Verkligheten tycks ha kommit ikapp hemmalaget som nu har sex förluster på de åtta senaste. Dessutom har de två senaste matcherna på New York Stadium förlorats där de varit så starka tidigare under säsongen. Wigan visar bättre form men har en stor akilleshäl i sitt bortaspel. Raden 1-2-12 på resande fot skrämmer inget lag. Rent truppmässigt håller dock The Latics en högre nivå än värdarna och lutar det åt något håll här är det höger. Inte fel att gardera denna tillställning men ska miljonerna hittas är det läge att välja sida i detta jämnstreckade möte. Tvåan chansspikas!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


12. Sheffield Wednesday - Reading X
Reading är det lag som jagar närmast bakom Rotherham, alltså under strecket. The Royals är ofta med i matcherna men har otroligt svårt att plocka trepoängare. Endast fem stycken på 30 omgångar har det blivit för de blåvita. Sheffield Wednesday imponerar inte heller men har så gott som säkrat kontraktet via två raka vinster. 1-0 vinsten mot jumbon Ipswich satt dock långt inne då Lucas Joao avgjorde först i 90:e minuten. Den något högre kapaciteten finns hos hemmalaget men motivationen finns hos gästerna. Räkna med en jämn tillställning. Bra läge att spika krysset, dessutom till förvånansvärt låg procent!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


13. Swansea - Millwall 2
Ytterligare en match ska spelas i Wales denna lördag när svanar ställs mot lejon. Graham Potters lag har alltjämt chansen att nå playoff men då måste segrarna börja radas upp snart. Stabiliteten för att så ska bli fallet finns inte riktigt där. Oliver McBurnie gör det bra längst fram men skotten är alltför ensam. Millwall har minst lika hög kapacitet men har underpresterat den här säsongen. Den senaste tiden har det åtminstone sett bättre ut för Londonlaget, bland annat togs en imponerande seger i FA-cupen mot Everton. Fint läge för tre poäng på Liberty Stadium här. Lejonen visar vilka som är störst och får en fin fågelmiddag. Gå för skrällen och chansa bort ettan!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Kupongens kassaskåp


Liverpool
Efter två sämre insatser lär The Reds studsa tillbaka inför hemmapubliken på Anfield och stå för en stark prestation. Då hänger ett bortasvagt Bournemouth som saknar flera nyckelspelare inte med. Klar etta!


Varningens finger!


Millwall
The Lions ska inte underskattas och är bättre än tabellen visar. Över Swansea är det väldigt mycket mellanmjölk. Det är ett motstånd som bör passa Millwall relativt bra. Till under 20 procent måste bortasegern synas i Wales!


Lilla raden 144 rader
1. Liverpool - Bournem. 1
2. Huddersf. - Arsenal x2
3. Crystal P - West Ham 1
4. Southamp. - Cardiff 1x2
5. Watford - Everton 12
6. Blackburn - Bristol C x2
7. Bolton - Preston 2
8. Derby - Hull 1x2
9. Nottingh. - Brentford 2
10. QPR - Birmingham X
11. Rotherham - Wigan 2
12. Sheff W - Reading X
13. Swansea - Millwall x2


Stora raden 864 rader
1. Liverpool - Bournem. 1
2. Huddersf. - Arsenal x2
3. Crystal P - West Ham 1x
4. Southamp. - Cardiff 1x2
5. Watford - Everton 12
6. Blackburn - Bristol C x2
7. Bolton - Preston 2
8. Derby - Hull 1x2
9. Nottingh. - Brentford 2
10. QPR - Birmingham 1x2
11. Rotherham - Wigan 2
12. Sheff W - Reading X
13. Swansea - Millwall x2

Spela på Stryktipset: klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto