Stryktipset sön 23/6

Publicerad på 22 Jun 2019 - 13:04

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Jun 2019 - 13:04

Det är ett minst sagt udda Stryktips vi ska sätta tänderna i till helgen. Matcherna på kupongen spelas nämligen under söndag och måndag! Afrikanska Mästerskapen, som precis dragit igång, har med fyra matcher på raden och där hittas flera tillförlitliga favoriter. Svensk fotboll och Copa América kompletterar tipset. Nu drar vi igång!


Spelstopp: 15.59


1. Brommapojkarna - Örgryte 2
Brommapojkarna har plockat poäng i två raka matcher. Med nio inspelade poäng sammanlagt är dock de rödsvarta fortfarande klar jumbo i tabellen. De har faktiskt inte vunnit på två månader och här är Alexander Nilsson avstängd. Örgryte har däremot äntligen börjat visa upp den kapacitet som gjorde att de rödblå pekades ut som en av favoriterna inför säsongen. Tre raka segrar där derbyvinsten mot GAIS säkerligen värmer extra. Derbyts enda mål prickades in av Gustav Ludwigson som varit fullständigt strålande. Det formstarka sällskapet från Göteborg får gälla som favoriter i Bromma. Strecka från höger.


2. Halmstad - IK Frej 2
Halmstad BK var definitivt en av seriens stora favoriter innan säsongen drog igång men våren har inte alls varit vad hallänningarna hoppats på. Visserligen plockades en övertygande trepoängare senast mot Mjällby men det var blott fjärde segern för säsongen. IK Frej har bara vunnit tre omgångar och ligger en pinne bakom HBK. Det lär bli en säsong i botten av tabellen för Täby-laget men det finns kvalité i truppen. Degerlund, Ribeiro, Zé Vitor och Frithzell är fyra pjäser som håller ganska hög nivå. I fjol tog gästerna poäng på Örjans Vall och här blir de för stora underdogs. Börja med X2 där pengarna finns, men helgardera större system.


3. Nyköping - Carlstad United 2
Det är botten mot toppen som gäller i Division 1 Norra. Nyköping har fått en hemsk start på säsongen och ligger näst sist. Detta efter att ha spelat tio raka omgångar utan vinst. De fem senaste har alla slutat med förlust och det är enkelt att förstå varför när man ser defensiven. 18 insläppta mål på fem omgångar är givetvis alldeles för uselt. Här är dessutom Jakob Bergman avstängd. Carlstad United ligger trea i tabellen, även om det är en bit upp till toppduon Umeå och Akropolis. Det finns betydligt mycket mer kvalité hos värmlänningarna som får gälla som favoriter. Tvåa i utgång, men då de kryssat i sina fyra senaste besök här är det inte fel att gardera.


4. Sandviken - Karlstad BK X
Det är inte bara i storstäderna det spelas heta derbyn. Förra veckan vann Sandviken ett otroligt prestigefullt möte borta mot Gefle med 1-0. Inte helt oväntat blev Leo Englund, som leder skytteligan med tolv kassar, matchhjälte. Det var dock lite av en pyrrhusseger då både Olof Mård och Rasmus Lindgren drog på sig avstängningar. Karlstad BK gör en stabil säsong på den övre halvan och trivs utmärkt på resande fot. 3-3-1 på sju bortamatcher imponerar. Detta är svårtippat och helgarderingen bör komma tidigt.


5. Vasalund - IF Sylvia X
Även den avslutande fajten från Division 1 Norra är svårsiad på förhand. Sylvia kommer från tre raka förluster men var faktiskt inte alls speciellt dåliga i 2-3-matchen senast mot Linköping City. Det var en fajt Norrköpings-gänget mycket väl kunde vunnit. Vasalund torskade samtidigt hemma mot Akropolis vilket var deras fjärde raka utan vinst. Dock har de tre andra kamperna i den raden slutat med delad pott. Här streckas värdarna upp lite väl hårt. Helgardera och håll tummarna för bortaskrällen.


6. Colombia - Paraguay 1
Det tog väldigt lång tid men efter en massiv press matchen igenom kunde Colombia spräcka nollan mot Qatar i den 85:e minuten. Då avgjorde formstarka Duván Zapata med en kraftfull nick. Därmed har Colombia redan säkrat gruppsegern. Frågan är då hur de väljer att formera sitt lag i den avslutade omgången. Paraguay fick 1-1 mot Argentina men det var inget resultat de var speciellt nöjda med då Derlis González brände en straff. Med två inspelade poäng hittills krävs det sannolikt vinst här för att gå vidare, men då är å andra sidan Paraguay helt klara. Vid oavgjort resultat mot slutet av matchen kommer det bli full fart framåt och då avslås krysset. 1/2 på större system.


7. Qatar - Argentina 2
Argentina var på väg ut ur Copa América med dunder och brak. Underläge mot Paraguay efter den första halvleken innebar att La Albiceleste behövde jaga. Efter en VAR-straff, som det tog videodomarna sex minuter att granska, kunde dock Messi kvittera från elva meter. Därmed lever hoppet för Argentina, men då krävs det seger här samtidigt som Paraguay inte vinner mot Colombia. Qatar har exakt samma förutsättningar efter sin sena förlust mot Colombia. De asiatiska mästarna har visat upp ett imponerande spel hittills men nu bör turneringen ta slut för dem. Supervärde på de blåvita och då ska tvåan spikas.


8. Algeriet - Kenya 1
I Afrikanska Mästerskapen ska vi börja med att titta till Grupp C där en enorm favorit hittas. Kenya har inte direkt en stolt fotbollshistoria. Bland annat har de aldrig varit med i VM och lyckas bara kvala in till denna turnering med ojämna mellanrum. De imponerade dock i kvalet då de bland annat slog Ghana hemma med 1-0. Obegripligt efter en titt på truppen. Här finns Victor Wanyama, ett par gubbar från svenska Division 1-laget Vasalund och i ärlighetens namn inte speciellt mycket mer. Algeriet är av en helt annan klass. Slimani, Feghouli, Brahimi, Delort och inte minst Riyad Mahrez är spelare som ska köra över kenyanerna. Ettan är odiskutabel.


9. Marocko - Namibia 1
Grupp D är på förhand en av de allra mest intressanta. Marocko, Elfenbenskusten och Sydafrika kommer gå en hård kamp. Namibia lär knappast ha speciellt mycket att sätta emot. De gör sitt tredje Afrikanska Mästerskap genom tiderna och kommer med en av de svagaste trupperna. Här ställs de mot en av de stora förhandsfavoriterna. Marocko kommer med pjäser som Ziyech, Boufal, Amrabat och En-Nesyri. Det blir lekstuga. Solklar etta.


10. Senegal - Tanzania 1
Tillbaka till Grupp C där Senegal är minst lika stor favorit som Algeriet. Tanzania rankas av FIFA på 131:a-plats i världen, en placering före mäktiga Litauen, och ska nu alltså ta sig an ett landslag som presterade helt okej i förra sommarens VM. Tanzania gör sitt första mästerskap på 39 år och är extremt beroende av Genks Mbwana Samatta. I övrigt finns det inte mycket av värde. Senegal kan däremot ståta med världsspelare som Sadio Mané, Kalidou Koulibaly och Idrissa Gana Gueye. Kattens lek med råttan återigen. Spika ettan.


11. Elfenbenskusten - Sydafrika 1
Över till måndagen där tre matcher ska avgöras. Elfenbenskusten kan stoltsera med ett av hela mästerskapets bästa anfallspar. Wilfried Zaha, som vanligtvis snurrar upp Premier League-försvarare för sitt Crystal Palace, och Nicolas Pépé, som gjort succé i Lille under säsongen, är inga spelare man skojar bort. Sydafrika har inte samma stjärnstatus där Strasbourgs Mothiba får ses som den viktigaste spelaren på förhand. Dock ska inte Bafana Bafana underskattas. 0-0 i träningsmatchen mot Ghana var starkt. Det krävs en koncentrerad insats för att ivorianerna ska avgå med tre poäng. Skakig etta.


12. GAIS - Degerfors 2
GAIS hade ett tungt derby mot ÖIS och förlorade med 0-1. Jobbigt för de grönsvarta som därmed åkte på tredje raka förlusten. Laget är väldigt skadedrabbat och dessutom är Rasmus Rosenqvist avstängd. Nu börjar bottenstriden rycka allt närmare för Makrillarna. Degerfors stod för en tung seger mot Västerås SK efter att Jacob Ortmark avgjort på en frispark djupt in på övertiden. Skönt för värmlänningarna som spelmässigt gjorde en strålande prestation. Utgå från tvåan och gardera efter storleken på lädret.


13. Öster - Varberg X
Så har det då till slut hänt. Varberg har förlorat en fotbollsmatch. Under onsdagen blev det torsk i den kluriga bortamatchen mot Jönköpings Södra. Prestationen var dock helt okej och med elva poäng ner till tredjeplatsen i Superettan är det ingen fara på taket. Men kanske börjar orken tryta något. Öster saknar avstängda Christian Ljungberg här och är desperata på tre poäng. De tre senaste omgångarna har slutat oavgjort och med tio poäng ligger de näst sist i tabellen. På Myresjöhus Arena har Varberg dock aldrig vunnit. Värdet finns i 1X.


Kupongens kassaskåp


Senegal
Här fanns det en hel del att välja på men Senegal känns allra bäst. Tanzania är ett blåbär och Senegal rankas högst av alla afrikanska länder. En titt på trupperna visar den enorma skillnaden mellan länderna. Odiskutabel etta.


Varningens finger!


IK Frej
Superettan är en jämn serie och IK Frej är ett lurigt lag. Halmstad har knappast visat tillräckligt för att motivera en streckning på runt 70 procent. Jobba in skrällan på Örjans Vall!


Lilla raden 144 rader
1. BP - Örgryte 2
2. Halmstad - Frej x2
3. Nyköping - Carlstad x2
4. Sandviken - Karlstad 1x2
5. Vasalund - Sylvia 1x2
6. Colombia - Paraguay 1
7. Qatar - Argentina 2
8. Algeriet - Kenya 1
9. Marocko - Namibia 1
10. Senegal - Tanzania 1
11. Elfenbens. - Sydafrika 1
12. GAIS - Degerfors x2
13. Öster - Varberg 1x


Stora raden 864 rader
1. BP - Örgryte x2
2. Halmstad - Frej 1x2
3. Nyköping - Carlstad x2
4. Sandviken - Karlstad 1x2
5. Vasalund - Sylvia 1x2
6. Colombia - Paraguay 12
7. Qatar - Argentina 2
8. Algeriet - Kenya 1
9. Marocko - Namibia 1
10. Senegal - Tanzania 1
11. Elfenbens. - Sydafrika 1
12. GAIS - Degerfors x2
13. Öster - Varberg 1x

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto