Stryktipset Tips Lördag 10/4

Publicerad på 8 Apr 2021 - 12:21

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Apr 2021 - 12:21

Vilket sprakande Stryktips vi har framför oss! Allsvenskan drar igång igen vilket märks längst ner på kupongen där Örebro och IFK Göteborg drabbar samman. Dessförinnan har inte mindre än tio matcher från The Championship fått sin tid i rampljuset. Först ut är dock två Premier League-fajter och vi ska heller inte glömma jackpotten på 18 miljoner kronor. Nu kör vi!


Spelstopp: 15:59

STRYKTIPSET TIPS 10/4


1. Liverpool - Aston Villa X
Vi inleder på Anfield där Liverpool ska försöka hålla två grejer i huvudet samtidigt. Nederlaget mot Real Madrid var rättvist och Jürgen Klopps adepter hade uppenbara problem med att matcha Marängerna spelmässigt. Alexander-Arnold visade varför han åsidosattes av Gareth Southgate i den senaste landslagssamlingen med en horribel insats. Returen spelas redan kommande vecka och däremellan väntar en tuff fajt mot Aston Villa. Vi minns alla vad som hände i höstas på Villa Park och då en viss Jack Grealish närmar sig speldugligt skick höjs moralen hos gästerna. Det kan mycket väl skrälla hamnstaden. Måla tvärs över.


2. Crystal Palace - Chelsea 2
Chelsea åkte med en del frågetecken till Sevilla, bland annat efter 2-5-smällen mot West Bromwich, men väl där lade de blåklädda enkelt Porto på rygg med 2-0. Mason Mount var som vanligt en frontfigur i offensiven och ynglingen går från klarhet till klarhet. Med det tacksamma utgångsläget inför returen mot portugiserna behöver Tuchel och hans grabbar inte spara på något krut när Crystal Palace väntar i ett Londonderby. Örnarna fick med sig 1-1 från Goodison Park, men det var en match där de var rejält tillbakapressade. Det kommer de att bli även här och tvåan är en stadig spik.


3. Barnsley - Middlesbrough 1
Vidare ner till The Championship där ruskigt viktiga poäng står på spel i trakterna runt playoff. Barnsley slog Luton i en tajt historia senast och med den viktorian har The Tykes fortfarande tre poäng ner till Bournemouth som är närmaste lag under strecket. Middlesbrough befinner sig ytterligare ett par poäng nedanför och ska gästerna haka på topplagen krävs det förmodligen tre poäng på Oakwell Ground. 1-1 mot Watford var ett steg i rätt riktning, men det som borde oroa Neil Warnock är att hans lirare tenderar att agera ojämnt under matcherna. I ett förmodat svängigt möte garderar vi från båda håll, gubbe (1-2)!


4. Birmingham - Stoke X
Ett inte så svängigt möte står för dörren på St. Andrew’s. Lee Bowyer har skakat liv i Birmingham sedan han tillträdde och det faktum att värdarna enbart torskat en av de fyra senaste i ligaspelet är imponerande då de stött på idel topplag längs vägen. Nytt kontrakt är långt ifrån otänkbart för The Blues. Stoke hade förhoppningar om att nå playoff men efter torsken mot Millwall ser det onekligen ut som att tåget har gått. Elva poäng skiljer upp till playoff och det är ett för stort glapp för The Potters. Här ska gästerna dock kunna hålla emot bra och i en förmodat målsnål tillställning är spikkrysset lockande.


5. Bristol City - Nottingham 2
Bristol City är ett lag denna vår än vad de var under hösten. Ingenting går med The Robins för tillfället och rent statistiskt borde de ligga i botten och harva. Nigel Pearson har inte lyckats få fart på sina adepter och mot ett i grunden bättre Nottingham spås värdarna nya problem. Sherifferna kommer hit med två raka segrar i ryggsäcken och får Chris Hughton fortsätta bygga vidare på inslagen väg även nästa säsong blir Nottingham spännande att följa. Tvåan klarar sig gott på egna ben.

 
6. Cardiff - Blackburn 1
Cardiff stod för en av säsongens sämsta insatser när de i veckan förlorade mot Sheffield Wednesday med hela 0-5. Så får det helt enkelt inte se ut för ett lag som jagar playoff och här räknar vi med att Mick McCarthy kommer att motivera sina spelare. Blackburn är helt under isen sedan ett bra tag tillbaka och för ett motiverat Cardiff bör det här således vara en passande uppgift. Ettan ser dock ut att övervärderas och då väljer vi att direkt smyga med krysset.


7. Preston - Brentford 2
Med fyra raka oavgjorda fajter i ryggen har Brentford inte lyckats närma sig Watford på andraplatsen. The Bees ser onekligen ut att vika ned sig likt de gjorde i fjol vid samma tid, men det går heller inte att komma ifrån det faktum att gästernas trupp håller skyhög nivå i grunden. Preston kämpar med försvarsspelet och även om 1-0-segern mot Swansea var en fin skalp blir det här en marigare uppgift. Kommer Brentford upp i nivå vinner de detta och vi spikar tvåan trots förmodad överstreckning.

 
8. Huddersfield - Rotherham 2
Huddersfield åkte med relativt fin form i nacken till Carrow Road, men där fick The Terriers sig en lektion de sent kommer att glömma. Norwich vann med hela 7-0 och även om det ska vara viss klasskillnad mellan lagen skvallrar det högt om var Huddersfields problem ligger. Mot ett kontraktsjagande Rotherham kommer värdarna inte heller att få en enkelt uppgift framför sig. The Millers har stundtals gjort bra ifrån sig på resande fot och när streckningen ter sig väl vänstervriden är tvåan en intressant chansspik.


9. Derby - Norwich 2
Efter två raka kryss gav Norwich svar på tal när de i veckan slog Huddersfield med 7-0. Pukki och Buendía glänste i offensiven och det är bara att konstatera att duon är alldeles för bra för den här nivån. Det kommer att bli betydligt svårare att bryta ner Derby, men utgångstvåan är med det sagt svår att argumentera emot. The Rams visade dock i det vändande mötet (1-0-seger) vad de är kapabla till och med hänsyn till värdet är krysset ett sunt komplement på större system. Större under har skett än att Derby skulle knipa en pinne.


10. Bournemouth - Coventry X
2-0 mot Blackburn innebar Bournemouths tredje raka seger och Körsbären har verkligen hittat stimmet i precis rätt tid. Spelare som Billing, Danjuma och Solanke bidrar med kraftfullhet i offensiven och det är en trio som Coventry verkligen måste hålla koll på. Lyckas de med det är dock mycket vunnet och efter segern mot Bristol City har gästerna även dem fått upp ångan. Det är ruskigt tajt i bottenstriden och eventuellt poängplock på Vitality Stadium kan vara värt mycket i slutskedet för Mange Hedmans gamla lag. Ettan kommer att streckas skyhögt och därför väljer vi att gardera hela vägen.


11. QPR - Sheffield Wednesday X
Efter förlusten mot Nottingham vågar vi nu slå fast att det inte blir playoff för Queens Park Rangers. Värdarna har med det sagt gjort en ruskigt stark andra halva av säsongen, men här kommer de att få slita för besväret. Sheffield Wednesday visar gott gry under nye tränaren Moore och 5-0 (!) mot Cardiff var ett rejält styrkebesked. Tipparnas förtroende ser ut att landa i västerled, då drar vi en rövare och börjar med värdet i öst. Ettan får inte plats förrän på de större systemen.


12. Wycombe - Luton 1
Luton ser ut att ha checkat ut för säsongen. Två raka nederlag är ingen katastrof, men spelmässigt har Hattmakarna inte imponerat under en längre tid. Wycombe är en opponent som gästerna normalt ska ses med bra chans mot, men i rådande form väljer vi trots allt att blicka åt andra hållet. Wycombe är på väg mot en sensationell comeback efter sju poäng av de senaste nio möjliga och The Chairboys ser onekligen ut att tro på det. Vi tror på nya poäng här och lämnar tvåan utanför.


13. Örebro - IFK Göteborg 2
Äntligen! Fantastiska Allsvenskan är tillbaka och det är verkligen inte en dag för tidigt som portarna slås upp. Örebro har inför säsongen tappat bland andra Jansson och Besara, två stöttepelare som blir svåra att ersätta. Mycket talar för att närkingarna hamnar någonstans i mitten i år igen. IFK Göteborg har i sin tur rustat för guldstrid och att gå igenom alla nyförvärv skulle ta en hel eftermiddag. Till premiären saknas dock en hel drös med spelare och även om Blåvitt ska gälla som favoriter är det inte dumt att peta dit ett kryss på konstgräset. X2.


Kupongens kassaskåp!
Chelsea


Chelsea skakade snabbt av sig förlusten mot West Bromwich genom att i veckan vinna det första mötet mot Porto. Tuchels lagbygge fortsätter således att imponera och mot ett Crystal Palace som kämpar med detsamma ska de blåklädda hållas högst.


Varningens finger!
Aston Villa


Alla minns vi 7-2-förnedringen från i höstas och då Liverpool behöver lägga fokus på returen mot Real Madrid står dörren öppen för en ännu en knall från Aston Villa. Missa inte högersidan.


144 rader
1. Liverpool - Aston V 1x2
2. Crystal P - Chelsea 2
3. Barnsley - Mboro 12
4. Birmingham - Stoke x
5. Bristol C - Nottingham 2
6. Cardiff - Blackburn 1x
7. Preston - Brentford 2
8. Huddersf. - Rotherham 2
9. Derby - Norwich 2
10. Bournem. - Coventry 1x2
11. QPR - Sheffield W x2
12. Wycombe - Luton 1x
13. Örebro - Göteborg 2


864 rader
1. Liverpool - Aston V 1x2
2. Crystal P - Chelsea 2
3. Barnsley - Mboro 12
4. Birmingham - Stoke x
5. Bristol C - Nottingham 2
6. Cardiff - Blackburn 1x
7. Preston - Brentford 2
8. Huddersf. - Rotherham 2
9. Derby - Norwich x2
10. Bournem. - Coventry 1x2
11. QPR - Sheffield W 1x2
12. Wycombe - Luton 1x
13. Örebro - Göteborg x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto