Stryktipset Tips Lördag 11/3

Publicerad på 9 Mar 2023 - 13:55

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Mar 2023 - 13:55

Den näst sista omgången av Tips-SM står för dörren denna lördag. Storlag som Manchester City, Chelsea och Tottenham tar alla plats på kupongen och hålls tungan rätt i mun går det att karva fram fin utdelning på Stryktipset. Åtta matcher från The Championship tar äventyret i mål. Let’s go!

Spelstopp: 15:59

1. Crystal Palace - Manchester City 2
Det vill sig verkligen inte för Crystal Palace. 0-1 i baken mot Aston Villa var “Örnarnas” tionde raka tävlingsmatch utan seger. Ett dråpligt självmål av Andersen och en utvisning på viktiga Doucouré grusade Vieiras förhoppningar som inte heller bör vara särskilt stora denna lördag. Manchester City står nämligen på andra sidan och även om Palace bara förlorat ett av de tre senaste inbördes mötena ska det sägas att marginalerna varit på värdarnas sida. Pep Guardiola har returen i Champions League mot RB Leipzig i bakhuvudet men det ska inte hindra tvåan från att sitta på Selhurst Park. Spiktvåa.

2. Leicester - Chelsea 2
Tre raka förluster och inte ett enda gjort mål skvallrar om att den gryende formen för några veckor sedan försvunnit för Leicester. Prestationen mot Southampton var inget att skämmas över men det är uppenbart att The Foxes spelar helt utan självförtroende just nu. Det gör inte Chelsea som kommer glada i hågen till denna uppgift efter 2-0 mot Dortmund. Potters mannar var det klart bättre laget över två möten och förra helgens 1-0-viktoria mot Leeds har spätt på självförtroendet ytterligare. Félix, Sterling och Havertz är alla spelare som kan göra livet surt för Leicester. Med risk för rotation och slitna ben kan krysset övervägs. Mer än X2 behövs inte.

3. Leeds - Brighton 2
Brighton finns fortfarande med i kampen om Champions League-platserna. De Zerbi har fått The Seagulls att spela en magisk fotboll sedan uppehållet där gästerna faktiskt är på Arsenals och Citys offensiva nivå. Detta trots att de blåvita spelat tre(!) matcher färre än toppduon. March, Mitoma och Mac Allister är högkaratiga lirare i Brightons främre led som mycket väl kan lirka upp Leeds på Elland Road. Javi Gracia har valt en mer defensiv framtoning sedan han tog över The Peacocks och även om det inte är fel finns outnyttjat offensivt kunnande. Bamford är skadad och vi tror inte att anfallsspelet utnyttjas denna lördag heller. Brighton är bättre och vinner detta!

4. Tottenham - Nottingham X
Tottenham åkte i onsdags ut ur Champions League efter bara 0-0 hemma mot Milan. Antonio Contes mannar kom knappt upp i över 1,0 xG på 180 minuter och känslan är att italienarens tid i norra London börjar gå mot sitt slut. Offensiven ser direkt undermålig ut och med slitna ben samt brustet självförtroende skojas inte Nottingham bort hur som helst. Forest har inte rosat marknaden på resande tass men gästerna kan knappast be om ett lämpligare tillfälle att ställas mot Spurs. Brennan Johnson är en möjlig matchvinnare och här råder garderingstvång. Alla tecken och skrälljobb!

5. Everton - Brentford X
Everton fick bara med sig 2-2 från bottenmötet med Nottingham. Sean Dyches gäng har således inte nytt kontrakt i egna händer och vi anser det lite märkligt att The Toffees värderas som favoriter av både oddsmakare och tippare när Brentford kommer på besök. The Bees är inget lag som bara städar av sina opponenter på främmande mark, men här väntas samtidigt en passande matchbild för Frank och company. Toney och Mbeumo kan underhålla värdarnas backlinje på egen hand och vi lockas mest av högersidan. X2 är ett tänkbart val.

6. Birmingham - Rotherham 1
Vidare ner till The Championship där oerhört viktiga poäng står på spel på St Andrew’s. Birmingham fick stopp på blödningen när de spelade 1-1 mot Wigan men på det gröna schackbrädet var det ett bra tag sedan “Blånäsorna” imponerade. Bra chans till tre poäng finns mot Rotherham men gästerna kommer å andra sidan att känna samma sak. Leo Hjelde har varit en injektion sedan han kom från Leeds och med vänsterbacken på plan har gästerna faktiskt inte torskat en enda match. När ettan sticker iväg gör vi gärna plats för tvåan i rikets näst största stad.

7. Coventry - Hull X
Hulls formdipp nådde vägs ände i fredags när West Bromwich lades på rygg med 2-0 på MKM Stadium. Liam Rosenior gladdes åt de tre poängen och skulle “Tigrarna” nå samma utfall i Midlands kan de börja drömma om en sensationell playoff-plats. Coventry är en mer allvarlig utmanare om topp 6 och 4-0 mot Huddersfield var en skön islossning för Robins och company. Gyökeres stack i vanlig ordning ut i offensiven, men det ska trots allt påpekas att Coventry inte är ett lag som för matchbilder med den äran. När ettan sticker upp över 60 procent är det dags att dra öronen åt sig. Hela spannet och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

8. Preston - Cardiff 2
Förmodat målsnål tillställning från Deepdale där Preston hoppas ta rygg på playoff-platserna medan Cardiff vill öka avståndet ner till giljotinen. Tre segrar på de fyra senaste är starka papper för walesarna som fått en nytändning under Sabri Lamouchis ledning. Att ligga lågt och spela på omställningar kan mycket väl räcka långt i Lancashire. Preston ger sällan bort något i onödan men när The Lilywhites förväntas föra matchbilden levererar de sällan på önskad nivå. Den övervärderade ettan lockar minst. X2 blir vårt val till smygvärde.

9. QPR - Watford 2
0-0 mot Preston blev droppen för Slaven Bilic som kort därefter fick lämna sin tränarpost i Watford. Chris Wilder har ersatt kroaten och ett Queens Park Rangers i fritt fall torde vara en lämplig debut för 55-åringen. Spelare för spelare har The Hornets ett klart bättre lag än The Hoops som inte alls fått till det sedan Gareth Ainsworth tog över skutan. Fem raka förluster och elva(!) insläppta mål under samma period innebär att QPR stirrar degradering i vitögat. Watford är bättre än så och här gillas spiktvåan till runt 40 procent.

10. Reading - Millwall 2
Reading stod i tisdags för en slätstruken insats mot Sheffield United. 0-1 i nacken var rättvist och helt omöjligt är det inte att värdarna närmar sig bottenstriden under våren. Paul Ince tycks oförmögen att styra upp The Royals offensiv och det blir inte lätt att lyckas med bedriften mot Millwall heller. “Lejonen” har en av ligans bästa defensiver och även om marknaden inte rosats på främmande mark är gästerna ett bättre lag än Reading. Bradshaw och Flemming är spelare som kan hitta luckor i ett försvar som inte sällan går bort sig. Tvåan singlas upp till 45-50 procent.

11. Sheffield United - Luton X
Sheffield United tog en viktig men också krampaktig seger i tisdags mot Reading. The Blades prestationer motsvarar för närvarande inte ett lag som går direkt till Premier League och värdarnas nyfunna oförmåga att driva tempot kan Luton mycket väl utnyttja till sin fördel på Bramall Lane. The Hatters trivs som fisken i vattnet i dessa fighter där en ramstark defensiv kombineras med stort individuellt kunnande hos bland andra Adebayo och Morris. Anfallsduon kan mycket väl se till att Luton åker hem med hela kakan från stålstaden. Måla tvärs över och håll en tumme för X2.

12. Swansea - Middlesbrough 2
Förmodat tittarvänlig kamp från draklandet där Swansea och Middlesbrough drabbar samman. De sistnämnda manifesterade en rejäl styrkedemonstration när de asfalterade Reading med 5-0. Chuba Akpom stod för ett hattrick och skytteligaledaren blir en obehaglig pjäs även för Swansea. Walesarna är i fritt fall efter bara en poäng på de fyra senaste men det ska raskt påpekas att det finns stort kunnande i Martins gäng. Hittar walesarna upp i närheten av sin högstanivå denna lördag kan Boro få problem. “Gubben” (etta-tvåa) spelas.

13. West Bromwich - Huddersfield 1
Det räckte inte att tina upp Neil Warnock från sin pension. Huddersfield ser för varje dag som går ut att närma sig League One. The Terriers klarade förvisso 0-0 senast mot Bristol City men åtta insläppta mål på de två matcherna dessförinnan är ett kvitto på att gästerna inte räcker till. West Bromwich fortsatte sitt usla presterande på resande tass när de i fredags fick stryk av Hull. Tisdagens hemmamatch mot Wigan vanns dock med 1-0 och framför den egna publiken är Corberáns mannar urstarka. Vid en ansenlig insats lägger de ytterligare en viktoria på hög denna lördag. Ettan spikas trots hård streckning.

Kupongens kassaskåp

West Brom
West Bromwich rosar inte marknaden på resande fot men hemma i Birmingham är The Baggies urstarka. Ett svagt Huddersfield har inget att hämta på The Hawthorns.

Varningens finger!

Luton
Luton brukar trivas som bäst när de får slå ur underläge och på Bramall Lane ska The Hatters inte räknas bort. Sheffield United blandar och ger och är en favorit i fara.

144 rader
1. Crystal P - Man City 2
2. Leicester - Chelsea 2
3. Leeds - Brighton 2
4. Tottenham - Nottingham 1x
5. Everton - Brentford x
6. Birmingham - Rotherham 12
7. Coventry - Hull 1x2
8. Preston - Cardiff x2
9. QPR - Watford 2
10. Reading - Millwall 2
11. Sheffield U - Luton 1x2
12. Swansea - Mboro 12
13. West Brom - Huddersf 1

864 rader
1. Crystal P - Man City 2
2. Leicester - Chelsea x2
3. Leeds - Brighton 2
4. Tottenham - Nottingham 1x2
5. Everton - Brentford x2
6. Birmingham - Rotherham 12
7. Coventry - Hull 1x2
8. Preston - Cardiff x2
9. QPR - Watford 2
10. Reading - Millwall 2
11. Sheffield U- Luton 1x2
12. Swansea - Mboro 12
13. West Brom - Huddersf 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto