Stryktipset Tips Lördag 17/4

Publicerad på 15 Apr 2021 - 11:15

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Apr 2021 - 11:15

Det händer inte ofta, men denna lördag är det inte mycket som är klassiskt med Stryktipset. Spelstopp är framskjutet en timme och kupongen innehåller allt från FA-cupen till League Two i England, ligaspel i Serie A, Ligue 1, Bundesliga och Jupiler League samt cupspel från Spanien och Skottland. Med 18 miljoner i jackpot ska vi dock inte förtrösta. Nu kör vi!

Spelstopp: 16:59

STRYKTIPSET TIPS 17/4

1. Chelsea - Manchester City 2
Både Chelsea och Manchester City gjorde jobbet i veckans Champions League där aktörerna är framme i semifinal. Just semifinal gäller även här då det är dags för FA-cupen. Sedan 1-3-torsken i januari mot samma opponent är det ett nytt Chelsea under Tuchels ledning, men upp till Citys högstanivå skiljer ändå minst ett par hack. Spelare som De Bruyne och Foden visar oerhört fin form för stunden och det skulle inte förvåna om någon ur duon avgör denna semi. Tvåan kan singlas hela vägen upp till 55-60 procent, Chelsea pånyttfödelse till trots.

2. Wolverhampton - Sheffield United X
Wolverhamptons 1-0-seger mot Fulham motsvarade inte matchbilden och fortfarande har Vargarna förtvivlat svårt att få till det i offensiven. Raúl Jiménez frånvaro är minst sagt påtaglig och inte ens mot jumbon Sheffield United är värdarna att lita på. The Blades har fortfarande hedern att spela för och Wolves stabbiga offensiv ska de trots det dystra tabelläget kunna matcha. I en mer eller mindre betydelselös match går det inte att köpa ettans stora favoritskap. Brassa på med alla tecken och jobba in högersidan.

3. Norwich - Bournemouth X
Mycket spännande och förmodat sevärd fajt mellan två av The Championships tre bästa lag just nu. Norwich har i praktiken säkrat direktuppflyttning och här spelar Kanariefåglarna främst för att ta revansch från det vändande mötet. Då vann Bournemouth med 1-0 och med tanke på vilken form lirare som Billing och Danjuma visar för tillfället ska Körsbären inte räknas bort här heller. Tabellen talar om annat men i grunden skiljer det inte särskilt mycket mellan de här båda lagen. Gardera därför brett redan på mindre system.

4. AFC Wimbledon - Swindon 1
Vidare ner i League One där vi ska syna ett bottenmöte på Kingsmeadow. AFC Wimbledon har via tre segrar på de fem senaste tagit sig upp på säker mark och den klassiska klubben ska också kunna hålla sig ovanför giljotinen när vi summerar i vår. Ett gäng som får svårt med att göra detsamma är Swindon. Paolo Di Canios gamla lag har förlorat 26 av 41 matcher vilket är sämst i serien och för att ha minsta hopp om överlevnad behöver de blåsa på i London. Enkelt blir det inte för gästerna, men då ettan streckas hårt är tvåan trots allt ett lockande komplement på större system.

5. Oxford United - Gillingham 1
Betydligt högre upp i tabellen befinner sig både Oxford och Gillingham. Läshuvudena från universitetsstaden har vunnit sina två senaste matcher med totalt 10-1 (!) och av alla lag som jagar playoff är Oxford definitivt det formstarkaste. Icke desto mindre imponerande är att The Yellows noterat tio olika målskyttar i nämnda triumfer. Gillingham har i sin tur bara tagit en pinne av de senaste sex möjliga och mot ett erkänt hemmastarkt Oxford får The Gills svårt att hävda sig. Värdarnas två senaste resultat ska inte underskattas och även om ettan lär streckas hårt är det likväl en trolig spik.

6. Colchester - Walsall 2
Äventyret i England avslutas i League Two där Colchester inte tycks hitta någon som helst väg ur formsvackan. The U’s har vunnit en av deras, hör och häpna, 25 (!) senaste ligamatcher, ett helt absurt facit. Än mer häpnadsväckande är dock att värdarna fortfarande befinner sig på säker mark då Southend och Grimsby varit ännu sämre. Walsall är åtta poäng före Colchester i tabellen och det avståndet minskar inte här. Gästerna har sex raka utan nederlag i ryggen och tar minst en pinne på JobServe Community Stadium.

7. Athletic Bilbao - Barcelona 2
Spanien bistår med en kamp denna lördag och det är sannerligen inte vilken match som helst. Copa del Rey-finalen mot Barcelona blir Athletic Bilbaos andra final i samma turnering inom loppet av två veckor. Den första torskades mot ärkerivalen Real Sociedad och frågan är om baskerna hunnit slicka såren? Marcelinos magi tycks ha avtagit rejält då de rödvita inte vunnit någon av de sex senaste tävlingsmatcherna. Barcelona har revansch att utkräva efter torsken i Supercupfinalen mot samma opponent och med tanke på vilken form Messi och övriga befinner sig i är det sunt att låta tvåan stå ensam.

8. Sassuolo - Fiorentina 2
Fiorentina bjöd på en riktig holmgång mot Atalanta, en match som definitivt kvalar in som en av säsongens bästa i hela Serie A. Dusan Vlahovic doppietta ledde fram till 2-2 i den andra halvleken, men med 20 minuter kvar satte Ilicic segerkassen för La Dea. Tungt för Viola som faktiskt ännu inte säkrat kontraktet, men står de för en liknande insats på Mapei Stadium ligger tre pinnar nära till hands. Sassuolo visar inte mycket av höstens succéspel och med frågetecken för Defrel, Caputo och Berardi, värdarnas tre bästa offensiva spelare, är det läge att blicka mot gästerna. Värdetvåan är kupongens trevligaste spik.

9. Cagliari - Parma 2
Domedagsklockan slår över hela Sardinien denna lördag. Crotone är redan avhängda i bottenstriden och när Cagliari och Parma drabbar samman kan vi mycket väl få kröna ytterligare ett gäng för nedflyttning. Seger är det enda som gäller för kombattanterna och rent formmässigt är det fördel Parma. Nämnas bör dock att skinklaget vunnit blott en bortamatch hittills. Cagliari är att anse som det bättre laget i grunden, men med fyra raka nederlag råder stora frågetecken för dagsformen. Gubben (1-2) spelas i ett underbart ångestkantat pastamöte.

10. Marseille - Lorient X
Galningen Jorge Sampaoli har väckt liv i det tidigare krisande Marseille som ser ut att kunna haffa en Europaplats. Tre raka triumfer i egen borg är starka papper, men när ettan streckas upp mot 60 procent är det trots allt läge att dra öronen åt sig. Marseille är, precis som Sampaoli, inte att lita på och här stör dessutom flera defensiva avbräck. Lorient kämpar i för nytt kontrakt i botten och gästerna har bara förlorat en av de sex senaste i ligaspelet. Högersidans värde är således icke att förglömma. Om råd alla tecken.

11. Bayer Leverkusen - Köln 1
I höstas pratades Bayer Leverkusen upp som en möjlig utmanare om titeln, men trots oändligt med offensiv kapacitet har Kusarna inte klarat av att leverera genomgående stabila resultat. 0-0 mot ett skadedrabbat Hoffenheim var talande för värdarnas säsong och när städgubbarna Baumgartlinger och Bender saknas på mitten är ettan en tveksam sådan. Köln är i stort poängbehov i botten och kan Lukas Podolskis gamla gäng hitta upp i samma nivå som mot Dortmund (2-2) ska de kunna få med sig en pinne härifrån. Krysset sällskapar ettan.

12. Aberdeen - Livingston 2
Kupongens sista cupfajt hämtas från Skottland där det är dags för åttondelsfinal i den inhemska cupen. Aberdeen och Livingston är två utmanare om titeln och här ställer vi oss något frågande till värdarnas stora favoritskap. Sneakers-fantasten Jonny Hayes, han sägs äga över 100 par, sköt hem tre poäng till Sir Alex gamla lag mot St. Johnstone, en seger som dock knappast motsvarade matchbilden. Livingston har stått för en stark säsongsupphämtning under succétränaren Martindale och gästerna har en psykologisk fördel då de vann borta mot Aberdeen så sent som i februari med 2-0. Med värdet solklart i österled kan ettan lämnas utanför.

13. Royal Antwerp - Genk 2
Bakom omöjliga Club Brugge stundar det silverfinal mellan Royal Antwerp och Genk innan det är dags för Mästerskapsgruppen. De förstnämnda går in i toppfajten med en poäng tillgodo på gästerna, mycket tack vare deras framgångsrika resande. Hemmavid är det sämre ställt med skörden och när viktige försvararen Le Marchand saknas får Antwerp verkligen något att bita i. Genks offensiva duo Onuachu och Bongonda lever, drömmer och andas mål. Tillsammans har virtuoserna smackat in 41 kassar och det är ett alldeles otroligt facit. Nya mål ligger definitivt i luften här och håller sig tvåan runt 40-45 procent är det ett lysande singelstreck.

Kupongens kassaskåp
Barcelona
Barca kan få sin revansch från Supercup-torsken mot Bilbao i denna final av Copa del Rey. Baskerna vill inte förlora två finaler i samma turnering inom loppet av två veckor, men mot ett Barca som sett ruskigt bra ut mot slutet blir det för tufft.

Varningens finger!
Sheffield United
Sheffield United har hedern att spela för och mot ett trubbigt Wolverhampton ska The Blades trots allt kunna bjuda upp till dans. Wolves imponerar sällan i favoritkostymen och högersidan är en möjlig miljonväg.

 
144 rader
1. Chelsea - Man City 2
2. Wolves - Sheffield U 1x2
3. Norwich - Bournemouth 1x2
4. AFC Wimble. - Swindon 1
5. Oxford - Gillingham 1
6. Colchester - Walsall x2
7. A.Bilbao - Barcelona 2
8. Sassuolo - Fiorentina 2
9. Cagliari - Parma 12
10. Marseille - Lorient 1x
11. Leverkusen - Köln 1x
12. Aberdeen - Livingston 2
13. Royal Antwerp - Genk 2

864 rader
1. Chelsea - Man City 2
2. Wolves - Sheffield U 1x2
3. Norwich - Bournemouth 1x2
4. AFC Wimble. - Swindon 12
5. Oxford - Gillingham 1
6. Colchester - Walsall x2
7. A.Bilbao - Barcelona 2
8. Sassuolo - Fiorentina 2
9. Cagliari - Parma 12
10. Marseille - Lorient 1x2
11. Leverkusen - Köln 1x
12. Aberdeen - Livingston x2
13. Royal Antwerp - Genk 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto