Stryktipset Tips Lördag 22/2

Publicerad på 20 Feb 2020 - 19:22

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Feb 2020 - 19:22

Premier League och The Championship förgyller helgens Stryktipskupong! Först ut är ett toppmöte mellan Leicester och Manchester City på King Power Stadium. Kan de regerande mästarna lösa tredje raka segern mot The Foxes?

Spela på Stryktipset - klicka här!


Spelstopp: 15.59. Stryktipset tips 22/2.


1. Leicester - Manchester City 2
Leicester har börjat få grus i maskineriet. Vardy har inte nätat sedan tomten var på besök och poängen senast mot Wolves var rätt turlig. Bollvinnaren Ndidi uppges alltjämt vara osäker till spel, dessutom är Choudhury avstängd. Pep Guardiola har fått tillbaka Sterling i träning och skadeläget ser så gott som optimalt ut för gästerna. Manchester City har som klubb präglats av en hel del negativa rubriker den senaste veckan, men det såg inte ut att ha påverkat spelarna i 2-0-segern senast mot West Ham. City vann komfortabelt mot Leicester i december och till rådande streckning är tvåan en utmärkt spik att inleda med.


2. Southampton - Aston Villa 1
Aston Villa-backen Engels bjöd Son på ett friläge förra helgen på Villa Park vilket sydkoreanen utnyttjade i den 94:e minuten. Tottenham vann således med 3-2 och Villa är nu läskigt nära giljotinen. Blytungt för Dean Smith som alltjämt saknar kuggen McGinn på grund av en skada. Southampton har under en längre tid agerat väldigt stabilt och måltjuven Ings fortsätter att leverera framåt. The Saints har åkt på ett par tunga förluster på slutet men goda chanser till revansch ska finnas på Aston Villa. Ettan singlas.


3. Burnley - Bournemouth 2
Burnley fortsätter att visa fin inställning och Sean Dyches fysiska gossar visar fin form. Segern i stormen mot Southampton förra helgen var givetvis ett styrkebesked. Men nu börjar The Clarets att överskattas. Bournemouth har vaknat till liv igen och Eddie Howes skadeläge ser allt ljusare ut. De rödsvarta stod upp bra senast mot Sheffield United och innan dess stod The Cherries på två raka segrar. Detta ska hållas betydligt mer öppet än vad strecken visar, således känns den lågt streckade tvåan som en given utgång. Men se till att gardera tidigt.


4. Crystal Palace - Newcastle 1
Newcastle fick smörj av Arsenal i den förra omgången med 0-4 på Emirates Stadium, detta var The Magpies fjärde bortamatch i följd i ligan utan någon seger. Skadelistan är fortsatt välfylld och på Selhurst Park lär det bli svårt att ta bryta den negativa trenden. Visserligen visar inte heller Crystal Palace speciellt mycket för dagen och Roy Hodgson har ett par skador i truppen att handskas med. Spanjoren Guaita är dock fortsatt svår att få hål på och känslan är att 1X är ett lås i sydöstra London.


5. Sheffield United - Brighton 2
Sheffield United har som bekant gjort en strålande säsong under Chris Wilder. The Blades har dock börjat övervärderas på slutet och triumfen senast mot Bournemouth var väldigt knapp. Wilders grabbar ser nu ut att ticka uppemot 65 procent vilket är alldeles för högt. United har trots allt torskat fem av 13 hemmamatcher på Bramall Lane. Graham Potter har i sin tur en hel del kunnande i sitt Brighton som förlorat blott en av de fyra senaste matcherna. När allt värde finns åt höger lockar Potter-skrällen klart mest.


6. Birmingham - Sheffield Wednesday 1
Nere i The Championship har Birmingham presterat väldigt ojämnt den här säsongen men den senaste månaden ser Pep Clotets blånäsor ut att ha prickat rätt. The Blues tog en stark pinne senast av topplaget Brentford, detta var tionde matchen i följd utan förlust. Sheffield Wednesday står på samma poäng som Birmingham men formen är urusel i bortalaget. Dessutom är Urhoghide avstängd medan målskytten Steven Fletcher alltjämt är skadad. Börja med ettan.


7. Bristol City - West Bromwich 2
Bristol City har under säsongen tagit betydligt fler poäng än vad laget förtjänat, så förlusten mot Leeds på Elland Road var väldigt väntad. Det stannade vid 0-1, men det ska sägas att de vitklädda var helt överlägsna. Leeds hade uppemot 70 procent av bollinnehavet och vann hörnmatchen med hela 12-0. Nu väntar en liknande uppgift för The Robins då serieledarna West Brom gästar Ashton Gate. The Baggies har ett tydligare grundspel och WBA visar riktigt bra form för dagen. Trots detta lutar tvåan åt att streckas lågt vilket gör att serieledarna får fullt förtroende i Bristol.


8. Leeds - Reading 1
Leeds visade hög klass och malde ner Bristol City i den förra omgången som tidigare nämnts. Marcelo Bielsas gubbar har haft visst problem med målskyttet men oavsett motstånd dominerar de vitklädda var och varannan match. Reading vann med 3-0 senast mot Sheffield Wednesday, en blytung viktoria för gästerna som dessförinnan stod på sju raka seriematcher utan någon seger. Mark Bowen har fortsatt en tung skadelista där bland annat nyckelspelare som Pelé, Boyé, Miazga och Joao tar plats. Något som gör det svårt att motivera fram någon skräll på Elland Road. Leeds är helgens bank!


9. Nottingham - QPR 2
QPR är ett av seriens mest svårbedömda lag. Dalarna är djupa men har Londonklubben rätt dag kan The Hoops störa alla lagen i serien. Trots att QPR låg under med 0-2 senast mot Stoke efter 30 minuter lyckades Mark Warburtons grabbar vända och vinna med 4-2. Anrika Nottingham Forest är med i kampen om playoff-platserna. Poängen senast mot West Brom var verkligen moralhöjande men faktum är att Forest torskade den senaste hemmamatchen på City Ground mot mediokra Charlton. Ettan ska hållas som favorit i Nottingham den här lördagen men då värdarna blir alldeles för hårt streckade lockar skrällen klart mest.


10. Preston - Hull 1
Det var öppna spjäll på KCOM Stadium i den förra omgången. 4-4 slutade matchen mot Swansea förra helgen där Hull-anfallaren Eaves fick sista ordet i den 95:e minuten. Viktigt för de så kallade tigrarna som sjunkit som en sten i tabellen. Hull tappade mängder av nyckelspelare under januarifönstret och har endast tagit två pinnar på de sju senaste seriematcherna. Preston är med i kriget om playoff-platserna och The Lilywhites är seriens bästa hemmalag med resultatraden 10-3-4. Att Preston ska gå på någon plump mot dessa vilsna tigrar känns långsökt. Ettan lämnas allena.


11. Stoke - Cardiff X
Stoke har inte varit någon enkel nöt att knäcka på bet365 Stadium den senaste månaden. Visserligen torskade The Potters senaste hemmamatchen mot Preston, men detta var faktiskt Stokes första hemmaförlust sedan november månad. Cardiff har stundtals haft svårt att lösa segrar och The Bluebirds är normalt som bäst på walesisk mark. Faktum är att walesarna är det laget i serien som kryssat flest matcher och Neil Harris störs alltjämt av en del skador i truppen. Krysset får stå som utgång, men den lågt streckade ettan känns som en utmärkt gardering att plocka med i Stoke-on-Trent.


12. Swansea - Huddersfield 2
Huddersfield har fått truppen förstärkt under januarifönstret i form av spelare som Arsenal-lånet Smith Rowe, Willock, målvakten Lössl samt Andy King. Hudds tog en stark poäng förra helgen på Pride Park och visst ska det finnas vettiga chanser att ta nya poäng på Liberty Stadium. Swansea är helt ur slag – fyra insläppta bollar i den förra omgången mot ett avväpnat Hull var allt annat än något styrkebesked. Walesarna har fem matcher i följd utan någon seger så strecka från höger i draklandet.


13. Wigan - Millwall X
Bottenlaget Wigan har steppat upp den senaste månaden och fått till en hel del fina resultat. The Latics återfinns detta till trots fortsatt under nedflyttningsstrecket och mot Millwall lär det bli svårt att lösa en viktoria. Millwall är ett fysiskt gäng som väldigt sällan faller ur ramen. London-klubben har inte förlorat mot ett lag från den undre halvan på över två månader. Noterbart är även att Wigan bara har vunnit ett av de nio senaste mötena mot Millwall. Utgå från Niklas Holmgrens favoritkryss i match 13, vid en eventuell gardering känns tvåan klart bäst.


Kupongens kassaskåp


Leeds
Leeds slaktade Bristol City i den förra omgången på Elland Road. En ny slakt är att vänta från Marcelo Bielsas grabbar då ett skadedrabbat Reading står för motståndet.


Varningens finger!


Bournemouth
Bournemouth ser allt bättre ut och den värsta skadekrisen ser ut att vara över. Med fina gubbar som King, Fraser, Harry Wilson och Callum Wilson att tillgå ska alla chanser finnas för att skrälla på Turf Moor.


Lilla raden 144 rader
1. Leicester - Man City 2
2. Southampton - Aston V 1
3. Burnley - Bournemouth 1x2
4. Crystal P - Newcastle 1x
5. Sheff U - Brighton 1x2
6. Birmingham - Sheff W 1
7. Bristol C - West Brom 2
8. Leeds - Reading 1
9. Nottingham - QPR 12
10. Preston - Hull 1
11. Stoke - Cardiff 1x
12. Swansea - Huddersf. x2
13. Wigan - Millwall x


Stora raden 864 rader
1. Leicester - Man City 2
2. Southampton - Aston V 1
3. Burnley - Bournemouth 1x2
4. Crystal P - Newcastle 1x
5. Sheff U - Brighton 1x2
6. Birmingham - Sheff W 1x
7. Bristol C - West Brom 2
8. Leeds - Reading 1
9. Nottingham - QPR 12
10. Preston - Hull 1
11. Stoke - Cardiff 1x
12. Swansea - Huddersf. 1x2
13. Wigan - Millwall x2

Spela på Stryktipset - klicka här!


Stryktipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto