Stryktipset Tips Lördag 22/4

Publicerad på 21 Apr 2023 - 09:46

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Apr 2023 - 09:46

11 miljoner i jackpot är verkligen något som förgyller lördagens Stryktips. Fyra Premier League-matcher inleder äventyret innan The Championship tar vid och stannar innan sista destination. Den hittas i Allsvenskan där Degerfors och Elfsborg duellerar på Stora Valla. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 15:59

1. Liverpool - Nottingham 1
Kupongens största och mest befogade favorit hittas redan i inledningen där Anfield hyser mötet mellan Liverpool och Nottingham. Hade detta varit i början på 1980-talet hade Nottingham åkt hit med gott hopp, men gästernas becksvarta form och skadeläge gör att förutsättningarna är långt ifrån optimala. Liverpool värmde upp inför denna batalj med att köra över Leeds (6-1) på Elland Road och Salah med kamrater släpper inte på gaspedalen mot ligans sämsta bortalag. Garderingar är överflödiga i hamnstaden där ettan är bankränta.

2. Leicester - Wolverhampton 2
Ångestladdat bottenmöte från King Power Stadium där framför allt Leicester har pressen på sig. 1-3 mot Manchester City motsvarade inte chanserna för respektive lag, men med fyra raka förluster är Dean Smiths mannar rejält under isen. Det mesta har gått i stå för The Foxes som får svårt mot ett förbättrat Wolverhampton. Gästerna har sju poäng på sina tre senaste där hårt jobb och ett väldigt spelskickligt mittfält legat till grund för Wolves klättring i tabellen. Samma faktorer är en potentiellt poänggivande grund i Leicestershire. Den smått övervärderade ettan kan gott lämnas därhän. X2 liras.

3. Brentford - Aston Villa 1
Förmodat frejdig drabbning att vänta från London där Brentford ges absolut sista chansen att hänga med i jakten på Europaplatserna. The Bees har tre raka nederlag i ryggen men har spelmässigt stått upp bra i samtliga av dessa fighter. Med en sylvass Toney att förlita sig till längst fram kan de rödvita onekligen skaka Aston Villa. Unai Emery har fått gästerna att gå från klarhet till klarhet sedan han tog över där 3-0 mot Newcastle var ett styrkebesked. Utanför hemtrakterna blandas dock högt med lågt och med en bra bit över 1,0 xGA per bortamatch kan detta bli en obehaglig resa för Watkins och hans kamrater. Ettan gillas och ställningstagandet sker längst ut till vänster.

4. Crystal Palace - Everton 1
Everton har noterats för två raka förluster mot Manchester United och Fulham. Så som matchbilderna sett ut ska The Toffees vara glada att siffrorna stannat vid totalt 1-5. Defensiven sitter inte ihop – framför allt inte på bortaplan – och med en obefintlig offensiv blir även Crystal Palace ett tufft hinder för Dyches adepter. Roy Hodgson har varit en nygammal renässans på The Eagles tränarbänk där tre raka segrar så gott som ordnat nytt kontrakt för värdarna. Eze och Olise glänste mot Southampton och kan mycket väl avgöra även detta möte. Ettan lär streckas hårt men det finns bättre skrällägen på annat håll. Crystal Palace spikas.

5. Birmingham - Blackpool X
Birmingham säkrade kontraktet när Millwall besegrades med 1-0 i veckan. Rättvis var dock triumfen inte och när värdarna nu förväntas ta tag i taktpinnen mot Blackpool är det dags att betvivla det enorma favoritskapet. Gästerna har betydligt mer att spela för i bottenstriden och den förmodade matchbilden bör kunna passa McCarthys mannar som handen i handsken. Patino och Yates är spelare som kan göra det på egen hand i de främre leden. X2 prioriteras, om råd alla tecken.

6. Bristol City - Rotherham 2
Rotherham kämpade sig till en poäng i mötet med Burnley där gästerna visade att de fast beslutna att ordna nytt kontrakt i The Championship. Med tanke på hur det såg ut i höstas får det sägas vara en bedrift och mot ett Bristol City som inte har något att spela för ska gästerna definitivt inte räknas bort. The Robins har förvisso inte torskat på denna arena under detta kalenderår men med det sagt streckas ettan för hårt för att spikas. Med rådande förutsättningar i åtanke föredras alla tecken och skrälljobb.

7. Cardiff - Stoke 1
Cardiff tog tre moralhöjande poäng när de vände underläge till seger borta mot Watford. Etete och Kaba fanns med bland målskyttarna och den skickliga offensiva duon har alla förutsättningar för att skjuta walesarna kvar i The Championship. Lamouchis gäng är normalt stabila på egen mark där Stoke kommer att få problem. Blott en poäng på de fyra senaste är ett kvitto på att gästerna checkat ut och här streckas ettan förmånligt. Den vågade fattar spikklubban och hamrar in Cardiff.

8. Coventry - Reading 1
Coventry fick med sig en smått ofattbar poäng när förstaslipsen tryckte in 1-1 borta mot Blackburn. Mark Robins gäng visade i fjol upp en otrolig förmåga att aldrig vika ned sig i slutskedet av säsongen och lyckas de hemmahörande med samma bedrift denna gång kan de absolut nå playoff. Reading tappade 1-0 till 1-1 mot Luton efter att Carroll sett rött innan kvitteringen. Anfallaren finns således inte med här och gästernas svaga prestationer mot slutet gör att vi tror de får det tufft i Midlands. Ettan lämnas på egna ben.

9. Hull - Watford 2
Hull tappade 1-0 till hela 1-3 i veckan mot Middlesbrough där det blev tydligt att “Tigrarna” inte längre har något att spela för. Framför hemmapubliken på MKM Stadium bör de orangesvarta kunna undvika samma öde men samtidigt står ett desperat Watford på andra sidan. The Hornets vek i sin tur ned sig mot Cardiff men i jakten på playoff ska Wilders gäng inte räknas bort här. Sema och Pedro är potentiella matchvinnare för gästerna som kniper minst en pinne. Tvåan först, krysset sedan.

10. Norwich - Swansea 2
Norwich misslyckades i veckan med att besegra Queens Park Rangers och en playoff-plats ser alltmer avlägsen ut för varje omgång som går. Kunnande är högt hos The Canaries men mot ett Swansea som spelar säsongens just nu kanske bästa fotboll kan värdarna mycket väl få problem. Gästerna har Piroe i toppslag och kan de fortsätta att rada upp trepoängare finns en minimal chans att nå topp 6. I en förmodat svängig tillställning är “gubben” (etta-tvåa) ingen dum lösning.

11. Preston - Blackburn 1
Rykande hett Lancashire-derby från Deepdale där Preston och Blackburn båda hoppas nå playoff. Sett till Expected Points är rivalerna inte förtjänta av detta och efter höstens enorma springande har Blackburn kommit ner på jorden. Offensiven ser inte lika självklar och efter det sena tappet mot Coventry är gästerna ett sargat lag. Preston blandar och ger men med hemmapubliken i ryggen bör värdarna åtminstone inte ha några problem med att komma upp i nivå. Ettan gillas men med hänsyn till värdet bör även krysset få plats.

12. Wigan - Millwall X
Millwall föll i veckan hemma mot Birmingham och har börjat darra allt mer mot slutet. Att föra en matchbild tillhör normalt inte “Lejonens” signum och ett Wigan som ännu inte helt gett upp hoppet om nytt kontrakt ska inte skojas bort hur som helst. The Latics trivs bra i egen borg och lyckas de stänga ner ytorna för Flemming och Bradshaw hos de tillresta är mycket vunnet. När tvåan springer upp till månen är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb.

13. Degerfors - Elfsborg 1
Spännande avslutning från Stora Valla där Degerfors ska brottas med Elfsborg. De sistnämnda kommer glada i hågen efter slakten av Brommapojkarna, men för stora växlar ska inte dras på den segern. BP ser ut som en slagpåse utan dess like och underlaget på denna arena faller normalt inte boråsarna i smaken. Ondrejka är ett potentiellt avbräck som gör att vänstersidan måste synas. Degerfors har sett frejdiga ut mot både Hammarby och Halmstad och ska absolut inte känna sig chanslösa här. Med publiken i ryggen och ett spelsystem som borde kunna luckra upp gästerna testas 1X tidigt. Om råd alla tecken.

Kupongens kassaskåp

Coventry
Coventry kommer att streckas benhårt mot Reading men det spelar mindre roll. De ljusblå är på en annan nivå och gör processen kort framför den egna publiken.

Varningens finger!

Wigan
Wigan har fortfarande inte givit upp hoppet om nytt kontrakt och ska inte skojas bort mot ett Millwall som inte trivs på främmande mark. 1X bör finnas med i leken.

144 rader
1. Liverpool - Nottingham 1
2. Leicester - Wolves x2
3. Brentford - Aston Villa 1
4. Crystal P - Everton 1
5. Birmingh. - Blackpool 1x2
6. Bristol C - Rotherham 12
7. Cardiff - Stoke 1
8. Coventry - Reading 1
9. Hull - Watford 2
10. Norwich - Swansea 12
11. Preston - Blackburn 1
12. Wigan - Millwall 1x2
13. Degerfors - Elfsborg 1x

864 rader
1. Liverpool - Nottingham 1
2. Leicester - Wolves x2
3. Brentford - Aston Villa 1
4. Crystal P - Everton 1
5. Birmingh. - Blackpool 1x2
6. Bristol C - Rotherham 12
7. Cardiff - Stoke 1
8. Coventry - Reading 1
9. Hull - Watford x2
10. Norwich - Swansea 12
11. Preston - Blackburn 1x
12. Wigan - Millwall 1x2
13. Degerfors - Elfsborg 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto