Stryktipset Tips Lördag 24/7

Publicerad på 22 Jul 2021 - 22:24

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Jul 2021 - 22:24

Det är ett helskandinaviskt Stryktips vi kan se fram emot denna vecka och med en jackpot på 6 miljoner kronor ser kupongen mycket trevlig ut. Vi hittar flera riktigt fina spikalternativ som förhoppningsvis kan vägleda oss till en 13-rätters. Analysen är klar, häng med!

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
System 1: 300 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel! SLUTSÅLT!
System 2: 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel! SLUTSÅLT!

Spelstopp: 15:591. Sirius - Degerfors 2
Degerfors fick sig en redig verklighetscheck mot såväl Hammarby som Malmö FF. Nykomlingarna släppte in hela fem strutar mot bådadera och Andreas Holmberg behöver verkligen ta sig en funderare kring riskminimering mot tuffare motstånd. Mot Sirius torde värmlänningarna dock kunna fortsätta på inslaget spår. Värdskapet håller inte alls samma nivå som i fjol och likt sin motståndare har de blåsvarta läckt bakåt sedan ligan återupptogs. Vi håller inte med om det tydliga favoritskap som riktas åt väst där formstarke Victor Edvardsen är en potentiell matchvinnare för Degerfors. Tvåan är en fräck chansspik till fin procent.

2. Brage - Trelleborg 2
Med en hel del medvind lyckades Brage knipa en plats på den övre halvan i fjol. Defensivt är dalmasarna visserligen kompakta men då som nu saknas det kreativitet framåt. Efter tolv spelade omgångar placerar sig de grönvita på negativ kvalplats. Trelleborg har visat betydligt mer under säsongsupptakten där inte minst nytillskottet Petar Petrovic är i strålande form. I bortamötet mot serieledarna Landskrona kom gästerna helt fel in i matchen men stod överlag för en fin insats och hade dessförinnan tre raka segrar i bagaget. Här finns goda förutsättningar att studsa tillbaka till vinnarspåret men på större system är det läge att plocka fram garderingspennan.

3. Landskrona - GIF Sundsvall X
Det vankas toppmöte på Landskrona IP där ettan tar emot fyran. GIF Sundsvall har, i vår mening, högst kapacitet av de två där offensiven i synnerhet osar av kvalitet. Ojämna prestationer på resande fot gör dock att Giffarna placerar sig bakom de svartvita i tabellen. Landskrona har i sin tur visat en väldigt hög nivå och är fortsatt obesegrade i sin hemmaborg. Något som får spelarpoolen att ge skåningarna skyhögt förtroende i en batalj som bör ses som vidöppen. Visar gästerna sig från sin bästa sida ska norrlänningarna inte lämna tomhänta. X2!

4. Aalborg - Midtjylland X
En svag säsongsavslutning i fjol kostade Midtjylland ligatiteln. För att strö salt på såret inledde FCM årets upplaga med förlust hemma mot Odense och det är inte otänkbart att Ulvene åker på ytterligare poängtapp här. De rödsvarta kommer nämligen från ett krävande kvalmöte borta mot Celtic tidigare under veckan och Bo Henriksen kan mycket väl komma att lufta truppen till det kommande returmötet mot skottarna. Något som onekligen öppnar upp dörren för Aalborg att bygga vidare på den pinne värdskapet plockade borta mot FC Köpenhamn i premiäromgången. Ovisst möte som gör sig bäst helgarderat.

5. Hammarby - Norrköping 1
Hammarby har ett sanslöst tätt spelschema för närvarande och i skrivande stund förbereder sig Bajen för det första av två kvalmöten mot Maribor. Med en stark truppbredd och en smakstart under nya tränaren Milos Milojevic torde stockholmarna dock klara sig någorlunda. Fler frågetecken finns hos Norrköping som inte har visat någon kontinuitet sedan Rikard Norling tog över rodret inför säsongen. Då Sead Haksabanovic lämnade för spel hos ryska Rubin Kazan kommer Peking inte få det enklare i jakten på en Europaplats. Ettan singlas!

6. Häcken - Elfsborg 2
Likt Hammarby så har tränarbytet som Häcken genomförde innan uppehållet gett göteborgarna ett redigt lyft. Med fyra raka segrar har de gulsvarta klättrat från jumboplatsen upp till en åttondeplats och hoppet om en Europaplats lever numera i högsta grad. En plats som bland andra Elfsborg konkurrerar om. Precis som Häcken så kommer boråsarna med fyra raka segrar i bagaget. Dessutom är Per Frick tillbaka från sin avstängning samtidigt som Johan Larsson förväntas vara tillbaka från en lindrig skada. Ovisst är bara förnamnet och vi låter spelvärdet vägleda oss i vår utgång - det hittar vi i dagsläget åt öst.

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
System 1: 300 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel! SLUTSÅLT!
System 2: 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel! SLUTSÅLT!

7. Kalmar FF - Djurgården 2
Djurgården hade lekstuga hemma mot Sirius senast där bland andra Magnus Eriksson och Edward Chilufya var på spelhumör. Den förstnämnda har varit fenomenal denna säsong och bland annat noterats för sju (!) målgivande passningar. Kalmar FF är ett motstånd som faller Blåränderna i smaken där de senaste fem inbördes har slutat med seger för stockholmarna. Värdskapet har visserligen höjt sig en nivå denna säsong med Henrik Rydström vid rodret men formen är nedåtgående. Detta blir tufft för smålänningarna och med tvåan rimligt streckad ser vi ingen anledning till att göra detta till en påkostad affär.

8. AFC Eskilstuna - Örgryte 1
Det finns en oerhörd potential i årets upplaga av AFC Eskilstuna där spelare som Robin Tihi och Alexander Holmström håller en riktigt hög nivå. Prestationen mot GIF Sundsvall visade prov på just detta men värdskapet har haft problem att hålla samma nivå kontinuerligt. Örgryte är dock på uppgång och efter en bedrövlig säsongsinledning har ÖIS radat upp fina insatser och bland annat plockat poäng mot ligaledarna Landskrona samt trean Jönköping Södra. Med en glödhet Ajdin Zeljkovic i spetsen vågar vi inte utesluta gästerna. Gaffel (etta-tvåa) prioriteras.

9. Värnamo - Vasalund 1
På Finnvedsvallen stundar en batalj mellan två nykomlingar. Värnamo har varit en positiv överraskning med sitt kompakta försvar och stångas i dagsläget med Superettans toppklubbar. Det ska dock noteras att värdskapet får tre dagars mindre vila än Vasalund. Gästerna har desto större problem i de bakre leden men framåt finns det gott om hot. Bland andra Denni Avdic och Nikola Vasic finns till Dalibor Savic förfogande och då ettan streckas i högsta laget kompletterar vi denna omgående med det spelvärda krysset.

10. Bröndby - Viborg X
Vi återvänder till den danska högstadivisionen där fyra bidrag från söndagen avrundar kupongen. Bröndby är regerande mästare men har knappast gjort någon satsning för att försvara titeln. Succéspelaren Jesper Lindström har lämnat för tyska Eintracht Frankfurt och tryggheten mellan stolparna i form av Marvin Schwäbe har likaså återvänt till sitt hemland. Utan några anmärkningsvärda nytillskott vilar ett stort ansvar på Simon Hedlund och Mikael Uhres axlar. Viborg tog klivet upp till det danska finrummet efter en strålande fjolårssäsong. Gästerna har fortsatt på inslaget spår där 2-1-viktorian borta mot Nordsjälland var ett styrkebesked. Vi helgarderar!

11. FC Köpenhamn - Silkeborg 1
FC Köpenhamn fortsätter att investera tungt i jakten på att återta den danska tronen. Fjolårslånet Lukas Lerager har anlänt på permanent basis och försvaret har fått förstärkning i form av Kevin Diks samt Davit Khocholava. Kan värdskapet dessutom få behålla den hett eftertraktade 19-åringen Mohammed Daramy ytterligare en säsong ser FCK oerhört spännande ut. Nykomlingarna Silkeborg håller vi inte högt där gästerna kommer få sikta in sig på ett nytt kontrakt. Högst trolig etta.

12. Nordsjälland - Aarhus 2
Nordsjälland har haft ett oerhört framgångsrikt samarbete med den ghananska akademin Right to Dream. Mohammed Kudus och Kamaldeen Sulemana är det två främsta exemplen som har mellanlandat hos den danska klubben för att sedan ta klivet till europeisk toppfotboll. Den sistnämnda lämnade så sent som för en vecka sedan till franska Rennes i en affär som uppges kosta fransoserna upp till 20 miljoner euro. Ska värdskapet vara med och slåss om en plats på övre halvan denna säsong behöver det dock spenderas. Under rådande förutsättningar håller vi inte med om det favoritskap spelarpoolen riktar åt väst. Spiktvåa!

13. Randers - Odense 2
Andreas Alm fick en smakstart på vistelsen i Danmark då hans Odense bortabesegrade Midtjylland i premiären. Anfallsstjärnan Bashkim Kadrii lyckades tidigt öppna upp sitt målkonto vilket stärker 30-åringens förtroende och 19-åringen Max Fenger har sett riktigt pigg ut under försäsongen. Även Randers var en av fåtal klubbar att gå segrande ur premiäromgången men detta mot behagligt motstånd i form av Vejle. Vi lockas främst av tvåan i detta intrikata möte men här behövs understöd.

Kupongens kassaskåp
FC Köpenhamn
Årets upplaga av FC Köpenhamn ser riktigt spännande ut och då de regerande mästarna Bröndby blivit kraftigt försvagade tror vi det blir ett race mellan FCK och Midtjylland om tronen. Hemma mot nykomlingarna Silkeborg ska Jess Thorups manskap visa vart skåpet ska stå.

Varningens finger!
Viborg
Som ovan nämnt har Bröndby tappat ett par tunga pjäser och premiäromgången var inte särskilt övertygande från värdskapets sida. Nykomlingarna Viborg ser spännande ut och inledde med seger borta mot Nordsjälland. Här kan gästerna bygga momentum.

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
System 1: 300 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel! SLUTSÅLT!
System 2: 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel! SLUTSÅLT!144 rader
1. Sirius - Degerfors 2
2. Brage - Trelleborg 2
3. Landskrona - GIF Sundsvall x2
4. Aalborg - Midtjylland 1x2
5. Hammarby - Norrköping 1
6. Häcken - Elfsborg 2
7. Kalmar FF - Djurgården 2
8. AFC Eskilstuna - Örgryte 12
9. Värnamo - Vasalund 1x
10. Bröndby - Viborg 1x2
11. FC Köpenhamn - Silkesborg 1
12. Nordsjälland - Aarhus 2
13. Randers - Odense x2

864 rader
1. Sirius - Degerfors 2
2. Brage - Trelleborg x2
3. Landskrona - GIF Sundsvall x2
4. Aalborg - Midtjylland 1x2
5. Hammarby - Norrköping 1
6. Häcken - Elfsborg 1x2
7. Kalmar FF - Djurgården 2
8. AFC Eskilstuna - Örgryte 12
9. Värnamo - Vasalund 1x
10. Bröndby - Viborg 1x2
11. FC Köpenhamn - Silkesborg 1
12. Nordsjälland - Aarhus 2
13. Randers - Odense x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto