Stryktipset Tips Lördag 25/3

Publicerad på 23 Mar 2023 - 13:34

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Mar 2023 - 13:34

Lördagens Stryktips inleds av en rad mustiga EM-kvalmatcher. Spanien - Norge och Kroatien - Wales sticker bland annat ut innan kupongen vänder sig mot England och fotboll från League One och League Two. Med tungan rätt i mun ska det gå att karva ur smarrig utdelning denna lördag. Nu åker vi!

Spelstopp: 15:59

1. Spanien - Norge 1
Spanien åkte som bekant ur VM mot Marocko och sedan dess har mycket hänt i den rödgula landslagstruppen. Luis de la Fuente har tagit över förbundskaptensrollen efter Luis Enrique och i truppen märks framför allt frånvaron av spelare som Simón, Alba, Pedri och Busquets. Utan dessa krävs det att nya förmågor tar plats och det skulle inte förvåna om spanjorerna får problem i EM-kvalpremiären mot Norge. Våra grannar i väst saknar Haaland på grund av skada men Ödegaard, Sörloth och Solbakken är trots allt spelare vars spetsegenskaper kan bli jobbiga för La Roja. När det inte är helt lätt att avgöra vilken fot värdnationen står på bör garderingar övervägas till den betrodda ettan. Åtminstone krysset är ett vettigt sällskap.

2. Kroatien - Wales 1
Kroatien tog sig hela vägen till bronsmedaljen i VM och kan således se tillbaka på ännu ett lyckat världsmästerskap. Zlatko Dalic finns kvar som förbundskapten när EM-kvalet drar igång och med Modric, Kovacic samt Brozovic på mittfältet kommer det i vanlig ordning bli svårt att ta bollen av värdarna. Wales har inget emot att ligga lågt och spela på omställningar, men när Bale lagt landslagströjan i tvätten för sista gången finns stora frågetecken för offensiven. Ben Davies är ett annat avbräck som påverkar gästerna negativt inför denna tillställning. Ettan är trolig, krysset kan övervägas om plånboken tillåter.

3. Israel - Kosovo 1
Schweiz får gälla som tydliga favoriter till förstaplatsen i Grupp I. Bakom alplandet är det desto mer öppet i racet om andraplatsen, Israel, Kosovo och Rumänien kommer alla ha siktet inställt på densamma och de två förstnämnda drabbar denna afton samman i Tel Aviv. Israelerna stod för storstilade insatser när de plockade hem sin grupp i Nations Leagues B-division, mycket tack vare en stark offensiv. Solomon, Weissman och Abada sticker ut längst fram men det ska också påpekas att defensiven har sina skönhetsfläckar. Kosovo är ett herrskap med en förmåga att blanda och ge men trots bortaplan vill vi inte räkna bort gästerna hur som helst. Rrahmani, Rashica och Muriqi utgör en stark centrallinje och så länge prestationen är gedigen finns förutsättningar i kuststaden. Ettan först, tvåan sedan i en troligen böljande akt.

4. Armenien - Turkiet 2
Turkiet avancerade lätt och ledigt upp från C-divisionen i Nations League. Det missade världsmästerskapet har tillåtit Stefan Kuntz att guida turkarna genom en generationsväxling där lirare som Demiral, Calhanoglu och Ünal sticker ut. Trion besitter kunnande som inte motsvaras på andra sidan. Armenien trillade i sin tur ur B-divisionen med buller och brak och efter att Mkhitaryan pensionerat sig från landslaget har värdarna tappat nästan all form av offensiv spets. Eget gräs är en fördel men detta ska turkarna kunna lösa över 90 minuter. Högst trolig tvåa.

5. Andorra - Rumänien 2
På tal om troliga tvåor landar vi osökt in i Andorra. Värdnationen skrapade ihop hela åtta poäng i föregående vända av Nations League, men det är inget man ska låta sig luras av. Motståndet var i klass med de själva och mot på pappret bättre opponenter har Andorra sällan något att hämta. Rumänien är ett av länderna som hoppas göra troliga gruppvinnarna Schweiz sällskap till EM i Tyskland. Om det ska bli verklighet är detta en fight som ska vinnas och trots att det inte slår gnistor om rumänernas offensiv blir det långsökt att argumentera för garderingar i furstendömet. Tvåan är en bank.

6. Charlton - Wycombe 2
Landslagsfotbollen lämnas därhän till förmån för engelsk boll från lägre divisioner. Charlton har överlag haft en säsong att kasta i papperskorgen men sedan Holden tog över tränarsysslan har prestationerna börjat gå i rätt riktning. 2-1-segern mot Cambridge United var i sin ordning men under lördagen blir det tuffare emot. Wycombe tappade som bekant kultbäraren Ainsworth till QPR men har alltjämt känning på en playoff-plats. När The Chairboys har sin dag spelar de skjortan av alla lag i League One, men det ska också sägas att ojämnheten titt som tätt lägger fälleben för gästerna. Motivationen är störst till höger men vi vågar inte lämna ettan därhän. “Gubben” (etta-tvåa) liras.

7. Exeter - Accrington Stanley X
Accrington Stanley höll i tisdags jämna steg med topplaget Plymouth. Att gästerna lyckades med detta trots numerärt underläge i drygt 40 minuter vittnar om att överlevnadsinstinkten kickat in i bottenstriden. Sangare hette syndaren som såg rött men även utan honom bör Accy Stanley kunna komma upp i nivå borta mot Exeter. Gary Caldwells gäng har gjort det bra i egenskap av nykomlingar, men med nästan 20 poäng upp till playoff har säsongen redan övergått i en tröttsam transportsträcka. Betydligt mer motivation finns hos de tillresta som inte bör räknas bort på det sätt de görs av tipparna. Måla tvärs över och jobba in X2!

8. Fleetwood - Lincoln 1
Lincoln har två raka förluster i bagaget där 0-3 mot Peterborough var en smäll som hette duga. Nu ser försvaret betydligt sämre ut än i den matchen då Sean Roughan har stuckit iväg med det irländska U21-landslaget medan Paudie O’Connor sitter på botbänken. Två blytunga avbräck för gästerna som då får svårt att stå emot Fleetwood på Highbury. Värdarna ligger precis som gästerna i något slags ingenmansland i tabellen och i sådana möten brukar hemmaplan spela stor roll för motivationen. Det blir samma visa nu. Stabil etta.

9. MK Dons - Morecambe 1
MK Dons har en ganska spännande offensiv med Will Grigg och Mohamed Eisa. Det var dock längesedan som den förstnämnda var “on fire” och Dons har haft problem med målskyttet under säsongen. Försvarsspelet har varit betydligt bättre och värdarna har två raka 1-0-vinster i bagaget. Något som fört upp hemmalaget på rätt sida nedflyttningsstrecket. Morecambe ligger två poäng bakom och är i desperat behov av poäng. Bortaspelet har dock varit uselt under säsongen och här får de svårt att räcka till. Trolig etta.

10. Peterborough - Derby X
Tufft toppmöte härnäst när Peterborough välkomnar Derby. De sistnämnda har gett sig den på att ta hissen upp till The Championship igen och The Rams har en playoff-plats i egna händer. Truppen är vass med League One-mått mätt och spelare som Barkhuizen, Collins, McGoldrick och Hourihane har mycket att ge. Jason Knight är dock iväg på landslagsuppdrag. Peterborough jagar en playoff-plats och tre segrar på de fyra senaste omgångarna hjälper en hel del med den uppgiften. Clarke-Harris är alltid giftig framför mål och är en spelare Derbys försvar får se upp med. Knapp, knapp fördel Derby, men helst ska alla tecken ta plats.

11. Portsmouth - Port Vale 2
Portsmouth har gjort en riktigt svag säsong och med sju poäng upp till sjätteplatsen ser det ut att bli svårt att nå playoff. En missräkning för Pompey som hade hoppats kunna utmana om en plats i The Championship. Colby Bishop, som ligger tvåa i skytteligan, och Ryan Tunnicliffe är två lirare som hör hemma högre upp i seriehierarkin, men det finns mer att ta av hos övriga i truppen. Här saknas dessutom Pigott (avstängd) och Morrell (landslagsuppdrag). Två tunga avbräck. Port Vale har gjort en klart godkänd säsong som nykomlingar och har långt till alla streck. Därmed kan de spela avslappnat och då är Portsmouth definitivt en favorit i fara. Missa för tusan inte värdet på högersidan.

12. Mansfield - Sutton 1
Flåbusen Stephen Quinn kunde inte kontrollera sitt humör mot Northampton och åkte ut. Därmed har han varit avstängd i två raka matcher som båda har slutat oavgjort. Quinn sitter fortsatt på botbänken och det är ett avbräck för Mansfield. Trots det ska hemmalaget ses med vettig poängchans under lördagen. Det är ett lag för toppen och 13 av 17 hemmamatcher har slutat med poäng under säsongen. Sutton är verkligen inget strykgäng, gästerna har bara två pinnar till Mansfield och därmed fyra poäng till playoff. Dock är Sutton som natt och dag hemma kontra borta och på One Call Stadium får de slå ur underläge. Strecka från vänster.

13. Stevenage - Salford 1
Vi avslutar kalaset med ett riktigt toppmöte från League Two. Stevenage siktar mot direktuppflyttning till League One och ligger tvåa i tabellen inför helgens omgång. Endast en förlust finns noterad på de fem senaste omgångarna och det är seriens näst bästa hemmalag med 14 segrar på 18 försök. Salford, som ägs av en hel hög av gamla Manchester United-spelare, jagar playoff. Bortaspelet har dock varit svagt mot slutet med endast en seger på de fem senaste bussresorna. Dessutom är Touray iväg på landslagsuppdrag och saknas här. Ettan är trolig och avslutar kupongen.

Kupongens kassaskåp

Rumänien
Spel mot ett mål är att vänta i Andorra la Vella där Rumänien är flera nummer större än Andorra. Tvåan kräver inga garderingar och är en given spik.

Varningens finger!

Accrington Stanley
Accrington Stanley strider för nytt kontrakt och prestationen senast mot Plymouth var värd ett bättre öde. Ett mer eller mindre motivationslöst Exeter går inte säkra. X2 ska finnas med.

144 rader
1. Spanien - Norge 1x
2. Kroatien - Wales 1
3. Israel - Kosovo 12
4. Armenien - Turkiet 2
5. Andorra - Rumänien 2
6. Charlton - Wycombe 12
7. Exeter - Accrington 1x2
8. Fleetwood - Lincoln 1
9. MK Dons - Morecambe 1
10. Peterborough - Derby x2
11. Portsmouth - Port Vale 1x2
12. Mansfield - Sutton 1
13. Stevenage - Salford 1

864 rader
1. Spanien - Norge 1x
2. Kroatien - Wales 1x
3. Israel - Kosovo 12
4. Armenien - Turkiet 2
5. Andorra - Rumänien 2
6. Charlton - Wycombe 12
7. Exeter - Accrington 1x2
8. Fleetwood - Lincoln 1
9. MK Dons - Morecambe 1
10. Peterborough - Derby 1x2
11. Portsmouth - Port Vale 1x2
12. Mansfield - Sutton 1x
13. Stevenage - Salford 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto