Stryktipset Tips Lördag 25/7

Publicerad på 23 Jul 2020 - 15:27

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jul 2020 - 15:27

Veckans Stryktips sträcker sig över två dagar och ser otroligt intressant ut på förhand. Tre fajter från Superettan inleder lördagen, därefter kompletteras kupongen under söndagen med hela den sista omgången från Premier League! 9 millar i jackpot är inte fel det heller. Vi kör!


Spelstopp: 15:59.

STRYKTIPSET TIPS 25/7


1. Halmstad - Akropolis 1
Örjans vall är avsparksarena och Halmstad har hittills levt upp till favoritskapet i Superettan. Magnus Haglunds gäng toppar serien och Rasmus Wiedesheim-Paul skuggar Pontus Engblom i skytteligatoppen. Allt gott så långt och det ska mycket till för att HBK inte ska vara med i toppen hela vägen det här året. Lite halvlurigt motstånd väntar dock nu när Akropolis kommer på besök. Gästerna promenerade sig igenom ettan i fjol och har verkligen visat framfötterna även i Superettan så här långt. Ettan ska ses som trolig, men krysset är lockande att plocka med på större rader.

2. Jönköpings Södra - Brage 2
En av den näst högsta seriens förhandsfavoriter var utan tvekan Jönköpings Södra. De gröna har dock torskat fyra av de sju inledande fajterna, bland annat mot betydligt svagare lagb som GAIS och AFC Eskilstuna, och då blir det svårt att hänga med i toppen. Tufft motstånd väntar nu i form av Brage. Grabbarna från Dalarna är med i toppen via fyra triumfer och en oavgjord på de fem senaste och kvalade faktiskt mot Allsvenskan i fjol. Den bedriften hoppas gästerna kunna återupprepa och när strecken blivit lite vänstervridna i en på förhand jämn fajt är tvåan lockande att lämna ensam.

3. Trelleborg - Dalkurd X
Trelleborg satsade ganska friskt inför säsongen, men än så länge har inte skåningarna fått det att lossna. Premiärsegern mot Halmstad var stark, men efter det har det bara blivit en enda seger på sex fajter och det visar sig tydligt att Trellehulla har svårt att föra matcher. Här är det precis vad de väntas göra när Dalkurd kommer till Vångavallen. Gästerna imponerar inte heller, en seger mot ett decimerat AFC är vad som åstadkommits i vinstväg, men trots det ska inte DFF räknas bort. Poängplocken mot Sundsvall och Ljungskile förtjänar beröm och att det finns möjligheter till nya pinnar i Skåne råder ingen tvekan om. Alla tecken!


4. Leicester - Manchester United X
Kupongens i särklass mest högoktaniga fajt inleder söndagen och äventyret i England. En plats i Champions League står på spel och förutsättningarna är enkla. Vid oavgjort eller seger för Manchester United är det de röda som äntrar mästarturneringen till hösten, men en seger för Rävarna innebär såklart att de är klara för Champions League. United imponerade inte mot West Ham, men å andra sidan visste spelarna om läget inför den här fajten redan då. Leicester blev bortkontrade av Spurs, men trots att skadeläget inte gynnar Rodgers mannar är det svårt att inte måla hela vägen på större system. Vilken holmgång!

5. Chelsea - Wolverhampton X
Det känns som om Chelsea spelar matcher i princip varenda dag för tillfället. I onsdags var Lampards gäng inblandade i en brutalt svängig förlustmatch mot Liverpool, och redan nästa helg är det dags för FA-cupfinal mot Arsenal. Slitna ben således och det lär bli ännu en riktigt tuff match när Wolverhampton gästar under söndagen. Vargarna har chans att nå Europa League, och då Tottenham skuggar precis bakom lär Nunos adepter behöva en trea här för att vara helt säkra. Lämna inget åt slumpen, hela direkt.

6. Arsenal - Watford 2
Efter den mycket starka insatsen i semifinalen av FA-cupen mot Manchester City skulle Arsenal bara åka till Birmingham och städa av Aston Villa. The Gunners var dock bleka i offensiv väg och den historien slutade istället med en livsviktig seger för Villa. Kanske ligger mycket fokus redan nu på finalen mot Chelsea nästa helg? Hur som helst ska Watford ses med goda möjligheter att ställa till med problem på Emirates. Gästerna gör upp med Villa och Bournemouth i botten och vill det sig väl kan det räcka med ett kryss här. Skippa ettan helt!


7. Crystal Palace - Tottenham 2
José Mourinhos Tottenham var i ett spelmässigt underläge i princip hela matchen mot Leicester. Spurs visade dock rejäl klass i de båda straffområdena och kunde till slut avgå med en till synes enkel 3-0 seger, en vinst helt i Mourinhos smak. Harry Kane visar att han fortfarande vet var målet är beläget med fyra mål på de senaste två och kan anfallaren hitta nätet igen på Selhurst Park är mycket vunnet för gästerna. Crystal Palace är utloggade sedan länge och har hela sju raka nederlag. Detta lär bli en målsnål historia där Mourinho letar tidigt mål för att sedan stänga igen butiken helt. Tvåan är en spik.

8. Everton - Bournemouth 2
En riktig ångestmacka väntar Bournemouth på Goodison Park. En seger är allt som räknas och det gäller också att hålla tummarna för att både Watford och Aston Villa torskar. Ingen omöjlig uppgift, men att det ska bli något annat än spel i Championship nästa säsong för Körsbären är svårt att se. Everton har spelat färdigt för ett tag sedan, men The Toffees stod trots det för en ganska fin insats i segern mot Sheffield United. Richarlison nätade där och han kommer att ligga på rulle här för att jaga nya mål mot ett förmodat desperat bortalag. Krysset tas bort i en av årets klaraste gafflar!

9. West Ham - Aston Villa 2
Efter en heroisk insats senast mot Arsenal har Aston Villa en fot i Premier League nästa säsong. Trézéguet hette hjälten då och egyptiern har verkligen steppat upp under sommaren. En poäng mot West Ham kan räcka för nytt kontrakt, men då måste samtidigt Dean Smith och gänget hoppas på att Watford inte besegrar Arsenal. The Hammers löste sitt kontrakt i och med pinnen mot Man United och kan spela helt avslappnade här. Motivationen till höger är dock så pass påtaglig att ettan steks.

10. Manchester City - Norwich 1
En av tidernas klaraste spikar väntar på Etihad. Det är dags för David Silvas avskedsföreställning och lita på att hans ljusblåa kumpaner kommer göra allt för sin spanjor. Silva har konsekvent varit en av ligans allra bästa spelare under många år och nästa säsong blir ligan en profil fattigare. Norwich är klappkassa och skämde ut sig mot Burnley senast. Buendía och Drmic blev båda utvisade och saknas under söndagen, men det spelar mindre roll, det hade blivit överkörning ändå. Ettan spikas hela vägen upp till 100 procent!


11. Newcastle - Liverpool 2
Liverpool är solklara ligamästare och i onsdags fick också Jordan Henderson ta emot bucklan av Sir Kenny Dalglish efter segern mot Chelsea. Kaptenens frånvaro har märkts av på plan, men det var ett förbättrat Liverpool som bjöd på idel drömmål mot de blåa. Matchen mot Newcastle blir i egenskap av ren uppvisning, och då Skatorna saknar ett helt koppel spelare är det svårt att se något annat än en seger i säsongsavslutningen för Klopps gäng. Tvåan spikas av.

12. Southampton - Sheffield United 1
På sydkusten drabbar två rödvita lag samman som på det stora hela har stått för fina säsonger. Southampton har lyft sig betänkligt sedan 0-9 smällen mot Leicester och får Hassenhüttl backning i sommarens transferfönster ska det bli spännande att följa Saints nästa säsong. Sheffield United har imponerat egentligen under hela säsongen, men till slut räckte det inte hela vägen till en Europaplats. Insatserna mot slutet har andats lite mättnad från The Blades, och mot formstarka helgon lär det bli tufft. Håller sig ettan under 50 procent kan den gott stå ensam.

13. Burnley - Brighton 1
Kupongen avrundas på Turf Moor där Burnley återigen stått för en stark säsong när de sluppit dubbelspel i Europa. Det halvdana spelarmaterialet bör egentligen inte kunna hamna på den övre halvan, men det är bara att applådera Sean Dyches tränargärning. Nu väntar Brighton i säsongsavslutningen, ett motstånd som The Clarets haft lätt för de senaste åren. Potters gäng skapade tillräckligt för att vinna mot Newcastle, men då kontraktet redan var i hamn saknades den sista skärpan. Mot Burnley lär det inte bli något inbördes trendbrott och 1X funkar utmärkt som lås.

Kupongens kassaskåp


Manchester City
City slog Watford med 4-0 och det här kan mycket väl bli större siffror än så. David Silva ska tackas av och lita på The Citizens kommer pegga upp för den lille magikern!


Varningens finger!


Watford
Den här matchen är allt för Watford, medan Arsenal säkerligen lär ha ett och ett halvt öga på FA-cupfinalen mot Chelsea nästa helg. Ettan lär hamna över 50 procent och är helt ointressant!


144 rader
1. Halmstad - Akropolis 1
2. Jönköping - Brage 2
3. Trelleborg - Dalkurd 1x2
4. Leicester - Man United x2
5. Chelsea - Wolves 1x2
6. Arsenal - Watford x2
7. Crystal P - Tottenham 2
8. Everton - Bournemouth 12
9. West Ham - Aston Villa 2
10. Man City - Norwich 1
11. Newcastle - Liverpool 2
12. Southampton - Sheff U 1
13. Burnley - Brighton 1x


864 rader
1. Halmstad - Akropolis 1x
2. Jönköping - Brage 2
3. Trelleborg - Dalkurd 1x2
4. Leicester - Man United 1x2
5. Chelsea - Wolves 1x2
6. Arsenal - Watford x2
7. Crystal P - Tottenham 2
8. Everton - Bournemouth 12
9. West Ham - Aston Villa x2
10. Man City - Norwich 1
11. Newcastle - Liverpool 2
12. Southampton - Sheff U 1
13. Burnley - Brighton 1x


Stryktipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto