Stryktipset Tips Lördag 28/12

Publicerad på 27 Dec 2019 - 16:11

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Dec 2019 - 16:11

Matcherna duggar tätt på de brittiska öarna och det vankas ny omgång redan i helgen i de engelska finrummen! Stryktipset spelas över två dagar och på agendan står Premier League och The Championship. Kupongen har kryddats med 13 miljoner i jackpot vilket gör det hela än mer intressant. Mot 13 rätt!

Spela på Stryktipset - klicka här!


Spelstopp: 15.59. Tips Stryktipset 28/12.


1. Burnley - Manchester United 2
Kupongen öppnar butiken på Turf Moor där Sean Dyches grabbar får angenämt besök av Manchester United. Burnley brukar alltid presenteras som ett starkt hemmalag men på Turf Moor har faktiskt Man United tre raka segrar. The Clarets har haft enorma problem mot lagen från den övre halvan den här säsongen och bortasegern får betraktas som trolig i i Burnleys hemmaborg. Ole Gunnar Solskjaers mannar kommer från en riktigt fin insats i 4-1-segern mot Newcastle där Martial noterades för två strutar. Pogba fick även speltid i 45 minuter och skadeläget ser allt ljusare ut även fast McTominey är osäker till spel här. Fin tvåa.


2. Newcastle - Everton 2
Skatorna på St. James’ Park har överraskat genom att erövra en stabil mittenplacering i Premier League. Newcastle är inte särskilt sexiga under ledning av Steve Bruce men efter att bara ha förlorat en enda hemmamatch är det svårt att klaga. Everton har haft en kolsvart höst med Marco Silva vid rodret. När Duncan Ferguson tog över visade The Toffees däremot sina rätta färger och nu när Carlo Ancelotti anlänt lär gästerna klättra i tabellen. Senaste veckorna har Everton både slagit Chelsea och plockat poäng mot Arsenal samt Manchester United. Med Ancelotti på tränarbänken blev det även tre poäng mot Burnley under Boxing Day. The Toffees har klart högre grundkapacitet än Newcastle och till rådande streckning är tvåan en sund spik.


3. Southampton - Crystal Palace 1
På tal om lag som inte är attraktiva kommer vi osökt till Crystal Palace. Sverigevännen Roy Hodgson har trimmat The Eagles till att bli Englands mest målsnåla lag. Wilfried Zaha har underpresterat och bara Watford har gjort färre mål än gästerna. Southampton är mer frikostiga i båda ändar och tålamodet med Ralph Hasenhüttl tycks ge utslag. The Saints har växlat upp ordentligt senaste månaden och kommer närmast från en suverän seger mot Chelsea på Stamford Bridge. Hasenhüttls herrar har 3-1-1 senaste fem inbördes mot Hodgsons herrar. Tydlig utgångsetta!


4. Watford - Aston Villa 1
Watford, som agerat jumbo senaste tiden, kommer närmast från en stark poäng borta mot succélaget Sheffield United och har därmed lämnat sistaplatsen. The Hornets visade även i senaste hemmamatchen mot Manchester United (2-0) att man är för bra för att ligga nere i bottenträsket. Aston Villa ligger också på fel sida av giljotinen. Gästerna fick viktige McGinn långtidsskadad i 1-3-torsken mot Southampton förra helgen och det lär bli tufft för nykomlingen att lösa nytt kontrakt. Även Mings saknas i bortalaget. Vettig etta.


5. Norwich - Tottenham 1
Tottenham har haft ett rätt jobbigt år trots att det blev final i Champions League förra säsongen. Någon tydlig effekt har det inte blivit efter att José Mourinho tog över och det lär krävas något transferfönster innan “The Special One” kommer att kunna sätta sin prägel på laget. Norwich befinner sig på fel sida nedflyttningsstrecket och formen är blek. Men förmågan finns för att störa alla lag i serien. Ett ojämnt och överstreckat Spurs känns inte alls som något bra streck att lämna ensam. Utgå istället från skrällen till vänster och håll tummarna för Pukkis gäng! 


6. West Ham - Leicester X
Leicester har nu blivit krossade av Manchester City och Liverpool, dessförinnan tappade The Foxes poäng i hemmamatchen mot Norwich. Brendan Rodgers har matchat sitt manskap väldigt hårt under hela säsongen så formdippen ska inte ses som någon större överraskning. West Ham har inte ens tagit hälften så många poäng som Leicester men hyfsad poängchans ska ändå finnas för The Hammers. Manuel Pellegrini har fått tillbaka flera spelare från skadelistan, däribland Lanzini, Wilshere och målvakten David Martin. London-klubben har inte torskat mot Leicester sedan 2017, därmed faller utgången på krysset. Tvåan ska med det sagt givetvis med tidigt. 


7. Arsenal - Chelsea 2
Det ville sig varken för Unai Emery eller Fredrik Ljungberg. Frågan är om Mikel Arteta, som aldrig tidigare varit huvudtränare, ska lyckas rädda sin gamla klubb? Arsenal går kräftgång och det blev bara en pinne senast mot ett skadedrabbat Bournemouth. På Emirates Stadium har inte The Gunners vunnit en ligamatch sedan oktober så visst känns Chelsea som en befogad favorit i derbyt. Visserligen stod Frank Lampards gäng för en ny blek insats på Stamford Bridge under Boxing Day, men på bortagräs har The Blues trivts klart bättre – sex av nio bortamatcher har Chelsea vunnit i Premier League. Nu är viktiga Kovacic tillbaka i spel. Spännande tvåa!


8. Liverpool - Wolverhampton 1
Liverpool stormar fram mot första ligaguldet sedan 1990. Alexander-Arnold hade stor show i seriefinalen mot Leicester och för dagen ser The Reds mer eller mindre ostoppbara ut. Dock har Liverpool en del skador i truppen och under söndagen kan Jürgen Klopp tänkas rotera. Fabinho, Matip, Lovren och Oxlade-Chamberlain är out, även Henderson uppges vara osäker till spel. Wolves är svårslaget och brukar kunna ställa till det för topplagen i Premier League. Hemmalaget ska trots detta naturligtvis hållas som storfavoriter men vill man åt jackpotten är det inte alls dumt att rita ner ett kryss i Merseyside. 


9. Manchester City - Sheffield United 1
I Manchester ställs ett av världens mest påkostade lag mot Premier Leagues minst investerade trupp. Manchester City mot Sheffield United alltså. Chris Wilder har gjort väldigt mycket rätt med sitt lag och The Blades fortsätter att stå för imponerande insatser. Men att kvalitén ska finnas för att störa Pep Guardiolas stjärnspäckade trupp på Etihad känns väldigt långsökt trots allt. De Bruyne har visat väldigt fin form de senaste veckorna och nu när även Agüero är tillbaka i spel kommer det bli svårt att gå emot City i deras hemmaborg. Spika ettan och gå vidare!


10. Birmingham - Leeds 2
Nere i The Championship är Marcelo Bielsas Leeds med i toppstriden, precis som förra säsongen. Det täta spelschemat har dock satt sina spår och Bielsas gubbar står nu på tre matcher i följd utan vinst. Men på St. Andrew’s talar trots allt mycket för gästerna som nyligen fått tillbaka försvarsgeneralen Liam Cooper från skadelistan. Birmingham håller inte samma klass och värdarna har väldigt blek dagsform. Men det ska sägas att The Blues löste 1-1 senast mot Blackburn där Kerim Mrabti gjorde Birminghams mål. X2 bör man sitta säkert med. 


11. Millwall - Brentford 2
Bakom toppduon West Brom/Leeds återfinns ett riktigt formstarkt Brentford där Pontus Jansson styr och ställer i mittlåset. Skyttekungen Watkins gjorde två av målen i 3-1-segern mot Swansea under annandagen och The Bees har nu spelat in tio poäng på fyra väldigt tuffa ligamatcher. Lokalrivalen Millwall har precis som Brentford gjort ett starkt avslut på 2019. Efter att Gary Rowett tog över tränaruppdraget har The Lions varit väldigt svårslagna. Men Brentford ska trots allt hållas som det klart bättre laget i grunden och till omkring 40 procent är tvåan en tänkbar spik i London-derbyt på The Den. 


12. Sheffield Wednesday - Cardiff 2
Garry Monk hade räknat hem tre poäng för sitt Sheffield Wednesday under annandagen i Stoke-on-Trent. Men Stoke kvitterade till 2-2 i den 93:e minuten och i den 97:e minuten lyckades Stoke-anfallaren Vokes avgöra matchen med sitt 3-2-mål! Blytungt för Wednesday som därmed tappade dyrbara poäng i toppstriden. Cardiff slåss också på den övre halvan och Neil Harris förfogar över en trupp som ska kunna aspirera om playoff-platserna. Walesarna har varit svårslagna under en längre tid och till rådande streckning ser tvåan klart mest intressant ut på Hillsborough!


13. QPR - Hull 1
Loftus Road är sista spelplatsen på kupongen. Här har QPR vunnit blott fyra av tolv ligamatcher under säsongen. The Hoops har även tveksam form men London-klubben bör trots allt ses som knappa favoriter den här söndagen. Hull är ett jämbördigt lag men The Tigers har generellt problem att leverera på resande fot. Dock vann QPR borta mot Hull tidigare i höstas med 3-2. Hull stod även för en blek insats tidigare i veckan då det blev förlust hemma mot Nottingham med 0-2. Rita ner ettan först och gardera sedan efter budget. 


Kupongens kassaskåp


Manchester City
Lundstram, Fleck och Mousset i all ära, men på Etihad ska inte Chris Wilders gäng räcka till. Spelare för spelare är Manchester City ljusår bättre och ettan är bara att spika av!


Varningens finger!


Cardiff City
Sheffield Wednesday åkte på en blytung smäll mot Stoke senast och mot Cardiff lär det knappast bli enkelt att studsa tillbaka. Walesarna har ett starkt lag på pappret och gästerna har faktiskt bara förlorat en av de åtta senaste matcherna. Skrällen måste med på Hillsborough! 


Lilla raden 144 rader
1. Burnley - Man United 2
2. Newcastle - Everton 2
3. Southampton - Crystal P 1
4. Watford - Aston Villa 1
5. Norwich - Tottenham 12
6. West Ham - Leicester x2
7. Arsenal - Chelsea 2
8. Liverpool - Wolves 1x
9. Man City - Sheffield U 1
10. Birmingham - Leeds x2
11. Millwall - Brentford 2
12. Sheffield W - Cardiff 1x2
13. QPR - Hull 1x2


Stora raden 864 rader
1. Burnley - Man United 2
2. Newcastle - Everton 2
3. Southampton - Crystal P 1x
4. Watford - Aston Villa 1x
5. Norwich - Tottenham 1x2
6. West Ham - Leicester x2
7. Arsenal - Chelsea 2
8. Liverpool - Wolves 1x
9. Man City - Sheffield U 1
10. Birmingham - Leeds x2
11. Millwall - Brentford 2
12. Sheffield W - Cardiff 1x2
13. QPR - Hull 1x2

Spela på Stryktipset - klicka här!


Stryktipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto