Stryktipset Tips Lördag 29/5

Publicerad på 28 Maj 2021 - 09:37

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Maj 2021 - 09:37

Lejonparten av lördagens Stryktips innehåller svensk fotboll i väldigt många olika former. Landslaget börjar sitt genrep mot EM med att ställas mot Finland och på Lindevi IP tar Lindome emot Österlen FF från Brantevik. Bara en sådan sak. Ett par engelska godisbitar finns också med, inte minst Champions League-finalen från Porto. 10 millar i jackpot är inte fel. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:59

Succé för våra ANDELSLAG – gå du också med i våra lag! Så vinner vi tillsammans!
System 1: JÄTTESYSTEM för 400 kr andelen! Köp din andel – KLICKA HÄR!
System 2: Chocksystemet för 100 kr andelen! Vi spelar inte som alla andra! Köp din andel – KLICKA HÄR!1. Manchester City - Chelsea X
Sprakande inledning från Porto där Champions League-mästaren ska koras. Manchester City har genomgående varit planetens bästa fotbollslag den här säsongen, men de ljusblå har också haft uppenbara problem mot ett organiserat Chelsea. Tuchels mannar har kontrat bort The Citizens vid de två senaste inbördes mötena och vi utesluter inte att Londonlaget lyckas med det även på Estádio do Dragao. 1X går först då City i vår bok innehar den högre högstanivån, men tvåan fullbordar på större system.

2. Sverige - Finland 1
EM närmar sig med stormsteg och Sverige inleder här sitt genrep mot detsamma med att ta sig an Finland på Friends Arena. Ett par ordinarie gubbar saknas i Blågult, men Janne Andersson kan ändå mönstra en stark startelva. Det kan däremot inte Markku Kanerva. Pukki, Pohjanpalo, Toivio, Forss och Sparv väntas alla missa denna match och utan dessa herrar är Berguvarna extremt sargade. Matchen i sig har ingen större betydelse, men känslan är ändå att Sverige till slut drar det längsta strået. Ettan är en tillförlitlig spik.

3. Brentford - Swansea 1
Ödesmättad fajt från Wembley där vinnaren mellan Brentford och Swansea blir stenrik och spelar i Premier League till hösten. Sett över hela säsongen är det inget snack om att Brentford ska gälla som klara favoriter, men The Bees har en tendens att vika ner sig när det gäller som mest. Swansea gynnas av att de på förhand inte har något att förlora och i anfallarna Ayew och Lowe har walesarna två potentiella matchvinnare. Ettan är en tänkbar spik på mindre system, men på de större bör åtminstone krysset ta plats. Båda inbördes mötena under säsongen slutade trots allt 1-1.

4. Norrby - GAIS 1
Vi slår läger i Sverige för ett tag och inleder i Superettan. Norrby har stått för en ruskigt stark vår och faktum är att boråsarna parkerar in i toppen efter åtta spelade matcher. Fyra raka segrar är starka papper från värdarna, men här sticker ettan iväg ett par procentenheter för mycket i vårt tycke. GAIS kommer till Borås Arena med tre raka nederlag i ryggsäcken, men samtliga har kommit efter jämna matchbilder. Makrillarna är definitivt tillräckligt bra för att få med sig ett oavgjort resultat från plastmattan. 1X spelas.

5. Assyriska FF - Hudiksvalls FF 2
Assyriska FF var på väg mot en fin och välkommen formtopp när de reste till Umeå med två raka triumfer i bagaget. På den omtalade konstgräsmattan kammade dock AFF noll och det är en lurig uppgift som nu stundar hemma i Södertälje. Hudiksvalls FF hade inte mycket att sätta emot Brommapojkarna senast, men dessförinnan hade nykomlingarna imponerat via nio poäng av nio möjliga. Bägge aktörerna lär vara ruskigt sugna på att studsa tillbaka på tidigare inslagen väg och i en förmodat målrik historia är gubben (etta-tvåa) ett sunt val.

6. Umeå FC - Sandviken 2
Sandvikens IF har lagt växelspaken i sport-läge redan från start. 6-2-0 på de åtta inledande matcherna är ett styrkebesked som heter duga och precis allt pekar åt att Sandviken och Brommapojkarna kommer att göra upp om förstaplatsen i Norrettan. Mohammad och Bonnah hittar nätet för jämna och även om Bråholm saknas inför trippen till Umeå Energi Arena ska gästerna ses med god chans ändå. Värdföreningen är normalt svårslagna på den egna plastmattan, men här får de finna sig i att slå ur underläge. Tvåan är en sund spik på litet som stort system.

System 1: JÄTTESYSTEM för 400 kr andelen! Köp din andel – KLICKA HÄR!
System 2: Chocksystemet för 100 kr andelen! Vi spelar inte som alla andra! Köp din andel – KLICKA HÄR!

7. Assyriska IK - IFK Malmö 2
Från Ettan Norra till Ettan Södra och bataljen på Rosenlunds IP. Assyriska IK rivstartade säsongen med att slå tillbaka Ljungskile med 1-0, men efter segern mot förhandsfavoriterna har det sett sämre ut. Tre raka förluster på eget gräs är inget som skrämmer gästande IFK Malmö denna eftermiddag. Skåningarna har visat prov på fin organisation så här långt och efter derbysegern mot Lunds BK är självförtroendet på topp hos malmöiterna. Av bara farten tror vi att IFK grejar minst en pinne här. X2, om än till lite sämre värde.

8. Torns IF - FC Trollhättan 2
FC Trollhättan tog sin andra raka seger när Linköping City stod för motståndet senast och precis som vanligt stod Aliev och Fellrath för målen. Duon har gjort sex av Trollhättans sex senaste mål och det skulle inte förvåna det minsta om nya strutar är att vänta från anfallarna på Tornvallen. Torns IF har haft en okej inledning på säsongen men känslan är att värdarna inte håller samma höga nivå som under föregående år. Tvåan kan gott spikas så länge den inte överstiger 55 procent.

9. Oskarshamn - Skövde 1
Oskarshamn är ensamma i toppen av Söderettan efter åtta spelade matcher. 17 poäng är ett urstarkt facit och mycket tyder på att smålänningarna tar steget upp till Superettan till kommande säsong. Fyra av fyra möjliga vinster i egen borg är en rad som Skövde får svårt att ändra på denna eftermiddag. Gästerna är långt ifrån oävna, men mot FC Trollhättan (1-3) syntes det att det fattas en nivå för att kunna mäta sig med de absoluta topplagen. Ettan ser ut att streckas i högsta laget men här unnar vi oss en värdemässigt sämre spik.

10. Lindome - Österlen X
På tal om att streckas högt är det också vad Lindome ser ut att göra. Göteborgarna tappade tränarduon Ivarsson/Mattsson inför säsongen och spelet flyter inte alls på samma sätt som det gjorde i fjol. Här tycker vi att värdarna blir alldeles för stora favoriter såväl odds- som streckmässigt när Österlen kommer på besök. Skåningarna har en stark trupp på pappret som hittills inte fått resultaten med sig, men rent spelmässigt har det ändå funnits fina tendenser. Senast togs en stark poäng mot Qviding och här får inte högersidan glömmas bort. Alla tecken ögonaböj.

11. Hammarby - Häcken 2
Över till söndagen och finalen av Svenska Cupen. Hammarby har svajat rejält i Allsvenskan och redan nu ryktas Stefan Billborn vara på väg bort från klubben. Huruvida det är rätt lösning återstår att se, men känslan är att Billborn knappast har råd med en förlust. Andreas Alm lämnar i sin tur Häcken för Odense efter denna kamp och även om finalen går av stapeln på Tele2 Arena anser vi att Getingarna ska kunna bjuda upp till dans. Jeremejeff, Heintz och Traoré har börjat trumma igång i de främre leden och med en överstreckad etta väljer vi att vända på klacken. Tvåan först, krysset sedan.

12. Vasalund - Öster 2
Vasalund tog en efterlängtad trepoängare senast mot Falkenberg, något som också ledde till att Hasse Eklund fick lämna FFF. Med det sagt har stockholmarna inte imponerat i Superettan och det mesta talar för att de rödsvarta får svårt att lösa nytt kontrakt. Kebba Ceesay är avstängd här och då blir det inte lätt att tas med Öster. Smålänningarna har visserligen torskat tre av de fyra senaste, men Velic och company var faktiskt värda poäng både mot GAIS och senast mot Brage. Retroaktiv utdelning kommer här. Tvåa!

13. Blackpool - Lincoln X
Tillbaka till Wembley där Stryktipset denna gång gör bokslut med playoff-finalen mot The Championship. Blackpool visade styrka mot Oxford och 3-0-segern från den första semifinalen var aldrig hotad i returen. Ellis Simms stod bland annat för två baljor i den första semin och det är en spelare Lincoln måste hålla koll på. Lyckas de med det är dock mycket vunnet. The Imps stod för ett ännu starkare besked när de förpassade Sunderland på vägen hit och i ligaspelet tog Lincoln fyra av sex möjliga poäng mot Blackpool. Det syns inte på strecken. Helgardera tidigt.

Kupongens kassaskåp
Sverige
Finland dras med en hel del skadebekymmer och när Kanerva tvingas rotera i sin tilltänkta startelva sjunker kvaliteten drastiskt. Det gör den inte i Blågult och här ska Janne Anderssons grabbar ses med god vinstchans. Fin etta.

Varningens finger!
Lincoln
Blackpool hade inga problem med att avfärda Oxford, men här jackas motståndet upp åtminstone ett hack. Lincoln besitter spets nog för att störa på Wembley och högersidan förtjänar definitivt större förtroende. X2 är av yppersta vikt.144 rader
1. Man City - Chelsea 1x
2. Sverige - Finland 1
3. Brentford - Swansea 1
4. Norrby - GAIS 1x
5. Assyr. FF - Hudiksvall 12
6. Umeå - Sandviken 2
7. Assyr. IK - IFK Malmö x2
8. Torns - Trollhättan 2
9. Oskarshamn - Skövde 1
10. Lindome - Österlen 1x2
11. Hammarby - Häcken 2
12. Vasalund - Öster 2
13. Blackpool - Lincoln 1x2

864 rader
1. Man City - Chelsea 1x2
2. Sverige - Finland 1
3. Brentford - Swansea 1x
4. Norrby - GAIS 1x
5. Assyr. FF - Hudiksvall 12
6. Umeå - Sandviken 2
7. Assyr. IK - IFK Malmö x2
8. Torns - Trollhättan 2
9. Oskarshamn - Skövde 1
10. Lindome - Österlen 1x2
11. Hammarby - Häcken x2
12. Vasalund - Öster 2
13. Blackpool - Lincoln 1x2

Klicka här för gå till vår ANDELSSIDA här på Rekatochklart – vi har flera andelssystem!

System 1: JÄTTESYSTEM för 400 kr andelen! Köp din andel – KLICKA HÄR!
System 2: Chocksystemet för 100 kr andelen! Vi spelar inte som alla andra! Köp din andel – KLICKA HÄR!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto