Stryktipset Tips Lördag 31/7

Publicerad på 29 Jul 2021 - 20:03

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Jul 2021 - 20:03

Det är blågul prägel på Stryktipset denna helg när åtta av matcherna hämtas från Sveriges två högsta serier. Övriga fighter kommer i första hand från Skottland där det vankas seriepremiär. Notera att kupongen löper från lördag till söndag. 13 rätt ska haffas!

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
System 1: 300 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!
System 2: 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!

Spelstopp: 15:59



1. Degerfors - Varberg 2
Stora Valla är första anhalt när två nedflyttningshotade herrskap drabbar samman i omgång 13 av Allsvenskan. Varberg ligger intill kvalstrecket men reser till Värmland med gott gry efter den suveräna prestationen senast. 2-0 var fullt rättvist mot IFK Göteborg när Jocke Perssons egen pojk sårade de blåvita. Degerfors är tabellgranne med Varberg efter att den fina säsongsstarten övergått i grubblerier. Tre raka nederlag är ett faktum för värmlänningarna som släppt in tolv bollar inom detta spann. Gästerna har segrat på Stora Valla vid flera tillfällen när klubbarna kamperat i Superettan, med dagens formkurvor ligger en repris nära till hands. Utgå från höger.

2. Trelleborg - Helsingborg X
Klassiska Vångavallen bjuder lördagen till ära in till en maffig derbydust. Superettan har betat av cirkus en tredjedel när skåningarna agerar tabellgrannar, Trelleborg är en pinne rikare än gästerna men Helsingborg har en hängmatch i handen. Formen är finfin i båda läger, efter Van den Hurks hattrick mot Falkenberg toppar holländaren skytteligan och HIF har vunnit fyra av sina senaste fem. Trelleborg har också plockat tolv pinnar på de senaste fem rundorna och kommer närmast från en viktoria i Borlänge där Brkic visade iskyla. Senaste motsvarande derby slutade 1-1 och båda läger lär vara nöjda med en ny delad pott. Krysset som utgång.

3. Vasalund - AFC Eskilstuna 2
Man får leta länge för att finna något inom Vasalund som påminner om lagets formidabla fjolår. Efter att ha gjort kaos med Norrettan har stockholmarna kommit ner på jorden med eftertryck, nästjumbon har fyra raka torsk och försvarsspelet lämnar mycket i övrigt att önska. Kanske kan värdarna lära sig lite av AFC Eskilstuna som bara släppt in tio bollar på 13 rundor, att jämföra med Vasalunds 23 på tolv kamper. De orangeklädda gästerna har varit synnerligen bortasvaga men får knappast ett bättre slagläge än nu på Skytteholms IP. AFC följde upp 2-0-segern mot GIF Sundsvall med att krossa Örgryte senast när Robin Tihi åter var en majestät. Tvåan singlas.

4. Ross County - St. Johnstone 2
I kiltarna och de ädla dryckernas rike är det dags för premiärspel i Premiership. Ross County slutade trea från slutet i förra säsongens upplaga av skotska finrummet och ställs direkt mot något av en mardrömsmotståndare. Senaste åtta motsvarande möten mellan dessa kombattanter i Dingwall bär facit 0-4-4. St. Johnstone har fått behålla sin stjärna Stevie May och har åter goda möjligheter att slå sig in på den övre halvan av tabellen. Med fyra raka motsvarande kryss ter sig utgångstvåan smått darrig, en premiär är ju en premiär. X2.

5. Dundee FC - St. Mirren X
På Dens Park är det ligapremiär men inte premiär för tävlingssäsongen. Dundee FC har laddat upp med fyra rundor i Ligacupen och gjort rent hus där, mycket tack vare Jason Cummings som plockades in från Shrewsbury i början av året. St. Mirren har också betat av fyra cupkamper och inkasserat fyra segerflaggor. Hos The Buddies är det främst defensiven som imponerat där Premier League-meriterade målisen Jak Alnwick sett ut som en vägg. Värdarna som höll till i Championship förra säsongen ska vara nöjda om de gnetar sig till ett kryss mot detta St. Mirren som bland annat bortabesegrade Celtic under våren. Krysset först, tvåan sen.

6. Hearts - Celtic 2
Celtic är inte vad de en gång var. Glasgows grönvita grabbar är inte ens bäst i stan längre. De är inte ens bättre än danskar, efter 1-1 både hemma och borta mot Midtjylland fick CL-kvalet avgöras på straffar där Vargarna käkade upp den skotska fyrklövern. Jämfört med Hearts ska trots allt Celtic vara två nummer för stora, värdarna lirade i andradivisionen förra säsongen och brukar inte kunna rå på jättarna. EM-lirare som McGregor och Christie saknar motsvarighet hos Hearts. Celtic har vunnit sex raka möten i seriespel och denna tvåa tillhör tveklöst bongens säkraste tecken. Spik!

7. Viborg - Midtjylland 2
Göteborgaren Joel Andersson gjorde 106 minuter på högerkanten i Midtjyllands fembackslinje när den danska vargflocken rubbade Celtic i onsdags. Störst eloge ska Raphael Onyedika ha efter sitt inhopp och avgörande i förlängningen av CL-kvalet. Flärden får vänta för nu ska fjolårstvåan upp på den inhemska hästen mot en frän uppstickare. Nykomlingen vann andradivisionen i våras med den ståndaktiga raden 13-2-1 på Energi Viborg Arena. Återkomsten till Superligan har startat med bravur av de grönvita som närmast kommer från en storstilad pinne borta mot regerande mästarna i Bröndby. Midtjylland går givetvis in som favoriter mot Viborg men med CL i skallarna och blott en seger på de senaste sju bortamatcherna är tvåan föga lockande som singeltecken. Hela upp och jobba in Alvbåges gamla gäng!

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
System 1: 300 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!
System 2: 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!

8. Karlstad U. - Vänersborgs FK 2
Det går riktigt illa för Karlstad just nu, inte ens mot ett ängagäng i Åmål kunde värmlänningarna hävda sig. Det blev uttåg mot Viken i cupen och i seriespelet har det blivit tre raka näbbdragningar för killarna från solens hemstad. Vänersborgs FK har desto finare sommarform, 4-1 borta mot Grebbestad och 3-0 hemma mot Lidköping innebär att gästerna sniffar på den övre halvan av Division 2 Norra Götaland. VFK smällde in fem kulor vid fjolårets besök på Klasmossens konstgräsmatta. Det skall sägas att laget från lilla Paris har dubbla avstängningar denna helg, Broberg lämnar ett hål i kedjan. Trots allt trolig tvåa.

9. Djurgården - Häcken X
Över till söndagen och åter till Allsvenskan för ett formstarkt möte i huvudstaden. Djurgården har utkristalliserat sig som Sveriges näst bästa lag bakom mesta mästarna från Malmö. DIF är obesegrade på Tele2 Arena och Magnus Eriksson ser vassare ut än någonsin, framspelningen till Witrys påse mot Kalmar innebär att “Mange” toppar assistligan. Häcken har gått obesegrade i seriespelet sedan Andreas Alm lämnade över taktpinnen till Per-Mathias Högmo. Den forne ex-djurgårdaren lär vara duktigt sugen på att dräpa sin forna arbetsgivare i Stockholm denna eftermiddag. Getingarna vann mot IFK Norrköping på sin senaste bortaresa i serien och till rådande streckning får vi hoppas på en ny gulsvart trea. Alla tecken direkt.

10. Kalmar - Mjällby 1
Mange Eriksson och Aslak Witry lade som sagt Kalmar på rygg i förra helgens fight på Guldfågeln Arena. KFF har inkasserat 14 pinnar på tolv rundor och hemmaraden lyder 2-2-2 inför besöket från Sölvesborg. Mjällby har identisk hemmarad som smålänningarna men på resande tass är Christian Järdlers killar alltjämt segerlösa. Sillastrybarna vann i Småland med 4-1 vid förra säsongens besök men Henrik Rydströms lag är inte att likställa med vad Nanne Bergstrand ställde på benen. Mjällby har gått segerlösa sedan början av maj och ska inte hoppas på mer än en pinne här. 1X räcker gott.

11. Östersund - Hammarby 2
Östersunds FK är Allsvenskans sämsta lag, allt annat än degradering vore en smärre sensation sett till hur jämtarna uppträtt denna sommar. Amir Azrafshans armé inledde serien med tre raka poängplock men har därefter klappat samman och förlorat åtta av sina nio uppgörelser. Förlusten senast här hemma mot nykomlingen Halmstad var ett särskilt lågvattenmärke då gräsgänget tilläts ha 65 procent av bollinnehavet på den norrländska konstgräsmattan. Hammarby har vuxit rejält efter cupguldet, sedan Milos Milojevics inträde på Södermalm är stockholmarna obesegrade i serien. Allt talar för en trygg bortaseger på Jämtkraft Arena. Banktvåa.

12. Falkenberg - Norrby 2
Att kombattanterna på Falcon Alkoholfri Arena ligger tvåa respektive sist i Superettan är ingen skräll. Om det inte vore för att ex-allsvenska Falkenberg är jumbon medan bottentippade Norrby befinner sig på allsvensk plats 13 omgångar avverkats. Hallänningarna kommer från en kölhalning på Olympia men på blågult gräs har Tuvessons trojka åtminstone presterat skapligt. Norrby kommer till Halland med tre raka triumfer i ryggsäcken och en stekhet poängmaskin i fronten. Dijan Vukojevic smällde in ett hattrick i måndagens slakt mot Västerås. Tvåan ska garderas då den löper överhängande risk att överstreckas. Rulla ut heltäckningsmattan och knäpp en alkoholfri burk.

13. Västerås - Landskrona 2
Sista budet hämtas från Gurkstaden och ytterligare ett förvånande möte mellan botten och toppen. Nykomlingen Landskrona har till och med trumfat Norrby, serieledarna från Skåne har vunnit fem raka matcher trots tufft spelschema. Västerås har underpresterat rejält och det grönvita kontot är hälften så fett som Landskronas dito. Askebrands mannar är synnerligen formsvaga, 0-2-4 bådar inte gott inför besöket från magiska duon Petrovic/Ottosson. Det är svårt att se annat än en bortaseger på Iver Arena.

Kupongens kassaskåp
Hammarby
Bajen har vunnit fyra raka inbördes möten mot Östersund och klasskillnaden har aldrig varit större än just nu. Den norrländska slagpåsen kommer få sina fiskar stekheta av Selmani och Ludwigson.

Varningens finger!
Häcken
Djurgården är en maktfaktor hemmavid men Häcken tillhör dem som kan såra de blårandiga på Tele2. Getingarna har plockat bortapinnar mot Hammarby, Norrköping och Blåvitt, vi hoppas på prima rensning i Stockholm.



144 rader
1. Degerfors - Varberg x2
2. Trelleborg - Helsingborg x
3. Vasalund - AFC Eskilstuna 2
4. Ross County - St. Johnstone x2
5. Dundee FC - St. Mirren x2
6. Hearts - Celtic 2
7. Viborg - Midtjylland 2
8. Karlstad U. - Vänersborgs FK 2
9. Djurgården - Häcken 1x2
10. Kalmar - Mjällby 1x
11. Östersund - Hammarby 2
12. Falkenberg - Norrby 1x2
13. Västerås - Landskrona 2

864 rader
1. Degerfors - Varberg x2
2. Trelleborg - Helsingborg x2
3. Vasalund - AFC Eskilstuna 2
4. Ross County - St. Johnstone x2
5. Dundee FC - St. Mirren x2
6. Hearts - Celtic 2
7. Viborg - Midtjylland 1x2
8. Karlstad U. - Vänersborgs FK 2
9. Djurgården - Häcken 1x2
10. Kalmar - Mjällby 1x
11. Östersund - Hammarby 2
12. Falkenberg - Norrby 1x2
13. Västerås - Landskrona 2

13 rätt x2 på slutet. Och flera 12:or! Häng med i vårt succélag!
System 1: 300 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel!
System 2: 150 kr/andelen. Klicka här för köpa din andel! 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto