Stryktipset Tips Lördag 4/9

Publicerad på 3 Sep 2021 - 08:17

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Sep 2021 - 08:17

Stryktipset är av annorlunda tappning på grund av det förtjusande landslagsuppehållet och förutom VM-kval samt svensk Division ett är det spanjorernas sangría-stinna andraliga som är i fokus. Härligt på förhand givetvis och härligare ska det bli. ¡Vamos!

3x13 rätt på våra 3 system förrförra helgen! Nu växlar vi upp – köp din andel till våra Stryktipset-lag!
System 1: 150 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers klassiska 150-kr system! SLUTSÅLT!
System 2: 200 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa vårt nya TV-system med Ulrik & Oliver!
System 3: 400 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers STORA! "9 HELA"!

Spelstopp: 15:591. Ukraina - Frankrike 2
Med tio man. Så har det sett ut för Barcelona när Griezmann spelat de senaste två åren men när Koundé blev utvisad mot Bosnien & Hercegovina var det den nybakade Atlético-gubben som, trots expected goals på 0,25, löste baguetten åt snigelsällskapet. Eller baguette och baguette, fralla är väl mer passande med tanke på att Bosnien – framförda av frysboxens nya ansikte, Pjanic – ändå tog en pinne (1-1). Nya tag för fransmännen nu men än en gång blir det tufft. Ukraina har visserligen Zinchenko avstängd och därtill har landsfadern Shevchenko lämnat förbundskaptensposten men de ska ändå kunna störa ett franskt lag ur balans på en bra dag. Senast lagen möttes blev det 1-1. Till rådande streck är tvåan ett vettigt utgångstecken, men känslan säger ändå att åtminstone krysset ska med på större system.

2. Lettland - Norge 2
Baggarna är, trots en spelmässigt svag insats, stöddiga i vårt västra grannland efter att Haaland knäckt Van Dijks finger och skeppat in kassen som gav kryss mot Holland. Ödegaard var återigen osynlig men nu ska båda kunna dominera. Lettland är inte bra, så enkelt är det. Värdnationens hemmamatcher det senaste året inkluderar kryss mot både Andorra och Färöarna samt torsk mot Malta. Om Norge misslyckas här kan man faktiskt unna dem oljan och fjordlaxen som plåster på såren. Vi har Janne, Volvo och en spik på tvåan.

3. Slovakien - Kroatien X
Både Slovakien och Kroatien kryssade i veckan. Det kommer bli både ovisst och jämnt även här. Kroaterna saknar sin skadade stjärna tillika kapten Modric och laget hackade betänkligt mot Ryssland som en följd. De gamla meriterna börjar bli uttjatade och nu det är upp till bevis för Perisic, Vlasic (samt MFF-mannen Colak?) med flera framöver. Slovakien är dock ingen lätt nöt att knäcka. Hamsík, Mak och Kucka är spelare som skänker spets åt det stenhårda kollektiv som besegrade Polen i EM. Skrällen är inte otänkbar varpå alla tecken spelas.

4. Cypern - Ryssland 1
Cypern vill nog helst glömma matchen på Malta. 0-3 var en redig käftsmäll som bekräftar att det här med bortafajter inte hör till cyprioternas bästa gren. Det underlättar såklart inte att dra på sig ett rött kort efter 40 minuter vid ställningen 0-0. I egen borg är det emellertid i mångt och mycket en annan femma. Här har fyra poäng av sex möjliga plockats mot Slovenien samt Slovakien. Det är lag som inte minst Ryssland fått bekymmer mot under detta kval och utan megamannen Dzyuba på topp kan ett Moderland på dekis ånyo få problem. Helgardera och håll tummarna för kupongrens.

5. Irland - Azerbajdzjan 1
Den nygamle Manchester United-mannen Ronaldo avgjorde passande nog på Fergie-time mot Irland. Önationen stod dock för en finfin insats som bådar gott inför mötet mot gruppens sämsta lag, Azerbajdzjan. Oligarkerna kunde köpa sig en plats som värdstad i EM men när gräset ska beträdas gör landets lag inget vidare ifrån sig. I veckan fick de lämna Luxemburg med svansen mellan benen och efter tre omgångar står de på noll poäng. Det gör förvisso även Irland, men där är tendenserna klart bättre och således kompletteras utgångsettan med kryss först på större lapp.

6. Israel - Österrike 2
Israel slår ur underläge i matchen mot Österrike. Zahavi med sällskap smällde visserligen in 4-0 mot Färöarna senast men här är motståndet av helt annan kaliber. Arnautovic grundlade segern mot Moldavien utan att alplandet för den delen behövde förta sig under veckan som gått och när nivån på motståndet höjs ska de vara både fräscha och förberedda. Israelerna ska hållas som det något sämre laget och X2 agerar därför utgång.

3x13 rätt på våra 3 system förrförra helgen! Nu växlar vi upp – köp din andel till våra Stryktipset-lag!
System 1: 150 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers klassiska 150-kr system! SLUTSÅLT
System 2: 200 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa vårt nya TV-system med Ulrik & Oliver!
System 3: 400 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers STORA! "9 HELA"!


7. Skottland - Moldavien 1
Gone in 60 seconds. Skottland alltså. Dansken drog kilten över huvudet på männen från ön och gjorde processen kort med en dopietta mellan matchminut fjorton och femton. Inte helt oväntat såklart, även om det för Topptips-kupongens skull hade smakat med en skräll. Läge att rätta till kjolarna finns mot Moldavien och det ska trots allt skottarna vara kapabla att göra. Robertson, Tierney samt Adams håller nivå så det både räcker och blir över mot mediokra moldaver och med hemmaplansfördel därtill är ettan en solid spik.

8. Serbien - Luxemburg 1
Luxemburg är ett fint landslag. Företagen är mångdubbelt fler än fotbollsspelarna men efter segern mot Azerbajdzjan har landet ändå plockat sex poäng på tre matcher. Det gör att gästerna ligger trea med möjlighet att gå om tabelltvåan Serbien vid seger i detta möte. Något som är föga troligt måhända, men att det lilla landet ska kunna stänga till och gneta hem i alla fall en poäng är inte helt osannolikt. När dessa nationer möttes i Serbien i EM-kvalet 2019 vann serberna med knappa 3-2 efter ett sent avgörande. Ettan lämnas inte gärna allena, även rensarkrysset tar plats.

9. IF Sylvia - Hudiksvalls FF 1
VM-kvalet går på paus till imorgon då Europatipset tar över facklan. Resterande del av lördagens Stryk hämtas istället från Division 1 samt den goe, goe spanska segundan. Först ut är Division 1 Norra där Hudiksvall agerar slagpåse åt hela serien. Fyra raka torsk finns i facit och laget har släppt in två mål eller fler i de fem senaste matcherna. Därtill är det bara ett lag som gjort färre mål framåt. Sylvia har inte alls samma svårigheter för tillfället, fem raka trepoängare har tagits i egen borg och på dessa fem fajter har de gjort hela 18 mål. Det bör bli ett par till under lördagen. Ettan spikas.

10. Sollentuna - Täby FK 1
Förortsderby från Stockholm står näst på tur när Sollentuna tar emot Täby på
Sollentunavallen. Här har värdarna ett bra facit och det har de i synnerhet också när just Täby står för motståndet. Tre raka inbördes har gått i Sollentunas favör och det är en svit som ska kunna utökas. Täby släpper till på tok för mycket bakåt och med ligans sämsta försvar kan man utan någon större förvåning konstatera att laget ligger pyrt till på kvalplats. Sollentunas specielle målskytt Oliver Stojanovic-Fredin ser ut att få öppen gata mot målet och då är ettan en skaplig singel.

11. Lunds BK - FC Trollhättan 1
Lund avslutade sin förnämliga segersvit med en uddamålstorsk borta mot Linköping City senast. Ett orättvist resultat där lundensarna inte förtjänade att förlora på stopptid. Innan dess hade studenterna radat upp fina resultat och prestationer. Hela forwardslinjen, fem man stark, växeldrar i målkolumnen vilket gör att laget blir svårt att stänga ner. Fråga bara Rydströms Kalmar som trots fint lir i Allsvenskan behövde förlängning för att lösa segern mot LBK i cupen för två veckor sedan. FC Trollhättan är ett topplag i Söderettan och ska inte underskattas men på Klostergården är formstarka Lunds BK obesegrade i år och känslan är att de så förblir. 1X spelas.

12. Almería - Málaga 1
Kupongen stänger med två kamper från den spanska segundan där Almería och Málaga är först ut. Sex respektive fem poäng vardera har lagen på kontot tre omgångar in och framförallt Almería är ett lag som, precis som i fjol, ska vara med och slåss om uppflyttningsplatser till våren. Sadiq är fortsatt en av seriens klart bästa anfallare och tillsammans med det belgiske nytillskottet Ramazani (2 mål redan) kan Almería hitta mål ur ingenting. Málaga har inte samma spets. La Liga-laget från 2018 har fått ta på sig en smalare kostym de senaste säsongerna när svångremmen runt spelartruppen dragits åt. Precis som de två senaste åren är det en mittenplats som är realistiskt med dagens trupp och precis som i de två senaste inbördes mötena mot Almería är poängchanserna små. Bra etta.

13. Eibar - Leganés 1
Den spanska humlan Eibar fick till slut ge sig. Laget från den lilla staden med den lilla arenan åkte ur La liga ifjol och de följde därmed i Leganés fotspår från säsongen innan då gästerna blev rånade på nytt kontrakt av VAR och Real Madrid mitt på blanka dagen. Kvällens besökare kommer högst troligt stanna kvar i källaren ett tag till men ett återtåg ska inte vara omöjligt för Eibar. Hemmalaget har plockat in duktige Gaizka Garitano på tränarbänken och även om en del gubbar lämnat finns det flera spännande nyförvärv. Offensive mittfältaren Corpas, som smällde in 12 strutar i segundan i fjol och som redan presenterat sig i målkolumnen, är ett fint exempel på det. Baskerna ska gälla som favorit och med 1X på bongen är rad 13 trygg.

Kupongens kassaskåp
Norge
Norge är inte så bra som Norge tror att Norge är men visst ska Lettland avfärdas ändå. Letterna är inte svåra att möta och tvåan spikas på studs.

Varningens finger!
Cypern
Det är lurigt att lugga Cypern på poäng på medelhavsön. Ännu har ingen lyckats bortabesegra cyprioterna detta kval och Ryssland är inte det självspelande piano som segrar på beställning för tillfället. Ettan är inte långsökt och har en given plats på kupongen.

3x13 rätt på våra 3 system förrförra helgen! Nu växlar vi upp – köp din andel till våra Stryktipset-lag!
System 1: 150 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers klassiska 150-kr system! SLUTSÅLT!
System 2: 200 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa vårt nya TV-system med Ulrik & Oliver!
System 3: 400 kr/andelen – KLICKA HÄR för köpa Melkers STORA! "9 HELA"!
144 rader
1. Ukraina - Frankrike 2
2. Lettland - Norge 2
3. Slovakien - Kroatien 1x2
4. Cypern - Ryssland 1x2
5. Irland - Azerbajdzjan 1
6. Israel - Österrike x2
7. Skottland - Moldavien 1
8. Serbien - Luxemburg 1x
9. Sylvia - Hudiksvall 1
10. Sollentuna - Täby 1
11. Lund - Trollhättan 1x
12. Almería - Málaga 1
13. Eibar - Leganés 1x

864 rader
1. Ukraina - Frankrike x2
2. Lettland - Norge 2
3. Slovakien - Kroatien 1x2
4. Cypern - Ryssland 1x2
5. Irland - Azerbajdzjan 1x
6. Israel - Österrike 1x2
7. Skottland - Moldavien 1
8. Serbien - Luxemburg 1x
9. Sylvia - Hudiksvall 1
10. Sollentuna - Täby 1
11. Lund - Trollhättan 1x
12. Almería - Málaga 1
13. Eibar - Leganés 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto