Stryktipset Tips Lördag 5/6

Publicerad på 4 Jun 2021 - 06:22

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jun 2021 - 06:22

Juni månads första Stryktips innehåller blågul fägring så det står härliga till. Sveriges EM-genrep mot Armenien inleder kupongen och där flaggar vi för en möjlig rensare. Ryssland och Wales ska också vässa formen inför mästerskapet och därefter finns bidrag från Superettan, Ettan Norra, Ettan Södra och Damallsvenskan. Avrundar gör vi med en playoff-kvartsfinal mot League Two. Häng med!Spelstopp: 15:59

1. Sverige - Armenien 1
Friends Arena får äran att inleda äventyret och nu är det dags för Janne Andersson att få bitarna på plats inför stundande EM-premiär mot Spanien. Huvudbry har med det sagt förbundskaptenen då majoriteten av backlinjen dras med skadebekymmer. Även om Sverige ska gälla som favoriter mot Armenien tycker vi också att favoritskapet blir väl stort. Gästerna är bättre än på flera år och 1-1 mot Kroatien i tisdags var ingen tillfällighet. Ettan lär bli väldigt hårt betrodd och därför välkomnas rikligt med garderingar.

2. Ryssland - Bulgarien X
Ryssland såg inte våldsamt intresserade ut mot Polen och inställningen till matchen mot Bulgarien är något vi väljer att ifrågasätta. Moderlandet lär inte vilja riskera alltför mycket med tanke på att EM stundar runt hörnet och den övervärderade ettan är inget som lockar till spik. Bulgarien har absolut inte rosat marknaden på senare år, men här kan gästerna åtminstone motiveras av att ordna ett starkt resultat mot en på pappret bättre fotbollsnation. Om råd får gärna hela spannet ta plats.

3. Wales - Albanien 1
Wales hade förhoppningar om att kunna störa Frankrike i onsdags, men efter Neco Williams tidiga utvisning grusades möjligheterna. 0-3 i nacken var ofrånkomligt men beröm ska ändå tillskrivas walesarna som aldrig gav upp. Annorlunda matchbild att vänta här mot ett försvagat Albanien och då lutar vi åt att grabbarna från draklandet studsar tillbaka på vinnande väg. Besökarna saknar målvakterna Berisha och Strakosha och även Hysaj är borta från backlinjen. Utöver nämnda avbräck finns ytterligare normalt tre givna spelare på frånvarolistan. Då blir det inte lätt att tampas med Wales. Ettan singlas.

4. Örgryte - Värnamo 2
Örgrytes inledning på säsongen har varit iskall och mycket tyder på att göteborgarna får tampas i de nedre regionerna ett tag framöver. Spelet stämmer inte någonstans och med frågetecken för viktiga duon Ackermann/Almeida har vi svårt att se ÖIS stå emot när IFK Värnamo gästar västkusten. Nykomlingarna har tagit Superettan med storm och toppar tabellen trots att de har spelat minst antal matcher av samtliga lag så här långt. Fem segrar och en oavgjord på de sex senaste är siffror att skryta om och den ramstarka defensiven ser onekligen väloljad ut. En liten brasklapp ska skickas in för det något svajiga spelet på bortagräs, men med X2 på större system är vi i hamn.

5. Hudiksvalls FF - Umeå FC 2
Vidare ner till Ettan Norra där Umeå FC hör till seriens formstarkaste lag. Tre raka segrar står norrlänningarna noterade för och den allra senaste, 3-1 mot Sandviken, var oerhört imponerande. Fortsätter gästerna i samma stil kan de mycket väl ta sig upp i Superettan, en serie de trillade ur inför innevarande säsong. Hudiksvalls Förenade FF blixtrar till då och då, men upp till Umeås nivå skiljer trots allt en hel del. Fem förluster av åtta möjliga blir sex av nio denna eftermiddag. Tvåan spikas.

6. Hammarby Talang - Örebro Syrianska 2
Hammarby Talang är hittills ett projekt med fiaskostämpel för Bajen. Fyra inspelade poäng av 27 möjliga innebär att värdarna är råjumbo i Norrettan och även om Mian och Selwa fått lämna tränarposten tror vi inte på en radikal förändring när Örebro Syrianska kommer på besök. Gästerna är uppe och krigar på den övre halvan och har så här långt inte förlorat någon av de fyra bortamatcherna som spelats. De förlorar inte den femte heller. X2 är ett lås som funkar alla dagar i veckan.

7. Sandviken - Dalkurd 1
Sandviken har inlett Norrettan urstarkt och sett över hela säsongen ska SIF kunna vara med och utmana om en plats i Superettan. Senast blev det dock torsk mot ett taktiskt väldrillat Umeå och Dalkurd är en opponent som inte läggs på rygg hur som helst. Gästerna gav bland annat Sandviken smörj i fjolårets gruppspel av Svenska Cupen och även om mycket hänt i respektive trupper sedan dess ska kurderna inte underskattas på Jernvallens Arena. Krysset sällskapar ettan redan på mindre system.

8. FC Trollhättan - IFK Malmö 1
IFK Malmö har inlett klart bättre än förväntat i Söderettan och Per Harrysson förtjänar beröm för hur han fått ihop skåningarna. De välorganiserade gästerna tvingas med det sagt att klara sig utan Philip Persson Lundgren denna lördag och det är extremt tungt tapp. Särskilt när seriens kanske bästa anfallspar står på andra sidan. Aliev och Fellrath öser in mål för FC Trollhättan och känslan är att duon inte heller hade gjort bort sig i Superettan. Förvåna er inte om någon utav dem avgör här. Ettan står stadigt på egna ben.

9. Tvååker - Oskarshamn 2
Oskarshamn är Ettan Södras bästa lag efter nio avverkade omgångar och för att slå vakt om statusen som serieledare har gästerna plockat in Edvin Crona från Kalmar FF. Högstanivån går därmed upp än högre och Oskarshamn ska ses med god segerchans även på Övrevi IP. Tvååker är med det sagt inga duvungar och värdarna ska i viss mån kunna utmana om kvalplatsen mot Superettan, men här får göteborgarna trots allt finna sig i att slå ur underläge. En tvåa till runt 40 procent är en spikad sådan.

10. Utsikten - Torns IF X
Från ett göteborgslag till ett annat. Utsikten spåddes kunna vara med och kriga i toppen av Ettan Södra, men så här långt har inte Bosko Orovic och company imponerat. 1-0-segern i derbyt mot Qviding kom till stor del på grund av att Qviding drabbades av en tidig utvisning. Trots rådande svårigheter blir ettan väl hårt betrodd när Torns IF står på andra sidan. Skåningarna anländer till Ruddalens IP med tre raka nederlag i bagaget, men här vill vi ändå slå ett slag för att gästerna kan bra mycket bättre än vad formen vittnar om. Högersidan är ett läckert drag och bör finnas med på alla seriösa kuponger. Helst alla tecken.

11. Österlen - Ljungskile 2
Till magiskt vackra Skillinge IP drar vi för att avrunda Division Ett-fotbollen. Österlen FF har fått en motig start på säsongen och istället för att kriga på den övre halvan befinner sig nykomlingarna nu i botten av Söderettan. Tufft blir det också att brottas med Ljungskile, men vi vill ändå inte räkna ut värdarna helt. Ljungskile befinner sig i en formtopp med tio poäng av de senaste tolv möjliga och är det bättre laget i grunden, men lita på att Österlen kommer att sälja sig dyrt ute vid kusten. X2 spelas.

12. AIK - KIF Örebro 2
Damallsvenskan tar den blågula fotbollen i mål och för bottenlaget AIK spås ännu en tuff uppgift under lördagen. Nykomlingarna har hittills bara vunnit en av sju matcher och ett trendbrott är att anse som långsökt när ett skickligt och i grunden bättre KIF Örebro gästar huvudstaden. Närkingarna har endast noterats för en förlust på de fyra senaste och med Karin Lundin i spetsen är KIF inte att leka med. Lundin kan mycket väl bli tungan på vågen på Skytteholms IP. Tvåan är en sund spik.

13. Notts County - Chesterfield 1
Så till playoff-kvartsfinalen mot League Two. Matchen spelas som ett enkelmöte och därför ligger onekligen störst press på hemmalaget Notts County. Värdarna ställs här mot Chesterfield och när lagen drabbade samman i motsvarande batalj i ligaspelet drog gästerna det längsta strået (1-0). Notts County är ett i grunden ett erkänt skickligt hemmalag, men vi vill inte utesluta en favorit i repris på större system. Harry Maguire lär sitta och hålla tummarna för lillebror Laurence Maguire i Chesterfield. Gubben (etta-tvåa) avrundar äventyret.

Kupongens kassaskåp
Wales
Albanien saknar mängder med normalt helt givna spelare och mot ett Wales som ämnar att studsa tillbaka efter förlusten mot Frankrike har gästerna inte mycket att sätta emot. Stark etta.

Varningens finger!
Torns IF
Utsikten har svårt att få till det spelmässigt och här blir värdarna alldeles för stora favoriter. Torn har definitivt kapacitet att störa och när högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna målar vi gladeligen hela vägen.144 rader
1. Sverige - Armenien 1x
2. Ryssland - Bulgarien 1x2
3. Wales - Albanien 1
4. Örgryte - Värnamo 2
5. Hudiksvall - Umeå 2
6. Ham. Talang - Örebro Syr. x2
7. Sandviken - Dalkurd 1x
8. Trollhättan - IFK Malmö 1
9. Tvååker - Oskarshamn 2
10. Utsikten - Torns IF 1x2
11. Österlen - Ljungskile x2
12. AIK - KIF Örebro 2
13. Notts C - Chesterfield 1

864 rader
1. Sverige - Armenien 1x2
2. Ryssland - Bulgarien 1x2
3. Wales - Albanien 1
4. Örgryte - Värnamo x2
5. Hudiksvall - Umeå 2
6. Ham. Talang - Örebro Syr. x2
7. Sandviken - Dalkurd 1x
8. Trollhättan - IFK Malmö 1
9. Tvååker - Oskarshamn 2
10. Utsikten - Torns IF 1x2
11. Österlen - Ljungskile x2
12. AIK - KIF Örebro 2
13. Notts C - Chesterfield 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto