Stryktipset Tips Lördag 6/5

Publicerad på 5 Maj 2023 - 08:17

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Maj 2023 - 08:17

Lördagens Stryktips påminner i mångt och mycket om ett Europatips. De fem första matcherna på kupongen serveras från Premier League innan en riktigt rundtur på kontinenten inleds. Copa del Rey-finalen är bara en av godbitarna som sticker ut. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:59

1. Liverpool - Brentford 1
Liverpool ståtar med fem raka segrar vilket torde göra Jürgen Klopp överlycklig. Tysken har skruvat på ett par detaljer hos de rödklädda som återfått sitt galna presspel från tidigare säsonger. 1-0 mot Fulham var ingen kioskvältare till insats men kan värdarna bara skruva upp prestationsnivån ett par hack till får även Brentford problem. The Bees har sett svajiga ut på främmande mark och kan Liverpool bara stänga ytorna för Toney är mycket vunnet. Ettan står stadigt allena på Anfield.

2. Manchester City - Leeds 1
Kupongens tveklöst största favorit hittas på Etihad där Manchester City drabbar samman med Leeds. De sistnämnda har som bekant Sam Allardyce som tillfällig lösning på tränarbänken men det kommer inte att spela någon roll inför denna tripp. Manchester City är världens bästa fotbollslag just nu och även om tisdagens uppgift mot Real Madrid finns i bakhuvudet är ettan totalt odiskutabel i Eastlands. Klasskillnad råder på varenda position och detta vinner värdarna bekvämt.

3. Bournemouth - Chelsea 2
Chelsea har det minst sagt tufft under Frank Lampards ledning. The Blues har torskat samtliga tävlingsmatcher sedan han tog över och med handen på hjärtat är det svårt att förstå vad Lampard sysslar med. Den taktiska biten är obefintlig, men med det sagt är Bournemouth ett lag som gästerna ska kunna betvinga även utan att lyssna på sin tränare. The Cherries har sprungit över sin förmåga mot slutet och torde komma ner på jorden om Chelsea kommer upp i ansenlig nivå. Tvåan är en sund spik till vettig procent.

4. Tottenham - Crystal Palace X
Londonderby från Tottenham Hotspur Stadium där framför allt Tottenham har otroligt mycket att bevisa. Att hämta upp underläge till delad pott mot Manchester United och till nästan poäng mot Liverpool kan tyckas som en styrka, men problemen som satt Spurs i dessa lägen från början är desto mer oroande. Crystal Palace trivs med den förmodade matchbilden och besitter alla nödvändiga nycklar för att kunna störa Spurs i norra London. När ettan drar iväg behövs alla tecken och skrälljobb.

5. Wolverhampton - Aston Villa 1
Birmingham-derby från Molineux där Wolverhampton ska mäta svärd med Aston Villa. De förstnämnda har sett stabila ut på sin hemmabana mot slutet och ska på grund av detta inte behöva oroa sig för nytt kontrakt. Med derbyfaktorn i åtanke ska de orangesvarta inte räknas bort mot Aston Villa heller. Unai Emerys mannar kommer att bli hårt betrodda av tipparna, men detta förtjänades inte senast mot Manchester United. Tvåan ska följa med men det ska även den lågt streckade ettan.

6. Roma - Inter X
Förmodat tight toppmöte från Olimpico där Roma drabbar samman med Inter. 1-1 mot både Milan och Monza har varit missräkningar för Mourinhos gäng som under torsdagens ställs mot Bayer Leverkusen i den första av två semifinaler i Europa League. Med ett ansatt truppläge blir det inte lätt att strida på två fronter, men å andra sidan har Inter ett rungande Derby della Madonnina att ta i beaktande redan under onsdagen. 6-0 mot Hellas Verona imponerade men ska trots allt inte vägas in för tungt mot ett lag av Romas kaliber. Krysset först, tvåan sedan.

7. Werder Bremen - Bayern München 2
Werder Bremen har sju poäng ner till det negativa kvalstrecket och ska således inte behöva oroa sig alltför mycket över nytt kontrakt. Det har präglat värdarnas senaste prestationer som inte hållit någon vidare nivå. Att studsa tillbaka mot ett Bayern München som fått guldvittring i luktreceptorerna är dessutom en av säsongens absolut tuffaste uppgifter. Thomas Tuchel och company har återtagit ligaledningen från Dortmund och även om Goretzka saknas på Weserstadion ska gästerna kunna kontrollera detta från start till mål. Tvåan är bara att spika av.

8. Real Madrid - Osasuna X
Finaldags i Copa del Rey där vi vill höja ett varningens finger för Osasuna. Grabbarna från Pamplona har en historisk uppgift att se fram emot och det ska omgående påpekas att denna final går av stapeln på neutral mark i Sevilla. Real Madrid har dessutom en kommande Champions League-semifinal mot Manchester City att ta hänsyn till redan under tisdagen. Med ett par tunga frågetecken finns det därför fog för att ställa sig tveksam till Ancelotti och company. Osasuna kommer från ett par förbättrade insatser mot slutet och har faktiskt tagit poäng borta mot Real Madrid vid två raka tillfällen. Det säger mycket om de rödblåas kunnande och på neutral matta ska högersidan inte skojas bort hur som helst. Alla tecken och skrälljobb lockar mest.

9. Lens - Marseille 1
Toppmöte från Ligue 1 där livsviktiga poäng står på spel i jakten på andraplatsen. Lens och Marseille är huvudkandidaterna om densamma och bataljen på Stade Bollaert-Delelis blir något alldeles extra. Lens har faktiskt bättre underliggande statistik än självaste PSG och kommer Franck Haises gäng upp i närheten av sin högstanivå denna lördag får Marseille det tufft emot. Igor Tudor förtjänar beröm för vad han åstadkommit med gästerna men här får Les Olympiens finna sig i att slå ur underläge. Ettan är en spännande spik till runt 40 procent.

10. Nice - Rennes 2
Nice gick långt över tio raka fighter utan förlust under Didier Digards ledning, men mot slutet har de rödsvarta inte agerat lika självsäkert. Uttåget ur Europa Conference League var oväntat och med två förluster på de tre senaste ser det heller inte ljust ut i ligaspelet. Rennes besitter ett högre kunnande än Nice men visar det samtidigt sällan utanför Roazhon Park. En böljande akt kan ligga i korten på rivieran där “Gubben” (etta-tvåa) är ett lockande val för den modige. Den fege tar med hela spannet.

11. Ajax - AZ Alkmaar 1
Ytterligare en förmodad målfest stundar när blickarna vänds mot tulpanriket och toppstriden av Eredivisie. Ajax säsong går sannerligen inte till historien och efter förra helgens cupfinal-förlust mot PSV råder mer än lovligt sänkt självförtroende hos Heitinga och company. Trots det blir de vitröda väl stora favoriter när AZ Alkmaar kommer på besök. Gästerna kan få tvingas klara sig utan superstjärnan Jesper Karlsson, men det finns med det sagt gott om spets i gästernas trupp. Ajax är ingen favorit att lita på, utgångsettan backas upp av tvåan.

12. Club Brugge - Royale Union SG 1
Jupiler League har gått in i fasen där ligan delas upp i olika delar. Club Brugge och Royale Union SG tillhör båda Mästerskapsgruppen där de sistnämnda får sägas göra upp med Royal Antwerp och Genk om ligatiteln. Ska den bli verklighet är Club Brugge ett lag som ska besegras, men i kraft av hemmaplan ska de blåsvarta inte sopas under mattan hur som helst. Stort kunnande finns i Demils trupp som går i första hand på Jan Breydel Stadion. Ettan först, tvåan därefter.

13. Benfica - Braga 1
Hinner vi med ett toppmöte till? Jajamensan. Primeira Liga får äran att avrunda kupongen med en spännande batalj från Lissabon där Benfica och Braga drabbar samman. “Örnarna” har genomgående varit finrummets bästa lag och det ska mycket till för att Schmidt och övriga ska teppet greppet om guldet. Ett av ligans klart bästa bortalag står med det sagt på andra sidan da Luz och Braga har trivts ypperligt i de senaste inbördes mötena. Detta blir “Ärkebiskoparnas” sista chans att lägga fälleben för Benfica som är en favorit i fara. Om råd alla tecken.

Kupongens kassaskåp

Bayern München
Bayern München tog tillbaka pole position i titeljakten när Dortmund tappade poäng i föregående omgång. Mot ett utcheckat Werder Bremen släpper gästerna inte på gasen. Stark tvåa.

Varningens finger!

Osasuna
Osasuna står inför en historisk cupfinal mot ett Real Madrid som bara några dagar senare ska upp i ringen mot Manchester City. Då gör vi gärna plats för X2.

144 rader
1. Liverpool - Brentford 1
2. Man City - Leeds 1
3. Bournem. - Chelsea 2
4. Tottenham - Crystal P 1x2
5. Wolves - Aston Villa 12
6. Roma - Inter x
7. W.Bremen - B.München 2
8. Real Madrid - Osasuna 1x2
9. Lens - Marseille 1
10. Nice - Rennes 12
11. Ajax - AZ Alkmaar 12
12. Cl.Brugge - Royale USG 1
13. Benfica - Braga 1x

864 rader
1. Liverpool - Brentford 1
2. Man City - Leeds 1
3. Bournem. - Chelsea 2
4. Tottenham - Crystal P 1x2
5. Wolves - Aston Villa 12
6. Roma - Inter x2
7. W.Bremen - B.München 2
8. Real Madrid - Osasuna 1x2
9. Lens - Marseille 1
10. Nice - Rennes 12
11. Ajax - AZ Alkmaar 12
12. Cl.Brugge - Royale USG 12
13. Benfica - Braga 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto