Stryktipset Tips Lördag 8/4

Publicerad på 6 Apr 2023 - 16:01

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Apr 2023 - 16:01

The Championship spelar full omgång under fredagen vilket betyder att Serie A, La Liga och Ligue 1 gör Premier League sällskap på lördagens Stryktips. Tottenham - Brighton, Real Madrid - Villarreal och Nice - PSG är alla bataljer som sticker ut. Nu ror vi 13 gröna bockar i hamn!

Spelstopp: 15:59

1. Southampton - Manchester City 2
Kupongen inleder med reprisen på Ligacup-kvartsfinalen som Southampton vann med 2-0. Någon favorit i repris blir det knappast för The Saints denna lördag. Insatsen i det livsviktiga bottenmötet med West Ham var bedrövlig och mot ett Manchester City som går urstarkt just nu håller de rödvita inte i närheten av samma nivå. Utan skadade Haaland körde City över Liverpool med hela 4-1 efter att bland andra De Bruyne och Álvarez bidragit i de främre leden. Norrmannen har dock tränat sedan dess och med honom tillbaka är Peps gäng bara för starka för Premier Leagues just nu sämsta lag. Tvåan spikas av på sydkusten.

2. Tottenham - Brighton 2
Väldigt spännande fight från London där viktiga poäng står på spel i kampen om Champions League-platserna. Tottenham såg ut att gå mot tre tunga poäng borta mot Everton, men när Michael Keane sköt in en riktig mörsare till 1-1-mål gick rullgardinen ner för de liljevita. Spelmässigt ser Spurs inget vidare ut och vi har svårt att ställa oss bakom den betrodda ettan mot ett sylvasst Brighton. De Zerbis mannar fick större problem än förväntat mot Bournemouth, men 2-0-segern var på det stora hela rättvis. Förutsättningar finns för att luckra upp opponenterna i huvudstaden där Mitoma och March är potentiella matchvinnare. Värdemässigt fina X2 är ett läckert val.

3. Wolverhampton - Chelsea 2
Wolverhampton följde upp den hemska 2-4-förlusten mot Leeds med att spela 1-1 mot Nottingham. Det kan dock diskuteras hur förtjänta Wolves var av poängen och med handen på hjärtat ser det inget vidare ut i bottenstriden. Offensiven är tandlös och när värdarnas kanske viktigaste spelare, Neves, saknas mot Chelsea blir det tufft emot. Tillfälliga tränaren Saltor lotsade sina adepter till en stark insats mot Liverpool (0-0) och hade bara de offensiva kuggarna haft siktet rätt inställt hade Chelsea vunnit den kampen. Kantés comeback är efterlängtad och med honom i startelvan vinner The Blues detta. Tvåan kan gott lämnas på egna ben när Frank Lampard gör comeback på gästernas tränarbänk.

4. Aston Villa - Nottingham 1
Unai Emerys inträde på Aston Villas tränarbänk kan inte sammanfattas i annat än succé så här långt. Med spanjoren vid rodret har värdföreningen klättrat upp till säker mark och skulle Emery lyckas coacha The Villans till en Europaplats väntar en staty utanför arenan. Watkins är glödhet i de främre leden men tipparna är å andra sidan medvetna om formtoppen när Nottingham kommer på besök. Forest förtjänade mer än 1-1 mot Wolverhampton och även om spelet på främmande gräs varit horribelt känns det vanskligt att blunda för garderingar när ettan sticker iväg. Åtminstone krysset bör följa med.

5. Brentford - Newcastle 2
Två randiga lag som gör det över förväntan drabbar samman på Gtech Community Stadium. Newcastles defensiv är bäst i klassen och tyngden som Eddie Howes manskap visar upp i de främre leden gör att de just nu ser ut som ett givet Champions League-lag till hösten. Mängder av olika matchvinnare finns i gästernas trupp som ska hållas numret högre än Brentfords. The Bees står för lejonparten av sina bästa prestationer framför den egna publiken men här bör Franks gäng få svårt att stå emot över 90 minuter. Kryssrisken finns där men tvåan känns likväl som en stabil spik.

6. Fulham - West Ham 2
Londonderby från Craven Cottage där Fulham alltjämt får klara sig utan Aleksandar Mitrovic. Serben tappade fattningen i FA-cupmatchen mot Manchester United och utan honom finns inte samma spets i de hemmahörandes offensiv. Ytterligare en faktor som ska påpekas är att The Cottagers inte har något att spela för fram till säsongens slut. West Ham krigar däremot för nytt kontrakt och bättre förutsättningar än så här kan gästerna inte be om. Sett till Expected Points har The Hammers underpresterat och när tvåan erbjuder fint spelvärde finns fog för att tro på retroaktiv utdelning. Spännande spiktvåa.

7. Leicester - Bournemouth X
Lördagens sista Premier League-fight hittas på King Power Stadium där Leicester tar emot Bournemouth. Att de sistnämnda skulle placera sig två poäng framför de förstnämnda inför den 30:e omgången trodde på förhand ingen alls, men Leicester ser inte alls bra ut. Entledigandet av Rodgers gav ingen effekt mot Aston Villa (1-2) där viktige Dewsbury-Hall såg rött. Utan honom kan det mycket väl bli svårt för The Foxes att vinna kampen om mitten mot ett förbättrat Bournemouth. The Cherries höll bitvis jämna steg med Brighton och med bättre skärpa i offensiven hade utfallet i den kampen kunnat bli något annat än 0-2. Här finns god skrällchans och X2 är tidiga inslag. Om råd hela spannet.

8. Lazio - Juventus 1
Rivalmöte från Olimpico där Lazio närmast kommer från två raka segrar med lika många hållna nollor. 1-0 mot Roma och 2-0 borta mot Monza är starka papper från Sarris gäng som verkligen kan tacka sin tränare för den starka defensiven. Försvarsspelet blir en nyckel även när Juventus kommer på besök. “Den gamla damen” spelade så sent som i tisdags 1-1 mot Inter i Coppa Italia och det är inte alls omöjligt att Bianconeri får svårt att hinna ladda om till denna uppgift. Även om tvåan erbjuder smygvärde är känslan att 1X räcker hela vägen till grön bock.

9. Atalanta - Bologna X
Två raka segrar vittnar om att Atalanta vänt den mörka trenden, men det ska sägas att motståndet varit tacksamt i dessa fighter. Bologna blir en helt annan nöt att knäcka jämfört med Empoli och Cremonese. Lyckas gästerna hålla koll på firma Höjlund/Lookman är mycket vunnet i Bergamo. Thiago Motta har fått de rödblå att spela en fotboll bördig de allra bästa och efter 3-0 mot Udinese råder stärkt tuppkam hos de tillresta. Barrow, Sansone och Ferguson är alla lirare som kan vålla Atalanta stora bekymmer på egen hand. Måla tvärs över och jobba in X2.

10. Torino - Roma 1
Efter derbyförlusten mot Lazio var 3-0 mot Sampdoria ett skönt besked för José Mourinho och dennes Roma. Det ska dock föras till protokollet att det krävdes en utvisning på Murillo för att romarna skulle få utdelning och när spelet hackar är gästerna ingen favorit att hålla i handen mot ett Torino som frodas i matchbilder likt denna. Ivan Juric är otroligt skicklig på att tampas med storlagen och har giftige Sanabria en bra dag längst fram kan han oroa Giallorossis backlinje på egen hand. När värdet faller till vänster är 1X en fräck lösning. Avslag på tvåan.

11. Real Madrid - Villarreal 1
Real Madrid får givetvis svårt – för att inte säga omöjligt – att gå ikapp Barcelona på La Ligas förstaplats men med stundande Champions League-slutspel i bakhuvudet finns all anledning att steppa upp mot Villarreal. På Bernabéu har “Marängerna” sett starka ut mot slutet och även om onsdagens El Clásico kan påverka fysiken skiljer det minst en nivå ned till gästernas kunnande. Quique Setién ser ut att få klara sig utan viktige Moreno samtidigt som Jackson saknas på grund av avstängning. “Den gula ubåtens” defensiv är dessutom ihålig och mot ett bättre Real Madrid har gästerna inget att hämta. Spikad etta.

12. Espanyol - Athletic Bilbao 2
Athletic Bilbao åkte i veckan ur Copa del Rey mot Osasuna och således finns bara en Europaplats i La Liga kvar att spela om denna säsong. Sju poäng skiljer upp till toppsextetten och bemödar baskerna att komma upp i närheten av sin högstanivå mot Espanyol får katalanerna problem. De blåvita har fyra raka förluster i ligaspelet men gynnas samtidigt av hemmaplan samt de fysiska förutsättningarna. Med dessa i åtanke är krysset inget dumt komplement åt utgångstvåan. X2 räcker för att rätta grönt.

13. Nice - PSG 1
PSG såg inte särskilt intresserade ut i 0-1-förlusten mot Lyon och det finns absolut fog för att tro på ytterligare halvdana insatser fram till säsongens slut. Sex poäng ner till jagande lag ska parisarna inte kunna tappa, men mot ett svårspelat Nice är Mbappé och company trots allt en bräcklig favorit. Grabbarna från rivieran är obesegrade i deras 14(!) senaste tävlingsmatcher och ska givetvis inte räknas bort i en av säsongens på förhand mest inspirerande uppgifter. Ettan lockar mest även om alla tecken smakar bäst.

Kupongens kassaskåp

Manchester City
Manchester City har sett otäckt bra ut mot slutet och gör inga misstag mot ett svagt Southampton. Tvåan är bara att spika av på St Mary’s.

Varningens finger!

Bologna
Thiago Motta har förvandlat Bologna till en maskin som spelar jämnt med samtliga lag i Serie A. Gästerna ska inte be om ursäkt för sin existens i Bergamo där Atalanta är en favorit i fara.

144 rader
1. Southampton - Man City 2
2. Tottenham - Brighton 2
3. Wolves - Chelsea 2
4. Aston V - Nottingham 1x
5. Brentford - Newcastle 2
6. Fulham - West Ham 2
7. Leicester - Bournem. 1x2
8. Lazio - Juventus 1x
9. Atalanta - Bologna 2
10. Torino - Roma 1x
11. R.Madrid - Villarreal 1
12. Espanyol - A.Bilbao 2
13. Nice - PSG 12

864 rader
1. Southampton - Man City 2
2. Tottenham - Brighton x2
3. Wolves - Chelsea 2
4. Aston V - Nottingham 1x
5. Brentford - Newcastle 2
6. Fulham - West Ham 2
7. Leicester - Bournem. 1x2
8. Lazio - Juventus 1x
9. Atalanta - Bologna 1x2
10. Torino - Roma 1x
11. R.Madrid - Villarreal 1
12. Espanyol - A.Bilbao x2
13. Nice - PSG 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto