Stryktipset Tips Lördag 8/5

Publicerad på 7 Maj 2021 - 08:38

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Maj 2021 - 08:38

Stryktipset ser denna vecka ut som ett Europatips med idel spänstiga fajter runtom kontinenten. Toppmöten går att hitta i Premier League, La Liga, Bundesliga och inte minst i Süper Lig där ett stekhett derby stundar i Istanbul. Utöver nämnda ligor finns även Allsvenskan, Serie A, Ligue 1 och Skotska Cupen med på några hörn. Nu kör vi!

Vinn tillsammans med Rekatochklart – gå med i vårt gemensamma lag!
Stryktipset-andel till jättesystem – köp här för 156 kronor!

Spelstopp: 15:59



1. Manchester City - Chelsea 1
Vi inleder med en riktig smällkaramell på Etihad. Detta blir det tredje mötet mellan Manchester City och Chelsea under 2021 och väldigt snart stundar också ett fjärde då aktörerna drabbar samman i Champions League-finalen. En försiktig matchbild är att vänta denna lördag då herrskapen var i farten i veckan och i kraft av hemmaplan lutar vi något mer åt vänster i toppmötet. Chelsea ska dock inte ses helt utan chans då de är inblandade i den jämna topp-4-striden. Krysset sällskapar utgångsettan på större system.

2. Liverpool - Southampton 1
Liverpool har förtvivlat svårt att sy ihop stabila insatser och det var inte minst 1-1 mot Newcastle ett kvitto på. De rödklädda brände då mängder med chanser och Skatorna tilläts kvittera långt in på tilläggstiden. Rejäl bättring framför mål krävs om det ska bli tal om att nå en Europaplats nästa säsong. Southampton bör vara en lämplig uppgift hemma på Anfield, men så länge Klopps försvar visar uppenbara brister känns det också dumdristigt att inte ta med krysset i jakten på storkovan. 1X liras.

3. Sheffield United - Crystal Palace 1
Betydelselös fajt från Bramall Lane där Sheffield United ändå ska kunna rädda någon form av heder. Crystal Palace har precis som i fjol checkat ut vid denna tidpunkt och Roy Hodgsons manskap visar inte mycket tillstymmelse till att vilja avsluta snyggt. Är det något Sheffield United förtjänar beröm för är det att de aldrig slutar kämpa och i denna enskilda kamp misstänker vi att det kan räcka långt. Ettan är en fräck men långt ifrån otänkbar chansspik i stålstaden.

4. Elfsborg - Kalmar FF X
Vidare till Allsvenskan där en spännande och för all del också oviss batalj stundar på Borås Arena. Elfsborg har inlett med sex poäng av tolv möjliga och framför allt syns det att den offensiva kapaciteten inte är riktigt lika hög den här säsongen. Högerkanten med Alm och Larsson kommer att bli otroligt viktig under säsongens gång, men då den förstnämnda dras med vissa skadebekymmer är boråsarna en favorit i fara. Kalmar har inlett piggt under Rydströms ledning och med det rappa kortpassningsspelet ska smålänningarna kunna såra Elfsborg på plastmattan. Ettan övervärderas och kräver garderingar. Gärna hela vägen.

5. Örebro - Halmstad 2
Örebro spåddes inför säsongen hålla till på den undre halvan, men inledningen har vittnat om att Kjäll och company får stora problem med att lösa kontraktet. Offensiven är extremt trubbig och bakåt läcker det in mål bakom Allain. Fransmannen har hittills inte lyckats ersätta Jansson på önskat vis. Halmstad har i sin tur bitvis imponerat med ett solitt försvarsspel och känslan är att hallänningarna ska kunna lösa allsvenskt spel även nästa säsong. Det sprakar med det sagt inte om offensiven, men mot ett identitetslöst och desperat Örebro tror vi ändå mest på gästerna. X2 bildar lås.

6. Barcelona - Atlético Madrid 1
Premier League inleddes på högoktanigt vis och det gör definitivt även La Liga. Fyra lag gör upp om ligatiteln och inför helgen är det fördel Atlético Madrid. Madrassmakarna har dock inte imponerat nämnvärt under våren och här kan faktiskt de rödvita förbipasseras av Barcelona. Bortsett plumpen mot Granada har Messi och hans kumpaner spelat propagandafotboll under 2021 och har argentinaren en av sina bättre dagar denna afton får gästerna svårt att hänga med. Ettan känns troligast och agerar spik.

Häng med i succén – vinn tillsammans med oss! Gå med i vårt Stryktipset-lag! KLICKA HÄR!

7. Athletic Bilbao - Osasuna X
Segrar mot såväl Atlético Madrid som Sevilla den senaste tiden har givit Athletic Bilbao känning på en Europaplats. Däremellan infinner sig också ett kryss mot Valladolid och det är när baskerna förväntas föra matchbilden som det knyter sig i spelet. Därför lockas vi av garderingar när ettan springer iväg inför dusten med Osasuna. Gästerna från Pamplona gör en stark säsong hittills och faktum är att Los Rojillos vunnit de två senaste inbördes mötena mot Bilbao. Det är inte omöjligt att det inträffar igen. Alla tecken redan från start.

8. Cádiz - Huesca 2
Efter en urstark höst och en bitvis imponerande vår har Cádiz mer eller mindre säkrat kontraktet. Den gula ubåten förtjänar givetvis mängder med beröm för sina insatser, men med bristande motivation i åtanke ställer vi oss väldigt tveksamma när ettan streckas iväg av tipparna. Huesca har i sin tur inte säkrat kontraktet, men här ska gästerna ses med god chans till en trea. Rafa Mir är en potentiell gubben i lådan och kan han bara förses med framspelningar är mycket vunnet. Med värdet i österled är spiktvåan högintressant.

9. Fiorentina - Lazio 2
Vidare till Serie A där det är vidunderligt spännande i kampen om Champions League-platserna. Lazio är utanför en sådan trots sju segrar på de åtta senaste, men i den här takten ska romarna inte räknas bort. Immobile och Correa spottar in mål tillsammans och duon lär vara ruskigt sugna på nya baljor när ett uddlöst Fiorentina väntar. Viola har ännu inte säkrat kontraktet, men mot ett så pass formstarkt Lazio har inte värdarna mycket att sätta emot. Tvåan singlas i vackra Florens.

10. Lyon - Lorient X
Lyon slog Monaco senast i en av säsongens absolut mest sevärda matcher. Vid 1-1 fick Les Gones Caqueret utvisad, men trots det lyckades värdarna ta ledningen två gånger om och vid 3-2 hittade monegaskerna ingen väg tillbaka. Lyon kan därmed inte räknas bort från kampen om Champions League, men här väntar en lurig uppgift. Lorient har nytt kontrakt att spela för och med två raka segrar i ryggsäcken är självförtroendet på topp hos gästerna. 1-1 slutade det vändande mötet och vi plockar med hela spannet redan från start i hopp om en knall på Groupama Stadium.

11. Bayern München - Mönchengladbach 1
Bayern München går mot den femtioelfte ligatiteln i Bundesliga och ledningen är så pass klar att de regerande mästarna kostade på sig en torsk mot Mainz senast. Risken finns att Lewandowski och hans kamrater tar lätt på återstoden av matcherna och gästande Mönchengladbach är på intet sätt oävna. Oscar Wendt och övriga har trivts bra mot Bayern de senaste åren och även om ettan får anses som en given utgång lockar rensartvåan inte lite om finanserna tillåter. Gubbe (1-2)!

12. Dundee United - Hibernian 2
Semifinal från Skotska Cupen som spelas i ett enkelmöte. Dundee United tillhör Nedflyttningsgruppen i Premiership och ställs här mot Hibernian, för tillfället trea bakom Rangers och Celtic i Mästerskapsgruppen. The Tangerines drar en liten fördel av att semin går av stapeln på hemma-arenan Tannadice Park, men på fältet lär det trots allt vara klasskillnad. Hibernian har spets i lirare som Nisbet och Doidge och det skulle inte förvåna om någon ur duon skjuter gästerna till final denna afton. Tvåan singlas hela vägen upp till 55 procent.

13. Galatasaray - Besiktas 1
Kupongen avrundas med ett rykande hett Istanbul-derby. Besiktas sitter i förarsätet vad gäller ligatiteln med sina 81 poäng och ska Galatasaray (75) kunna hota de svartvita är seger det enda som gäller här. Båda aktörerna saknar ett par betydande lirare inför denna förmodade holmgång, men lita på att det kommer att bli fullt blås från båda håll ändå. Gala är normalt urstarka på Türk Telekom, men Besiktas med 13 mål på de tre senaste kommer inte att lägga sig lättvindigt. Äventyret avrundas med en gubbe.

Kupongens kassaskåp
Barcelona
Vid seger går Barcelona förbi Atlético Madrid och efter fadäsen mot Granada tror vi att katalanerna har lärt sig sin läxa. Messi visar vägen i jakten på ligatiteln!

Varningens finger!
Lorient
Lyon stod för en galen vändning mot Monaco men det var också öppna spjäll i försvarsleden. Mot ett Lorient som inte säkrat kontraktet ligger ettan i farozonen. Högersidan rensar magiskt och bör finnas med på samtliga kuponger.



144 rader
1. Man City - Chelsea 1
2. Liverpool - Southamp. 1x
3. Sheffield U - Crystal P 1
4. Elfsborg - Kalmar FF 1x
5. Örebro - Halmstad x2
6. Barcelona - A.Madrid 1
7. A.Bilbao - Osasuna 1x2
8. Cádiz - Huesca 2
9. Fiorentina - Lazio 2
10. Lyon - Lorient 1x2
11. B.München - M-gladb. 1
12. Dundee U - Hibernian 2
13. Galatasaray - Besiktas 12

864 rader
1. Man City - Chelsea 1x
2. Liverpool - Southamp. 1x
3. Sheffield U - Crystal P 1
4. Elfsborg - Kalmar FF 1x2
5. Örebro - Halmstad x2
6. Barcelona - A.Madrid 1
7. A.Bilbao - Osasuna 1x2
8. Cádiz - Huesca 2
9. Fiorentina - Lazio 2
10. Lyon - Lorient 1x2
11. B.München - M-gladb. 12
12. Dundee U - Hibernian 2
13. Galatasaray - Besiktas 12

Gå till vår andelsida på Rekatochklart där vi samlat alla våra andelar. Klicka här eller se under menyn Andelsspel!

Spana in din andel direkt här hos Svenska Spel – kommer då med i laget!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto