Stryktipset Tips Söndag 28/5

Publicerad på 26 Maj 2023 - 17:04

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Maj 2023 - 17:04

13 miljoner i jackpot och Stryktipset på en söndag gör att denna helg inte liknar någon annan! Premier Leagues sista omgång ska hedras och kupongen spinner sedan i mål med toppmatcher från Serie A, La Liga och Allsvenskan. Elfsborg - Malmö FF är en riktig smällkaramell!

Spelstopp: 17:29

1. Brentford - Manchester City 2
Manchester City må redan ha säkrat ligatiteln men Pep Guardiola påtalar inte sällan att han prioriterar rytmen inför kommande stormatcher. City lär således inte ställa ut skorna till matchen mot Brentford, men det är trots allt värt att påpeka det faktum att defensiven dras med avbräck. Brentford har fortfarande minimal chans att nå en Europaplats och säsongens sista uppgift kan knappast bli mer inspirerande än den här. Toney saknas men de rödvita bör finnas med på kupongen ändå. Om råd alla tecken.

2. Manchester United - Fulham X
Manchester United säkrade Champions League-platsen när de körde över Chelsea med 4-1. Erik ten Hags gäng noterades för deras högsta xG-siffror någonsin och kommer de upp i samma nivå mot Fulham blir det problem för nykomlingen. Med det sagt råder helt andra förutsättningar inför denna fight och med kommande FA-cupfinal samt skadeproblematik i åtanke är United ingen favorit att hålla i handen. Fulham har sett förbättrade ut under våren och var faktiskt väl så bra som söndagens kombattanter i motsvarande möte i FA-cupkvarten som spelades i mars. Mitrovic och company kommer inte att vika ned sig här heller. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Southampton - Liverpool 2
Liverpools säsong gick upp i rök när Manchester United i torsdags lade beslag på den sista Champions League-platsen. Att missa mästarturneringen är en stor smäll för de rödklädda till sommarens transferfönster och det bör också nämnas att en stor skopa motivation försvunnit inför bortamatchen mot Southampton. The Saints är som bekant klara för The Championship men det torde inte hindra de hemmahörande från att bjuda upp till dans i säsongens sista hemmamatch. Detta är tveklöst Pools match att förlora men när tvåan streckas som den gör lockar inte spiken nämnvärt. Det rensande krysset åker med.

4. Aston Villa - Brighton 1
Brighton lade beslag på sin första Europaplats någonsin när 1-1 mot Manchester City säkrade deltagande i Europa League. Prestationen var något i ruggig hästväg och det skulle inte förvåna om The Seagulls har firat rejält sedan topp 6 blev klart. En klart sämre insats är således att vänta mot Aston Villa som i sin tur har en plats i Europa Conference League att försvara. Unai Emery har lotsat värdarna till sex raka hemmasegrar och här kommer Villa Park att bära fram sina hjältar till en heroisk insats. Även om ettan drar över 50 procent är det kanonläge att fatta spikklubban.

5. Everton - Bournemouth 1
Inte i vår vildaste fantasi trodde vi att Everton skulle finnas i oddskrokarna runt 1,50 mot något lag i Premier League. Den sista omgången mot Bournemouth ser dock The Toffees som enorma favoriter och den enkla förklaringen till detta är att det står 100 - 0 i motivation innan matchen börjar. Det översätts dock inte så enkelt på det gröna schackbrädet. Bournemouth trivs i matchbilder likt den som kommer att utspelas på Goodison Park där The Cherries torde få gott om ytor för omställningar. Ettan ska givetvis med, men den lågt streckade tvåan är ett väldigt fräckt komplement.

6. Leicester - West Ham 1
Brr. Det blåser kalla vindar runt Leicester som efter anställningen av Dean Smith styrts rakt ner i klaveret. Inför den sista omgången har The Foxes inte ens nytt kontrakt i egna händer, men värdarna kan likväl bara tuta och köra samtidigt som enorma tummar måste hållas för att andra resultat går deras väg. West Ham kommer till King Power Stadium utan motivation och det skulle inte förvåna om Moyes ger sparsamt med speltid till sina stjärnor för att ha friska ben i kommande final i Europa Conference League. Att lita på Leicester känns vanskligt men här talar väldigt mycket för tre poäng. Spikad etta.

7. Leeds - Tottenham 2
Elland Road fyllas av ångest under söndagen när Leeds tar emot Tottenham. De förstnämnda är piskade till tre poäng samtidigt som det går åt skogen för Everton och Leicester, annars blir det spel i The Championship nästa säsong. Så illa är inte läget hos Tottenham, men huvudstadslaget ser likväl ut att gå miste om Europaspel till hösten. Med rådande förutsättningar är “gubben” (etta-tvåa) ett vettigt val, inte minst då inget av lagen har visat upp en defensiv som går att lita på.

8. Chelsea - Newcastle 2
Chelsea följde upp en någorlunda okej insats mot Manchester City (0-1) med att skämma ut sig mot Manchester United. Den första halvleken gick inte att klaga på, men i den andra föll Lampards bluffbygge ihop totalt. De blåklädda ser allt annat än motiverade ut och Newcastle torde inte bli någon enkel avslutning trots att “Skatorna” redan säkrat Champions League. Pope missar denna resa på grund av skada men av bara farten finner vi inte argument nog för att betvivla Newcastles favoritskap. Tvåan kan testas på egna ben i egenskap av sund streckning.

9. Arsenal - Wolverhampton 1
Arsenals avslutning på säsongen har varit becksvart. 0-1 borta mot Nottingham var ett lågvattenmärke men trots det lutar vi starkt åt att The Gunners studsar tillbaka framför hemmapubliken. Det råder stor klasskillnad mellan de rödvita och Wolverhampton som sett allt annat än intresserade ut utanför Molineux. Wolves har kapacitet för att stå emot en bit in i matchen, men trampar Arsenal på gaspedalen hänger gästerna inte med. Streckningen är inte mycket att hurra över, men här är det läge att blunda för procenten och bara spika av ettan.

10. Crystal Palace - Nottingham 1
Nottingham grejade kontraktet när de slog Arsenal med 1-0. Insatsen var heroisk där Steve Coopers mannar offrade sig i duell efter duell för varandra. Med det sagt ligger en motreaktion i korten när Forest reser till London för att runda av säsongen. Crystal Palace är inte enkla att tas med på egen mark och när Hodgsons mannar befinner sig i gott slag är det vanskligt att luta åt annat håll än till vänster. Firma Eze/Olise avgör detta på egen hand. Ettan spikas i södra London.

11. Juventus - Milan 1
Juventus slutgiltiga dom blev tio minuspoäng vilket betydde att “Den gamla damen” ser ut att gå miste om Champions League till hösten. Tre poäng mot Milan stärker dock drömmen om mästarturneringen och är det någonstans Bianconeri ska samla kraft är det hemma i Turin. Juve är ligans bästa hemmalag och Milan ser i ärlighetens namn inte särskilt vassa ut om Leao inte har dagen. Risk finns för en avslagen tillställning där inget av lagen kommer till, med det i åtanke är 1X ett sunt val. Tvåan lämnas utanför.

12. Atlético Madrid - Real Sociedad X
Atlético Madrid har som bekant redan säkrat Champions League-spel till hösten vilket präglat de senaste insatserna. Förlust mot jumbon Elche och tapp från 3-0 till 3-3 mot Espanyol är definitivt inget som rättfärdigar kraftigt överdriven procent mot ett motiverat och skickligt Real Sociedad. Baskerna betvingade Barcelona i deras senaste bortamatch och med hänsyn till Atléticos enorma skadelista ska La Real inte räknas bort här heller. Varje poäng är värd sin vikt i guld för baskerna som har optimala förutsättningar att bjuda upp till tango. X2 eller alla tecken.

13. Elfsborg - Malmö FF 2
En sprakande avslutning serveras från Borås Arena där tabelltvåan Elfsborg tar emot serieledarna Malmö FF. Det kommer inte sparas på krutet på konstgräset i Knalleland där Elfsborgs omställningar blir av yppersta vikt mot ett spelförande MFF. Var någonstans som skåningarna tappar bollen – för det kommer att hända – på planen blir direkt avgörande, men tar de sig förbi Elfsborgs press finns förutsättningar att lirka upp värdarnas bakre led. Svängigt lär det bli och då passar “gubben” (etta-tvåa) utmärkt.

Kupongens kassaskåp

Arsenal
Arsenal har varit urstarka hemma på Emirates och ett bortasvagt samt helt utcheckat Wolverhampton städas av per automatik. Given etta i norra London.

Varningens finger!

Fulham
Fulham har sett inspirerade ut under våren och mot ett Manchester United som sparar sig inför FA-cupfinalen ska X2 inte räknas bort. Fulham är ett fint skrälldrag.

144 rader
1. Brentford - Man City 12
2. Man United - Fulham 1x2
3. Southamp. - Liverpool 2
4. Aston Villa - Brighton 1
5. Everton - Bournemouth 12
6. Leicester - West Ham 1
7. Leeds - Tottenham 12
8. Chelsea - Newcastle 2
9. Arsenal - Wolves 1
10. Crystal P - Nottingham 1
11. Juventus - Milan 1x
12. A.Madrid - Sociedad 1x2
13. Elfsborg - Malmö FF 2

864 rader
1. Brentford - Man City 1x2
2. Man United - Fulham 1x2
3. Southamp. - Liverpool x2
4. Aston Villa - Brighton 1
5. Everton - Bournemouth 12
6. Leicester - West Ham 1
7. Leeds - Tottenham 12
8. Chelsea - Newcastle 2
9. Arsenal - Wolves 1
10. Crystal P - Nottingham 1
11. Juventus - Milan 1x
12. A.Madrid - Sociedad 1x2
13. Elfsborg - Malmö FF 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto