Topptipset 2/5

Publicerad på 2 Maj 2019 - 11:12

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Maj 2019 - 11:12

Semifinalerna i Europa League, Arsenal - Valencia och Frankfurt - Chelsea, sätter prägel på kvällens Topptips. Därefter väntar en match från Damallsvenskan och National League innan det är dags att grotta ner sig i den sydamerikanska fotbollen. Mot 8 rätt!


Spelstopp: 18.59


1. Arsenal - Valencia 1
Semifinalerna i Europa League ska avhandlas. Arsenal kommer från en ytterst tung period med tre raka förluster och tre insläppta i samtliga. Därmed blir det oerhört tufft att knipa den fjärdeplats i ligaspelet som leder till Champions League. Den stora chansen att nå dit finns istället i att plocka hem Europa League. Valencia är dock inga duvungar. Spanjorerna åkte förvisso på en oväntad torsk mot Eibar i helgen, men annars har de vitklädda imponerat stort under våren och varit stabiliteten själva. Här kommer de försöka dra ner på tempot och få med sig ett oavgjort resultat hem till Mestalla. Inte omöjligt att de lyckas. Backa upp ettan med krysset.
SpeedyBet-odds: 2.00 - 3.40 - 3.90
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


2. Eintracht Frankfurt - Chelsea 2
Eintracht Frankfurt lyckades manövrera ut Benfica efter en 2-0-seger här på Commerzbank-Arena. Tyskarna tog sig därmed vidare tack vare bortamål. Nu inleder de istället på hemmaplan och mot en snäppet tuffare motståndare. Chelsea har varit enormt stabila i Europaspelet den här säsongen med elva vinster på tolv försök. Nu lär heller inte Sarri rotera något mer utan här kommer vi få se bästa möjliga startelva. Då ska engelsmännen ses som det starkare laget, särskilt som Eintracht visar halvdan form och fortsatt har frågetecken kring skyttekungen Haller. Rebic är dessutom avstängd. X2 ska räcka långt.
SpeedyBet-odds: 2.95 - 3.25 - 2.45
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


3. Växjö - Vittsjö 2
Damallsvenskan på Myresjöhus Arena. Växjö har repat sig efter premiärförlusten mot Linköping. 18-åringen Moa Edrud har hållit nollan i de två senaste matcherna, hemma mot de regerande mästarna Piteå (0-0) och borta mot Eskilstuna United (1-0). I den fjärde omgången väntar Vittsjö som överraskat positivt. Gästerna har under flera års tid varit ett lag för den undre halvan. Skåne-laget har dock fått en fin start på säsongen och vann senast något oväntat mot Linköping där mittfältaren Michelle De Jongh gjorde både sitt andra och tredje mål för säsongen. Mot Växjö i Småland förväntas det dock bli jämnt. Utgå från tvåan men se till att gardera, helst med alla tecken.
SpeedyBet-odds: 2.30 - 3.40 - 2.70
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


4. Wrexham - Eastleigh 2
Grundserien är avslutad och National League har övergått till playoff-spel. Wrexham FC slutade på fjärde plats i grundserien och således ställs walesarna mot Eastleigh som slutade på sjunde plats (tio poäng bakom hemmalaget) i tabellen. På Racecourse Ground, som rymmer drygt 10 000 åskådare, ska värdarna gälla som favoriter men ettan har blivit alldeles för övervärderad. Det finns en del rutin och spets i Ben Strevens Eastleigh som faktiskt var ett av seriens bästa lag på bortagräs. Då precis allt värde finns åt höger måste det strecka därifrån även fast alla tecken är att föredra.
SpeedyBet-odds: 1.58 - 3.70 - 6.00
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


5. Botafogo - Bahia 1
Vi förflyttar oss till Brasilien och Rio de Janeiro. Vitsvarta Botafogo är precis som många andra sydamerikanska lag väldigt pålitliga på hemmagräs. Trots att “The Big Fire” slutade i mittenskiktet av tabellen i fjol förlorade Botafogo blott två av 19 hemmamatcher i Serie A. Rio-laget torskade premiären borta mot São Paulo med 0-2 men här ska de vitsvarta ses ha goda chanser att revanschera sig. Bahia tog tre poäng hemma i Salvadore mot Corinthians i premiären. Gästerna är dock långt ifrån något förväntat topplag i serien och håller sig ettan omkring 45 procent är det en riktigt bra spik!
SpeedyBet-odds: 2.10 - 3.20 - 3.65
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


6. Santos - Fluminense 1
Kustlaget Santos som numera tränas av Jorge Sampaoli stod för en skräll och vann med 2-1 borta mot Grêmio i premiären. Spelmässigt var det dock ingen perfekt insats från Sampaolis mannar. På pappret har inte Santos riktigt samma spets i spelarmaterialet kontra i fjol, bland annat har kustlaget tappat Gabriel “Gabigol” Barbosa som vann skytteligan i Serie A förra säsongen. Fluminense kammade noll i hemmapremiären mot Goiás men spelet var bättre än vad resultatet visade. Ettan ska ses som mest trolig på Urbano Caldeira men gardera hemmasegern med krysset som rensar riktigt bra!
SpeedyBet-odds: 1.50 - 4.10 - 6.55
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


7. Estudiantes de Merida - Argentinos Juniors 2
I Copa Sudamericana ställs Estudiantes de Merida inför en väldigt svår uppgift. Argentinos Juniors vann det första mötet utan konstigheter med 2-0 på Maradona-stadion i Buenos Aires. Estudiantes är ett lag från Venezuela som i grunden inte alls håller samma nivå som den argentinska diton och således ska det väldigt mycket till för att hemmalaget ska kunna vända på det här utgångsläget. Dessutom får de rödvita klara sig utan Jesús Meza på grund av en avstängning. Utgå från tvåan och fyll på med krysset ifall stålarna räcker till, det bör räcka.
SpeedyBet-odds: 3.00 - 3.00 - 2.50
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


8. Guaraní - Deportivo Cali 1
Det första mötet som spelades i Colombia var kaosartat, Guaraní fick hela tre utvisningar! Två av dessa utvisningar var dock efter 90 minuter var spelade. Hemma i den paragyuanska huvudstaden Asunción ska dock värdarna kunna vända på det här. Guaraní är obesegrade i sex raka ligamatcher och kraften av hemmaplan ska väga tungt i det här mötet. Grönvita Deportivo Cali är inte alls lika starka på resande fot som hemma i Palmira. Faktum är att gästerna endast vunnit en av sina tolv bortamatcher i Copa Sudamericana genom åren. Ettan spikas!
SpeedyBet-odds: 1.90 - 3.30 - 4.33
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


Kupongens kassaskåp!


Guaraní
Något bombsäkert kassaskåp är det knappast, men likväl en väldigt trevlig spik. Guaraní är riktigt svårspelade i Asunción medan Deportivo Cali har haft rätt stora problem på resande fot de senaste åren. Till omkring 50 procent ska ettan spikas med ett leende!


Varningens finger!


Eastleigh
Någon större nivåskillnad ska det knappast vara i kvartsfinalen i National League. När då allt värde finns åt höger blir detta enkelt – tvåan måste med!


144 rader
1. Arsenal - Valencia 1x
2. Eintracht F. - Chelsea x2
3. Växjö - Vittsjö 1x2
4. Wrexham - Eastleigh 1x2
5. Botafogo - Bahia 1
6. Santos - Fluminense 1x
7. Estudiantes - Argentinos x2
8. Guaraní - Deportivo Cali 1

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto