Topptipset 23/3

Publicerad på 23 Maj 2019 - 10:11

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Maj 2019 - 10:11

En smarrig Gott & Blandat-påse har dukats upp under torsdagen. Tyskland och Skottland levererar två heta kvalmatcher från Stuttgart och Dundee, därefter väntar en hel del svensk fotboll och tre sextondelsfinaler från Copa Sudamericana. Mot 8 fullträffar!


Spelstopp: 18.59

1. Stuttgart - Union Berlin 2
Stuttgart och Union Berlin ställs mot varandra i ett direkt avgörande dubbelmöte där en plats till Bundesliga ligger i potten. Stuttgart har ett väldigt fint lag på pappret där bland annat rutinerade Mario Gómez och VM-hjälten Benjamin Pavard tar plats. Men trots ett väldigt kompetent lag på pappret slutade “Die Roten” tredje sist i Bundesliga. Kombattanterna Union Berlin, med Sebastian Andersson som bästa målskytt, föll på målsnöret i den sista omgången av andraligan och Union var bara målskillnad från att lösa en direktplats till Bundesliga. I dubbelmötet mot Stuttgart ska publiklaget från Berlin ses ha klart bättre chanser att skrälla än vad strecken visar. Gå för skrällen här!

2. Dundee United - St Mirren X
Nästa kvalmatch spelas på Tannadice Park i Dundee, Skottland. Orangeklädda Dundee United avslutade Championship riktigt starkt och United vann som väntat “semifinalen” i kvalet mot Inverness CT med 4-0 sammanlagt. “The Terrors” har vunnit fem av de sex senaste matcherna och de orangeklädda kan mycket väl sätta skräck i St Mirren som slutade näst sist i Premiership. The Saints har förvisso visat gryende form den senaste tiden men på Tannadice Park i Dundee bör gästerna vara tillfreds med ett oavgjort resultat. 1X lockar mest.


3. Piteå IF - Limhamn Bunkeflo 1
I Damallsvenskan ställs toppenmot botten på LF Arena. De regerande mästarna från Norrbotten återfinns förvisso först på en sjundeplats, men kan här ta klivet upp på samma poäng som andraplacerade Rosengård. Det lär bli en framskjuten placering för Piteå även denna säsong. Limhamn Bunkeflo ser däremot ut att få kämpa i de nedre regionerna ännu en säsong. Defensivt ser det inte alls bra ut för skånskorna och här kommer de sättas på prov de inte kan hantera. Madelen Janogy skjuter hemmalaget till en säker trepoängare. Bergsäker etta!


4. Skövde AIK - FC Trollhättan 2
Södermalms IP står värd för nästa drabbning i Division 1 Södra. Dessa båda är två stora positiva överraskningar i serien hittills. Faktum är att fjolårets tia, Skövde AIK, är serieledare efter åtta omgångar. Det ska dock sägas att de rödklädda haft marginalerna på sin sida hittills och tagit ett antal oförtjänta trepoängare. Även Trollhättan har haft medstuds den senaste tiden. Nykomlingarna har efter en ynka pinne de inledande fyra omgångar nu fyra raka vinster trots ett tufft spelschema. De rödsvarta kommer att vara att räkna med och här ska de ha alla chanser att få med sig något. Strecken är snedvridna vilket innebär att det dukas upp delikat värde på tvåan. Spik!


5. Lidköping - Gauthiod 2
Vi beger oss till bandymetropolen Lidköping och Division 2 Norra Götaland. Staden vid Vänerns kust stoltserar även med ett dugligt fotbollslag. Lidköpings FK är nykomlingar i Division 2 och har öppnat säsongen förvånansvärt bra, 14 poäng på sju omgångar. Formen är dock något nedåtgående och nu ställs de mot en av favoriterna, Gauthiod, i ett härligt derby. Bortalaget är etablerade på denna nivå och har för ambition att ta steget upp till tredjedivisionen. Laget från Grästorp har ligans bästa målgörare så här långt i Jacob Berg, nio mål, och han lär spela en betydande roll på Framnäs IP. Utgå från skrälltvåan, gardera sedan efter budgeten.


6. Montevideo Wanderers - Cerro 1
I Copa Sudamericana stundar ett derby i Montevideo! Ett derby där hemmalaget bör ha toppchans att skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen på Estadio General Pablo Rojas. Vitsvarta Wanderers har gått starkt under vårsäsongen och återfinns på tredje plats i uruguayanska Premier División. Annat läge är det för lokalkonkurrenten Cerro som är jumbo i den inhemska ligan, hela 14 poäng efter Wanderers när blott 13 omgångar är spelade. Ettan ska ses som trolig i det här mötet och streckas de vitsvarta under 50 procent är hemmasegern given att utgå från. Tänkbar spik.


7. Argentinos Juniors - Deportes Tolima X
Över till Buenos Aires och Estadio Diego Armando Maradona där Argentinos Juniors endast torskat en match sedan årsskiftet. På den här arenan kryssade de unga argentinarna mot storklubben Boca Juniors (0-0) i den inhemska cupen i söndags. Besökarna från Colombia, Deportes Tolima, ska dock ha hyfsade chanser att få med sig ett resultat från Buenos Aires. Gästerna har pålitlig form och Deportes gjorde det även relativt bra i Copa Libertadores i våras även fast colombianerna slutade på tredje plats i gruppen. Utgå från krysset i det här på förhand ovissa mötet. Gardera med hemmasegern först och främst om möjligheten ges.


8. Fluminense - Atlético Nacional 1
Vi avslutar i Rio på VM-finalarenan Maracanã. Fluminense tillhör inte toppskiktet i Brasilien men det finns gott om talang i klubben som bland annat har fostrat Thiago Silva. “The Big Flu”, som Fluminense även kallas, kommer från en bra insats mot Cruzeiro (4-1) där 17-åringen João Pedro noterades för två mål trots att tonåringen endast spelade cirka 20 minuter. Någon storfavorit ska dock inte dessa unga och förhållandevis orutinerade brassar vara i det här mötet. Atlético Nacional håller hög klass hemma i Colombia och den målfarlige argentinaren Hernán Barcos kan mycket väl ställa till problem för Fluminense. Knapp etta, som måste garderas med tanke på strecken.


Kupongens kassaskåp!
Piteå
De regerande mästarna ska naturligtvis inte ha några som helst bekymmer att besegra bottengänget Limhamn Bunkeflo hemma på LF Arena. Ettan är lika säker här som när City spelar hemma på Eastlands mot ett bottenlag i Premier League.


Varningens finger!
Union Berlin
Detta ojämna Stuttgart, som släppte in 70 mål i Bundesliga den här säsongen, lär få se upp för Sebastian Andersson den här kvällen. Då allt värde finns åt höger är tvåan den självklara utgången på Mercedes Benz Arena!


144 rader
1. Stuttgart - Union Berlin 1X2
2. Dundee U - St Mirren 1X
3. Piteå - Limhamn Bunkeflo 1
4. Skövde - Trollhättan 12
5. Lidköping - Gauthiod 2
6. M.Wanderers - Cerro 1X
7. A.Juniors - D. Tolima 1X
8. Fluminense - Atlético Nac 1X2



I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto