Topptipset 27/5

Publicerad på 27 Maj 2019 - 10:17

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Maj 2019 - 10:17

Veckans första upplaga av Topptipset bjuder på spel i Spanien, Tyskland, Irland och Sverige. Det är de inhemska matcherna som känns mest spännande, Bajen-Peking luktar målkalas och i Örebro behöver både ÖSK och Sirius trepoängare för att inte fastna i bottenträsket. En bra vecka börjar med 8 rätt!

Spelstopp: 18.59

1. Hammarby - IFK Norrköping X
Måndagen inleds i Stockholm med en batalj som luktar mål och underhållning. Efter en knagglig inledning på Allsvenskan har Hammarby växlat upp. Senaste fem fighterna har Bajen plockat fyra trepoängare och senast en pinne på Gamla Ullevi. Även topptippade IFK Norrköping ser ut att ha fått igång maskineriet, östgötarna har plockat poäng i åtta av tio matcher och kommer till huvudstaden med dubbla triumfer i bagaget. I denna kamp har Hammarby ett flertal avbräck, strulpellen Djurdjic är avstängd medan Fenger och Fällman fattas i defensiven på grund av skador. På Tele2 Arena är stockholmarna dock obesegrade. Krysset ligger närmast till hands men här ska helst hela säkerhetsbältet spännas fast.

2. Örebro - Sirius 2
På Behrn Arena möts två tabellgrannar i den allsvenska tabellens nedre region. Båda dessa bottentippade kombattanter har gjort 14 mål var, det är fullt godkänt men defensiven har läckt för mycket på bägge sidor. Sirius gjorde exempelvis tre baljor mot Häcken senast men samtidigt släppte de blåsvarta in fyra kassar. Sam Lundholm satte två av Uppsalalagets mål då och dessförinnan avgjorde 24-åringen mot Sundsvall. Med en tredjedel av serien avverkad är Örebro seriens sjätte bästa bortalag men i hemmatabellen är närkingarna nästjumbo efter att bara ha vunnit en enda match. Tvåan betalar riktigt fint och kan spikas med gott samvete.

3. Västerås - Norrby 2
I Superettan har nio omgångar avverkats inför måndagens möte på Solid Park Arena. Västerås SK ligger i mitten av tabellen och är seriens allra målsnålaste gäng. 8-7 är målskillnaden för VSK och en tredjedel av de grönvitas matcher har slutat mållöst. Norrby har inlett väldigt positivt och slåss i första hand om en allsvensk kvalplats, närmast kommer boråsarna från en strålande 3-0-viktoria mot IK Frej. Bara seriesuveränen Varberg är mer svårslagen än Norrby som endast förlorat en match i Superettan 2019. X2 räcker gott.

4. Deportivo la Coruna - Mallorca X
I Spanien är Segunda División framme på upploppet. I Galicien möts två klubbar på jakt efter en biljett till det playoffspel som leder till finrummet La Liga. Forna storlaget Deportivo la Coruna har plockat 61 poäng på 39 matcher, de blåvita har främst imponerat defensivt och endast ligatvåan Granada har släppt in färre bollar. Mallorca står noterade för 67 pinnar när tre rundor återstår, Palmaklubben har formen till sin fördel i och med de fyra triumfer på de fem senaste fighterna. Gardera till höger först och främst.

5. Union Berlin - Stuttgart X
I Tysklands huvudstad stundar den avgörande playoffreturen om en plats i Bundesliga. Första mötet slutade 2-2 i torsdagens kamp på Mercedes-Benz Arena. Resultatet var rättvist då duellen var alltigenom jämn, därmed är det knapp fördel Union som fick med sig två värdefulla bortamål. Berlinarna var en hårsmån från en direktbiljett upp till högstaligan och här hemma har The Iron Ones varit smått oslagbara under säsongen. Hemmaraden 11-5-1 innebär att huvudstadslaget var bäst av samtliga i Zweite Bundesliga. Stuttgart har haft en blytung säsong i Bundesliga, bortaspelet har renderat i smått skrämmande resultatraden 1-3-13. 1X.

6. Bohemians - Cork City 1
På Irland är Ligacupen framme vid kvartsfinalerna. I huvudstaden Dublin möts ett topp- och bottenlag, sett till ligaspelet i Premier Division. Bohemians ligger trea i serien och har därmed en kvalplats till Europa League i handen. I cupen slog huvudstadsklubben ut Cabinteely i åttondelen efter Byrnes avgörande från elva meter. Cork City ligger tredje sist i ligan och kommer närmast från en 2-0-torsk mot Shamrock Rovers. I cupens åttondel slog Cork ut Cobh Ramblers med 4-1 på hemmaplan. På Dalymount Park räcker värdeettan långt.

7. Derry City - Finn Harps 1
I nordirländska Londonderry tar ett av Premier Divisions topplag emot ligajumbon i cupkvartsfinalen. Derry City har sett oerhört stabila ut i ligaspelet och i cupen lades Longford på rygg i åttondelen efter en fin insats av Junior Ogedi-Uzokwe. Finn Harps behövde förlängning för att gå vidare mot Sligo Rovers och Blue and white army har sett bedrövliga ut i ligan där de läckt in 39 kassar på 19 kamper. Dessa båda klubbar mötte varandra så sent som i helgens ligaspel, Derry vann med hela 4-0 efter hattrick av Ciaron Harkin. The Candystripes vinner återigen utan problem på Brandywell Stadium!

8. Dundalk - U.C.D 1
Från Leinster på östra Irland hämtas måndagens sista strid. I denna kvartsfinal av Ligacupen möts två klubbar med diametrala formkurvor. Värdlaget toppar Premier Division tack vare målskillnad, Dundalk har spelat tio raka matcher utan att förlora. Gästerna ligger näst sist i serien efter att ha förlorat nio raka fighter. Halmstrået för U.C.D att motivera sig med är att senaste besöket på Oriel Park i Ligacupen slutade oavgjort innan Dundalk lyckades segra i straffläggningen. Utgångsetta sju dagar i veckan men rensarkrysset lockar som komplement.

Kupongens kassaskåp!
Derry City
Finn Harps kan inte vara särskilt taggade på att åka till Nordirland denna måndag. De var på Brandywell och mötet Derry även i helgen och det slutade med rena pulvriseringen från Harkin, Ogedi-Uzokwe och company. Nu handlar det om att hålla nere siffrorna för att behålla hedern.

Varningens finger!
Sirius
Örebro målas upp som stora favoriter i mötet mellan tabellgrannarna och det är helt fel. I senaste hemmamatchen såg närkingarna direkt svaga ut och hade bara ett skott på mål när Norrköping kom till Behrn Arena. Sirius med en stekhet Sam Lundholm har toppchans!

144 rader
1. Hammarby - Norrköping 1X2
2. Örebro - Sirius 2
3. Västerås - Norrby X2
4. Deportivo - Mallorca 1X2
5. Union Berlin - Stuttgart 1X
6. Bohemians - Cork City 1X
7. Derry City - Finn Harps 1
8. Dundalk - U.C.D 1X


Spela direkt på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto