Topptipset fre 10/5

Publicerad på 10 Maj 2019 - 11:14

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Maj 2019 - 11:14

Fredagstoppet är tillbaka och med fint värde som vanligt. Allsvenskan, Superettan och Division 2-fotboll hämtar vi från hemmaplan. Det kompletteras med franska, belgiska och spanska inslag, samt en playoff-drabbning från League Two i England. Här går det att karva guld. Mot åtta gröna bockar!


Spelstopp: 18.59


1. Hammarby - Sirius 1
Efter två raka vinster har Hammarby tagit ett rejält skutt upp i den allsvenska tabellen. Tre poäng mot Sirius under fredagen innebär att de grönvita tillfälligt går upp på en andraplats. Alla förväntar sig också en seger för det är ett formsvagt lag som står på andra sidan. Henrik Rydströms Sirius har åtta insläppta på de två senaste matcherna trots att de haft hemmaplan mot två förmodade mittenlag. Defensiven måste stadgas omgående. Då kan det bli riktigt bra för framåt ser det intressant ut. Bajen är ett lag de blåsvarta brukar trivas mot och när stockholmarna har allt att förlora är känslan att skrällen inte ska uteslutas. Som strecken sitter ska ettan garderas omgående och helst med alla tecken.
SpeedyBet-odds: 1.38 - 4.85 - 7.25
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


2. GAIS - IK Frej 2
Ner ett hack i seriesystemet till Gamla Ullevi där äntligen hybridgräset är i speldugligt skick. GAIS står på nio inspelade poäng hittills men har inte direkt gjort sig förtjänta av den poängskörden. Offensiven ser riktigt blek ut och avsaknaden av Alexander Angelin och Andreas Östling ser ut att hämma laget. Precis som Hammarby har de allt att förlora när det förmodade bottengänget IK Frej kommer på besök till Göteborg. De gulsvarta har dock ryckt upp sig markant efter en svag inledning och nu tagit fem poäng de tre senaste. I måndags var det ytterst nära att det blev tre pinnar mot Trelleborg. Här känns skrällen långt ifrån otänkbar och tvåan blir första tecken att rita dit. En helgardering är dock att föredra.
SpeedyBet-odds: 1.66 - 3.70 - 4.85
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


3. IFK Uddevalla - Stenungsunds IF 2
Vi tar oss lite längre ner i de svenska divisionerna till ett trevligt Bohusderby i Division 2 Norra Götaland. Svag start av Uddevalla som inledde med tre raka torsk. Senast hittade laget i alla fall kraft och vände 0-1 till vinst på Hisingen mot Torslanda. Det motståndet bleknar dock när Stenungsund gästar. Serieledarna har inlett de första omgångarna med fyra vinster och ett kryss och är en klar uppflyttningskandidat denna säsong. Truppen håller högre klass än Uddevallas, både offensivt och defensivt. Det ser dessutom ut att bli rejält streckvärde på tvåan här. Allt under en streckning på 60 procent är en mycket bra spik.
SpeedyBet-odds: 4.20 - 4.40 - 1.55
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


4. Ifö Bromölla - FK Karlskrona 2
Bromölla ser inte ut att kunna följa upp sin fina fjolårssäsong i Division 2 Östra Götaland då man höll till i toppen. Efter fem omgångar är man fortfarande utan seger. Tufft att ta sig an serieledande Karlskrona här som har kört över det mesta och plockat 13 poäng på fem omgångar. I laget finns en hel del allsvensk rutin som i den rutinerade gamla Gefle-spelaren Jonas Lantto. Likt i föregående match ser tvåan inte ut att sticka iväg, men det kan vara värt att hålla koll på procenten. I skrivande stund ser värdet fint ut. Vi spikar ytterligare en serieledare.
SpeedyBet-odds: 4.20 - 3.95 - 1.64
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


5. St. Etienne - Montpellier X
Näst på tur tittar vi till ett intressant möte på Stade Geoffroy-Guichard från den 36:e omgången i Ligue 1. St Etienne vände och vann mot Monaco senast vilket gör att de grönvita i högsta grad är med i kampen om tredjeplatsen. Remy Cabella stod för ännu ett mål i helgen och är glödhet för stunden. Här sätts dock Les Verts på prov då ett svårspelat Montpellier står på andra sidan. De blåorangea har gjort en strålande säsong och går en kamp med antagonisterna Marseille om femteplatsen. Även om det är av akademisk betydelse att sluta femma eller sexa är det inget snack om att det betyder mycket för fansen att knäppa OM på näsan. Jämn tillställning att vänta där krysset får agera utgång. Gardera med ettan.
SpeedyBet-odds: 1.76 - 3.70 - 4.65
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


6. Standard Liège - Gent 1
Tungt läge för Standard Liège som har fyra raka förluster bakom sig i den belgiska Mästerskapsserien. Här får de dessutom klara sig utan Luis Pedro Cavanda, Orlando Sá och Zinho Vanheusden. Ändå är det svårare att få ett bättre läge att plocka tre poäng än när Gent gästar. Gent har inte alls räckt till i den här serien, har endast fått med sig en pinne på sju omgångar och spelar just nu med huvudet under armen. Vi ska även komma ihåg Standards fina hemmafacit under serielunken där de bara förlorade en av 15 matcher på Stade Maurice Dufrasne. Ettan är en fin utgång till spelvärd procent.
SpeedyBet-odds: 2.00 - 3.45 - 3.65
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


7. Tranmere - Forest Green 1
Det är dags för alltid lika gastkramande playoff-spel i brittiska League Two. Det är semifinal i Liverpool där Forest Green ska ta sig an Prenton Park. Här har värdarna Tranmere Rovers varit solida under säsongen och framförallt hållit ordning på defensiven. Endast 13 bollar har släppts in på 23 matcher framför hemmafansen. I laget finns även hela ligans vassaste striker i skytteligavinnaren James Norwood som med sina 29 baljor även utsågs till årets spelare i League Two. Det känns som det är dags för Tranmere att jobba sig ur sin lilla formdipp när klubben är all in på att ta sig upp i seriesystemet. Forest Green har en finare resultatrad de senaste veckorna och en vassare form. Men i playoff är allt det glömt. Ettan streckas alldeles för lågt. 1X räcker långt.
SpeedyBet-odds: 2.25 - 3.05 - 3.35
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


8. Granada - Tenerife 1
Granada innehar just nu andraplatsen i Segunda División. Den innebär direktuppflyttning till det spanska finrummet. Med tre poäng ner till Albacete är det givetvis livsviktiga poäng på spel här när Tenerife från Kanarieöarna hälsar på. Gästerna har gjort en rätt knackig säsong med tre poäng ner till giljotinen och har framförallt haft det svårt på bortaplan. Där har bara två segrar plockats på hela säsongen. Granada är starka på Los Cármenes, vilket 13 poäng på de fem senaste hemmamatcherna vittnar om. Både klass, motivation och en helt ok streckprocent talar för att ge hemmalaget det större förtroendet.
SpeedyBet-odds: 1.62 - 3.50 - 6.00
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


Kupongens kassaskåp!


Stenungsunds IF
Toppen mot botten i Division 2-bollen här och det råder klasskillnad. Stenungsund har sånär skopat rent hittills medan Uddevalla haft problem till och med mot dyngjumbon Torslanda. Den understreckade tvåan ser mumma ut.


Varningens finger!


IK Frej
GAIS ser inte något vidare ut och kommer få problem med att föra matchen mot ett Frej som är giftiga i omställningsspelet. Skulle inte alls förvåna om Täby-laget kan kontra bort Makrillarna på Gamla Ullevi. Den lågt streckade tvåan i match 2 måste med!


144 rader
1. Hammarby - Sirius 1x2
2. GAIS - IK Frej 1x2
3. Uddevalla - Stenungsund 2
4. Ifö Bromölla - Karlskrona 2
5. St. Etienne - Montpellier 1x
6. Standard Liège - Gent 1x
7. Tranmere - Forest Green 1x
8. Granada - Tenerife 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto