Topptipset fre 12/7

Publicerad på 12 Jul 2019 - 01:32

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Jul 2019 - 01:32

Fredagens Topptips är en salig blandning av högt och lågt och bjuder dessutom på två ligapremiärer från Danmark och Ryssland. En bombsäker spik hittas och skrällarna letar vi främst fram i Zlatans MLS. Dags att kriga in åtta gröna bockar. 


Spelstopp: 18.59


1. Midtjylland - Esbjerg 1
Kupongen drar igång med premiär i den danska Superligan och ett Jylländskt derby. Mästarna från 2017/18 slutade på andraplats bakom FC Köpenhamn i fjol och lär slåss om titeln även denna säsong. En redan slagkraftig trupp i Midtjylland har blivit ännu starkare med spännande nyförvärv. Här saknas dock Paul Onuachu som spelar Afrikanska Mästerskapen med Nigeria samtidigt som Tim Sparv är skadad. Esbjerg stod för en strålande säsong när de som nykomlingar slutade på tredje plats i ligan i fjol. Frågan är hur de klarar av den “tuffa andra säsongen” nu? Här är det helt klar fördel hemmalaget som får utgångstecknet, men Esbjerg hade fin statistik i fjol i detta derby. Krysset behöver alltså inte vara fel att pilla in i en möjligtvis nervig premiär. 


2. Arsenal Tula - Dynamo Moskva X
Vidare till ännu en seriepremiär då även ryska Premier League drar igång. Arsenal Tula hade en med sina mått mätt fin fjolårssäsong som slutade med en sjätteplats i ligan. Det räckte till en biljett till Europa League-kvalet som snart drar igång. Grunden till den fina placeringen var framför allt de stabila insatserna på Arsenal Stadium där Tula är ett tufft motstånd. Dynamo Moskva är en storklubb med betydligt mer resurser än sina motståndare här, men laget underpresterade rejält i fjol. Det är blott 20 mil mellan dessa städer, vilket får ses som nästgårds i Ryssland, så det är lite derby-stämpel över denna drabbning. En drabbning som känns väldigt oviss på förhand, men något målkalas är inte att räkna med. Alla tecken kritas ner tidigt. 


3. Derry City - U.C.D 1
I den irländska Premier Division hittar vi kupongens största favorit. Nordirländska Derry City är i kanonform med nio raka utan förlust och gjorde en mycket fin insats senast mot suveräna serieledarna Dundalk (2-2). Gästerna har det inte lika kul. University College Dublin är tabelljumbo, men det är framför allt bortaspelet som varit under all kritik. Tio matcher har gett lika många förluster och här kommer ungdomarna från Dublin inte ha något att sätta emot på Brandywell Stadiums konstgräs. Det går inte att slösa några tecken, klasskillnaden är för stor. 


4. Bray Wanderers - Limerick 1
I den irländska andradivisionen ställs två lag som åkte ur finrummet i fjol mot varandra på Carlisle Grounds. Bray Wanderers säsong har totalt sett varit en besvikelse då de just nu befinner sig hela sju poäng från den viktiga fjärdeplatsen som innebär playoff. Bristen på poäng ska man dock inte beskylla hemmaspelet för då Bray är starka på sin arena, där 19 poäng spelats in på nio matcher. Limerick ligger fyra poäng och en placering före i tabellen, men är liksom motståndet inget vidare bortalag. Här lär de vara helt nöjda om de kan roffa åt sig en pinne. 1X räcker mycket långt. 


5. Shelbourne - Cabinteely 1
Vi avslutar det irländska kapitlet med en toppmatch från andradivisionen. Shelbourne går fram som en slåttermaskin för tillfället och har faktiskt åtta raka segrar i ligaspelet. Oerhört imponerande. Det har gjort att de tagit över förstaplatsen med fem poäng ner till jagande Drogheda. Cabinteely är åtta poäng bakom och är med i kampen om en playoff-plats upp till högstaserien. De visar även de fin form med fem raka utan förlust, mycket tack vare Ryan Manley som leder skytteligan med sina tolv fullträffar. Gästerna har faktiskt fem raka inbördes utan förlust mot Shelbourne vilket gör att många tippare sneglar åt tvåan. Det gör värdet på hemmasegern exemplariskt och värdarna har på pappret ett betydligt skickligare spelarmaterial. Shelbourne befinner sig i zonen och ska gälla som favoriter. Ettan är en vettig spik.


6. LA Galaxy - San Jose 1
Till Lalaland och MLS. Zlatan Ibrahimovic fortsätter göra cirkusnummer i USA och ligger tvåa i den totala skytteligan med 13 mål på 15 matcher. I den senaste 2-0-vinsten mot Toronto stod han för båda strutarna. Det var dock en av Galaxys bästa prestationer på slutet för i övrigt har de varit rätt svajiga. Här har de även Diego Polenta avstängd när Magnus Erikssons San Jose gästar. Earthquakes har tre segrar på de fyra senaste, däribland 3-0 mot just Galaxy. Samtliga vinster kom dock på hemmaplan, på resande fot är San Jose inte lika heta. Med det sagt känns det helt rätt att gardera upp favoritettan hela vägen för chans på lite fetare utdelning. 


7. DC United - New England 2
I huvudstaden är Wayne Rooneys DC United med och fajtas i toppen av Eastern Conference. Men förutom något mål från halva plan från Rooneys högerdoja är United inne i en svag period med bara en vinst på de senaste sju matcherna. Här finns det således god skrällchans när pånyttfödda New England gästar. Gästerna startade säsongen uselt, men har under nya coachen Bruce Arena växlat upp rejält och är nu obesegrade i sju raka matcher, med två raka vinster. Nu saknas även centralfiguren Luciano Acosta för DC United. Skrälltvåan prioriteras först. 

 
8. Houston Dynamo - LA FC 1
Serieledarna Los Angeles FC kommer från två hysteriska ligainsatser där de pulveriserade Kansas och Vancouver med totalt 11-2 i målskillnad. Kanske ligger det till grund för att de svenska tipparna övervärderar gästerna här. För nu blir det tuffare motstånd. Adam Lundqvists Houston har inget hundraprocentigt facit den senaste tiden, men hemma på BBVA Compass Stadium är Texas-gänget mycket starka. Efter tio hemmamatcher har de ännu inte förlorat (7-3-0). Senaste matchen i den här borgen slutade klara 4-0 mot NY Red Bulls. Här finns det supervärde på Houston som ska vara klar favorit i matchen men streckas som underdogs. Strecka från vänster och måla på utifrån storlek på plånbok. 


Kupongens kassaskåp!


Derry City
Derry City är ett av irländska ligans formstarkaste lag och gör det väldigt bra hemma på sitt konstgräs. Mot tabelljumbon U.C.D med ett bortafacit som inte kan vara sämre (0-0-10) är det inget snack. Kassaspik!


Varningens finger!


New England
Formstarka New England möter formsvaga DC United. När United dessutom saknar en central kugge i Luciano Acosta ser skrälltvåan riktigt intressant ut. 


144 rader
1. Midtjylland - Esbjerg 1x
2. Arsenal Tula - D. Moskva 1x2
3. Derry City - U.C.D 1
4. Bray Wanderers - Limerick 1x
5. Shelbourne - Cabinteely 1
6. LA Galaxy - San Jose 1x2
7. DC United - New England x2
8. Houston Dynamo - LA FC 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto