Topptipset fre 13/9

Publicerad på 13 Sep 2019 - 05:12

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Sep 2019 - 05:12

Som vanligt har vi en riktigt fint Topptips att sätta tänderna i under fredagskvällen. Allsvenskan, Superettan, La Liga, Bundesliga, Ligue 1, Jupiler League och The Championship står på agendan där det går att karva rejält med spelvärde för den som vågar ta bort överstreckade favoriter. Mot åtta friska! 

Spela på Topptipset - klicka här!

Spelstopp: 18.59


1. Sirius - Falkenberg 1
I Allsvenskan osar det ångest i Uppsala den här fredagskvällen. Sirius har inte lyckats skrapa ihop en seger hemma på Nya Studenternas sedan i maj och faktum är att Henrik Rydströms mannar är seriens sämsta hemmalag. Falkenberg är i sin tur segerlösa på bortagräs och hallänningarna är tre pinnar bakom Sirius i tabellen. Hasse Eklunds mannar brukar dock kunna bjuda upp till dans mot bottenkollegorna och visst känns inte alls skrällen osannolik i Uppsala den här fredagen. Strecka på! 


2. GAIS - Halmstad 2
GAIS och Halmstads BK är två klubbar som varit enorma besvikelser i Superettan den här säsongen. Att Makrillarna löste en poäng innan uppehållet mot Brage var rena miraklet sett till matchbilden. Magnus Haglunds HBK är ett par pinnar före göteborgarna i tabellen och i grunden också ett starkare lag med tongivande pjäser som bland annat Ante Johansson, Dusan Djuric och Wiedesheim-Paul. Gästerna känns klassen bättre och håller sig tvåan under 50 procent på Gamla Ullevi bör man utgå från höger. Värt att nämna är även att Alexander Angelin är avstängd för GAIS.


3. Mallorca - Athletic Bilbao 1
“Mallis” är äntligen tillbaka i det spanska finrummet och sett till truppen så ska det finnas goda chanser för att också hålla sig kvar. Inledningen har varit helt ok, men lovar mer. Här ser hemmalaget ut att bli undervärderade av det svenska folket när ett flygande Athletic Bilbao hälsar på. Gästernas inledning där de hållit nollan och slagit både Barcelona och Sociedad ligger säkerligen till grund för det. Dessa segrar togs dock hemma i Baskien. På bortagräs är de rödvita inte lika kaxiga. Med tanke på att Mallorca bara förlorat en enda hemmamatch under hela 2019 finns det finns det fint värde på ettan här. De vågade avstår den överstreckade tvåan helt. 


4. Fortuna Düsseldorf - Wolfsburg 1
Merkur Spiel-Arena står värd för match 4. Här brukar hemmapubliken bjuda Fortuna Düsseldorf på ett mäktigt stöd. Fortuna kommer visserligen från två förluster, men en uddamålsförlust borta mot Frankfurt är knappast något att skämmas för. Inledningsvis visade fjolårets nykomling att man inte är i Bundesliga som någon slagpåse när de vann med 3-1 mot Werder Bremen. Wolfsburg ser helt klart intressanta ut och har inlett med sju poäng på de tre inledande omgångarna. Det har dock varit mot sviktande motstånd, men gör ändå att gästerna överskattas här. Värdet ligger helt och hållet åt vänster och det är faktiskt läge att chansa bort ännu en för högt streckad bortafavorit. 


5. Lille - Angers 1
Lille gjorde det ruggigt bra i Ligue 1 i fjol och knep en Champions League-plats. Framförallt låg ett ytterst stabilt hemmaspel bakom succén då laget tog 43 poäng på 19 matcher hemma på Stade Pierre Mauroy. Visst har Lille tappat ett par centralfigurer sedan dess men de har också stått för spännande värvningar, inte minst i portugisen Renato Sanches från Bayern München. Angers har tagit hela nio pinnar på de fyra inledande matcherna, men samtliga segrar har tagits hemma. I den enda bortamatchen hittills blev det tennissiffror borta mot Lyon (0-6) och i fjol förlorade laget med 0-5 på den här arenan. Här hämtar de noll igen. Ettan spikas trots hård streckning. 


6. Amiens - Lyon 1
I norra Frankrike hittar vi en intressant skrällchans på Stade de la Licorne. Lyon inledde säsongen rykande med totalt 9-0 på de två inledande matcherna. 3-0 borta mot Monaco föranleddes tog av en tidig utvisning på Monacos Fàbregas och 6-0 hemma mot ett uppgivet Angers ska det inte heller dras för stora växlar av. De två senaste matcherna har det dessutom bara blivit ett mål framåt och en pinne i kassan mot Montpellier och Bordeaux. Här är även Koné och Thiago Mendes avstängda. Så när Lyon, i skrivande stund, streckas upp en bra bit över 70 procent här är det väldigt överdrivet. Amiens är inte oävna, framförallt inte hemma där de inledde med att besegra Lille i premiären. Hela upp och jobba in skrällettan för rassel i plånkan!


7. Charleroi - Genk 2
Vidare till Belgien och ett lurigt möte i Charleroi. Fjolårets ligamästare Genk, med bland andra talangerna Benjamin Nygren och rumänen Ianis Hagi, har med ligans mått mätt rikligt med klass i truppen. Smurfarna har dock öppnat ligaspelet något svajigt. Här finns dessutom frågetecken kring skyttekungen Samatta som varit på landslagsuppdrag med sitt Tanzania i helgen. Vitsvarta Charleroi kommer från en överkörning av Waasland Beveren och tog i den senaste hemmamatchen en fin 2-1-skalp mot starka Royal Antwerp. Fint läge för Zebrorna att bryta sin dystra svit på sex raka utan vinst mot Genk alltså. Målrik match att vänta vilket banar väg för en klassisk “gubbe”, etta-tvåa.


8. Derby - Cardiff 2
Efter premiärvinsten borta mot Huddersfield har Derby gått segerlösa i fem raka Championship-rundor. Nya tränaren Cocu har inte fått något smidigt övertagande av klubben som haft svårt att fylla hålen efter Mason Mount och Harry Wilson. 0-3 borta mot Nottingham i Ligacupen följdes upp av samma siffor i ligan borta mot Brentford senast och det ser allt annat än stabilt ut. Cardiff, med tre raka utan torsk mot tufft motstånd, ser bättre ut för stunden och Neil Warnock har fått behålla en hel del Premier League-rutin i laget. Tvåan ser streckvärd ut, men vi vågar inte helt räkna bort Derby hemma på Pride Park. Helgardera. 


Kupongens kassaskåp!


Lille
I fjol var Lille ett av ligans starkaste hemmalag och mot ett bortasvagt Angers, som i sin enda match mot tufft motstånd hittills skämde ut sig totalt, ska det vara toppchans till tre pinnar. 


Varningens finger!


Amiens
I skrivande stund streckas Amiens ner under 10 procent hemma mot ett något överskattat Lyon. Det är en gåva från det svenska folket som tas emot med öppna armar. 


144 rader
1. Sirius - Falkenberg 12
2. GAIS - Halmstad 2
3. Mallorca - A.Bilbao 1x
4. F. Düss. - Wolfsburg 1x
5. Lille - Angers 1
6. Amiens - Lyon 1x2
7. Charleroi - Genk 12
8. Derby - Cardiff 1x2

Spela på Topptipset - klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto