Topptipset fre 16/8

Publicerad på 16 Aug 2019 - 00:46

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Aug 2019 - 00:46

Topptipset fredag bjuder på premiärspel i både La Liga och Bundesliga, där båda de regerande mästarna kliver in i hetluften. Totalt sett ser vi en rätt rolig kupong där mindre system och högre radinsats rekommenderas då det finns ett par favoriter att spika till fint värde. Mot åtta gröna bockar!


Spelstopp: 18.59


1. Athletic Bilbao - Barcelona 2
Barcelona har byggt på den redan starka truppen med Antoine Griezmann och Frenkie de Jong. Katalanerna är givetvis storfavoriter till att försvara sin ligatitel. Här ska man dock inte lita blint på Barca som saknar skadade Messi och tappade poäng i båda ligamötena mot Athletic Bilbao i fjol. Generellt är Bilbao inte lätta att tas med hemma i Baskien där de bara förlorade två av 19 ligamatcher förra säsongen. Det behöver inte vara fel att gardera upp tvåan här. 


2. Bayern München - Hertha Berlin 1
Bayern fick det tuffare än väntat med att knipa ligatiteln i fjol då Dortmund länge låg i förarsätet. Truppen har föryngrats en del under sommaren, åldermännen Ribery och Robben har bytts ut mot spännande namn som Pavard och Hernández. Truppen ser som vanligt mycket stark ut och hemma mot ett ljummet Hertha Berlin, som sällan rosar marknaden på bortaplan, är det här kupongens säkraste spik. Det är bara att spika och gå vidare. 


3. Lyon - Angers 1
Det blev en trevlig inledning på säsongen för Lyon som kunde defilera hem tre poäng borta mot Monaco. Ett rött kort på Fabregas efter bara halvtimmen hjälpte dock till rejält i 3-0-segern. Offensiven ser ändå mycket intressant ut för Lyon där stjärnorna Depay och Dembélé hittade målet direkt. Angers gjorde också en fin premiär där de vände underläge till vinst med 3-1 hemma mot Bordeaux. Laget från västra Frankrike ser ut att ha fått ihop delarna bra och är ingen enkel motståndare. De senaste två säsongerna har Angers spelat jämna fajter på Groupama Stadium och även plockat poäng. Här känns gaffeln som ett kul alternativ då vi får med den väldigt lågt streckade tvåan som en rolig lågprocent-skräll. 


4. Lorient - Sochaux 1
Ligue 2 bjuder på en förmodad toppmatch mellan två lag som titt som tätt är uppe och nosar på högstaligan. Lorient kliver in här som serieledare efter sju poäng på de första tre omgångarna. Det blev starka 3-0 mot Paris FC framför hemmafansen senast, samma motstånd som gav Sochaux respass ut Ligacupen i tisdags. Gästerna ska inte underskattas och har framför allt en solid defensiv med få insläppta mål. Här ser det dock ut att bli fint värde på ettan som är ett solklart utgångstecken. 


5. Huddersfield - Fulham X
Fjolårets två Premier League-lag drabbar samman på John Smith’s Stadium. Inget av lagen har inlett övertygande och har betydligt större förväntningar på sig än vad som presterats hittills. Fulham tog visserligen en 2-0-seger mot Blackburn hemma i London senast, men spelet hade en hel del övrigt att önska. Tungt poängtapp för Huddersfield som fick nöja sig med 1-1 borta mot QPR. Helt öppen tillställning här. Helgardera. 


6. Vitesse - Zwolle 1
Vitesse har fått en pangstart i Eredivisie där de imponerade väldigt när de inte alls var långt borta från tre pinnar i premiären mot Ajax (2-2) och sedan tog en stabil seger borta mot Willem II. Här återkommer även nyförvärvet Riechedly Bazoer från sin avstängning efter sitt röda kort mot just Ajax. Zwolle går mot en betydligt tyngre säsong efter att ha förlorat klart mot just Willem II och Utrecht. Truppen har tappat en del i kvalitet under sommaren och det lär bli en kamp om att undvika nedflyttning i år. Ettan är mycket stark. Bra spik! 


7. IK Frej - Jönköpings Södra 2
Täby tog en riktig moralpinne borta mot Varberg senast då de lyckades trycka in kvitteringen till 2-2 i slutminuten trots en man mindre på plan. Det känns helt klart som tränarbytet till Pinones-Arce och Janne Mian har gett ny energi till truppen som kommer få kriga hela vägen för nytt kontrakt. Jönköpings Södra har smugit med i toppen och ser ut att kunna vara med och slåss om uppflyttning. Formen är riktigt stabil hos smålänningarna som har sju raka utan förlust och besitter en hel del klass, inte minst i Alexander Jallow och skyttekungen Edin Hamidovic. X2 räcker långt. 


8. Nordsjälland - Odense 2
Vi avslutar i den danska högstaligan. Odense kommer från två raka 1-0-segrar och har bara fallit offer mot Köpenhamn och Bröndby hittills där de torskat med uddamålet i jämna fajter. OB lär helt klart finnas med i toppen bakom de största giganterna denna säsong. Lite sämre formkurva på Nordsjälland men hemma på Right to Dream Park ska det här vara en helt jämn historia. Fjolårssäsongens två möten i Mästerskapsrundan slutade båda med delad pott. Helgardera. 


Kupongens kassaskåp


Bayern München
Hertha Berlin har tagit två poäng totalt på de 17 senaste bortamatcherna mot Bayern. Här blir det inga nya pinnar att räkna in. Ettan är ett kassaskåp. 


Varningens finger!


Angers
Angers är ett gediget lag som sällan faller igenom. Har stått upp bra mot Lyon borta de senaste säsongerna och till en procent runt 10 får tvåan åka med för någon chans till högre utdelning. 


144 rader
1. A.Bilbao - Barcelona x2
2. B.München - H.Berlin 1
3. Lyon - Angers 12
4. Lorient - Sochaux 1x
5. Huddersfield - Fulham 1x2
6. Vitesse - Zwolle 1
7. IK Frej - Jönköping x2
8. Nordsjälland - Odense 1x2

Spela på Topptipset – klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto