Topptipset fre 17/5

Publicerad på 17 Maj 2019 - 11:43

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Maj 2019 - 11:43

Vi tar oss till de största fotbollsländerna i Europa på fredagens Topptips men här är det lägre rankade ligor för i stort sett hela slanten. I såväl England, Skottland som Italien rullar kvalmatcher medan en spännande sista omgång väntar i franska Ligue 2. Fint värde finns att tälja på sina håll där de stora skrällchanserna hittas på de brittiska öarna. Nu startar vi helgen på bästa sätt!


Spelstopp: 20.44


1. Charlton - Doncaster 1
Här har vi en playoff-final i potten och det är Charlton som är i förarsätet efter att ha segrat med 2-1 på Keepmoat Stadium i helgen. Londonlagets superskytt Lyle Taylor, från det lilla landet Montserrat, var där stor frontfigur med ett mål och en assist. Han har nu målat i sju av sina åtta senaste starter. Tuff uppgift för Doncaster att vända på detta men som bekant gäller inte bortamål. En 1-0 seger tar alltså matchen till förlängning. Större mirakel har skett och när ettan streckas till närmare 70 procent är det läge att gardera fullt ut. Helgardera!


2. Dundee United - Inverness 2
Återigen en playoff-semi, denna gång i skotska The Championship där dessa klubbar krigar om att nå finrummet. Vinnaren i detta dubbelmöte ställs mot antingen St Mirren eller Hamilton i en avgörande playoff-final. Mycket talar för att det blir Dundee United efter att The Terrors vunnit med 1-0 på Caledonian Stadium i veckan. Den segern fick dock Robbie Neilsons lag till skänks efter att Inverness Liam Polworth tagit ett minst sagt onödigt rött kort. Han missar således denna drabbning. Gästerna från de norra delarna av kilt-landet brukar dock trivas här på Tannadice Park. Så sent som för två månader sedan segrade de här i cupen. Att Dundee ska vara så här stora favoriter köps inte alls. Läge att utgå från höger.


3. Le Havre - Lorient 2
Toppmatch från Stade Océane på den franska västkusten. För hemmalaget är dock matchen betydelselös efter att de endast tagit en poäng på de tre senaste. Lorient har däremot allt att spela för i kampen om en topp 5-placering som innebär playoff. Tre enpoängare i följd gör att Bretagne-klubben återfinns precis utanför men både Paris FC och Lens finns inom räckhåll. Vinst är det enda som gäller för gästerna och chanserna ska vara mycket goda med tanke på förutsättningarna. Strålande värdespik!


4. Metz - Brest 1
Det kommer råda karnevalstämning på Stade Saint-Symphorien denna fredag. Hemmalaget är klar seriesegrare och kommer tackas av. Sejouren i andraligan blev således bara ettårig för de vinröda. Brest kommer följa med Metz upp i finrummet då de i sin tur säkrat andraplatsen. Två lag som kommer spela ut är att vänta och det skulle förvåna om det inte bjuds på många mål här. Detta är också de två lag som gjort klart flest mål under säsongen och logiskt återfinns också varsin skyttekung i respektive lag, Diallo hos värdarna och Charbonnier hos gästerna. Metz får ses som favoriter i kraft av hemmaplan men här bör garderingen med tvåan komma i ett tidigt skede.


5. Paris FC - GFC Ajaccio 1
När vi riktar fokus mot huvudstaden hittas däremot två lag som har massvis att spela för inför den avslutande omgången. Paris FC innehar en av de åtråvärda playoff-platserna men behöver segra här för att känna sig helt säkra på att behålla den positionen. GFC Ajaccio håller i sin tur just nu 17:e platsen som innebär nytt kontrakt, men Sochaux återfinns bara en pinne bakom på negativ kvalplats, ett Sochaux som möter ett Grenoble utan något att spela för på hemmaplan. Tufft läge för gästerna från Korsika som här ställs mot ett lag som förlorat en ynka hemmamatch här på Stade Charlety under säsongen. Trolig etta men de som har råd plockar med krysset till låg procent.


6. Real Zaragoza - Sporting Gijón 1
Vi rör oss söderut till Aragonien där det före detta storlaget Real Zaragoza huserar. Den tiden är dock ett minne blott för Los Manos som nu krigar i de nedre regionerna av Segunda División. Tre vinster på de fyra senaste omgångarna gör dock att kontraktet bör vara i hamn trots en misslyckad säsong. Sporting Gijón har gjort det bättre men kommer inte få spela playoff i juni. Fyra raka matcher utan seger har tagit död på de förhoppningarna för laget från Asturien. Här ska Zaragoza vara favoriter men strecken ser ut att hamna relativt jämnt. Ypperligt läge att spika av hemmalaget således.


7. St. Patrick’s - Bohemians X
Derby från Dublin mellan två lag som det knappast sprakar om. Fjolårsfemman St. Patrick’s har målskillnaden 13-15 efter 16 omgångar men ligger likväl på samma placering som de slutade på i fjol. Bohemians är tightare än så med 15-7(!) i målskillnad och åtta fler inspelade poäng. Imponerande 0,44 insläppta mål per match således vilket ger en topposition. Mot Pats har de vunnit de tre senaste inbördes mötena och får gälla som knappa favoriter. Med tanke på att det är derby och att de båda rivalerna är otroligt starka bakåt är det dock inget snack om att krysset blir utgångstecken. X2 ramar in detta “City Derby” väl.


8. Spezia - Cittadella 1
Från kalla Irland till ett betydligt varmare Italien där det ska spelas playoff-fotboll. Dessa lag tillhör två av sex som alltjämt har chansen att norpa den sista platsen upp till Serie A. Vägen är dock lång då tre klubbar måste slås ut på vägen. Här har vi ett enkelmöte mellan sexan Spezia och sjuan Cittadella. De svartvita örnarna från Ligurien har tack vare sin ligaposition hemmafördel här vilket kan komma att bli avgörande. Spezia är nämligen grymt starka här på Stadio Alberto Pizzi och detsamma gäller Cittadella på Stadio Pier Cesare Tombolato. Här på den italienska rivieran har Citta inte vunnit på de fem senaste besöken, däremot har fyra slutat med delad pott. 1X känns tryggt.


Kupongens kassaskåp!


Lorient
Lorient måste i stort sett vinna på Stade Océane för att skaffa sig själva chansen att nå playoff. Utsikterna till det bör vara goda mot ett Le Havre som inte har någonting att spela för. Syna tvåans fina värde i Normandie.


Varningens finger!


Inverness
“The Pride of the Highlands” brukar trivas borta mot Dundee United och kliver in på Tannadice Park utan något att förlora. En jämn match är att vänta, något streckningen inte antyder. Utnyttja detta och plocka med X2 omgående i match 2!


144 rader
1. Charlton - Doncaster 1x2
2. Dundee U. - Inverness 1x2
3. Le Havre - Lorient 2
4. Metz - Brest 12
5. Paris FC - GFC Ajaccio 1x
6. Zaragoza - Sporting Gijón 1
7. St. Patrick’s - Bohemians x2
8. Spezia - Cittadella 1x

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto