Topptipset fre 19/7

Publicerad på 18 Jul 2019 - 23:36

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Jul 2019 - 23:36

Fredagens Topptips rivstartar med finalen i Afrikanska Mästerskapen och innehåller bland annat premiärmatcher från både den kroatiska och schweiziska ligan. Det finns ett par alldeles för lågt streckade favoriter, som Zlatans motståndare i derbyt Los Angeles FC. Denna kupong är perfekt för att köra mindre system men istället skruva upp radinsatsen för maximal utdelning. Mot åtta friska!


Spelstopp: 18.59


1. Senegal - Algeriet X
En minst sagt oviss final stundar i Kairo! Senegal har en sprudlande offensiv med spelare som Baldé, Niang och Mané bland annat, dessutom är defensiven ramstark med Koulibaly i mittlåset. Endast ett mål har Senegal släppt in under detta mästerskap, det var faktiskt mot Algeriet i gruppspelet där algerierna vann med 1-0. Algeriet har haft en något svårare lottning till finalen än Senegal och i semin mot Nigeria krävdes ett övertidsmål från Mahrez för att skilja lagen åt. Krysset är en spännande chansspik här i vad som kommer bli en målsnål tillställning. Men finns det pengar i kassan är helgarderingen välkommen i detta vidöppna möte. 


2. FC Köpenhamn - Aarhus X
De regerande danska mästarna FC Köpenhamn hade rejält med flyt i premiären borta mot Odense. FCK låg under med 0-2 i paus men lyckades vända till en 3-2-seger. Det ska dock sägas att det avgörande målet som gjordes av Dame N'Doye borde ha blivit bortdömt för offside. I den andra omgången väntar William Eskelinens nya klubb AGF Aarhus där även Tobias Sana huserar. AGF har sett bra ut under försäsongen och i 1-1-matchen i premiären mot Hobro IK var Sanas gäng det bättre laget. Den överstreckade ettan bör garderas på Parken, helst med alla tecken för att söka bra utdelning! 


3. Derry City - Sligo Rovers 1
Det populära nordirländska laget Derry City gör det bra i den irländska ligan. City är obesegrade i sex raka seriematcher, krysset senast mot U.C.D var dock en ganska grov missräkning. Dessförinnan tog dock Derry poäng av serieledarna Dundalk. Nu när Sligo Rovers står för motståndet på Brandywell Stadium bör värdarna ha goda chanser att lösa en trepoängare. Sligo är sex poäng bakom Derry i tabellen och gästerna har inte lyckats göra mål på bortagräs i de tre senaste matcherna. Ettan ser ut att blir en mycket streckvärd spik. 


4. Waterford - Finn Harps 1
Bottenmöte på Waterford Regional Sports Centre. Waterford FC har väldigt blek form i ligaspelet och nu stundar en viktig match mot tabelljumbon Finn Harps. Gästerna är i något bättre slag för tillfället och senaste gången lagen möttes vann The Harps med 3-2, den gången gjorde talangen Mikey Place två mål för sitt Finn Harps. Ettan ska ses som mest trolig men då tvåan lutar åt att streckas lågt lockar gaffeln (etta-tvåa). 


5. Osijek - Slaven Belupo 1
Vi tittar till premiäromgången i den kroatiska ligan. NK Osijek slutade på tredje plats förra säsongen och nästa vecka ska hemmalaget ut i Europa League-kvalet för att ta sig an CSKA Sofia. I hemmapremiären på Stadion Gradski vrt ska Osijek gälla som ganska klara favoriter. Slaven Belupo slutade 25 pinnar efter Osijek förra säsongen och gästerna har vid de tio senaste tillfällena på Stadion Gradski max fått med sig ett kryss. Även här streckas ettan, i skrivande stund, alldeles för lågt. Värdespik! 

 
6. Dinamo Zagreb - Lokomotiva Zagreb 1
I Zagreb vankas det derby. Dinamo Zagreb var förra säsongen helt överlägsna i den kroatiska ligan. Då vann blåklädda Dinamo ligan med hela 25 poäng före Rijeka vilket vittnar om att hemmalaget är en klass för sig i Kroatien. Lokomotiva Zagreb håller långt ifrån samma stjärnglans som Dinamo. Lokomotiva har sett bleka ut under försäsongen och i fjol torskade gästerna bortamötet mot de blåklädda med 0-3. Stark etta i derbyt på Stadion Maksimir!


7. Sion - Basel 2
Även i den schweiziska ligan är det premiäromgång. FC Sion tränas numer av den forne Liverpool-spelaren Stephane Henchoz. Truppen Henchoz förfogar över håller rätt hög kvalité med spelare som Mattias Andersson, brassen Adryan och inte minst den rutinerade mittfältaren Behrami som är ny från Udinese. Sion var dock ett bottenlag i fjol och i den första omgång mot Basel förväntas det bli svårt. Basel är vassare där Kuzmanović, Widmer och Fabian Frei sticker ut. Gästerna har vunnit de tre senaste bortamatcherna mot Sion och här ska det givetvis streckas från höger. 


8. Los Angeles Galaxy - Los Angeles FC 2
Vi avslutar med ett derby i Los Angeles där Galaxy som brukligt blir överstreckat. “Zlatan-effekten” är onekligen påtaglig! Galaxy har agerar väldigt ojämnt och mot MLS bästa lag förväntas Zlatan & Co få det svårt. Los Angeles FC leder MLS i överlägsen stil och formen är på topp. Diego Rossi och Carlos Vela öser in mål för gästerna som har 14-3 i målskillnad sett till de tre senaste MLS-fajterna. Allt värde finns hos tvåan och streckas LA FC under 50 procent är det ett riktigt fint streck att spika av! 


Kupongens kassaskåp!


Dinamo Zagreb
Visserligen vankas det derby, men det spelar ingen större roll. Dinamo Zagreb spelar i en egen liga i Kroatien och är helt överlägsna. Har mycket fin statistik mot Lokomotiva och den lär förbättras ytterligare här. 


Varningens finger!


Aarhus
Aahrus ser ut att bli det lägst streckade laget på hela kupongen, vilket känns intressant. FC Köpenhamn har tidigare år varit trögstartade de första rundorna i den danska Superligan och Aahrus är långt ifrån någon slagpåse. Till en procent under 10 känns tvåan som ett måste att ta med. 


144 rader
1. Senegal - Algeriet 1x2
2. Köpenhamn - Aarhus 1x2
3. Derry C. - Sligo Rovers 1
4. Waterford - Finn Harps 12
5. Osijek - Slaven Belupo 1
6. D. Zagreb - L. Zagreb 1
7. Sion - Basel x2
8. LA Galaxy - LA FC 2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto