Topptipset fre 2/8

Publicerad på 1 Aug 2019 - 21:26

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Aug 2019 - 21:26

Fredagens Topptips bjuder på en efterlängtad premiär från den brittiska fotbollen när nykomlingen Luton inleder hemma i The Championship. I övrigt är det en blandad kompott med matcher från sex olika länder som ska analyseras. Vi kör igång. Mot åtta rätt! 


Spelstopp: 18.59


1. Luton - Middlesbrough 1
Luton har rusat rakt igenom seriesystemet de senaste säsongerna och vann imponerande League One i fjol som nykomlingar. Framför allt var laget omöjliga hemma på Kenilworth Road där The Hatters faktiskt inte förlorade en enda match på hela säsongen. Middlesbrough misslyckades med sitt mål att ta sig till playoff i fjol vilket fick rutinerade tränaren Tony Pulis att lämna klubben till förmån för Jonathan Woodgate. Truppen ser inte lika stark ut detta år då spelare som Flint, Mikel, Braithwaite och Downing alla lämnat. Här ska Luton verkligen kunna hota med sitt starka hemmafacit och entusiasm. Ettan ser dessutom ut att bli streckvärd. 1X testas. 


2. Silkeborg - Hobro 1
Nykomlingen Silkeborg har inlett den danska Superligan på absolut sämsta sätt. Tre raka förluster och 1-9 i målskillnad är ingen rolig tabell-läsning för tränare Kent Nielsen. Här har det rödvita hemmalaget, med den förre Sirius-anfallaren Shkodran Maholli längst fram, dock hyfsad chans på återupprättelse när Hobro kommer på besök. Gästerna slutade näst sist i ligan i fjol, utan att ha vunnit en enda bortamatch på hela säsongen, och har inlett med tre raka kryss utan toppmotstånd. Jämna odds och jämna streck i denna svårtippade batalj. Inled från vänster men helgardera tidigt. 


3. Zwolle - Willem II 1
Vi tar oss till Nederländerna och Eredivisie där det vankas premiäromgång denna fredagskväll. Här kliver Zwolle in med goda förhoppningar. John Stegeman har fått ihop en ganska spännande trupp och normalt sett är Bluefingers tämligen starka här hemma på Mac3Park Stadion. Här fick bland annat Feyenoord smaka hård kaka i fjol. Sebastian Holméns Willem II känns i sin tur rejält avväpnande. Gästerna tappade målkungen Fran Sol i januari och den spanska solen ersattes med ännu en succéman, Alexander Isak. Men även svensken är nu borta och frågan är vem som ska göra målen för Willem II? Här ser det ut som det går att karva värde på ettan som är en mycket fin spik hela vägen upp till 45 procent. 


4. Club Brügge - St. Truiden 1
Den belgiska storklubben Club Brügge fick nöja sig med en andraplats i Jupiler League i fjol. En besvikelse för de blåsvarta som har 15 ligatitlar i prisskåpet. Den här säsongen har hemmalaget tagit ny sats med bland annat nigerianen David Okereke som nätade i premiärsegern (3-1) borta mot Waasland-Beveren. I hemmapremiären på Jan Breydelstadion står St. Truiden för motståndet – en på pappret ganska tacksam kombattant. Brügge gjorde dock knappast slarvsylta av Truiden i fjol där det blev knapp vinst med 1-0 hemma och 2-2 borta. När ettan streckas upp över 80 procent kan det vara kul att pilla med skrällkrysset för chans på de större pengarna. 


5. Cork City - St. Patrick’s 1
Cork City har inte hållit samma nivå som vi varit vana vid denna säsong. Efter att ha slutat topp 2 i den irländska högstaligan fem säsonger på raken är The Rebel Army långt ifrån någon topplacering i år. Ett ljus i mörkret var dock den senaste insatsen hemma mot topplaget Shamrock Rovers där Cork löste poäng. Här finns chans på fler. St. Patrick’s, som åkte på däng av IFK Norrköping i Europa League-kvalet, är i en usel form med fem raka förluster. Här är även lagets skyttekung Mikey Drennan avstängd. Strecka från vänster. 


6. U.C.D - Derry City 2
Unga U.C.D är återigen inne i en tråkig trend. Två raka torsk med sammanlagt 1-9 och en jumboplats gör ingen glad. Dublin-laget räcker helt enkelt inte till i den högsta serien. Derry City jagar en biljett ut i Europa och har en fullt rimlig chans att nå dit då det bara är tre poäng upp till Bohemians på tredjeplatsen. Borta mot U.C.D har Derry inte torskat på långt över ett decennium. Här råder klasskillnad. Tvåan är en tråkig men stabil spik. 


7. Finn Harps - Bohemians 2
Nästjumbon Finn Harps har mot alla odds vunnit de två senaste matcherna med 1-0 mot Waterford och Derry City. Väldigt lite talar dock för att The Harps ska undvika negativt kvalspel då de ändå har sju poäng upp till säker mark. Efter 27 omgångar har hemmalaget endast noterats för 22 mål, och nu väntar tabelltrean Bohemians med ett av seriens pålitligaste försvar i busslasten. Gästerna har endast släppt in två mål på deras fem senaste matcher, blott en av dessa har dock slutat med tre bohemiska poäng. X2 räcker väldigt långt. 


8. St. Pauli - Greuther Fürth 2
Raden avslutas med Zweite Bundesliga. Hamburg-klubben St. Pauli löste en stark poäng i premiären borta mot Bielefeld där nyförvärvet Gyökeres fick hoppa in i slutskedet av matchen. Dock var Hamburg-klubben utspelade under långa stunder på Schüco Arena. Greuther Fürth torskade hemmapremiären mot Erzgebirge Aue med 0-2 men prestationen var betydligt mer lovande än vad resultatet visade. Greuther besegrade St. Pauli så sent som i maj och ska knappast vara chanslösa här. På en kupong med få givna skrällchanser sticker Greuther Fürth ut som den mest troliga. Måla på och skrik in tvåan. 


Kupongens kassaskåp!


Derry City
Derry City har förkrossande inbördes statistik mot U.C.D. Här är man flera klasser bättre än seriens sämsta lag och ska ha mycket goda chanser att ta en viktig trea i jakten på Europa. 


Varningens finger!


Greuther Fürth
En av få vettiga skrällchanser på dagens kupong. Greuther Fürth håller i grunden ungefär samma klass som motståndet här och är ett helt ok bortalag. När de streckas under 20 procent känns tecknet givet. 


144 rader
1. Luton - Middlesbrough 1x
2. Silkeborg - Hobro 1x2
3. Zwolle - Willem II 1
4. Club Brügge - St. Truiden 1x
5. Cork City - St. Patrick’s 1x
6. U.C.D - Derry City 2
7. Finn Harps - Bohemians x2
8. St. Pauli - Greuther Fürth 1x2

Lämna in ditt Topptipset genom att klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto