Topptipset fre 21/6

Publicerad på 20 Jun 2019 - 18:00

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jun 2019 - 18:00

Under Midsommarafton har den svenska fotbollen checkat ut, vilket lämnar plats för idel landskamper på kvällens Topptipset. Öppningsmatchen i det Afrikanska Mästerskapet ska bland annat avhandlas på den här raden där Mo Salahs egyptier förväntas ta tre komfortabla poäng mot Zimbabwe i Kairo.


Spelstopp: 18.29


1. Egypten - Zimbabwe 1
Afrikanska Mästerskapen drar igång och först ut tittar vi till värdnationen som också är den stora guldfavoriten. Fyra gånger tidigare har mästerskapet spelats i Egypten. Tre av dessa gånger har hemmalandet vunnit guld. Nu är det Mo Salah som är den stora frälsaren. Zimbabwe är rankade över 50 platser lägre än Egypten av FIFA och har ingen direkt välkänd trupp, förutom en spelare. Här hittas nämligen förre djurgårdaren Tino Kadewere. Kan han frälsa sitt land? Knappast troligt. Ettan står bra.


2. Ecuador - Chile 2
Copa América började dåligt för Ecuador som förlorade premiären med hela 0-4 mot Uruguay. Josimar Quintero blev utvisad i den tillställningen, således är mittfältaren avstängd i den andra omgången. Chile, som är tvåfaldiga regerande mästare, ser klart vassare ut med Vargas, Vidal och Alexis Sánchez i huvudrollerna. Uniteds välbetalda Alexis noterades för både mål och assist i 4-0 segern mot Japan i den första omgången. Räkna med att Ecuador får det svårt här. Strecka från höger.


3. England U21 - Rumänien U21 2
Då det gäller att komma etta, eller åtminstone tvåa med många poäng, i gruppen för att ta sig vidare till slutspelet i U21-EM. Seger är allt som räknas England här med tanke på den snöpliga förlusten mot Frankrike. Britterna är en av de stora favoriterna till titeln och kan ställa upp med en extremt stark elva trots Choudhurys avstängning. Solanke, Gray, Foden, Maddison och Calvert-Lewin är alla otroligt skickliga spelare. Rumänien kan stoltsera med Gheorghe Hagis son, Ianis, som var en av målskyttarna i 4-1-krossen mot Kroatien. Här kommer rumänerna fullpumpade med självförtroende. Ettan är troligast men till dessa priser måste det streckas på!


4. Frankrike U21 - Kroatien U21 1
I Grupp C fick Frankrike en strålande start genom att besegra England i en väldigt märklig premiärmatch. Les Bleus brände faktiskt två stycken straffsparkar i den tillställningen. Det var Dembélé och Aouar som var syndarna. Frankrike var också i underläge med 0-1 fram till de sista skälvande minuterna. Mål i minut 89 och 90 gav dock segern till de blåklädda. Frankrikes trupp är väldigt stark med spelare som Bamba, Mateta, Aouar och Guendouzi. Kroatien torskade med hela 1-4 mot Rumänien i sin premiär. Uruselt! Här blir det betydligt tuffare. Klar etta.


5. El Salvador - Jamaica 2
Vi förflyttar oss till Houston för CONCACAF Gold Cup under lördagen. El Salvador fick en fin start på “guldcupen” genom 1-0 mot den lilla ö-nationen Curaçao. Det var dock Curaçao som såg ut som det bättre laget. I den andra omgången mot Jamaica lär det bli tuffare för de blåklädda. The Reggae Boyz vann genrepet mot USA med 1-0 och så även den första omgången mot Honduras med 3-2. Jamaica ska hållas högre än El Salvador och känslan är att X2 bör räcka långt i ett stekhett Houston.


6. Honduras - Curacao X
I samma grupp ställs Honduras mot Curaçao ett par timmar senare på samma arena. Vitblå Honduras fick som tidigare nämnts stryk i premiären av “guldcupen” och i den andra omgången lär det knappast bli någon enkel resa. Den lilla ö-nationen Curaçao är ett autonomt område inom Konungariket Nederländerna. Curaçaos trupp består av en hel del spelare från Eredivisie och prestationen i 0-1 förlusten mot El Salvador var faktiskt riktigt bra. Honduras måste se upp här. Alla tecken och hoppas på skrällen är rätt väg att vandra!


7. Peru - Brasilien 2
Peru fick inte hål på Venezuela (0-0) i öppningsmatchen av Copa América. De rödvita revanscherade sig dock i den andra omgången mot Bolivia (3-1) där de stora affischnamnen Farfán och Guerrero gjorde varsitt mål. Nu väntar Brasilien, utan Neymar, som också står på fyra poäng men bättre målskillnad än Peru. Således kommer förmodligen brassarna att vinna gruppen vid ett oavgjort resultat här om inte Venezuela skulle köra över Bolivia. Tvåan är givetvis mest trolig men det är inte alls fel att gardera Seleção med krysset.


8. Bolivia - Venezuela 2
Raden avslutas på mäktiga Mineirão i Belo Horizonte. Här ska Venezuela ha toppchans! Bolivia är den lägst rankade nationen i Sydamerika som trivs riktigt uselt utanför landets höga gränser. De grönfärgade står på noll poäng i gruppen och mot Rondóns Venezuela lär det bli svårt. “La Vinotinto” har hållit nollan mot både brassarna och peruanerna och Venezuela bör ha kraften att lösa tre poäng i den sista omgången mot gruppens klart svagaste motstånd. Vettig tvåa.


Kupongens kassaskåp


Egypten
Att Zimbabwe ska orka stå emot i 90 minuter mot värdnationen tillika guldfavoriten i Kairo känns föga troligt. Salah dribblar in ettan!


Varningens finger!


Rumänien U21
Efter ett urstarkt kval och 4-1 mot Kroatien i premiären kan inte Ianis Hagi & Co underskattas. Räkna inte med någon enkel uppgift för guldkandidaten England!


144 rader
1. Egypten - Zimbabwe 1
2. Ecuador - Chile x2
3. England - Rumänien 1x2
4. Frankrike - Kroatien 1
5. El Salvador - Jamaica x2
6. Honduras - Curacao 1x2
7. Peru - Brasilien x2
8. Bolivia - Venezuela x2

Spela på Topptipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto