Topptipset fre 23/8

Publicerad på 22 Aug 2019 - 23:27

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Aug 2019 - 23:27

Fredagens Topptips är en kompott från vårt fina fotbollseuropa. Resan mot åtta rätt går igenom England, Tyskland, Spanien, Belgien och Frankrike. Det finns en hel del värde att tälja. Så håll i hatten - nu åker vi! 


Spelstopp: 19.59


1. Aston Villa - Everton X
Aston Villa har inlett helt ok spelmässigt, trots två nollpoängare. Mot Bournemouth senast (1-2) var det klantiga misstag och lite oflyt som fick laget på fall. Totalt sett dominerade Grealish och company den matchen. Everton har tagit fyra poäng utan att imponera fullt ut. Hemma mot Watford kom Liverpool-laget undan med blotta förskräckelsen och de tre poängen var knappast givna. Öppen match där Everton görs till lite för stora favoriter. Helgardera. 


2. FC Köln - Borussia Dortmund 2
FC Köln rev hem andraligan i fjol med en imponerande offensiv. Simon Terodde och Jhon Córdoba stod ensamma för 49 mål och båda finns kvar i truppen. Här i hemmapremiären kommer Köln få ett massivt publikstöd. Dortmund ser i sin tur ruggigt intressanta ut denna säsong och kan mycket väl hota Bayern München om ligatiteln även i år. De slog just Bayern i Supercupen nyligen och körde totalt över Augsburg i premiären med 5-1. De gulsvarta ska absolut vara klara favoriter här, men när de streckas över 80 procent åker den spelvärda garderingen fram. Köln är inte alls ofarliga. 


3. Granada - Sevilla 2
Granada inledde La Liga med en galen tillställning mot Villarreal som slutade 4-4. Om det blir samma hawaiifotboll här får nykomlingen det svårt. Ny i laget är bland andra rutinerade anfallaren Roberto Soldado, men frågan är om åldermannen räcker till här? Sevilla har varit väldigt aktiva i transfercirkusen och har fått in flera intressanta nyförvärv. Totalt sett ser laget mer stabilt ut än i fjol, något Lopeteguis mannar visade i premiären när de slog tillbaka Espanyol i Barcelona relativt enkelt. Kommer Sevilla upp i samma nivå så är tvåan trolig. Spikalternativ. 


4. Levante - Villarreal 1
Levante föll med 1-0 borta mot Alavés i premiären i en jämn drabbning. “Grodorna” trivs dock som allra bäst hemma i Valencia där de kan störa samtliga lag i La Liga. Här väntar derby mot Villarreal som efter sin usla fjolårssäsong försöker hitta rätt igen. Det var dock tveksamt om 4-4 i premiären mot Granada var något att hurra för annat än för de tipsters som lirat överspel. “De gula ubåtarna” har fortsatt en hel del att jobba på, det är klart. 1X testas. 


5. Albacete - Girona 1
Vi förflyttar oss ner ett snäpp till Segundan, den spanska andradivisionen. Det tippade topplaget Albacete åkte på en riktig stjärnsmäll i premiären borta mot Almeria (0-3). Det ser ut att göra att det svenska folket underskattar hemmalaget en del här. Fjolårets La Liga-lag Girona lär också hålla till i toppskiktet av den här serien men knep bara en pinne i premiären hemma mot Sporting Gijon. Här blir det än tuffare då Albacete är historiskt starka framför fansen på Carlos Belmonte. Värdet finns åt vänster. Så börja där. 


6. Genk - Anderlecht 2
Normalt sett är det här ett hett toppmöte i den belgiska ligan. Men Anderlecht har inlett säsongen katastrofalt med bara två pinnar på de fyra inledande omgångarna. Skador är en anledning, men med ett nyförvärv som Vincent Kompany i laget så förväntar man sig ändå mer av de mesta mästarna för det finns absolut kapacitet. I Genk huserar talangen Benjamin Nygren och den rumänska framtidsmannen Ianis Hagi. Ungt och spännande med andra ord. Det blev dock förlust med 0-2 mot mediokra Zulte Waregem för ett tag sen så att ettan streckas upp över 70 procent känns knappast motiverat. Helgardera och hoppas att Isaac Kiese Thelin stångar in den otroligt lågt streckade tvåan. 


7. Sochaux - Nancy X
Vi avslutar med två matcher från Ligue 2 där vi har en jämn och målsnål drabbning att se fram emot. Sochaux sätter defensiven först och har lyckats ta fyra poäng på två matcher hemma på Stade Bonal hittills, trots att de bara fått in en balja. Nancy har å sin sida kryssat tre av fyra matcher hittills och är även de svåra att få hål på. 0-0 eller 1-1 är mycket troliga resultat här och krysset är faktiskt ett intressant spikförslag. 


8. Niort - Caen 1
Caen åkte ur Ligue 1 med knapp marginal i fjol och har fått ett tufft välkomnande i serien under. En vinst på fyra matcher har det blivit och det blir tufft för laget att ta sig upp till finrummet igen. Niort har sett skarpare ut och har just nu den viktiga topp 5-platsen i sin hand efter sju pinnar på de fyra inledande omgångarna. Formen och framför allt offensiven ser dessutom fin ut med två raka segrar, inklusive en cup-fajt, och 7-1 i målskillnad. 1X ska räcka långt. 


Kupongens kassaskåp!


Sevilla
Sevilla ser riktigt intressant ut denna säsong och imponerade borta mot Espanyol. Här ska laget ha goda chanser på ytterligare tre poäng mot en nykomling som släppte in fyra mål i premiären. 


Varningens finger!


Anderlecht
Visst blir Genk en svår nöt att knäcka men de är unga och inte helt pålitliga. Anderlecht har en hel del klass i laget som de inte visat än. När tvåan streckas ner mot tio procent är det ett tecken det inte går att blunda för. 


144 rader
1. Aston Villa - Everton 1x2
2. Köln - B. Dortmund x2
3. Granada - Sevilla 2
4. Levante - Villarreal 1x
5. Albacete - Girona 1x
6. Genk - Anderlecht 1x2
7. Sochaux - Nancy x
8. Niort - Caen 1x

Spela på Topptipset – klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto